Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Politikens kunstredaktør Peter Michael Hornung udgiver nu en kombineret malebog og kunsthistorie. Bogen tager den populære malebogs-genre til et nyt niveau: Her bliver du klogere på kunst, mens du farvelægger. Bliv opdateret på kunstens største ismer og genrer og sæt kulør på kunsthistoriske motiver fra hulemalerierne til i dag. Peter Michael Hornung har tidligere har udgivet populære bøger som bestselleren ’Lille kunsthistorie for børn og barnlige sjæle’ (2014), som blev nomineret til Weekendavisens Litteraturpris, og han er desuden forfatter til en lang række værker om både ældre og nyere dansk kunst. Peter Michael Hornung omsætter her sin enorme viden til en humoristisk og anderledes indføring i verdenskunstens historie.
Næppe nogen dansk kunstner har fejret større triumfer i levende live end maleren Peder Severin Krøyer (1851-1909). Og næppe nogen har fra naturens hånd haft et mere overbevisende talent for at ramme virkeligheden lige på kornet. Alt syntes at lykkes for ham, hans kunst, hans kærlighedsliv og hans karriere. Men tragedien lurede under overfladen, og på sit livs højdepunkt blev han indhentet af skæbnen. ’Peder Severin Krøyer’ er bogen om den måske mest elskede danske maler fra det 19. århundrede. Den mest virtuose. Men også den mest forkætrede.
Elsa Nielsen fødtes d. 21. september 1923. Som barnebarn af den berømte maler Lauritz Tuxen tilbragte hun sin barndoms bedste somre i familiens hus ´Villa Dagminne´ på Skagen i det sagnomspundne kunstnermiljø.Lige efter skolen begyndte hun at tegne på Glyptoteket med Viggo Brandt som lærer. Herefter kom hun ind på Erik Clemmesens tegneskole, og senere på Kunstakademiet i København på Vilhelm Lundstrøms malerskole. Elsa Nielsen har gennem tiden udstillet sine værker talrige steder i Danmark og i udlandet. Hun har modtaget adskillige legater og æresbevisninger, herunder den fineste, Eckersbergmedaillen, som hun modtog i 1985. Bogen afsluttes med en biografi over Elsa Nielsens liv, som hun delte med den kendte grafiker Palle Nielsen.Uddrag fra kunstneren Bodil Kaalunds forord: Denne bog er blevet til for at opsummere et efterhånden langt kunstnerlivs resultater, frembragt med stædig fordybelse og med daglig forundring over tingenes skønhed som igangsættende faktor. Men det var også en fornøjelse at trække en kunstner frem, som ikke har anstrengt sig for at følge ”moden” eller ”trenden”, men kun koncentreret sig om dette ene: at se. Iagttage, næsten indtil en ekstase, og give det sete udtryk i en kunstnerisk disciplin.Et forsøg på at vise en kunstner der nok udadtil har virket høfligt stille og tilbagetrukket, men indadtil foldet sig ud med en vedholdende temperamentsfuld alvor. Temperamentet bliver dagligt brugt på ”det, der trænger sig på”. Lyset i nogle glas, eller frugternes overdådighed kunne fængsle. I årevis. ”Det kunne ikke være anderledes” sagt med kunstnerens egne ord. Gipshovedet blev en besættelse, og nu, senere, blomsterne og deres stængler, pigerne og deres lange halse. Håret, der vikler sig ud af kunsthistoriens mesterværker hos Leonardo eller Botticelli, forener sig med træernes bladhang og springbalsaminens frøstand og bliver en del af Elsa Nielsens univers.Indhold: Forord af Bodil Kaalund - Bent Irve: Nænsomhed og dybde – Peter Michael Hornung: Når det at tegne ikke kan være anderledes – Torben Weirup: Det uudslukkelige – Biografi – Billedfortegnelse.Se også bogen om hendes mand: "Palle Nielsen - Temaer i hans værk" (EAN 9788772459615)
"Lille kunsthistorie for børn og barnlige sjæle" giver alle, store som små, en både overskuelig og nemt tilgængelig indføring i kunstens historie fra hulemalerierne og op til i dag. Bogen er illustreret på en sådan måde, at vi ikke bare bliver bedre til at kende ismer og stilarter, men måske også kommer i bedre humør. På den måde får vi også mere lyst til at møde den rigtige kunst ude i virkeligheden.Forfatteren Peter Michael Hornung har ønsket at vise os de vigtigste stilretninger og kunstneriske udtryk gennem historien. Bogen er oplagt som ”læse-sammen-bog”, hvor tekster og billeder supplerer hinanden. Via illustrationerne kan både børn og voksne opleve stilarter og ændringer i kunstens udtryk gennem tiderne. De ledsagende tekster klæder desuden den voksne på til at fortælle om de enkelte perioder og til at besvare børnenes spørgsmål.Endelig giver forfatteren en række gode råd, som læserne kan tage med sig, når de spurter hen til det nærmeste kunstmuseum, bl.a. at give sig rigtig god tid til et par udvalgte værker. Det er vigtigere end at prøve at overskue det hele i ekspresfart. Bogens format er fixed e-pub og er kun egnet til læsning på iPhone, iPad og iBooks på Mac.
Lille kunsthistorie for børn og barnlige sjæle – fjerde udgave giver alle, store som små, en både overskuelig og nemt tilgængelig indføring i kunstens historie – lige fra hulemalerierne til Olafur Eliasson. Med humoristiske illustrationer og tilgængelige tekster giver bogen et overblik over både ismer, stilarter og væsentlige kunstnere. Man bliver ikke bare klædt bedre på til at møde den rigtige kunst ude i virkeligheden – man får også mere lyst til at opsøge den.Gennem tegninger og tekst dækker bogen kunstens historie gennem mindst 15.000 år. Fra forhistorisk kunst går rejsen over antikken, middelalderen og renæssancen til nyere tids kunstretninger såsom romantik, realisme, impressionisme, ekspressionisme, kubisme, surrealisme og videre frem til nutidens kunst.Da bogen udkom første gang, fik den fem stjerner i Jyllands-Posten og blev nomineret til Weekendavisens Litteraturpris 2014. Denne nye udgave rummer mere end 30 nye tegninger og udvalget af kunstnere er blevet udvidet med fokus på kvindelige kunstnere og en generelt større diversitet. Bogen indeholder desuden en tidstavle og en ordliste, der begge er illustreret.
Der kan ikke herske tvivl om, at Jens Birkemose rummer et enormt kunstnerisk talent. Men hvem er han, og hvordan skal man kategorisere hans kunst, hvis den da overhovedet skal kategoriseres? Det forsøger kunsthistoriker Peter Michael Hornung at give et svar på i denne biografi, der både kommer omkring tiden på musikkonservatoriet og de mange år som udøvende kunstner i Paris.Peter Michael Hornung (f. 1960) er kunsthistoriker og kunstkritiker. Han er uddannet mag.art. i kunsthistorie fra Københavns Universitet i 1981 og har siden 1988 været kunstkritiker ved Politiken. Han er desuden forfatter til flere bøger om kunst og kunstnere.
Ingen dansk regent er blevet så rigt portrætteret som Hendes Majestæt Dronning Margrethe 2. Igennem de mere end 50 år, hvor hun var Danmarks dronning, har en lang række af meget forskelligartede kunstnere skabt portrætter af hende – fra Franciska Clausen, Michael Kvium og Rigmor Mydtskov over Thomas Kluge, Bjørn Nørgaard og Niels Strøbek til Jørgen Boberg, Pia Schutzmann og Allan Otte. Lige siden hendes ungdom har kunst betydet noget helt særligt for Dronning Margrethe, og det nære samarbejde mellem maler og model og deres fælles interesse for kunsten spiller en tydelig rolle i mange af værkerne.I En dronnings portrætter udfolder kunstkritiker Peter Michael Hornung 30 af de bedste portrætter, der er blevet til fra Dronning Margrethes tiltrædelse i 1972 til abdikationen i 2024. Portrætterne er moderne bidrag til en mere end 500 år gammel tradition, som forfatteren trækker tråde til ved at inddrage portrætter af nogle af Danmarks tidligere dronninger, ligesom han præsenterer portrætter af Hendes Majestæt Dronning Mary, skabt mens hun endnu var kronprinsesse.Peter Michael Hornung er kunsthistoriker og kunstkritiker ved dagbladet Politiken. Han er desuden forfatter til en lang række kunstfaglige bøger.
An easy and extensive introduction to art history that appeals to both younger and older readers. This book gives everyone, young and old, an easy and accessible introduction to the history of art ¿ from cave paintings to contemporary art. With humorous illustrations and texts written in an approachable language, the book provides an overview of both isms, styles, and significant artists not only making the reader better equipped to meet art in real life but also inspiring us to actually seek it out. The Danish version of The Little Book of Art History was first published in 2014 and has been acclaimed by readers and critics alike. In March 2023 the book was published in its fourth edition, which had been extended with 90 extra pages. The additions were made with focus on broadening the selection of represented artists ¿ in terms of geography, culture and gender ¿ and genres, including performance, street art and video art. The book is richly illustrated with original drawings by the author himself and also contains a time line of art history from 30,000 BC up until today and a glossary, which are both illustrated.
Denne bog fortæller den korte og utilsnørede sandhed om alle de danske monarker, og for første gang i verdens... øh Danmarkshistorien kan vi nu med den nyeste teknologiske udvikling vise, hvordan også de tidligste konger rent faktisk så ud.Med brug af den paranoisk-kritiske metode og ESP (extremt sanset portrætsyn) hartegneren Peter Michael Hornung foreviget alle danske regenter, så de nu står lyslevende for os.Teksterne - begået af den filosofiske musiker Jens Andersen, forfatteren Peter Olufsen og med en hjælpende finger eller to fra Peter Michael Hornung - skaber et humoristisk men uhyggelig sandfærdigt billede af 55 monarker og deres epoker.Må denne bog tjene til opbyggelse og glæde og give et hurtigt men seriøst overblik over vore royale rødder - ja, hele vores fælles Danmarkshistorie - til nuværende og kommende generationer. Flot gavebog med helt nye portættegninger i farver i storformat.
Den dansk-svenske kunstner Ingvar Cronhammar og hans kunst er svær, hvis ikke umulig, at sætte i bås, for Cronhammar holder sig sjældent til traditionerne. I "Ingvar Cronhammar – ser jeg i et spejl af tjære" beskriver kunsthistoriker Peter Michael Hornung kunstneren og tre af hans værker: "The Gate", "Borderline Warrior" og "Elia".Peter Michael Hornung (f. 1960) er kunsthistoriker og kunstkritiker. Han er uddannet mag.art. i kunsthistorie fra Københavns Universitet i 1981 og har siden 1988 været kunstkritiker ved Politiken. Han er desuden forfatter til flere bøger om kunst og kunstnere.
Den danske kunstner Preben Hornungs arbejde omfatter grafik, malerier, dekorative udsmykninger og scenografi. Denne bog giver en beskrivelse af Hornungs kunstneriske udvikling fra 1930‘erne og frem til midten af 1980‘erne.Peter Michael Hornung (f. 1960) er kunsthistoriker og kunstkritiker. Han er uddannet mag.art. i kunsthistorie fra Københavns Universitet i 1981 og har siden 1988 været kunstkritiker ved Politiken. Han er desuden forfatter til flere bøger om kunst og kunstnere.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.