Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Embedsmanden Markus rykkes på grund af udflytningspolitikken væk fra sin københavnske forstadsidyl til Aarhus. Her møder han en helt ny mentalitet og levevis. Et uheld med en uvelkommen gæst fra fortiden formørker hans sind, og det bliver yderligere forstærket af forskellige traumatiserende oplevelser. Hans medfølgende regnskabskyndige hustru forstår helt anderledes godt at indleve sig i den helt nye livsform. Hun kaster sig ud i et sexliv, hun før kun har drømt om, og fører regnskaber for deres nye skrupelløse bekendte. Både de lovlige, som er blottet for moral, og de lyssky, som omhandler alt lige fra narko- og menneskesmugling til bordeldrift og udnyttelse af mennesker i nød. Hun lærer at udnytte situationen og tjener mange penge. Til sidst svigter hun dog den forkerte persons tillid, og det får fatale følger. Uddrag af bogen Nu ville han sprøjte en gas derind, så de blev bevidstløse. Han havde valgt isoflurangas og ville sprøjte så meget derind, at det svarede til 1,5 % af rummets volumen. 2 % ville godt nok slå dem ihjel, men han var nødt til at gå så tæt på, at han fik tid til sit forehavende. Da han havde sprøjtet gassen ind, tog han sin gasmaske på, brød næsten lydløst døren op og gik ind i soveværelset. Som forventet lå de alle tre dybt bevidstløse uden at have bevæget sig. Han gik over til Julie, løftede op i trusseelastikken og tog et vue. Han var lige ved at lade sig friste. Om forfatteren Ole Mollerup Rytter er født i 1945 i Lemvig og arbejdede som murer i Aarhus, indtil han gik på pension. Hans debutroman, At blive født, var min første fejl, udkom i 2015, Det forkvaklede liv i 2017 og Ludere, lommetyve og andet godtfolk i 2020.
En soldat vender hårdt såret hjem fra krigen i 1864. Han bliver omgående sat ud af sin fæstegård til fordel for ridefogedens søn, og familien må klare sig med de skillinger, han, efter at have svaret tiende, kan skrabe hjem med den lirekasse, han fik stillet til rådighed af sognet. Dette er fortællingen om hans grumme skæbne. Hans børn forlader naturligvis landsbyen. En søn rejser til København i tiden, hvor fagbevægelsen opbygges, og en datter ender på vestkysten, hvor hun indordner sig under indremissionsk påvirkning. Gennem seks fortællinger beskrives de og deres efterkommeres liv og levned indtil slutningen i 2019. Man gennemlever alt, lige fra uautoriserede hekseafbrændinger til plat og utroskab, men også mennesker, som egentlig bare ønskede et roligt liv. Bogen kan læses som en novellesuite eller som en slægtsroman i tiden 1857-2019. Uddrag af bogen Da han vendte tilbage, blev han naturligvis modtaget som helt, men kun to dage efter hjemkomsten kørte en gig med ridefogedens Svend på bukken op foran den lille fæstegård, og herremanden steg besværligt ned fra vognen. Sophus gik både spændt og undrende ud og bød velkommen, i den tro at herremanden kom for at lykønske ham med, at han havde overlevet, men blev dog slemt skuffet, da han kortfattet fik sin besked: ”Velkommen hjem, Sophus Clausen, nu er han jo ikke længere arbejdsfør, så nu da han jo ikke kan formodes at svare landgilde, må han fraflytte fæstegården. Skal vi sige, han er ude om en uge? Så kan Svend her komme ind som ny fæster.” Sophus greb herremanden i armen, efter denne igen var kravlet op i vognen. ”Jamen det kan vi da ikke! Så skal en vel også have sine spareskillinger tilbage.” ”Dine spareskillinger beholder jeg til delvis dækning af mine udgifter!” svarede herremanden kort og gav tegn til Svend, som piskede på hesten, og de kørte hurtigt bort. Om forfatteren Ole Mollerup Rytter er født 1945 i Lemvig. Han har arbejdet som murersvend i Aarhus, indtil han som pensionist endelig fik mulighed for at dyrke sin skrivetrang. Hans debuterede i 2015 med At blive født var min første fejl efterfulgt af Det forkvaklede liv i 2017.
At blive født var min første fejl er en grum fortælling om menneskelig afstumpethed og ondskab. Her spilles hele den menneskelige komedie i al sin nederdrægtighed, og det er ikke for sarte sjæle.En kreds af bedsteborgere er, under ledelse af en skinhellig fabrikant, dybt involveret i kriminalitet. Den pædofile direktør og hans pædagoghustru har en forretning kørende med film og børneskuespillere. Og sådan er det hele vejen igennem.Siden tidernes morgen har penge, sex og magt været motivationen for al menneskets møje under Solen. Og den, der tror, mennesket har udviklet sig til noget højere og bedre, tager grundigt fejl, for under kulturens millimetertynde fernis ligger alt det uhyrlige bestandigt på lur.Det er kort sagt en bog, der kræver mod og frygtløshed af sin læser, for ved indgangen står der, som i Dantes Helvede: ”Lad alt håb fare, I der går ind her.”Uddrag af bogenDe kom ind i den ulækre lejlighed. Benedikte Olesen lå på sofaen, hun sov tungt. Susanne kiggede spørgende på Jimmi, som trak på skuldrene. ”Jooe, hun har ligget sådan lige siden, der skete det med ungen. Hun vil hverken spise eller drikke, og hun gider sgu ikke engang gå i bad!” ”Ved du hvad? ”Steen kiggede olmt på ham. ”Nu ringer vi efter en ambulance til Benedikte, og så kører vi ind på politigården, hvor du først fortæller os, hvem de 2 andre var, som har været med ovre og hilse på Morten Monberg, og derefter skal I alle 3 få en overnatning!”Om forfatterenOLE MOLLERUP RYTTER er født 1945 i Lemvig. Efter at være blevet udlært som murer flyttede han til Aarhus, hvor han har levet hele sit voksenliv. At blive født var min første fejl er hans debutroman.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.