Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Det danske forsvar er kollapset. Det består af skibe, der ikke kan sejle. Fly, der ikke kan flyve. Kanoner, der ikke kan skyde. Og kaserner i forfald. Der mangler soldater, artilleri, kampvogne, luftværn, ammunition, reservedele, uniformer, moderne IT – og printerpapir.Hvordan kunne det gå så galt? En lille skare af politikere, embedsmænd og topofficerer har spillet hasard med Danmarks sikkerhed for at fremme egne interesser. De har ødelagt kommandostrukturen, fjernet forsvarschefens helhedsansvar og skabt en civil organisation uden beslutningskompetence. Samtidig har de indført et tavshedsregime, hvor kritik bliver opfattet som illoyalitet og straffet med fyringer og horisontale karriereforløb.”Forsvarsløs” er journalist Peter Ernstved Rasmussens personlige beretning om, hvordan Forsvarsministeriet blev en magnet for skandaler og fyringer. Bogen beskriver en kulturkamp om magt, hvor civile embedsfolk og politikere fik bugt med den militære faglighed.Peter Ernstved Rasmussen (f. 1971) er journalist og forfatter. Han driver det uafhængige forsvarsmedie OLFI, som han etablerede i 2016, og er vært på Frontlinjen på RADIO IIII. Han er uddannet journalist fra Syddansk Universitet i Odense i 2002 og har en fortid som reserveofficer i Den Kgl. Livgarde. Han har været udsendt i 1993 som FN-soldat til Bosnien-Hercegovina og i 2004-05 som presse- og informationsofficer til Irak. Han har tidligere udgivet ”Soldat for Danmark – Oversergent Jakob Birger Hansen” og har modtaget flere priser for sin journalistik: i 2020 Publicistklubbens nyskaberpris for etableringen af OLFI, i 2008 og 2019 Graverprisen af Foreningen for Undersøgende Journalistik (FUJ).
Det danske forsvar er kollapset. Det består af skibe, der ikke kan sejle. Fly, der ikke kan flyve. Kanoner, der ikke kan skyde. Og kaserner i forfald. Der mangler soldater, artilleri, kampvogne, luftværn, ammunition, reservedele, uniformer, moderne IT – og printerpapir.Hvordan kunne det gå så galt? En lille skare af politikere, embedsmænd og topofficerer har spillet hasard med Danmarks sikkerhed for at fremme egne interesser. De har ødelagt kommandostrukturen, fjernet forsvarschefens helhedsansvar og skabt en civil organisation uden beslutningskompetence. Samtidig har de indført et tavshedsregime, hvor kritik bliver opfattet som illoyalitet og straffet med fyringer og horisontale karriereforløb.FORSVARSLØS er journalist Peter Ernstved Rasmussens personlige beretning om, hvordan Forsvarsministeriet blev en magnet for skandaler og fyringer. Bogen beskriver en kulturkamp om magt, hvor civile embedsfolk og politikere fik bugt med den militære faglighed.
Oversergent Jakob Birger Hansen har trods sine bare 32 år prøvet mere end de fleste. I SOLDAT FOR DANMARK fortæller han den fascinerende historie, som begyndte i hjemmet på Odense Kaserne, hvor faderen var seniorsergent ved Fynske Livregiment. Som 18-årig meldte Jakob sig til forsvaret, og siden den dag har livet som soldat været mere en livsstil end et arbejde. Op gennem 90'erne var han udsendt i international tjeneste fem gange, inden "JB" i 2001 søgte den ultimative udfordring - fik orlov fra forsvaret og meldte sig til Fremmedlegionen i Sydfrankrig. Her nød han udfordringerne, strabadserne og den militære træning og vandt hurtigt respekt om sin person. Men han fandt også ud af, at han ikke kunne leve i fem år uden frihed og ret til at tage selvstændigt initiativ. Efter syv måneders tjeneste valgte han derfor at flygte med en kammerat i nattens mulm og mørke fra faldskærmstroppernes bastion på Korsika. Siden har han tjent det danske forsvar i Kosovo og været et år med den danske bataljon i Irak. Blandt officerer, befalingsmænd og konstabler er Jakob Birger Hansen både afholdt og vellidt. Han kan virke barsk, men bag den rå facade gemmer sig en rar, venlig og følsom mand, som tænker meget over livet og de valg, han træffer som soldat for Danmark. Bogen er fortalt med hjælp fra journalist og tidligere presseofficer i Irak, Peter Ernstved Rasmussen.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.