Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Magtens Bog sætter fokus på den mørke side af magtens Janusansigt, idet den foretager en systematisk gennemgang af den magtudøvelse, der praktiseres i det skjulte og tilsyneladende får stadigt bedre betingelser. Bogens analyser tager afsæt i ’Magtens Galleri’, en satirisk udstilling af en række centrale dokumenter fra store danske skandaler og opererer ud fra tesen om, at et udbredt kendskab til demokratiets skævskud og fejltagelser kan blive blot et lille skridt på vejen til en mere åben og demokratisk samfundsudvikling. Magtens bog sætter indledningsvis kritisk-satirisk lys på magtudøvelsens instrumenter, mønstre og psykologi, for derefter i bogens centrale del at udfolde en række magtforløb i et dybere perspektiv. De 30 konkrete historier der her gennemgås repræsenterer først og fremmest sager, hvor det senere har været muligt at gå slagkraftige magtprocesser efter i sømmene og se dem i en større sammenhæng. Afslutningsvis krydres de analytiske forløb med en gengivelse af de originale katalogtekster fra udstillingen ’Magtens Galleri’. Magtens bog er en moderne klassiker inden for journalistiske publikationer og er blevet til i et samarbejde mellem 35 journalister. Den foreligger nu som digital genudgivelse.
'Verdensbad' er en digtsamling af Peter Johannes Schjødt kredser om digter-jegets tanker om livets cyklus – mødet med livet, men også i høj grad mødet med døden.Peter Johannes Schjødt f. 1957, uddannet i filosofi, tidligere højskolelærer og senere redaktør ved DR's P1 og leder af Radioens Dokumentargruppe. Peter Johannes Schjødt er desuden anmelder og kommentator ved danske aviser og har skrevet en lang række bøger – senest 'Julies hjerte' (2016).
"Hjertet har til alle tider talt med om det, som Julie har erfaret på første hånd. I poesien, fortællingerne og religionerne kan vi læse om, hvordan et andet menneskes hjerte kan redde ens liv. Det er, når hjertet bliver set som kilden til kærlighed, omsorg, barmhjertighed og medlidenhed. For Julie blev dette noget meget håndgribeligt og konkret."I "Julies hjerte" fortæller filosof Peter Johannes Schjødt om sit møde med 33-årige Julie, der som 33-årig blev ramt af hjertesvigt og udelukkende overlevede, fordi hun kunne få en hjertetransplantation. Dette personlige mirakel rejser store eksistentielle spørgsmål: Hvordan føles det at overleve, fordi et andet menneske er dødt? Hvilken betydning har hjertet i vores bevidsthed i forhold til den rent fysiologiske betydning? Bogen reflekterer over en lang række problemstillinger omkring organdonation både for donoren, hans eller hendes pårørende og for den, der kan leve videre efter at have modtaget et afdødt menneskes organ.Peter Johannes Schjødt er uddannet i filosofi og samfundsvidenskab ved Københavns Universitet. Han har tidligere været højskolelærer og chefredaktør på P1 og leder af Radioens Dokumentargruppe. Endvidere står Peter Johannes Schjødt bag en lang række bøger heriblandt "Velfærd eller ufærd?" og "Tiden, tempoet og tomheden".
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.