Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Rufus Gifford i Trumps Amerika er en bog om håb og sejre – og nederlag. Og om at bevare troen på, at det nytter at kæmpe for det, man tror på, i en kynisk politisk verden. Med Rufus Giffords benhårde kamp for at blive valgt til Repræsentanternes Hus i Kongressen som dramatisk ramme fortæller forfatterne i samarbejde med hovedpersonen selv historien om, hvordan han forsøger at overføre sine positive erfaringer fra et tillidsbaseret, dansk folkestyre til Trump-æraens stærkt splittede USA.
Helle Helle og Naja Marie Aidt fortæller i en unik personlig samtale om inspirationskilder, om begivenheder, om steder, om skrivepraksis. Og om at være menneske. Af samtalens vej præsenteres eleverne for to af vor tids mest toneangivende forfatterskaber.Styrk din analysemuskel!I bogens anden del bringes portrætsamtalen i spil, når eleverne skal tæt på teksterne og styrke deres analysemuskel og fortolkningskompetence.Materialet er velegnet som forberedelse til prøveform B.
Om steder om mennesker om litteraturKim Fupz Aakeson og Jesper Wung-Sung fortæller i en unik personlig samtale om inspirationskilder, om begivenheder, om steder, om skrivepraksis. Og om at være menneske.Af samtalens vej præsenteres eleverne for to af vor tids mest læste forfattere, som bl.a. fortæller om, hvor vigtig litteraturen har været for dem som mennekser og som forfattere.Styrk din analysemuskel!I bogens anden del skal eleverne tæt på teksterne. Deskal læse og fordybe sig i udvalgte noveller fra begge forfatterskaber. Deskal på opdagelse og se sammenhænge imellem de tekster, de læser. Deskal bruge deres analysemuskel og styrke deres fortolkningskompetence.I samme serieHelle Helle og Naja Marie Aidt. portrætsamtaler og novelleanalyser.
Omkring 250.000 danskere har mindst én gang i løbet af deres levetid været i behandling for en kræftsygdom. Flere og flere overlever en kræftsygdom og har et liv efter sygdommen. Kvaliteten af det liv afhænger i høj grad af, hvor gode vi bliver til i et integreret behandlingsperspektiv at opspore, identificere og om nødvendigt forebygge og behandle de enkelte kræftsygdommes senfølger. Som den første af sin art herhjemme præsenterer Kræft – senfølger og rehabilitering den viden, vi har på området. Kapitel for kapitel undersøges sammenhængen mellem en kræftsygdom og livet, efter at behandlingen er afsluttet. Hvordan hjælpes den enkelte bedst videre? Hvilken viden og erfaringer om kræftsygdom og senfølger skal i højere grad medtænkes af læger, sygeplejersker, fysioterapeuter og de øvrige sundhedsprofessionelle, der til hverdag har ansvaret for at behandle de næsten 40.000 danskere, der hvert år for første gang får stillet diagnosen kræft? I bogens første del beskriver en række kræftlæger de store kræftsygdomme. De formidler på baggrund af mange års erfaring med behandling og peger på senfølgerne af de forskellige sygdomme. I bogens anden del formidler en række eksperter inden for forskellige områder den viden, de har om en eller flere senfølger, og hvordan de kan forebygges og behandles. For eksempel viden om, hvad behandlingen konkret kan betyde for kroppens fysiske funktion, for den psykiske tilstand og for det sociale liv. Men også for parforhold, seksualliv og arbejde.I tredje del beskrives fire eksempler på rehabiliteringsforløb, sådan som de forløber i praksis – fire øjebliksbilleder fra rehabiliteringens praktiske virkelighed.Kræft – senfølger og rehabilitering henvender sig til sundhedsprofessionelle, der i deres daglige arbejde har fokus på rehabilitering af mennesker med en kræftsygdom, det være sig sygeplejersker, fysioterapeuter, ergoterapeuter og læger. Bogen kan desuden læses af de mange patienter og deres pårørende, som søger en autoritativ kilde, der kan beskrive og oplyse om senfølger og rehabilitering.
Holger Rune - på og uden for banen giver et indblik i Holger Runes verden og i livet som professionel tennisspiller på ATP-touren.Som junior lå han nummer 1 på verdensranglisten og vandt Roland Garros for juniorspillere. Da han som senior blev professionel, rykkede han op blandt de allerbedste. Som 19-årig begyndte han året uden for top 100 og nåede allerede inden for et år op i top ti side om side med forbilleder som Novak Djokovic og Rafael Nadal.I bogen kommer man med Holger Rune rundt til de fire store grand slam-turneringer – Australian Open, Roland Garros, Wimbledon og US Open – og hører om hans oplevelser som både junior- og seniorspiller i Melbourne, Paris, London og New York.I Holger Rune - på og uden for banen lærer man både om og med Holger Rune. Bogen er rigt illustreret og rummer træningsøvelser med konkrete beskrivelser i tekst og billedsekvenser af alle de vigtige slag i tennis. Holger Rune giver tips til, hvordan man lærer slagene, og gode råd om bl.a. træning, ernæring og udstyr.Et af hans vigtigste råd til både motionister og elitespillere er: Husk, at det skal være sjovt at spille tennis!
Disse reformer er blevet gennemført ved en række ændringer af menighedsrådslovenog administrative forskrifter udstedt i medfør af loven samt afden øvrige kirkelige lovgivning. Senest ændredes menighedsrådsloven i 2023sammen med ændringer af lov om folkekirkens økonomi med henblik på enudvidelse og forenkling af samarbejdsmulighederne i folkekirken og øgettransparens og fleksibilitet i den lokale økonomistyring. Samtidig blev lovom forsøg i folkekirken ophævet.Vi har på denne baggrund fundet, at tiden er inde til en ny kommentar tilmenighedsrådsloven og de seneste ændringer i menighedsrådsloven, somblev vedtaget i april 2023, er medtaget i denne kommentar. Vi har, i lighedmed Espersens kommentarer, medtaget og kommenteret Normalforretningsordenen,som er blevet til i samarbejde mellem Kirkeministeriet og Landsforeningenaf Menighedsråd. Som det vil fremgå af kommentaren til denne, synesder dog på en række punkter at være behov for en ajourføring og modernisering.Vi har i det hele taget tilladt os undervejs i fremstillingen at pege påuhensigtsmæssigheder i menighedsrådsloven, som måske kan være til inspirationved en lovrevision.
Menighedsrådsloven er en central lov i folkekirken. Den regulerer menighedsrådenes organisation, opgaver og procedurer samt tilsynet med rådene. Loven er fra 1994, men er ændret flere gange i takt med at menighedsrådene er blevet friere i deres virke og har fået nye kompetencer. Kommentaren er ajourført med de seneste ændringer i 2023 og behandler også Normalforretningsordenen. Kommentaren er skrevet af jurister med indgående kendskab til de kirkelige regler og deres anvendelse i praksis. Peter Christensen er tidligere stiftamtmand, formand for Selskab for kirkeret og ekstern lektor i kirkeret på Aarhus Universitet. Jette Margrethe Madsen er stiftskontorchef og har tidligere arbejdet i advokatbranchen og i statsforvaltningen. Bodil Abildgaard er også stiftskontorchef og har været advokat med møderet for Højesteret. Hun underviser tillige på Pastoralseminarierne.
Bogens første del indfører eleverne i de grundlæggende emner inden for journalistik som metode og som idé. Bogens anden del indeholder seks forskellige cases fra Watergate til fake news.Hver enkelt case rummer en fortælling og en fagdidaktisk opfølgning om journalistik, der i kraft af journalistens metoder, kildeadgange og ikke mindst personlige integritet og ihærdighed har skaffet offentligheden indblik i magtmisbrug og har været med til at bringe magthavere til fald.
Dette er den første egentlige kommentar til rigsrevisorloven (lov om revisionen af statens regnskaber m.m.) og statsrevisorloven (lov om statsrevisorerne).Begge love er fra 1975, men bygger i vidt omfang på tidligere lovgivning. Selv om det har været robuste love, er de dog blevet ændret adskillige gange siden, særligt som følge af ændret organisering af den statslige forvaltning og behovet for løbende at modernisere og effektivisere revisionsprocessen.Fremstillingen bygger i hovedsagen på forarbejderne til lovgivningen og praksis, som den har udviklet sig i Rigsrevisionen og hos Statsrevisorerne i samspil med Folketinget og med ministrene og andre repræsentanter for den udøvende magt, samt på litteraturen om emnet. Kommentarerne er skrevet af tre forfattere med juridisk og revisionsfagligindsigt.Peter Christensen er cand.jur. og ph.d. Han var ansat i Rigsrevisionen1972-1999, derefter stiftamtmand i Aarhus indtil 2007 og har været eksternlektor i offentlig ret på Københavns Universitet og i kirkeret (teologi) på Aarhus Universitet, hvor han nu er censor og næstformand i censorkorpset for jura.Gitte Korff er cand.scient.pol. med mange års erfaring med offentlig revision både fra hendes ansættelse i Rigsrevisionen og hos Statsrevisorerne, hvor hun har været sekretariatschef siden 2005. Før dette har hun arbejdet i Finansministeriet, Sundhedsministeriet og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, hvor hun var controller.Britt Scherfig er cand.jur. og har været ansat i Rigsrevisionen siden 2012 og før dette i Folketingets Administration som bl.a. udvalgssekretær.
Dette er den første egentlige kommentar til rigsrevisorloven (lov om revisionenaf statens regnskaber m.m.) og statsrevisorloven (lov om statsrevisorerne). Begge love er fra 1975, men bygger i vidt omfang på tidligere lovgivning. Selv om det har været robuste love, er de dog blevet ændret adskillige gange siden, særligt som følge af ændret organisering af den statslige forvaltning og behovet for løbende at modernisere og effektivisere revisionsprocessen. Fremstillingen bygger i hovedsagen på forarbejderne til lovgivningen og praksis, som den har udviklet sig i Rigsrevisionen og hos Statsrevisorerne i samspil med Folketinget og med ministrene og andre repræsentanter for den udøvende magt, samt på litteraturen om emnet. Kommentarerne er skrevet af tre forfattere med juridisk og revisionsfagligindsigt. Peter Christensen er cand.jur. og ph.d. Han var ansat i Rigsrevisionen1972-1999, derefter stiftamtmand i Aarhus indtil 2007 og har været eksternlektor i offentlig ret på Københavns Universitet og i kirkeret (teologi) på Aarhus Universitet, hvor han nu er censor og næstformand i censorkorpset for jura. Gitte Korff er cand.scient.pol. med mange års erfaring med offentlig revision både fra hendes ansættelse i Rigsrevisionen og hos Statsrevisorerne, hvor hun har været sekretariatschef siden 2005. Før dette har hun arbejdet i Finansministeriet, Sundhedsministeriet og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, hvor hun var controller. Britt Scherfig er cand.jur. og har været ansat i Rigsrevisionen siden 2012 og før dette i Folketingets Administration som bl.a. udvalgssekretær.
Rufus Gifford i Trumps og Bidens Amerika er en bog om håb og sejre – og nederlag. Og om at bevare troen på, at det nytter at kæmpe for det, man tror på, i en kynisk politisk verden. Da Donald Trump blev præsident i 2016, traf Rufus Gifford, der dengang var populær amerikansk ambassadør i Danmark, en beslutning: Han ville vende hjem til USA og forsøge at overføre sine positive erfaringer fra et tillidsbaseret, dansk folkestyre til Trump-æraens stærkt splittede USA. Han ville kæmpe for et andet Amerika og for at styrke de værdier, der kendetegnede hans fædreland under Barack Obama – Gifford havde på det tidspunkt arbejdet for Obama i godt 10 år, først på hans præsidentkampagner i 2008 og 2012 og dernæst som ambassadør. Rufus Gifford i Trumps og Bidens Amerika er historien om, hvordan Rufus Gifford i en benhård valgkamp i 2018 forsøger at blive valgt til Repræsentanternes Hus i Kongressen – og taber. Men det er også fortællingen om, hvordan han efterfølgende fortsætter sin kamp – nu som vicekampagnechef for Joe Biden i en historisk og højdramatisk præsidentvalgkampagne i 2020.
Leg, lyrik, præstationskultur og klimakrise i dansktimerneMed bogen her spørger vi os selv: Kan det at læse bøger og diskutere dem i fællesskab med andre være en vej til at finde mening og svar på nogle af livets store spørgsmål?Vi tror, at svaret er ja!Sammen med to af tidens vildeste, mest energifyldte og filosoferende digtere, Caspar Eric og Theis Ørntoft, undersøger vi nogle af vor tids helt store udfordringer. Hvordan overlever man i en præstationskultur? Hvordan bevarer man håbet midt i en klimakrise? Kan man være legesyg, kreativ og dybt alvorlig på samme tid? Hvad stiller vi op med en fremtid, vi ikke kender?Det er blot nogle af de spørgsmål, vi kredser om i bogen – og Caspar Eric og Theis Ørntoft tænker højt sammen med os.Fordybelse, indsigt og perspektiveringMed materialet får dine elever mulighed for at fordybe sig i et forfatterskab – sammen med forfatteren. De får styrket analysemusklerne og udfordret deres fortolkningsevner.Tekstlæsningen rækker ud og spejler verden, så eleverne bliver klogere på livet og bliver styrket til at træffe de rigtige valg.Store ord? Måske – men prøv selv at se, hvad der sker, når I åbner bogen og kommer i selskab med Caspar Eric og Theis Ørntoft.I samme serieHelle Helle og Naja Marie Aidt. Portrætsamtaler og novelleanalyser, Gyldendal 2014. Kim Fupz Aakeson og Jesper Wung-Sung. Portrætsamtaler og novelleanalyser, Gyldendal 2015.
PETER CHRISTENSEN HAR til denne bog opsøgt en række store reportere og talt med dem om deres væsentligste historier – om de beretninger, der i de seneste seks årtier er blevet skrevet ind i historiebøgerne. Fra Seymour Hershs afsløring af massakren i My Lai over Helen Zilles dokumentation af aktivisten Steve Bikos død i et af apartheidstyrets fængsler til Robert Fisks øjenvidneberetning efter massakren i Sabra og Shatila. Og - ikke mindst - Woodward og Bernstein om Watergate. SCOOP er en bog om journalistik, når den er allervigtigst – dengang og nu.
Peter Christensen er 22 år, og der er knald på hans tilværelse! Han er verdensmester i kickboxing, model, har lige fået sin drømmelæreplads som reklametegner på et reklamebureau og bor sammen med en dejlig kæreste. Men så kører en stor lastbil over for rødt og hamrer direkte ind i siden på Peters bil, og alt hvad han har drømt om, at hans liv skal indeholde, bliver fejet bort.Dybt bevidstløs bliver han indlagt på Glostrup neurokirurgisk intensivafdeling, hvor han ligger i koma i tre uger. Da han endelig vågner op, har lægerne konstateret en hjerneskade. Fra næsten at være blevet slået ihjel bevæger Peter sig nu gennem en totalt afhængig babyfase, over en sej genoptræningsfase, hvor alle almindelige færdigheder skal beherskes på ny, for til sidst at stå med en spirende uafhængighed.En lang og sej kamp, der mod alle odds har bragt Peter meget længere, end nogen læge nogensinde havde forestillet sig, han ville komme.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.