Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Bogen Forandringsledelse - med koncepter som ledestjerne giver en forståelse for ledelseskoncepter, og hvordan de er med til at skabe dynamik og forandring i organisationer, samt hvad valget af en bestemt metode indebærer.Der findes en række forskellige og delvist overlappende ledelseskoncepter. Koncepterne påvirker en organisations politik, strategi- og læringsmuligheder forskelligt og trækker på forskellige symbolverdener. Bogen gennemgår faldgruber og barrierer ved forskellige ledelseskoncepter, og hvordan informations- og kommunikations-teknologiske værktøjer (IKT) kan bruges i forbindelse med dem.Forandringsledelse giver et grundlag for at aktører i virksomheder kan håndtere og deltage i formningsprocessen.Bogen er bygget op i tre dele:Del 1 giver en generel forståelse for ledelseskoncepter og for, hvordan de indgår i organisatoriske forandringsprocesser.Del 2 beskriver konkrete erfaringer med at implementere ledelseskoncepter gennem cases fra danske virksomheder.Del 3 er et opslagsværk, der giver læseren et overblik over centrale ledelseskoncepter.
Organisationsforandringer sker med så stor hastighed, at det kan være vanskeligt at vurdere relevansen af dem, før de sættes i gang, eller at styre og sikre kvaliteten af forandringerne, når de kører for fuld skrue.Succesrige forandringer opnås gennem kontekstafhængig fleksibel organisering, der involverer organisationens viden, teknologi og menneskelige ressourcer. Det kræver processer, der på én gang skaber kvalitet og ejerskab.Robust organisationsforandring - design og implementering i orkanens øje giver en række teori- og empiribaserede bud på, hvordan man skaber robust organisationsforandring uden på forhånd at kende mål og resultater. Bogen går i dybden med:situationsafstemt forandringkompleksitet i forandringerfrivillig versus tvungen forandringroller i forandringmennesker, der forandresforandring gennem organisatoriske relationeroversættelses- og læreprocesser, som fører til forandringetik og værdier i forandringEndelig sætter bogens sidste kapitel fokus på, at det også er vigtigt at lave en plan for, hvad der skal ske efter forandringen.Bogen er velegnet som grundbog i forandringsledelse og er berigende læsning for studerende såvel som for ledere og konsulenter, som ønsker at skabe robust organisationsforandring.
Selvom projektarbejdet er en central del af mange studier, har det ingen manual. Derfor er det krævende at gennemføre et projektarbejde, både fagligt og samarbejdsmæssigt. Denne introduktion til projektarbejdets sociologi hjælper dig med at tilegne dig stærke projektkompetencer til gavn for din studie- og din erhvervskompetence. Du får bl.a. hjælp til at kunne forstå projekters faglige og samarbejdsmæssige kompleksitet, skabe meningsfulde projektmøder, forstå og håndtere faglige og sociale konflikter, forstå din egen og andres roller og bidrag til projektarbejdet, lave en arbejdsplan for projektet, arbejde kreativt med projektets muligheder, arbejde akademisk med faglige tekster og følge op på din egen læring. OBS! Ny udgave udkommer i maj 2018, benyt SBN 9788759328729
Denne bog stiller skarpt på ledelse i politisk styrede organisationer. Politik har i dag en betydning, der rækker langt ud over det politisk-administrative system. Brancheorganisationer, patientforeninger, socioøkonomiske virksomheder og public affairs-afdelinger i offentlige og private virksomheder er blot nogle få eksempler på organisationer, der ligger uden for det politisk-administrative system, men arbejder politisk.Dynamikken i politisk styrede organisationer, herunder offentlige organisationer, er speciel. I de fleste erhvervsvirksomheder spiller økonomi en central rolle, men politisk styrede organisationer er ofte orienteret mod andre mål. Fagprofessionelle idealer og mere generelt skabelsen af værdi for den brede offentlighed er ofte et centralt omdrejningspunkt. Det stiller særlige krav til ledelsen i politisk styrede organisationer, der må forene budgethensyn med en fagligt forsvarlig løsning af arbejdsopgaverne.Bogen giver dels et teoretisk og historisk overblik over området, dels en præsentation af de mest centrale områder, hvor ledelsesarbejdet finder sted.Redigeret af Annika Agger og Peter Aagaard, Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv, Roskilde Universitet.
Giver sociale interventioner mening? Og for hvem? Der interveneres på livet løs rundt om i Danmark. Staten laver interventioner over for borgerne i både deres privat- og arbejdsliv, og borgerne intervenerer over for staten, når de laver politiske aktioner som demonstrationer og happenings. Men giver det mening?I Meningsfuldt? ser en række forskere med kritiske briller på sociale interventioner, som de udfolder sig i dagens Danmark. I otte kapitler går forskerne i dybden med forskellige typer af sociale interventioner. Det handler bl.a. om:Interventioner ifm. krisestyring og kriseløsning.Når staten og politikerne intervenerer: ved at genindføre kontanthjælpsloftet og lignende sanktioner; ved at satse på den enkeltes aktivitetsparathed og at alle skal i beskæftigelse; ved økonomisk effektivisering i form af New Public ManagementDe aktivistiske traditioner, når borgerne intervenerer over for staten og den førte politik.Bogen viser, at top-downstyring og instrumentalisering af indsatser kan øge risikoen for, at interventioner opleves meningsløse. Det handler i høj grad om, hvem der definerer de kriterier, der skal gøre interventionen meningsfuld, og disse kan veksle meget alt efter, hvem man spørger.Selvom f.eks. staten begrunder sine interventioner mod borgerne som et udtryk for, at demokratiet og de demokratiske organer virker efter bedste hensigt, er resultatet ofte, at borgerne føler, at deres (friheds)rettigheder indskrænkes. I værste fald ender interventionen med en oplevelse af meningsløshed hos flere parter.Bogen er skrevet af Jo Krøjer, Peter Hagedorn-Rasmussen, Søren Salling Weber, Martin Bachdal Willaa, Jonas Theis Petersen, Anita Mac, Peter Busch-Jensen, Liv Graversen og Silas Harrebye. Alle forfatterne har tilknytning til forskningsmiljøet ’Social Intervention’ på Roskilde Universitet.
I Meningsfuldt? går forskerne i dybden med forskellige typer af sociale interventioner. Det handler bl.a. om interventioner ifm. krisestyring og kriseløsning, når staten og politikerne intervenerer ved at genindføre kontanthjælpsloftet og lignende sanktioner, ved at satse på den enkeltes aktivitetsparathed, og at alle skal i beskæftigelse ved økonomisk effektivisering i form af New Public Management samt de aktivistiske traditioner, når borgerne intervenerer over for staten og den første politik.Bogen viser, at instrumentalisering af indsatser og top-downstyring kan øge risikoen for, at borgerne oplever interventioner som meningsløse. Det handler i høj grad om, hvem der definerer de kriterier, der skal gøre interventionen meningsfuld, og disse kan veksle meget alt efter, hvem man spørger. For selvom staten for eksempel begrunder sine interventioner mod borgerne som et udtryk for, at demokratiet og de demokratiske organer virker efter den bedste hensigt, er resultatet ofte, at børgerne føler, at deres rettigheder indskrænkes. I værste fald ender flere parter med en oplevelse af meningsløshed på grund af interventionen.Bogens forfattere er Jo Krøjer, Peter Hagedorn-Rasmussen, Søren Salling Weber, Martin Bachdal Willaa, Jonas Theis Petersen, Anita Mac, Peter Busch-Jensen, Liv Graversen og Silas Harrebye, som har tilknytning til forskningsmiljøet ’Social Intervention’ på Roskilde Universitet.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.