Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Man hører tit fodboldkommentatorer tale om ’Fodboldens ABC’, når de mener, at spillet er eksemplarisk. Men først nu kommer den i virkeligheden. Fodboldens ABC fortæller en lang række gode historier fra fodboldverdenen – én for hvert bogstav. På den måde kommer bogen omkring nogle af de største øjeblikke og vigtigste personer i fodboldhistorien. Der bliver også plads til trænerne, taktikken, rekorderne og meget mere. I de sidste mange år har Messi og Ronaldo taget de fleste overskrifter i fodboldverdenen, og de er selvfølgelig også med i bogen. Men kender du den ’gamle’ Ronaldo, der også var verdens bedste nogle år? Eller hvad med Pelé, Cruyff eller Beckenbauer? Og ved du, hvorfor Manchester hedder United, eller West Ham kaldes ’The Hammers’? Det gør du om lidt, når du har læst eller fået læst Fodboldens ABC.Uddrag af bogenE for EM 1992 "… Vilfort endnu, og der Kim Vilfort. JAA, JA, JA, JA, hutlihut… Nej, nej, nej, nej… Det er løgn, Preben ... Det passer ikke ... gu gør det så … Danmark foran 2-0 …". Sådan nærmest råbte den danske fodboldkommentator Flemming Toft til den tidligere danske landholdslegende Preben Elkjær den 26. juni 1992. Danmark gik amok. Vi havde slået fodboldstormagten Tyskland i EM-finalen og var for første gang europamestre.Danmark skulle slet ikke have været med til slutrunden. Danmark havde ikke kvalificeret sig, da de var endt på andenpladsen i gruppen efter Jugoslavien; et af Europas stærkeste hold på daværende tidspunkt. Men der var udbrudt borgerkrig i Jugoslavien, der derfor ikke måtte deltage.Om forfatterenRasmus Falbe-Hansen er historiker, forfatter og gymnasielærer. I sin fritid er han træner for et U9-hold, kendt som ’Slagteren’ på det lokale oldboyshold, og er en ivrig fodboldfan, der bruger de fleste aftener på sofaen med at følge alle de store ligaer eller læse om fodboldhistorien.
Hvad søren er et karambolageklaver? Det vidste Kasper heller ikke, før historien gik i gang. Det hele starter en helt almindelig dag, hvor Kasper er med sin far på arbejde på plejehjemmet. Her møder han den søde gamle mand Ejnar Ranje, der fortæller ham om en pibe og et gammelt klaver, der står i et forladt, nedrivningstruet hus på havnen. Selvom Kasper er godt opdraget og ved, man ikke skal snakke med fremmede, bliver det alligevel starten på et eventyr, der ikke bare involverer det mystiske karambolageklaver, men også sultanen Suleiman den Stores palads i Konstantinopel og et møde med den berømte Saladin i Jerusalem. Og så bliver det ovenikøbet starten på venskaber på tværs af tid og kulturer. Uddrag af bogen ”Det lyder mærkeligt. Men du er altså i Sultan Suleiman den Stores palads i Konstantinopel. Altså den store hersker af det osmanniske rige, troens forsvarer, fortolker og håndhæver af Den hellige Lov.” ”Sultan Sulajma af Konstantihvad-for-noget. Forvansker af hvaffor en hellig plov? Jeg forstår ikke en fløjtende fis af noget som helst. Jeg bliver helt bange for, at du har roterende fis i kasketten, Aida.” ”Min fis hverken fløjter eller roterer, din frække fladpande,” sagde Aida og smilede heldigvis samtidig, så Kasper kunne mærke, at hun stadig syntes, han var spændende. ”Altså,” sukkede hun og fortsatte: ”Vi er i året 1555 i Konstantinopel, hovedstaden i det store tyrkiske rige, Osmannerriget.” ”1555 … Konstantinopel …” stammede Kasper. Om forfatterenRasmus Falbe-Hansen er historiker, gymnasielærer og forfatter. Han har tidligere udgivet Historie i levende billeder og Fodboldens ABC. Passionen for historie opstod på en rejse til Mellemøsten i 1996. Kasper og karambolageklaveret er skrevet med håb om at dele denne passion med egne og andres børn.
Fnullerfnuggerne er et støvfolk, der er opstået på det berømte bibliotek i Alexandria i Ægypten flere hundrede år før Jesu fødsel. Siden dengang har støvfolket samlet på de bedste fortællinger fra alle de tykke bøger om verdenshistorien rundtomkring på bibliotekerne på jordkloden. De har valgt en historie for hvert bogstav, så du nu kan en få en masse sjove og vilde historier fra hele verden. Så hop med på rejsen sammen med gamle romere, sure vikinger eller astronauter på toilet. Du kan også lære om mærkelige opfindelser som kyskhedsbæltet, tanks og zeppelineren og så kan du møde store historiske personligheder som Nelson, Napoleon, Hannibal, Richard Løvehjerte, Xerxes og mange flere! Uddrag af bogen J som Juleaften En meget særlig juleaften var den i 1914. For da var Første Verdenskrig i fuld gang, og tyske og engelske soldater lå over for hinanden i skyttegrave med 30 meters afstand. Mellem skyttegravene, hvorfra soldaterne skød på hinanden dag ind og dag ud, var der ingenting. På juleaften så englænderne til deres overraskelse, at tyskerne satte små juletræer op, og de hørte julesalmer! Og så klappede englænderne! Det fik en tysker til at råbe: ”Hvis I ikke skyder, så skyder vi heller ikke!” Og så kravlede de op af skyttegravene og fejrede juleaften sammen. Og gæt, hvad aftenen sluttede med … en fodboldkamp mellem tyskerne og englænderne! Bagefter kravlede de tilbage i deres skyttegrave, og dagen efter skød de løs på hinanden igen! Om forfatterne Rasmus Falbe-Hansen er historiker, gymnasielærer, forfatter og far. Han har tidligere udgivet Historie i levende billeder, Fodboldens ABC og Kasper og karambolageklaveret. Mette Caspersen er møbeldesigner og har gennem tiden arbejdet med bl.a. produktudvikling, visuel og mundtlig formidling og grafisk design.
Man hører tit fodboldkommentatorer tale om ’Fodboldens ABC’, når de mener, at spillet er eksemplarisk. Men først nu kommer den i virkeligheden. Fodboldens ABC fortæller en lang række gode historier fra fodboldverdenen – én for hvert bogstav. På den måde kommer bogen omkring nogle af de største øjeblikke og vigtigste personer i fodboldhistorien. Der bliver også plads til trænerne, taktikken, rekorderne og meget mere.I de sidste mange år har Messi og Ronaldo taget de fleste overskrifter i fodboldverdenen, og de er selvfølgelig også med i bogen. Men kender du den ’gamle’ Ronaldo, der også var verdens bedste nogle år? Eller hvad med Pelé, Cruyff eller Beckenbauer? Og ved du, hvorfor Manchester hedder United, eller West Ham kaldes ’The Hammers’? Det gør du om lidt, når du har læst eller fået læst Fodboldens ABC. Uddrag af bogenE for EM 1992"… Vilfort endnu, og der Kim Vilfort. JAA, JA, JA, JA, hutlihut… Nej, nej, nej, nej… Det er løgn, Preben ... Det passer ikke ... gu gør det så … Danmark foran 2-0 …". Sådan nærmest råbte den danske fodboldkommentator Flemming Toft til den tidligere danske landholdslegende Preben Elkjær den 26. juni 1992. Danmark gik amok. Vi havde slået fodboldstormagten Tyskland i EM-finalen og var for første gang europamestre.Danmark skulle slet ikke have været med til slutrunden. Danmark havde ikke kvalificeret sig, da de var endt på andenpladsen i gruppen efter Jugoslavien; et af Europas stærkeste hold på daværende tidspunkt. Men der var udbrudt borgerkrig i Jugoslavien, der derfor ikke måtte deltage. Om forfatterenRasmus Falbe-Hansen er historiker, forfatter og gymnasielærer. I sin fritid er han træner for et U9-hold, kendt som ’Slagteren’ på det lokale oldboyshold, og er en ivrig fodboldfan, der bruger de fleste aftener på sofaen med at følge alle de store ligaer eller læse om fodboldhistorien.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.