Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Sociologien sigter efter at beskrive menneskets placering og handlinger i den sociale verden. Dels for at forstå, hvordan den sociale kontekst påvirker og former det enkelte menneske; dels for at forstå, hvordan menneskelige handlinger påvirker og former den sociale omverden.Sociologi – en nøgle til samfundet giver en indføring i sociologiens verden gennem nedslag i en række centrale temaer og emneområder. Der ses på forholdet mellem menneskeliv og samfund, sociale forskelle, sociale problemer, kultur, kommunikation samt på sociologisk teori og de forskningsmetoder, der benyttes i sociologisk forskning. Samlet set giver bogen en introduktion til sociologien som en nøgle til at forstå det samfund, vi lever i.
4. reviderede udgave af denne klassiker. Sociologi – en grundbog til et fag har i mange år været et centralt værk i dansk sociologi og samfundsvidenskab. Bogen er en bred indføring i sociologiens teoretiske og empiriske univers og rummer bidrag af førende kræfter på tværs af landet. Denne nye udgave er gennemrevideret og opdateret med den nyeste viden på området. Kapitlerne om social klasse og social ulighed, økonomi, produktion og arbejde, familie og kultur er nyskrevne. Desuden er der tilføjet et nyt kapitel om byens sociologi. Bidragydere: Hans Thor Andersen (AAU) John Andersen (RUC) Flemming Balvig (KU) Anders Blok (KU) Connie Carøe Christiansen (KU og RUC) Peter Gundelach (KU) Erik Jørgen Hansen (DPU) Hanne Foss Hansen (KU) Bjørn Evald Holstein (KU) Lars Bo Kaspersen (GBS) Anker Brink Lund (SDU) Flemming Mikkelsen (AU) Nils Mortensen (AU) Niels Møller (DTU) Henning Salling Olesen (RUC) Mai Heide Ottesen (SFI) Inge Kyger Pedersen (KU) Annick Prieur (AAU) Ole Riis (AU) Sociologi - en grundbog til et fag kan også fås som e-bog. Klik her.
Samfundsvidenskab i praksis er en bog for begyndere. I ti kapitler præsenteres en vifte af de metoder og redskaber, der især benyttes af sociologier, men også af andre faggrupper: Interviews, observationer, spørgeskemaer, statistikker og kvalitative analyser. Målet er at give den studerende et grundlag for at forstå metodeproblemerne og de arbejdsprocesser, der ligger bag ved samfundsforskningen. For at give fremstillingen mening knyttes den til praktiske eksempler. Efter hvert afsnit er desuden forslag til supplerende litteratur, der kan føre til næste skridt på vejen. Samfundsvidenskab i praksis trækker på forfatterens mangeårige undervisningserfaring og vil være anvendelig inden for en lang række fag, hvor man anvender de samfundsfaglige metoder og redskaber. Ole Riis, mag.scient.soc., er professor i religionssociologi ved Højskolen i Agder, Norge, og tidligere lektor i sociologiske metoder ved Institut for Sociale Forhold og Organisation, Aalborg Universitet.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.