Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Den ultimative historie om verdens mægtigste embede fortalt gennem portrætter af de 45 mænd, der har ledet Amerikas Forenede Stater, fra George Washington til Joe Biden. Bogen handler om dem - deres politik, deres personlighed og det aftryk, de efterlod i Det Ovale Værelse - men også om de lange linjer i amerikansk historie gennem mere end 200 år. Med i bogen er små introduktioner til historiske hændelser og nøglepersoner af betydning for forståelsen af amerikansk politisk historie, fra slaveriets ophævelse og Benjamin Franklin til 11. september-angrebet og stormen på Kongressen i januar 2021.Bogen er rigt illustreret med kort og billeder fra USA?s uforlignelige historie og forsynet med forord af RufusGifford, amerikansk ambassadør i Danmark fra 2013 til 2017. Værket er redigeret af historikerne Rasmus Dahlberg og Philip Chr. Ulrich.
Under valgkampen i 2016 lovede Donald Trump, at ”uforudsigelighed” ville være et grundlæggende træk for hans udenrigspolitik, hvis han vandt valget. Efterfølgende er præsidenten kommet med mange forskellige udmeldinger om udenrigs- og sikkerhedspolitik. I denne bog udleder og forklarer Philip Chr. Ulrich nogle grundlæggende karakteristika ved Donald Trumps udenrigspolitik, og viser hvordan disse bryder med amerikansk udenrigspolitik siden 1945.Bogen giver empirisk og teoretisk materiale til diskussioner om den udenrigspolitik vi ser fra præsident Donald Trump.Philip Chr. Ulrich er udenrigsredaktør ved netmediet Kongressen.com. Han har skrevet e-bøgerne ”I Supermagtens Tjeneste – Amerikanske Veteraner i Krig og Fred” og ”Obama Doktrinen”. Derudover har han bidraget til en række bøger - herunder ”JFK100”.
Den amerikanske drøm er under pres. Drømmen, der er en af grundpillerne i den amerikanske selvopfattelse, bliver sjældnere til virkelighed end tidligere. Ikke desto mindre er den fortsat drivkraften for mange og en kilde til inspiration for mennesker overalt på kloden. Men spørgsmålet er, om dette også vil være tilfældet fremadrettet. I denne bog ser et hold af landets førende USA-skribenter nærmere på fænomenet ’den amerikanske drøm’ og undersøger, om drømmen fortsat fungerer som inspiration eller i højere grad er blevet en illusion. Mette Laursen er kandidat i internationale relationer fra University of Oklahoma. Hun arbejder som partner i Game Change Media og er desuden tilknyttet Kongressen.com som indenrigsskribent. Har tidligere bidraget til bøgerne Glimt af Amerika og Fiktionens magt.
Den amerikanske præsident har verdens vigtigste embede. Hvad han beslutter, har betydning for befolkningerne i alle verdens lande. Det kræver en stærk overbevisning og en urokkelig selvtillid at varetage dette magtfulde hverv, og efter fire år uforudsigelige år med Donald Trump i Det Hvide Hus er ingen længere i tvivl om vigtigheden af præsidentens personlighed. Men er Trump den første store joker på magtens absolutte tinde? Historikerne Rasmus Dahlberg og Philip Chr. Ulrich giver i denne bog en indføring i amerikansk politik og historie med portrætterne af de første 44 mænd i Det Hvide Hus, fra George Washington til Donald Trump. Bogen handler om dem - deres politik, deres personlighed og det aftryk, de efterlod i Det Ovale Værelse - men også om de lange linjer i amerikansk historie gennem mere end 200 år. Med i bogen er små introduktioner til historiske hændelser og nøglepersoner af betydning for forståelsen af amerikansk politisk historie, fra slaveriets ophævelse og Benjamin Franklin til Irakkrigen og 11. september. Bogen er en opdateret udgave af Aschehougs klassiker om amerikanske præsidenter fra 2001, forsynet med nyskrevne kapitler om de seneste præsidenter, redigeret af historiker, ph.d. ved Forsvarsakademiet Rasmus Dahlberg og historiker og politiske kommentator Philip Chr. Ulrich, der er udenrigsredaktør på Kongressen.com.
Tv-serier har taget verden med storm de seneste år. House Of Cards, Breaking Bad, True Detective og Homeland er blot nogle af de serier, der har lagt gaderne øde. Serierne er fiktion, men afspejler ofte en virkelighed eller en opfattelse af faktiske forhold. Og vores syn på mange samfundsaspekter, hvad enten det er politik, kvindefængsler eller politiarbejde, bliver præget af de skildringer, vi har set i tv-serierne. Denne antologi går tæt på en række af de største og mest betydningsfulde amerikanske tv-serier i nyere tid og ser nærmere på, hvilken indflydelse de har haft. Holdet bag er en blanding af journalister, der arbejder med amerikansk politik, kultur og medier, og af akademikere og eksperter fra hver deres felt. Dette er bogen om ”Fiktionens magt”. Bogen indeholder også et eksklusivt intervirw med Lars Mikkelsen om hans rolle som den russiske præsident Petrov i 3. sæson af "House of Cards". Om redaktøren: Mette Rolan Kjærsgaard er uddannet cand.comm. fra RUC med speciale i amerikanske tv-serier. Hun er kulturskribent på Kongressen.com og arbejder desuden som freelancejournalist og ekstern lektor i journalistik på RUC. Hun har tidligere bidraget til bøgerne Fem år med Obama – forandring, vi kunne tro på? og Glimt af Amerika. Bidragydere: Mette Rolan Kjærsgaard Anders Agner Pedersen Mirco Reimer Philip Chr. Ulrich Emil Lee Madsen Pernille Bruun Nielsen Ea Ørum Mette Laursen Rasmus Søndergaard Hans Dahl-Nielsen Ida Dalgaard Kasper Lundberg Mathias Skovgaard-Holm Iben Albinus Thomas Bjerre Jakob Stegelmann
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.