Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Per Darmer

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - Videnskabsteori og metode i ledelses- og organisationsstudier
    af Birgit Jordansen, Per Darmer & Jens Astrup Madsen (Red.)
    448,95 kr.

    At undersøge organisatorisk og ledelsesmæssig praksis indebærer altid en række valg: fx valg af problemformulering, undersøgelsesdesign, datagenereringsteknikker og analyseform. For at sikre kvalitet i undersøgelsen er det væsentligt at sikre konsistens i disse valg. "Paradigmer i praksis" beskriver hele processen fra valg af problemformulering til den afsluttende konklusion og de efterfølgende refleksioner.Bogen er struktureret om to forskellige tilgange – paradigmer – til videnskabsteori: en realistisk og en konstruktivistisk. Uanset hvilket paradigme der arbejdes inden for fungerer bogen som en central støtte i arbejdet. Essensen i god undersøgelsespraksis beskrives, og forskelle og ligheder mellem de to paradigmer udfoldes. Denne konsistente refleksion omkring det bagvedliggende paradigme tydeliggør, at enhver undersøgelse af praksis er forankret i et videnskabsteoretisk paradigme, og at dette har betydning for alle undersøgelsens faser. "Paradigmer i praksis" henvender sig til studerende, der arbejder med empiriskestudier af organisation og ledelse, samt til praktikere, der ønsker at øge deres metodebevidsthed.

  • - - om samfundsvidenskabelige metoder
    af Catharina Juul Kristensen, Søren Voxted, Steen Scheuer, mfl.
    350,95 kr.

    Hvilke måder bør - og kan - anvendes til at frembringe viden, der lever op til videnskabelige krav? Der findes et omfattende udvalg af kvalitative og kvantitative undersøgelsesmetoder, men hvornår er det mest hensigtsmæssigt at bruge de specifikke metoder? De svar, og mange andre svar på metodespørgsmål, giver 24 forskere og undervisere ved højere læreanstalter i denne bog. Forfatterne introducerer hvilke tilgange, hvornår og hvordan samfundsvidenskabelige metoder kan bruges, når studerende skal skrive projekt, eller når praktikere skal undersøge et konkret problem på arbejdspladsen. Valg der skaber viden er primært skrevet til studerende på mellemlange-, diplom- og bacheloruddannelser. Bogen indeholder 21 kapitler og er rig på eksempler. Der er præsentation af de dominerende videnskabsteoretiske skoler inden for samfundsvidenskaberne, og der introduceres til anvendelse af teori. Læseren guides igennem projektfaserne startende med problemformuleringen. Herefter gennemgås en lang række metoder til dataindsamling og analyse. Bogen afsluttes med et kapitel om etiske og praktiske problemstillinger, som studerende møder ved videnproduktion i en uddannelse.

  • - Videnskabsteori og metode i ledelses- og organisationsstudier
    af Birgit Jordansen, Per Darmer & Jens Astrup Madsen
    507,95 kr.

    At undersøge organisatorisk og ledelsesmæssig praksis indebærer altid en række valg: fx valg af problemformulering, undersøgelsesdesign, datagenereringsteknikker og analyseform. For at sikre kvalitet i undersøgelsen er det væsentligt at sikre konsistens i disse valg. "Paradigmer i praksis" beskriver hele processen fra valg af problemformulering til den afsluttende konklusion og de efterfølgende refleksioner.Bogen er struktureret om to forskellige tilgange – paradigmer – til videnskabsteori: en realistisk og en konstruktivistisk. Uanset hvilket paradigme der arbejdes inden for fungerer bogen som en central støtte i arbejdet. Essensen i god undersøgelsespraksis beskrives, og forskelle og ligheder mellem de to paradigmer udfoldes. Denne konsistente refleksion omkring det bagvedliggende paradigme tydeliggør, at enhver undersøgelse af praksis er forankret i et videnskabsteoretisk paradigme, og at dette har betydning for alle undersøgelsens faser."Paradigmer i praksis" henvender sig til studerende, der arbejder med empiriske studier af organisation og ledelse, samt til praktikere, der ønsker at øge deres metodebevidsthed.

  • af Steen Vallentin, Hanne Fredslund, Christian Frankel, mfl.
    282,95 kr.

    Samfundsvidenskabelige analysemetoder præsenterer det paradigmatiske udgangspunkt i en række forskellige analysemetoder og giver læseren et godt indblik i analysemetodernes logik og deres indflydelse på forskningsprocessuelle aspekter som problemformulering, undersøgelsesdesign, dataindsamling, analysemetoder og konklusioner.Bogen henvender sig til alle, der ønsker et klart overblik over forskellige analysemetoder og deres konkrete anvendelse i samfundsvidenskabelig forskning.- Kritisk realisme - Filosofisk hermeneutik - Postmodernisme - Socialkonstruktivisme - Empirisk fænomenologi- Iagttagelsesteori - Empirisk systemteori - Begrebspraktik.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.