Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Hvad har mennesker med for højt eller for lavt stofskifte, tarmbetændelse, psoriasis, leddegigt og sklerose til fælles? For det første lider de af kroniske, autoimmune sygdomme, som opstår, fordi deres immunforsvar går til angreb på kroppens eget væv. For det andet får de nu nyt håb om, at de ved at ændre kostvaner kan give deres sygdom et langt fredeligere forløb – og i nogle tilfælde holde den nede. I denne bog afslører lægen Pia Norup sin 3-trinsstrategi mod autoimmune sygdomme – og hvorfor fx brød, bønner og tomater kan få disse sygdomme til at blusse op. Og sammen med de to madeksperter Henrik Riber og Jesper Mikkelsen har hun sammensat en komplet kostplan til en uge med lækker mad, der beroliger immunforsvaret og hermed dæmper sygdommene. Planen kan også hjælpe de mange mennesker med forstadier til autoimmune sygdomme, fx diffuse ledsmerter og fordøjelsesbesvær. Bogen bygger på de samme principper, som Pia Norup anvender i TV 2s succes-serie 'Kan man spise sig rask?', der har premiere på sin 2. sæson i januar 2019. I 1. sæson i januar skabte Norup sammen med sin medvært Umahro Cadogan imponerende resultater med otte kronisk syge mennesker, der spiste og trænede sig til et nyt liv på bare 12 uger. Udover at være læge i traditionel forstand har Pia Norup, som én ud af kun 800 i verden, taget uddannelsen som Functional Medicine Practitioner. – Indenfor den nye gren af lægeverdenen, som mit hjerte banker for, prøver vi at forstå, hvorfor kroppen reagerer, som den gør. Når vi finder de dybereliggende årsager til sygdommen, står vi ofte med nøglen til at vende processen om, så vi – i samarbejde med patienten – kan behandle roden til problemet med mad og andre livsstilsvalg og dermed mindske symptomerne, fortæller Pia Norup. Pia Norup er medicinsk kandidat fra Københavns Universitet i 1997 og uddannet Functional Medicine Practitioner (IFMCP). Har de seneste 10 år udelukkende beskæftiget sig med sundhed og forebyggelse og hjælper til dagligt mennesker med at få en sundere livsstil i sin klinik i Lyngby. Holder foredrag alene og sammen med Umahro Cadogan og workshops om sund madlavning mod kroniske sygdomme. Er desuden uddannet personlig træner og coach.
Aldrig før har så mange følt sig trætte og udmattede. MITO-kosten, der kombinerer det bedste fra middelhavskost og KETO-kost, sætter gang i alle kroppens små energiceller og giver en masse kræfter, man ikke anede, man havde. Både fysisk og mentalt.En moderne hverdag med arbejde og familieliv rummer masser af ting, der skal gøres, som dræner os for energi og i perioder kan efterlade os med en følelse af total udmattelse eller ligefrem udbrændthed. Løsningen er ikke sort kaffe. Vil man sin træthed til livs, skal man finde ind til årsagerne – og erstatte alt det, der udmatter, med energiskabende ting.Og det kan sagtens lade sig gøre, lover læge og Functional Medicine Practitio- ner Pia Norup. Hun opsøges dagligt af patienter, som på tværs af sygdomme har det til fælles, at de føler sig hæmmet i at leve det liv, de ønsker, fordi de er for trætte.I Aldrig mere træt hjælper hun læserne med at identificere, hvor lige præcis deres træthed kommer fra. Og så har hun en plan, der fyrer op under den energi, vi alle har så hårdt brug for. Bl.a. introducerer hun os for vores vigtigste og dybt fascinerende medspillere, mitokondrierne. Det er cellernes mikroskopiske kraftværker, som giver kroppen energi og styrke, og dem kan vi skrue op for, hvis vi ved hvordan.Maden spiller en afgørende rolle for mitokondrierne, og derfor lancerer bogen den såkaldte MITO-kost. Der er tale om en overvejende grøn antiinflammatorisk måde at spise på med få kulhydrater og masser af fedtstoffer af høj kvalitet. Bogen rummer en komplet kostplan til fire uger med de lækreste opskrifter, spækket med næring til at løfte energiniveauet.Desuden kommer den rundt om små og store livsstilsvalg, der påvirker ens energi: Naturligvis søvn og døgnrytme, men også motion og bevægelse, sociale vaner, arbejdsvaner og selvomsorg. De mange gode råd er til at overkomme - også når man er træt.
Man kan selv gøre en masse for at sikre sig det bedste immunforsvar, viser denne nye guidetil maksimal modstandskraft. ”Hvad kan jeg gøre for at styrke mit immunforsvar?” Det spørgsmål fik læge Pia Norup og cand.scient. i klinisk ernæring Tine Jørgensen igen og igen, da coronaepidemien brød løs i Danmark. Svaret er, at vi hver især kan gøre rigtig meget selv for at sikre os et stærkt og velfungerende immunsystem, som er bedre til at beskytte os mod virus, bakterier og andre sygdomsfremkaldende mikroorganismer. ”Der vil altid være sygdomme, vi ikke kan undgå, ligegyldigt hvor mange vitaminer vi spiser, og hvor sundt vi lever. Det er vigtigt at understrege. Men det er bestemt muligt at højne kroppens beredskab generelt ved skrue op for de indsatser, der styrker immunforsvaret, og ned for dem, der svækker det,” fortæller Pia Norup, kendt fra TV 2- succes’en Kan man spise sig rask og forfatter til bogen Kronisk sund. Pia er ikke blot læge, men også uddannet Functional Medicine Practitioner. Inden for den funktionelle medicin søger man at afdække, hvorfor sygdommene opstår, i stedet for kun at dæmpe symptomerne og har dermed fokus på forebyggelse. Nu har hun sammen med sin kompagnon i Roots Clinic, Tine Jørgensen, skabt en 3-trinsplan, der systematisk bygger immunforsvaret op i løbet af 6 uger. Der er tale om en fuld livsstilsplan med madplaner, lækre opskrifter og træning på alle ambitionsniveauer. Planen omfatter bl.a. også vitaminer, mineraler og andre kosttilskud, som har videnskabelig dokumentation for at styrke immunforsvaret og beskytte mod sygdom.
”Et lavere testosteronniveau er ikke kun skyld i nedsat forplantningsevne, det hænger også sammen med sygdomme hos voksne mænd. I og med at det ud over alderen også er livsstilen, der betinger det faldende testosteronniveau, er alle livsstilssygdomme forbundet med lavt testosteron: sukkersyge, hjerte-kar-sygdomme, visse kræftformer og lidelse i bevægeapparatet samt stresslidelser.” Testosteron er det kønshormon, der fysisk adskiller mænd fra kvinder, og det har afgørende betydning for mænds maskulinitet, performance og selvtillid. Læge Pia Norup tager læseren på rejse gennem mandekroppen – fra hjerte til maveregion og understel, og fra muskler til psyke. Hun giver øvelser og kostråd og viser, hvordan et sundt liv ikke alene hjælper til at undgå livsstilssygdomme, men også øger testosteronniveauet. Med stor faglighed synliggør forfatteren, hvordan indre og ydre sundhed påvirker alt fra arbejde til livsglæde og fertilitet.
Optimér dit testosteron niveau og få en stærkere, sundere og mere velfungerende krop og samtidig lavere risikoprofil for livsstilssygdom. Vejen til mere livskraft og longevity!Den maskuline manual sætter fokus på, hvordan maskulinitet og sundhed hænger sammen.Maskuline og feminine hormoner findes i begge køn. Mens vi ofte anerkender, at kvinder trives bedst med hormonel balance, glemmer vi, at det samme gælder for mænd. Bogen viser, at bevarelse af maskulinitet kan føre til et sundere, fyldigere og potentielt længere liv.Bogen henvender sig til alle, der interesserer sig for mænds sundhed – både mænd, kvinder, privatpersoner og fagfolk. Men især til mænd, der længes efter mere energi, en stærkere og mere veltrænet krop, bedre kondition, og en følelse af at være mere sexet og attraktiv, selv efter du har passeret nogle runde fødselsdage.Den maskuline manual giver et detaljeret 8-ugers sundheds- og træningsprogram. Træningsprogrammet sætter uge for uge fokus på øvelser, konditions- og styrketræning, mens sundhedsprogrammet sætter fokus på at udrydde usunde vaner og spise rigtigt.Bogen er skrevet i samarbejde med tre eksperter: Læge Jonathan Bjerre-Bastos, psykolog Frej Prahl og madkoncept-udvikler Henrik Riber.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.