Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Et menneske skal stoppe op for ikke at gå i stå.Alle voksne mennesker bør tage et fjumreår, hvor de sætter alt på pause og laver lige præcis intet af det, som deres liv ellers er fyldt op af.Det er Poul Joachim Stenders klokkeklare budskab i denne bog, hvor han med udgangspunkt i det moderne menneskes travle liv forklarer, hvorfor et fjumreår er nødvendigt for alle over 55 år.Rejs sydpå og brug dagene på at kigge ud over olivenlundene, fordyb dig i bøger eller golf, eller flyt på landet og fordriv tiden med at plukke æbler. Bare sørg for at komme ud af det vante og langt væk fra hverdagen.Fjumreåret vil give os nyt perspektiv og mulighed for at generobre glæden ved hverdagen og ikke mindst glæden ved de mennesker, der omgiver os.Stop op indeholder opfordringer, gode råd og vejledning til alle, der kunne føle sig fristet til at holde et fjumreår.
Velkommen til en guidet pilgrimstur til Den helliges Land. Præst og rejseleder Poul Joachim Stender fører dig gennem det land, der rummer og favner verdens tre monoteistiske religioner. Du står med en evighedsguide i hånden. Til turen der går fra evighed til evighed. Til destinationen, der var til før tidernes morgen, og som vil være til ved tidernes ende. Turen til Israel og Vestbredden. Dit Jesus Trip. Er du helligstedsnarkoman? Eller vil du gerne udsætte dig for at blive det? Så er det her, det begynder. Du kan ikke finde oplysninger om, hvor og hvornår bussen fra Jerusalem til Betlehem går. Du kan ikke slå op, hvor mange shekel der går på en krone. Du kan ikke orientere dig i museernes åbningstider eller i restauranternes. Men du kan fornemme, hvordan dadler og oliven dufter, du kan ligefrem mærke, hvordan stemningen af stemmer og liv og farver vælter dig i møde, når du går ind til den gamle bydel gennem Damaskusporten. Du får opskriften på livets brød. Du kan tynges i knæ ved tanken om åget på Jesus’ skuldre, da han gik Via Dolorosa, og når du tages med ind i Getsemane Have, kan du kigge på det oliventræ, der måske allerede var plantet den allerførste skærtorsdag.
I et parfumeri i Jerusalem møder Poul Joachim Stender kvinden Ketura. Hun har været parfumeur i de store dufthuse, men er nu vendt hjem.Præsten fra Danmark og den døende parfumeur mødes i passionen for dufte: Over seks aftener bevæger deres samtaler sig rundt i alle Bibelens dufte og deres afgørende betydning. Hvorfor havde de tre vise mænd dufte med til Jesusbarnet? Hvordan lugter en bøn til Gud? Og kan man skabe en parfume, der bringer mennesket helt tæt på Gud?Guds sved er en medrivende fortælling om forskellige duftes symbolske, historiske og religiøse betydning. I bogen smelter fiktion og fakta sammen til en sanselig indføring i Bibelens univers.Poul Joachim Stender er født i 1956, han er præst og forfatter til en lang række bøger om erotik, mad og eksistens. I 2016 udgav han den meget omtalte bog, Stop op, der opfordrer alle voksne mennesker til at holde en pause og tage et fjumreår.
Et menneske skal stoppe op for ikke at gå i stå. Alle voksne mennesker bør tage et fjumreår, hvor de sætter alt på pause og laver lige præcis intet af det, som deres liv ellers er fyldt op af. Det er Poul Joachim Stenders klokkeklare budskab i denne bog, hvor han med udgangspunkt i det moderne menneskes travle liv forklarer, hvorfor et fjumreår er nødvendigt for alle over 55 år. Rejs sydpå og brug dagene på at kigge ud over olivenlundene, fordyb dig i bøger eller golf, eller flyt på landet og fordriv tiden med at plukke æbler. Bare sørg for at komme ud af det vante og langt væk fra hverdagen. Fjumreåret vil give os nyt perspektiv og mulighed for at generobre glæden ved hverdagen og ikke mindst glæden ved de mennesker, der omgiver os.Stop op indeholder opfordringer, gode råd og vejledning til alle, der kunne føle sig fristet til at holde et fjumreår.
Man kommer ikke uden om lyset, når man skal formidle Grækenland. Både det lys, man får i øjnene, når man lander i en af de mange lufthavne, og det lys, som apostlen og tænkeren Paulus har været for dannelsen af mange landes kultur og samfund.Poul Joachim Stender har begået en velduftende og smagfuld guide til det land, der både har aftryk af Paulus’ fodspor og af alle de folks fodspor, som har tilbragt en sommer eller to i det blå-hvide land. Gennem et helt livs samlet indsigt øser han af sin viden om et land, der i alle måder bjergtager den besøgende. Det er en rejse i hælene på Paulus, men også et besøg til de destinationer, der ikke er til at komme udenom. Vi kommer både tilbage i tiden og beser den grund, Europa er bygget på, og som ruinerne af antikken vidner om, og vi bringes rundt i det moderne Grækenland. Alt imens vi lytter til cikaderens sang, der har sunget siden tidernes morgen og dermed forbinder fortid og nutid.Grækenland har givet os demokratiet, matematikken, retsinaen og fetaosten. Og dertil har en af kristendommens vigtigste skikkelser rejst rundt og revset og opmuntret de første menigheder. Guiden er et krydsklip mellem de mange omstændigheder, der har skabt vores kultur.Velkommen til en guidet tur til Paulus og det moderne Grækenland
Beskik dit mentale bo! Hellere i dag end i morgen. Så kort kan det siges. Læs bogen, fat pennen og skriv et brev til dine nærmeste inden du dør.Livet er forordet til døden. Livet er kort, og døden er lang. Vi hæger om livet, for vi vil så gerne blive her lidt længere. Men en dag er det slut, og vi ved ikke hvornår. Som regel før vi aner. Når vores forældre dør, kan vi efterfølgende finde en lap på bagsiden af en kommode eller et notat i en boks om, hvordan bohavet skal fordeles. Hvem skal have mågestellet til 24 personer, hvem skal havemalerierne? Måske er der en advokat involveret. Og selvom der kan være nostalgi og følelser knyttet til ting, er det jo alt sammen jura og materiel.Der er dog så meget mere at sige, når vi skal herfra. Hvad er det for et menneske, der dør? Hvad boede der af drømme og længsler, skuffelser og glæder, stolthed og fortrydelser, hvilken åndelig arv efterlader det menneske sig? Og appellen lyder: Skriv dit åndelige testamente. Fortæl, hvad livet gav og tog. Giv også fortællingen om dig selv i arv til dine nærmeste sammen med kommoden. Og gør det hellere i dag end i morgen.Med bogen her får du instrukser og input til hvordan.Med bidrag fra Naser Khader, Maria Helleberg og Camilla Lindemann
HVEM HAR LAVET HUL I MIN BOG? Livet er fuld af huller, som vi både overraskes og overvældes af. De giver os alt fra stress, smerte og sorger til mening, glæder og orgasmer. For der er liv i hullerne – for den, der evner at se, at der er mere i alting. Er man i stand til det, baner det vejen for et højere og lykkeligere liv.Med bogens 27 indbydelser får du masser af inspiration til at få det bedste ud af hullerne i livet – og ud af livet i hullerne. Bogen er mødet mellem tro og videnskab, mellem præsten og lægen, der på forunderlig vis bygger bro mellem to traditionelt vidt forskellige verdener og med både alvor og faglighed – og et strejf af humor – illustrerer, at der er mere i alting. Meget mere.Om bogens forfattere:Poul Joachim Stender (f. 1956) er sognepræst i Kirke Saaby, debattør, foredragsholder, rejseleder og forfatter.Jesper Bay-Hansen (f. 1970) er læge og specialist i klinisk sexologi og har dertil en amerikansk uddannelse i positiv psykologi. Han er parterapeut, foredragsholder og forfatter til flere bøger om livets følelser og trivsel, herunder bestselleren Recepten på lykke (2011).
Terapeuterne, coacherne, supervisionen, tidsånden har sygemeldt danskerne. Mænd er blevet tøffelhelte, kvinderne savner deres mænd, og både kvinder og mænd er mere optaget af deres egen krop end deres elskedes krop. Det har skabt en ny æra: onaniens tidsalder.Vi er blevet til små, selvoptagede mennesker i et samfund, hvor fornuften og systemerne har overtaget dagsordenen, og hvor vores hovedrolle er at blive effektive producenter i et effektivt producerende samfund. Der er brug for et opgør med den selvkærlighed og den fornuft, der har overtaget os og gjort os til gudsløse, fantasiforladte borgere, der hellere bytter tid for penge end penge for tid. Tiden er inde til, at vi erklærer os for raske ved at satse på et højt liv fremfor et langt liv. Og højt liv får vi, hvis vi, med Gud i ryggen, tør gamble med vort liv, sætte trygheden på spil, tage chancer.
En af de mest markante tendenser i tiden er, at vi føler os mere og mere som ofre, og derfor ender vi med at have et krænkelsesdiktatur. Mange, også i folkekirken, tør derfor ikke ytre sig om kontroversielle emner for ikke at træde nogen over tæerne.Poul Joachim Stender ser det som et kald at modsige krænkelseskulturen i sine opråb. Ifølge ham lærte Jesus os ikke at være ofre, men at ofre os for ham og hinanden.Gud kysser uden samtykke er en provokerende og postulerende bog, der efterlyser en kirke, der igen tør være stolt af sit budskab, og som ikke er bange for at demaskere klimadebatten.
En opsang til de selvoptagede og gudløse danskere, der har mistet udsynet og dybden i tilværelsen.Terapeuterne, coacherne, supervisionen, tidsånden har sygemeldt danskerne. Mænd er blevet tøffelhelte, kvinderne savner deres mænd, og både kvinder og mænd er mere optaget af deres egen krop end deres elskedes krop. Det har skabt en ny æra: onaniens tidsalder.Vi er blevet til små, selvoptagede mennesker i et samfund, hvor fornuften og systemerne har overtaget dagsordenen, og hvor vores hovedrolle er at blive effektive producenter i et effektivt producerende samfund. Der er brug for et opgør med den selvkærlighed og den fornuft, der har overtaget os og gjort os til gudsløse, fantasiforladte borgere, der hellere bytter tid for penge end penge for tid. Tiden er inde til, at vi erklærer os for raske ved at satse på et højt liv fremfor et langt liv. Og højt liv får vi, hvis vi, med Gud i ryggen, tør gamble med vort liv, sætte trygheden på spil, tage chancer.
Livet er forordet til døden. Livet er kort, og døden er lang. Vi hæger om livet, for vi vil så gerne blive her lidt længere. Men en dag er det slut, og vi ved ikke hvornår. Som regel før vi aner.Når vores forældre dør, kan vi efterfølgende finde en lap på bagsiden af en kommode eller et notat i en boks om, hvordan bohavet skal fordeles. Hvem skal have mågestellet til 24 personer, hvem skal havemalerierne? Måske er der en advokat involveret. Og selvom der kan være nostalgi og følelser knyttet til ting, er det jo alt sammen jura og materiel.Der er dog så meget mere at sige, når vi skal herfra.Hvad er det for et menneske, der dør? Hvad boede der af drømme og længsler, skuffelser og glæder, stolthed og fortrydelser, hvilken åndelig arv efterlader det menneske sig? Og appellen lyder: Skriv dit åndelige testamente. Fortæl, hvad livet gav og tog. Giv også fortællingen om dig selv i arv til dine nærmeste sammen med kommoden. Og gør det hellere i dag end i morgen.Med bogen her får du instrukser og input til hvordan.Med bidrag fra Naser Khader, Maria Helleberg og Camilla Lindemann
Der er som regel mere i alting, end det man får at se ved første øjekast. Det gælder både for helt konkrete fænomener som mad, sex og livsstilssygdomme, men også for mere uhåndgribelige begreber som kærlighed, glæde og smerte. Det er udgangspunktet for præsten Poul Joachim Stender og lægen Jesper Bay-Hansens bog, der dykker ned i en række af det moderne menneskes livsvilkår og ser nærmere på dem fra både en metafysisk og en mere videnskabelig vinkel.Poul Joachim Stender (f. 1956) er præst og forfatter til flere bøger om tro og livsglæde og nydelse. Jesper Bay-Hansen (f. 1979) er læge, specialist i klinisk sexologi og parterapeut. Også han er forfatter til en lang række bøger. Sammen har de udgivet bogen "Hullerne i livet – og livet i hullerne".
I et parfumeri i Jerusalem møder Poul Joachim Stender den alvorligt syge kvinde, Ketura. Hun har været parfumeur i de store dufthuse, men er nu vendt hjem. Præsten fra Danmark og den døende parfumeur mødes i passionen for dufte: Over seks aftener bevæger deres samtaler sig rundt i alle Bibelens dufte og deres afgørende betydning.Hvorfor havde de tre vise mænd dufte med til Jesusbarnet? Hvordan lugter en bøn til Gud? Og kan man skabe en parfume, der bringer mennesket helt tæt på Gud?Guds sved er en medrivende fortælling om forskellige duftes symbolske, historiske og religiøse betydning. I bogen smelter fiktion og fakta sammen til en sanselig indføring i Bibelens univers.Poul Joachim Stender er født i 1956, han er præst og forfatter til en lang række bøger om erotik, mad og eksistens. I 2016 udgav han den meget omtalte bog, Stop op, der opfordrer alle voksne mennesker til at holde en pause og tage et fjumreår.
Præsten Poul Joachim Stender udforsker Bibelens forhold til seksuallivet.
Bjarne Reuters drengebøger møder Møllehaves erindringer – og vupti, ud kommer Poul Joachim Stenders vildt fantasifulde barndomshistorier, RØDE HUNDE GØR IKKE, om alt det, der slet ikke kan lade sig gøre, men helt sikkert har fundet sted!"Et viltert hoved bliver i 1950’erne født på spisebordet i stuen af en mor, der reciterer "Guldhornene" imens, for "børn skal fødes med rim". Men den lille Poul Joachim kommer flere vers tidligere, end de fire større søskende meldte deres ankomst, og da hverken moren eller jordemoren opdager det lille, for tidligt fødte gny, tilbringer han livets første minut i en pyt af barselsvæsker, hvor han får øjnene op for livets store sammenhæng – den mellem føde og at føde."Sådan begynder RØDE HUNDE GØR IKKE, en perlende, rørende og fabulerende omgang barndomserindringer. Her er både havfruer og himmelsyn, forsvundne fostre og pletfri piger, den sorte skole og pludselig død – og en drengefantasi, der slet ikke lader sig styre, men går på sanselige eventyr fra morgen til aften."De fabulerende erindringer er skrevet med humor og sproglig veloplagthed (...) En grotesk, fabulerende og humoristisk erindringsbog."- Søren Brunbech, lektør
Bjarne Reuters drengebøger møder Møllehaves erindringer – og vupti, ud kommer Poul Joachim Stenders vildt fantasifulde barndomshistorier, RØDE HUNDE GØR IKKE, om alt det, der slet ikke kan lade sig gøre, men helt sikkert har fundet sted!Et viltert hoved bliver i 1950’erne født på spisebordet i stuen af en mor, der reciterer ”Guldhornene” imens, for ”børn skal fødes med rim”. Men den lille Poul Joachim kommer flere vers tidligere, end de fire større søskende meldte deres ankomst, og da hverken moren eller jordemoren opdager det lille, for tidligt fødte gny, tilbringer han livets første minut i en pyt af barselsvæsker, hvor han får øjnene op for livets store sammenhæng – den mellem føde og at føde.Sådan begynder RØDE HUNDE GØR IKKE, en perlende, rørende og fabulerende omgang barndomserindringer. Her er både havfruer og himmelsyn, forsvundne fostre og pletfri piger, den sorte skole og pludselig død – og en drengefantasi, der slet ikke lader sig styre, men går på sanselige eventyr fra morgen til aften.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.