Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Farvel arbejde - goddag frihed er en fascinerende bog skrevet af den talentfulde forfatter Peter Faber. Udgivet i 2014, er denne bog en bemærkelsesværdig tilføjelse til genren. Bogen er en indsigtsfuld fortælling, der udforsker vores forhold til arbejde og frihed. Den udfordrer læseren til at tænke over, hvad frihed virkelig betyder for dem, og hvordan de kan opnå det. Forlaget 'mellemgaard' har gjort et fantastisk arbejde med at bringe denne bog til offentligheden. Hvis du er på udkig efter en bog, der kan forandre dit syn på livet, er 'Farvel arbejde - goddag frihed' det perfekte valg for dig.
Når du siger farvel til jobbet for at gå på efterløn, eller når du bliver pensioneret, får du foræret en uvurderlig gave, nemlig 1672 timer, som du kan bruge til det, du har allermest lyst til. Problemet er måske, at du ikke aner, hvad du skal stille op med den megen fritid og frihed.Du er ikke i tvivl, når du har læst denne bog. Den er sprængfyldt med gode ideer til, hvordan du kan designe dit nye liv efter arbejdslivet. Bogen er skrevet med et glimt i øjet og uden løftede pegefingre, og du må stjæle al den inspiration, du har lyst til. Forfatteren udsteder garanti for, at du bliver udfordret, og at dit arbejdsfrie liv bliver meget sjovere, hvis du bruger bogens værktøjer. Og så vil dine omgivelser elske den nye version af dig.Bogen er den ideelle afskedsgave til kollegaen, din ægtefælle eller – allerbedst – dig selv.Uddrag af bogen:Den første dag efter du er gået på pension, går du ud i haven og graver et dybt, dybt hul. Hidkald familie, venner, bekendte og forhåndenværende naboer og delagtiggør dem i, at du har besluttet at begrave ”plejer”. Inden du lægger nedenstående manifest i en skotøjsæske, oplæser du det med klar og stålsat røst:”Jeg, pensionist Else Hansen, proklamerer hermed, at jeg i dag tager hul på mit nye liv. Jeg vil tilstræbe at gøre det så spændende som muligt, og jeg lover mig selv, at jeg vil være nysgerrig og opsøgende. Statistisk set har jeg en lille tredjedel tilbage af mit liv, og nu kan jeg – i modsætning til tidligere – gøre, lige hvad jeg har lyst til. Og det har jeg lyst til. I er inviteret med i dag for at tage afsked med “Else Plejer”, og skulle I fremover fange mig i at synke hen i melankoli og inaktivitet, beder jeg jer her og nu love mig, at I fastholder mig på det løfte, jeg hermed afgiver om, at jeg vil gøre mit yderste for at skabe mig selv et sjovt, spændende, udfordrende og indholdsrigt liv.”Om forfatteren:Peter Faber, årgang 1948, er uddannet journalist og har i over 40 år beskæftiget sig med alle genrer inden for journalistikken. Han er født i København, men har haft sit arbejdsliv på Sydfyn. I 2010 gik han på efterløn, og her opstod ideen til at skrive en guide til et bedre liv som efterlønner og pensionist.
Du vil aldrig mere kunne gå forbi et træ uden at spørge dig selv: ”Hvad mon det træ kan fortælle mig?”, når du har læst denne bog. Og svaret får du først, når du sætter dig i skyggen fra kronen, læner dig op ad stammen og lægger øret til barken. Og giver dig tid. Masser af dig tid.Det er nemlig med træer som med mennesker; de har alle en god historie at fortælle.Bogen indeholder interviews med 16 ensomt placerede træer, der fortæller historier, som vi kan blive klogere af, forundres over, måske grine lidt af, hygge os med eller sågar genkende os selv i.De interviewede træer har naturligvis givet forfatteren tilladelse til, at deres hudløst ærlige udsagn om sig selv og skarpe analyse af os, der iagttager dem, må offentliggøres sammen med smukke fotos.Tag med ind i et univers, hvor du måske møder et træ, der minder om dig selv.
Du vil aldrig mere kunne gå forbi et træ uden at spørge dig selv: ”Hvad mon det træ kan fortælle mig?”, når du har læst denne bog. Og svaret får du først, når du sætter dig i skyggen fra kronen, læner dig op ad stammen og lægger øret til barken. Og giver dig tid. Masser af dig tid. Det er nemlig med træer som med mennesker; de har alle en god historie at fortælle.Bogen indeholder interviews med 16 ensomt placerede træer, der fortæller historier, som vi kan blive klogere af, forundres over, måske grine lidt af, hygge os med eller sågar genkende os selv i. De interviewede træer har naturligvis givet forfatteren tilladelse til, at deres hudløst ærlige udsagn om sig selv og skarpe analyse af os, der iagttager dem, må offentliggøres sammen med smukke fotos. Tag med ind i et univers, hvor du måske møder et træ, der minder om dig selv. Om forfatteren Peter Faber, født på Frederiksberg i 1948, er en mand af mange ord. I godt 40 år arbejdede han som journalist på Fyn og beskæftigede sig med alle genrer indenfor journalistikken, og derefter trådte han ind i fiktionens verden og skrev bl.a. hånd- og inspirationsbogen Farvel arbejde – Goddag frihed og romanerne Så tilspørger jeg dig og Er der d i forvandle?. Han er også en skattet foredragsholder.
Hun havde succes i tv-serien TAXA, men ikke i livet. Han var uelsket af sine forældre, og de eneste venner, han havde, var de græske guder.Nu er den farverige, men desillusionerede skuespiller Molly Morell og den svært tilgængelige afdelingschef Poul Erik Godtfredsen på vej ind i den tredje alder. De bor i hver sin ende af landet, da de ved en tilfældighed begynder at spille Wordfeud med hinanden på nettet. Et afbræk i en ellers forudsigelig og kedelig hvedag. De chatter og åbner sig for hinanden, men har de inderst inde mod på at bryde med deres tro følgesvend, ensomheden? Den, de har lært at leve med i mangel af noget bedre.ER DER D I FORVANDLE handler om to skæbner og ét spil. Og om at give livet chancen igen, selvom det har budt på skuffelse efter skuffelse.
Hun havde succes i tv-serien TAXA, men ikke i livet. Han var uelsket af sine forældre, og de eneste venner, han havde, var de græske guder.Nu er den farverige, men desillusionerede skuespiller Molly Morell og den svært tilgængelige afdelingschef Poul Erik Godtfredsen på vej ind i den tredje alder. De bor i hver sin ende af landet, da de ved en tilfældighed begynder at spille Wordfeud med hinanden på nettet. Et afbræk i en ellers forudsigelig og kedelig hvedag. De chatter og åbner sig for hinanden, men har de inderst inde mod på at bryde med deres tro følgesvend, ensomheden? Den, de har lært at leve med i mangel af noget bedre.ER DER D I FORVANDLE handler om to skæbner og ét spil. Og om at give livet chancen igen, selvom det har budt på skuffelse efter skuffelse.
I dette års udgave af Fynbogen skal vi traditionen tro vidt omkring. Vi tager på byvandring i Bogense, besøger et glemt kunstnermiljø i Lindved og hører om, hvordan det var at være førstegangsfødende i Odense i tressernes begyndelse. Vi bliver klogere på Vollsmose Kirke og dens historie, hører om kunstneren Kent Holm og finder ud af, hvordan en rejsende i 1700-tallet oplevede Ærø.Der er barndomserindringer fra Veflinge i tresserne og halvfjerdserne, og beretningen om, hvordan Bertolt Brecht gik i eksil på Sydfyn, er også med. Vi får fortalt om dengang, svenskerne kom til Fyn i 1650’erne, og slutter af med den triste historie om digteren Carl Baggers sidste år i Odense.Bogens ti artikler, der er rigt illustrerede, henvender sig til alle, der har interesse i fynske forhold.
Når livet ikke længere lever op til ens forventninger, må man træffe nogle valg. Karen Margrethe og Hans Henrik vælger det sværeste: døden. De sprang ikke på udviklingen, da den buldrede af sted i 1970’erne og 1980’erne, og nu betaler de prisen. Familiefirmaet er på vej mod konkurs. Alle i provinsbyen kan se ægteparret Bülows økonomiske og menneskelige deroute – og taler om den. Tilbage har de to kun kærligheden til hinanden, og det er den, der gør det muligt for dem at tale sig frem til den mest ultimative beslutning af alle, at vælge livet fra. Det er en barsk og dramatisk historie om stolthed, ære, og om hvor ondt udviklingen gør, hvis man ikke er en del af den. Men det er også en rørende og følsom fortælling om to tæt forbundne mennesker, der midt i deres dybe krise får sat ord på det liv, de har levet, og den kærlighed, der er intakt. Til det sidste. Uddrag af bogen Ynkelig og skrøbelig. Hans Henrik opfanger skrøbeligheden i hendes stemme. For første gang. Han fornemmer sin egen ynkelighed og hendes skrøbelighed. Selv om han i situationen er ude af stand til at holde hovedet koldt, registrerer han et eller andet sted i underbevidstheden, at det er en farlig cocktail at blande noget ynkeligt med noget skrøbeligt. Er det virkelig sådan, deres liv er lige nu? Hans Henrik er i hvert fald overbevist om, at det er lige præcis de to ord, Karen Margrethe ville have brugt igen og igen, hvis hun ikke selv havde stoppet den snak, der var ved at løbe løbsk. Om forfatteren Peter Faber, årgang 1948. Født i København og har gennem 40 år arbejdet som journalist på Sydfyn. Han har skrevet en række bøger, blandt andet hånd- og inspirationsbogen Farvel Arbejde – Goddag Frihed og biografien Jan Johansen – en rigtig socialdemokrat. Han er også en eftertragtet foredragsholder, og hans passion er at samle på gode ord sat sammen til gode sætninger.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.