Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Poul Thomsen har rundet de 70, men kærligheden til dyrene - og i særdeleshed hundene - er bestemt ikke blevet mindre med årene. I bogen her deler han mange af sine oplevelser med os, og når man læser dem, kan man næsten høre forfatterens karakteristiske, varme og dybe stemme, for han skriver nøjagtig som han fortæller - levende og medrivende.Den folkekære TV-vært giver os i denne bog et unikt (og underholdende) indblik i mange forskellige oplevelser, som han har haft med sine hunde igennem et langt og indholdsrigt liv. Lise Nørgaard, som er en af Poul Thomsens højt værdsatte venner igennem mange år, har skrevet forord i bogen.
Boligens opvarmning er det sjette emnehæfte med tilhørende arbejdshæfte og lærervejledning i serien Ny fysik/kemi, som tilsammen dækker det stof, der ifølge de nye læseplaner skal gennemarbejdes i 7. - 9. klasse.Ny fysik/kemi omfatter i alt 9 hæfter. De forskellige emner er valgt på en sådan måde, at de lægger op til anvendelse af forskellige undervisningsformer, som alle har det til fælles, at der lægges stor vægt på elevernes aktive medvirken gennem forskellige former for laboratorieaktiviteter.Endvidere indeholder systemet indlæringsforstærkende aktiviteter som undervisningsprogrammer, tip trettenopgaver og tests.Hæfterne udformes som selvstændige enheder, så der i stor udstrækning er valgfrihed med hensyn til undervisningsrækkefølgen.
”Alle græshopper er imponerende kraftkarle. Ja egentlig er de verdens stærkeste dyr. Sådan at forstå, at de har de stærkeste muskler i forhold til deres vægt. Den kraft, græshoppen bruger til et spring, er stor nok til at løfte 20.000 gange dens egen vægt! Derfor kan græshoppen springe 10 gange sin egen kropslængde i højden og 20 gange så langt, som den selv er lang.”Poul Thomsen fortæller om nogle af de mindste og alligevel mest imponerende dyr, nemlig de hvirvelløse. Han beskriver deres utrolige evner, som på mange måder overstiger mennesker og andre pattedyrs, og fortæller også, hvorfor man mener, at hvirvelløse dyr en dag er de eneste, der kan overleve på Jorden.Bogen udkom første gang i 1985 og er skrevet til alle over 12 år, som interesserer sig for dyr og natur.Poul Thomsen (1938-2022), journalist og tv-vært, har i mange år været kendt og elsket for sine programmer om dyr og natur. Han står blandt andet bag børneprogrammet ”Dig og dyrene” (1976-1979), ”Dus med dyrene” (1980-1985) og ”Hund og hund imellem” (1988-1998). Ved siden af arbejdet som tv-vært har Poul Thomsen skrevet bøger om natur og friluftsliv.
Den elskede tv-vært Poul Thomsen deler ud af nogle af sine bedste og hyggeligste minder fra fisketure og jagtture i Danmark og udland. Han fortæller om fisketure ved Gudenåen, ved de danske kyster og langt oppe i de norske fjorde og om jagt på duer, ænder og ræve, om venskabet med hunden, der er uundværlig for enhver jæger, og om klapjagt på Sjælland og i Jylland. Dyrene, naturen og det gode selskab varierer fra sted til sted, men den hyggelige og humoristiske tone går igen i hvert kapitel i bogen.Poul Thomsen (f. 1938) er en dansk journalist og tv-vært, der i mange år har været kendt og elsket for sine programmer om dyr og natur. Han står blandt andet bag børneprogrammet "Dig og dyrene" (1976-1979), "Dus med dyrene" (1980-1985) og "Hund og hund imellem" (1988-1998). Ved siden af arbejdet som tv-vært har Poul Thomsen skrevet bøger om natur og friluftsliv.
Hvorfor tramper mågen i det lave vand? Hvorfor bader nogle fugle i myrer? Hvorfor gylper uglen? Kan svalerne spå om vejret? Hvorfor spiser mange fugle sten og grus? Hvorfor slider småfuglene for den store grådige gøgeunge? Hvad laver alliken på ryggen af kronhjorten?Disse og mange andre spørgsmål besvarer Poul Thomsen i sin interessante bog om Danmarks fugle. Bogen er skrevet til de 10-14-årige, men kan læses af alle, der interesserer sig for fugle og natur.Poul Thomsen (f. 1938) er en dansk journalist og tv-vært, der i mange år har været kendt og elsket for sine programmer om dyr og natur. Han står blandt andet bag børneprogrammet "Dig og dyrene" (1976-1979), "Dus med dyrene" (1980-1985) og "Hund og hund imellem" (1988-1998). Ved siden af arbejdet som tv-vært har Poul Thomsen skrevet bøger om natur og friluftsliv.
Alle dyr har deres små særheder, som indimellem får os mennesker til at spørge, hvorfor dyrene egentlig gør, som de gør. Den elskede tv-vært Poul Thomsen har sat sig for at undersøge de dele af dyrenes vaner, liv og opførsel, som han altid selv har undret sig over. I "Padder, krybdyr og fisk" fortæller han blandt andet, hvorfor hanskrubtudsens arme svulmer op inden parringen, hvorfor firbenet kan tabe sin hale, og hvorfor nogle fisk svømmer hundredvis af kilometer imod strømmen for at gyde. Bogen kan læses af både voksne og børn og indeholder et væld af hyggelige anekdoter om oplevelser med dyr fra Poul Thomsens egen barndom og fra hans lange karriere, der til enhver tid har drejet sig om dyr.Poul Thomsen (f. 1938) er en dansk journalist og tv-vært, der i mange år har været kendt og elsket for sine programmer om dyr og natur. Han står blandt andet bag børneprogrammet "Dig og dyrene" (1976-1979), "Dus med dyrene" (1980-1985) og "Hund og hund imellem" (1988-1998). Ved siden af arbejdet som tv-vært har Poul Thomsen skrevet bøger om natur og friluftsliv.
Den elskede tv-vært Poul Thomsen fortæller for store og små, hvorfor pattedyrene gør, som de gør, når de parrer sig, finder føde, danner familier eller lever alene. Bogen er skrevet i et sjovt og letforståeligt sprog og handler bl.a. om hunde, muldvarper, kronhjorte og grise. Poul Thomsen fortæller mange hyggelige anekdoter om oplevelser med dyr i sin egen barndom og i sin lange karriere, der til enhver tid har drejet sig om dyr.
Den elskede tv-vært Poul Thomsen deler ud af nogle af sine bedste og hyggeligste minder fra fisketure i Danmark og udland. Han fortæller om fisketure ved Gudenåen, ved de danske kyster og langt oppe i de norske fjorde. Fiskene, naturen og det gode selskab varierer fra sted til sted, men den hyggelige og humoristiske tone går igen i hvert kapitel i bogen.Poul Thomsen (f. 1938) er en dansk journalist og tv-vært, der i mange år har været kendt og elsket for sine programmer om dyr og natur. Han står blandt andet bag børneprogrammet "Dig og dyrene" (1976-1979), "Dus med dyrene" (1980-1985) og "Hund og hund imellem" (1988-1998). Ved siden af arbejdet som tv-vært har Poul Thomsen skrevet bøger om natur og friluftsliv.
Den elskede tv-vært Poul Thomsen graver tilbage i sine bedste jagtminder, fra da han som niårig legede med en bue og pil, som han senere skiftede ud med et jagtgevær og mere ansvarlig adfærd. Han fortæller blandt andet om jagt på duer, ænder og ræve, om venskabet med hunden, der er uundværlig for enhver jæger, og om klapjagt på Sjælland og i Jylland.Poul Thomsen (f. 1938) er en dansk journalist og tv-vært, der i mange år har været kendt og elsket for sine programmer om dyr og natur. Han står blandt andet bag børneprogrammet "Dig og dyrene" (1976-1979), "Dus med dyrene" (1980-1985) og "Hund og hund imellem" (1988-1998). Ved siden af arbejdet som tv-vært har Poul Thomsen skrevet bøger om natur og friluftsliv.
Den elskede tv-vært Poul Thomsen deler ud af nogle af sine bedste og hyggeligste minder fra fisketure og jagtture i Danmark og udland. Han fortæller om fisketure ved Gudenåen, ved de danske kyster og langt oppe i de norske fjorde og om jagt på duer, ænder og ræve, om venskabet med hunden, der er uundværlig for enhver jæger, og om klapjagt på Sjælland og i Jylland. Dyrene, naturen og det gode selskab varierer fra sted til sted, men den hyggelige og humoristiske tone går igen i hvert kapitel i bogen.Poul Thomsen (f. 1938) er en dansk journalist og tv-vært, der i mange år har været kendt og elsket for sine programmer om dyr og natur. Han står blandt andet bag børneprogrammet "Dig og dyrene" (1976-1979), "Dus med dyrene" (1980-1985) og "Hund og hund imellem" (1988-1998). Ved siden af arbejdet som tv-vært har Poul Thomsen skrevet bøger om natur og friluftsliv.
Kære læser: Forkundskaber er nyttige, hedder det i »Klodshans« og »Hjertesorg« af H.C. Andersen. To næsten modpoler. Mellem dem er der også plads til forord, der også har til hensigt at gøre nytte som forkundskab. Det skal fortælle hensigten med bogens tilblivelse. En hensigt må der være, når et udvalg, der går sproget og dets mangfoldigheds ærinde, henvender sig til 14 kompetente skribenter og beder dem medvirke. Alle har de været og er med til at tegne samtidens kulturelle billede. Et billede, der mest af alt bliver til af vores ageren. Vores adfærdsformer går fra de utvungne, de primitive til de mere civiliserede og efter forholdene afstemte formelle og forfinede for at ende i det individuelt naturlige. Sidstnævnte er næppe muligt. Men en fællesnævner er nødvendig, hvis vi ikke på skift skal føle os inde og ude i det accepterede selskab, der favner bredt, uden at give los for det platte eller vulgære. Hvor svært ka’ det være? Det korte svar er ‘meget’. Det længere kan bogens kapitler snakke med om.IndholdJørn Lund: Vi snakkes (s. 13-19)Lasse Rønnoe: »Hvor er det dejligt at se dig« (s. 21-31)Kaspar Rostrup: Om at hilse (s. 33-43)Henning Kirk: Den kliniske hilsen (s. 45-50)Poul Thomsen: Vær hilset (s. 51-56)Hans Christian Bjerg: Danske hilseformer – militære hilseformer (s. 57-64)Gitte Hørning: Moderne hilsekultur (s. 65-82)Johs. Nørregaard Frandsen: Kære Eduard og andre tiltaler (s. 83-92)Bjørn Andersen: Du og De (s. 93-111)Mette Kopp: At se en hilsen eller et menneske (s. 113-124)Anja Vintov: At hilse (s. 125-133)Robert B. Hansen: Danske hilseformer (s. 135-141)Irina Bjørnø: En Hjertelig Hilsen (s. 143-148)Carina Heckscher: Et håndtryk – en verden af muligheder (s. 149-160)
Vi husker alle sammen Poul Thomsen fra de populære DUS MED DYRENE-programmer, der i DR-monopolets tid gjorde ham til folkeeje – og dus med danskerne. Ja, der var nærmest landesorg, da hans elskede hund Balter døde! Poul Thomsen har også i mange bøger fortalt om dyr og om glade jagt- og fisketure, men han har ikke før nu fortalt sin fulde livshistorie – fra barndomsårene under krigen, hvor han voksede op med en enlig mor, over de store og indimellem vilde DR-år og frem til i dag. Et liv med mange glæder og lyse stunder i både naturen og på tv. Imidlertid har skæbnen også ramt Poul Thomsen hårdt, og han har mere end én gang måttet tage afsked med en af sine kære under tragiske omstændigheder. Alligevel er han kommet igennem og er både blevet og forblevet … dus med livet.
Kemien omkring os er det fjerde emnehæfte med tilhørende arbejdshæfte og lærervejledning i serien Ny fysik/kemi, som tilsammen dækker det stof, der ifølge de nye læseplaner skal gennemarbejdes i 7. - 9. klasse.Ny fysik/kemi omfatter i alt 9 hæfter. De forskellige emner er valgt på en sådan måde, at de lægger op til anvendelse af forskellige undervisningsformer, som alle har det til fælles, at der lægges stor vægt på elevernes aktive medvirken gennem forskellige former for laboratorieaktiviteter.Endvidere indeholder systemet indlæringsforstærkende aktiviteter som undervisningsprogrammer, tip trettenopgaver og tests.Hæfterne udformes som selvstændige enheder, så der i stor udstrækning er valgfrihed med hensyn til undervisningsrækkefølgen.
En "3 i én" bog Denne bog består af hæfterne 7, 8 og 9 fra serien Ny fysik/kemi: Kemisk produktion og forurening, Samfundets el-forsyning og Atomer og stråling - samlet i ét bind, som fortrinsvis tænkes anvendt ved fysik/kemiundervisningen i 9. klasse. Tilsvarende er Ny fysik/kemi 1, 2 og 3 samlet i én bog - Ny fysik/kemi A, og Ny fysik/kemi 4, 5 og 6 er samlet i bogen Ny fysik/kemi B.Bogens indhold og sidenummerering er det samme som i hæfterne 4, 5 og 6, og bogen kan derfor udmærket anvendes sammen med de enkelte hæfter. Bogen kan også anvendes sammen med eksisterende arbejdshæfter, kopimapper og lærervejledninger.Fordelen ved denne form for udgivelse af Ny fysik/kemi-serien er bl.a., at den større stofmængde i samme bog giver mere fleksibilitet i undervisningen, idet der er bedre muligheder for en ændret undervisningsrækkefølge og udvælgelse af stof. Endvidere bliver det lettere for eleverne at bruge bøgerne som opslagsbøger ved emne- og projektarbejder, ligesom bøgerne egner sig bedre til anvendelse ved tværfagligt samarbejde.Opmærksomheden henledes også på de muligheder for løbende evaluering af undervisningen og af elevernes indlæring, som ligger i de mange undervisningsprogrammer, tip-13 test og multiple choice test, som dels findes i arbejdshæfterne, dels i lærervejledningerne. Hvis eleverne vænnes til at bruge opgaver af denne type, vil de være godt rustede, når de skal besvare spørgsmål i centralt udformede skriftlige prøver.
Luft og vand er det tredie emnehæfte med tilhørende arbejdshæfte og lærervejledning i serien Ny fysik/kemi, som tilsammen dækker det stof, der ifølge de nye læseplaner skal gennemarbejdes i 7. - 9. klasse.Ny fysik/kemi omfatter i alt 9 hæfter. De forskellige emner er valgt på en sådan måde, at de lægger op til anvendelse af forskellige undervisningsformer, som alle har det til fælles, at der lægges stor vægt på elevernes aktive medvirken gennem forskellige former for laboratorieaktiviteter.Endvidere indeholder systemet indlæringsforstærkende aktiviteter som undervisningsprogrammer, tip trettenopgaver og tests.Hæfterne udformes som selvstændige enheder, så der i stor udstrækning er valgfrihed med hensyn til undervisningsrækkefølgen.
Kemisk produktion og forurening er det syvende emnehæfte med tilhørende arbejdshæfte og lærervejledning i serien Ny fysik/kemi, som tilsammen dækker det stof, der ifølge de nye læseplaner skal gennemarbejdes i 7. - 9. klasse.Ny fysik/kemi omfatter i alt 9 hæfter. De forskellige emner er valgt på en sådan måde, at de lægger op til anvendelse af forskellige undervisningsformer, som alle har det til fælles, at der lægges stor vægt på elevernes aktive medvirken gennem forskellige former for laboratorieaktiviteter.Endvidere indeholder systemet indlæringsforstærkende aktiviteter som undervisningsprogrammer, tip trettenopgaver og tests.Hæfterne udformes som selvstændige enheder, så der i stor udstrækning er valgfrihed med hensyn til undervisningsrækkefølgen.
Atomer og stråling er det niende emnehæfte med tilhørende arbejdshæfte og lærervejledning i serien Ny fysik / kemi, som tilsammen dækker det stof, der ifølge de nye læseplaner skal gennemarbejdes i 7.-9. klasse.Atomer og stråling giver eleverne mulighed for at dykke dybere ind i atomet og lære om, hvordan selve kernen er opbygget. Udnyttelsen af de enorme energimængder, som kan være oplagret i kernen behandles, ligesom både den nyttige og farlige stråling omtales.Gennem en række øvelser vil eleverne få indblik i de arbejdsmetoder, man anvender i den udforskning af naturens hemmeligheder, som finder sted på fysiske og kemiske laboratorier.Serien omfatter i alt 9 grundbøger med tilhørende arbejdshæfte/kopimappe og lærervejledning.
Magnetisme og menneskelig snilde er det femte emnehæfte med tilhørende arbejdshæfte og lærervejledning i serien Ny fysik/kemi, som tilsammen dækker det stof, der ifølge de nye læseplaner skal gennemarbejdes i 7. - 9. klasse.Ny fysik/kemi omfatter i alt 9 hæfter. De forskellige emner er valgt på en sådan måde, at de lægger op til anvendelse af forskellige undervisningsformer, som alle har det til fælles, at der lægges stor vægt på elevernes aktive medvirken gennem forskellige former for laboratorieaktiviteter.Endvidere indeholder systemet indlæringsforstærkende aktiviteter som undervisningsprogrammer, tip trettenopgaver og tests.Hæfterne udformes som selvstændige enheder, så der i stor udstrækning er valgfrihed med hensyn til undervisningsrækkefølgen.
Vi og vores omverden er det første emnehæfte med tilhørende arbejdshæfte og lærervejledning i serien Ny fysik/kemi, som tilsammen dækker det stof, der ifølge de nye læseplaner skal gennemarbejdes i 7. - 9. klasse.Ny fysik/kemi omfatter i alt 9 hæfter. De forskellige emner er valgt på en sådan måde, at de lægger op til anvendelse af forskellige undervisningsformer, som alle har det til fælles, at der lægges stor vægt på elevernes aktive medvirken gennem forskellige former for laboratorieaktiviteter.Endvidere indeholder systemet indlæringsforstærkende aktiviteter som undervisningsprogrammer, tip trettenopgaver og tests.Hæfterne udformes som selvstændige enheder, så der i stor udstrækning er valgfrihed med hensyn til undervisningsrækkefølgen.
Vi og vores omverden er det første emnehæfte med tilhørende arbejdshæfte og lærervejledning i serien Ny fysik/kemi, som tilsammen dækker det stof, der ifølge læseplanerne skal gennemarbejdes i 7. - 9. klasse.Ny fysik/kemi omfatter i alt 9 hæfter. De forskellige emner er valgt på en sådan måde, at de lægger op til anvendelse af forskellige undervisningsformer, som alle har det til fælles, at der lægges stor vægt på elevernes aktive medvirken gennem forskellige former for laboratorieaktiviteter.Endvidere indeholder systemet indlæringsforstærkende aktiviteter som undervisningsprogrammer, tip trettenopgaver og tests.Hæfterne udformes som selvstændige enheder, så der i stor udstrækning er valgfrihed med hensyn til undervisningsrækkefølgen.
El i hverdagen er det andet emnehæfte med tilhørende arbejdshæfte og lærervejledning i serien Ny fysik/kemi, som tilsammen dækker det stof, der ifølge de nye læseplaner skal gennemarbejdes i 7. - 9. klasse.Ny fysik/kemi omfatter i alt 9 hæfter. De forskellige emner er valgt på en sådan måde, at de lægger op til anvendelse af forskellige undervisningsformer, som alle har det til fælles, at der lægges stor vægt på elevernes aktive medvirken gennem forskellige former for laboratorieaktiviteter.Endvidere indeholder systemet indlæringsforstærkende aktiviteter som undervisningsprogrammer, tip trettenopgaver og tests.Hæfterne udformes som selvstændige enheder, så der i stor udstrækning er valgfrihed med hensyn til undervisningsrækkefølgen.
Atomer og stråling er det niende emnehæfte med tilhørende arbejdshæfte og lærervejledning i serien Ny fysik / kemi, som tilsammen dækker det stof, der ifølge de nye læseplaner skal gennemarbejdes i 7.-9. klasse.Atomer og stråling giver eleverne mulighed for at dykke dybere ind i atomet og lære om, hvordan selve kernen er opbygget. Udnyttelsen af de enorme energimængder, som kan være oplagret i kernen behandles, ligesom både den nyttige og farlige stråling omtales.Gennem en række øvelser vil eleverne få indblik i de arbejdsmetoder, man anvender i den udforskning af naturens hemmeligheder, som finder sted på fysiske og kemiske laboratorier.
Magnetisme og menneskelig snilde er det femte emnehæfte med tilhørende arbejdshæfte og lærervejledning i serien Ny fysik/kemi, som tilsammen dækker det stof, der ifølge de nye læseplaner skal gennemarbejdes i 7. - 9. klasse.Ny fysik/kemi omfatter i alt 9 hæfter. De forskellige emner er valgt på en sådan måde, at de lægger op til anvendelse af forskellige undervisningsformer, som alle har det til fælles, at der lægges stor vægt på elevernes aktive medvirken gennem forskellige former for laboratorieaktiviteter.Endvidere indeholder systemet indlæringsforstærkende aktiviteter som undervisningsprogrammer, tip trettenopgaver og tests.Hæfterne udformes som selvstændige enheder, så der i stor udstrækning er valgfrihed med hensyn til undervisningsrækkefølgen.Denne 2. udgave af bogen kan godt anvendes sammen med 1. udgave, blot man er opmærksom på følgende: Kapitel 4 har samme indhold, men er lettere omskrevet for at give plads til nogle simple forsøg med binær tæller, som yderligere understøtter gennemgangen af digitale talkoder. Den sidste del af kapitel 5 om computere er ført ajour, og hele det afsluttende kapitel 8 er erstattet af et ny kapitel om internettet.
El i hverdagen er det andet emnehæfte med tilhørende arbejdshæfte og lærervejledning i serien Ny fysik/kemi, som tilsammen dækker det stof, der ifølge de nye læseplaner skal gennemarbejdes i 7. - 9. klasse.Ny fysik/kemi omfatter i alt 9 hæfter. De forskellige emner er valgt på en sådan måde, at de lægger op til anvendelse af forskellige undervisningsformer, som alle har det til fælles, at der lægges stor vægt på elevernes aktive medvirken gennem forskellige former for laboratorieaktiviteter.Endvidere indeholder systemet indlæringsforstærkende aktiviteter som undervisningsprogrammer, tip trettenopgaver og tests.Hæfterne udformes som selvstændige enheder, så der i stor udstrækning er valgfrihed med hensyn til undervisningsrækkefølgen.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.