Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Hvad svarer vi jihadisterne, spørger Rasmus Alenius Boserup og byder på nye perspektiver på, hvordan vi skal opfatte denne gruppe af mennesker, som samfundet ofte afskriver som voldspsykopater, religiøse fanatikere eller sociale tabere. Men jihadismen er også et politisk projekt, der rækker ud over den enkelte hellige krigers personlige baggrund og bevæggrunde. Han understreger, at det er vigtigt at tage jihadisterne alvorligt som handlende individer med et fælles projekt i stedet for at se dem som ofre for et samfund, de ikke passer ind i.Rasmus Alenius Boserup er seniorforsker på DIIS, Dansk Institut for Internationale Studier og har endvidere været brugt som kommentator og debattør i danske såvel som internationale medier. Han er ekspert i arabisk politik og samfund med fokus på oprørsbevægelser. Rasmus Alenius Boserup har tidligere udgivet bøgerne "Efter Foråret, forandringer i arabisk politik" og "Algeria Modern, from Opacity to Complexity".
Efter foråret 2011 var intet som før i arabisk politik. Oprørene tilbageviste diktatorernes fortælling om, at de arabiske befolkninger ikke ønskede forandring. Tilsyneladende robuste regimer faldt fra hinanden på uger eller måneder. Og protesternes fredelige form gav grund til optimisme. Fem år efter er arabisk politik i dyb krise: Stater er kollapset, regimer er brutaliseret, oppositionsgrupper er militariseret, regionens stormagter ligger i åben rivalisering, og de globale magters rolle i regionen er i opbrud. Krisen har kostet hundredtusinder af menneskeliv og sendt millioner på flugt. Og med flygtningestrømmen og terroranslagene i 2015, blev krisen en del af den europæiske virkelighed. I EFTER FORÅRET forklarer mellemøstekspert og forfatter Rasmus Alenius Boserup, hvordan oprørene opstod i 2011, og hvorfor de udviklede sig, som de gjorde. Bogen giver en dybdegående analyse af regionens centrale konflikter og samtidig et bredt overblik over udviklingen af arabisk politik fra revolution til krise. Forfatteren trækker tråde fra sine egne møder med arabisk politik som forsker og som direktør for Dansk-Egyptisk Dialoginstitut i Kairo til skelsættende begivenheder og dominerende tendenser i Egypten og i andre arabiske lande. Trods krisen insisterer bogen på, at det fortsat er nødvendigt at adressere det krav om forandring, som Foråret udtrykte i 2011. For regionens fremtid – og for vores.
Vi forklarer oftest jihadisme med psykologi eller kultur, og afskriver jihadisterne som marginaliserede tabere, kriminelle voldspsykopater eller religiøse fanatikere. Men jihad er også politik. For at forholde os til udfordringen fra jihadismen må vi, argumenterer Rasmus Alenius Boserup, forstå jihadister som handlende individer med et projekt – ikke blot som passive ofre for kulturelle eller psykologiske omstændigheder. OM FORFATTEREN Rasmus Alenius Boserup er seniorforsker på DIIS, Dansk Institut for Internationale Studier. Han er ekspert i arabisk politik og samfund med særlig fokus på oprørsbevægelser, statsdannelse og regime- og regeringsformer. Han er desuden en ofte brugt kommentator og debattør i danske og internationale medier. Hans seneste bøger er Efter Foråret, forandringer i arabisk politik (2016) og Algeria Modern, from Opacity to Complexity (2016).
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.