Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Peder Rasmussen er udøvende keramisk kunstner og undersøger på levende vis keramikkens mange udtryksformer. Gennem en række kendte og mindre kendte hovedværker behandler han keramikken indgående i beskrivende og analyserende tekster, der åbner op for nye måder at forstå keramik på.Keramikkens sprog viser os, at vi ikke behøver nøjes med de alt for snævre kategorier, når vi italesætter keramik: smuk eller grim, brugbar eller til pynt, men i lighed med anden kunst kan få et opdateret begrebs- og ordforråd.Kendte keramikere som Axel Salto og Thorvald Bindesbøll er naturligvis repræsenteret i bogen. Men ligesom det gælder for mange andre keramikere, er der kun sjældent skrevet direkte analytisk om deres enkeltværker. Det laver denne bog om på, når den går helt tæt på både velkendte hovedværker og nyskabende eksperimenter. Med alt fra helt små værker, som en lille kande af Ursula Munch Petersen, til gigantiske, som Asger Jorns relief på Aarhus Statsgymnasium.Peder Rasmussen er uddannet keramiker. Fra 2011-13 var han formand for Statens Kunstfonds Udvalg for Kunsthåndværk og Design og står desuden bag talrige artikler og flere bøger om keramik. Peder Rasmussen er modtager af Statens Kunstfonds livsvarige hædersydelse.
Jens Ferdinand Willumsen (1863-1958) var en af det 20. århundredes mest betydningsfulde danske billedkunstnere. Han skabte banebrydende mesterværker i både maleri, grafik, skulptur og keramik. Et af de første var Faderen, Moderen og deres nyfødte Børn. Keramisk Komposition - også kaldet Familievasen - fra 1891, der tilhører Designmuseum Danmark.Dette er beretningen om Willumsens store arbejde med vasen.Bogen dykker ned i det mikrokosmos som udgøres af de måneder, der går, fra Willumsen som nygift ankommer til Paris i marts 1890 og til Familievasen kan tages ud af ovnen i juli 1891.Forfatteren har sat sig for at undersøge, hvad der egentlig skete i Paris. Hvor boede Willumsen? Hvem havde han forbindelse med, hvem beundrede han, hvad talte de om ... og tænkte på? Hvorfra fik han sin idé, hvoraf inspirationerne? Familievasen var Willumsens første keramiske værk, så spørgsmålene var mange: Hvordan former og brænder man egentlig keramik? Hvordan fremstiller man en glasur - hvad består den af? Hvor mange indbyrdes forskellige faktorer skal egentlig falde i hak, før et mesterværk som Familievasen kan opstå?Bogen er forsynet med et udførligt noteapparat og indeholder en stor mængde aldrig før publiceret materiale fra disse tidlige år i Willumsens liv.
Arkitekten Ivar Bentsen tegnede i 1914 en villa og atelier til billedhuggeren Kai Nielsen. Atelieret blev malet ultramarine blå på vægge og lofter, og var så specielt, at de senere ejere fik rummet malet om og ovenlyset lukket. Nu er villaen blevet restaureret og både ovenlys og de blå vægge er blevet reetableret. Samtidig er hele villaen blevet gennemrestaureret. Bogen fortæller om Kai Nielsen og Ivar Bentsen og om de usædvanlige nabobygninger i området, og den fortæller om husets restaurering.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.