Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Hvordan planlægger man at dagdrømme? Hvordan forholder det planlæggende sig til fantasien, det kontrollerende til det kaotiske? Hvor begynder friheden, og hvor sætter disciplineringen fra samfund, familie, fællesskaber og ufællesskaber og fra bevidstheden og den enkelte selv ind? Det er spørgsmål som disse digtsamlingen "Jeg har planlagt at dagdrømme" stiller.Det sker i en desperat ironisk, skævt melankolsk og humoristisk tone. Det er tvivlsomt om digtene besvarer ovenstående spørgsmål, snarere kaster de sig - på en i sig selv paradoksalt lystfyldt desperat måde - i armene på de paradokser og gordiske knuder der opstår i spændingsfeltet mellem individ og samfund OG i spændingsfelterne i individet selv.
I korrespondancebogen Vektor 2020-21 udveksler MICHAELSEN og JENSEN fra maj 20 til maj 21 overvejelser og spørgsmål om kunst, litteratur, politik, COVID 19-pandemien, bionihilisme, det postkulturelle, harmonisme, konfliktualisme, gravlæggelser, mudder, social ulempegodtgørelse, det cyberfysiske imaginære, hattefabrikken J. Bomholts Eftf., aktiv ikke-tænkning, memetik, bjørnedyr og tunicata, kolobok og Houdini, subjektnostalgi, hjerne-tarm-aksen, ‘patafysik, patafysik, Aggressiv Mainstream, konspiratisme, esoterik, hypokondri, highlanderism, unidentified aerial phenomena, klovnefascisme, ontologiske Möbiusbånd, gemmelegsusynlighed, selvaftørring, ambivalensmaskiner, makroindifferens, ingenting til ingen, FOMO, terminalkommunisme, posthumant velvære, Vågn Op!, lapsusmanøvrer, kunstneraktivisme, svindlere, forfængeligheden som farlig konsistens, den perfekte forbrydelse, sneskulpturer, et latterlighedskursus, usikker is, immunologisk naivitet, megaloman impotens, kapitalismens redningsbåde, katechontik, buddhismens spøgelse, stråmandsskoler, parasitær servilitet, tvivlens stabilitet, kakerlakforsamlinger, socialdemokratiske kulturopfattelser gennem tiden, symptomalblikket, ironiernes geninstallering i det patetiske, selvfodrende forståelsesloops, en intervampyristisk verden, dødelighedens komfort, en Nobelpris opløst i kongevand, skjulthedens potentiale, stormen på Kongressen, stupiditetens ontologi, store armbevægelser præsenteret som små, egernsyge, desperat konceptkunst, ektoplasmiske værker, Viljstens Dag, kunstnertyrannen, Rusland i 1993, Agentur for Komparativ Føniksologi, abstrakt menneskekærlighed og ditto misantropi, rumkolonialisme, Den Selvoversavende Mand, autofellatio, lejlighedsgysere, poetofobi, Laurentii ristvending, latter i Bibelen, zombieeliten, Keops-impulsen og meget mere.Med andre ord: Vektor 2020-21 er et uundværligt værk til alle danske hjem, over 300 siders intens og tankevækkende underholdning plus navne- og titelregister.Jørgen Michaelsen er dansk billedkunstner.René Jean Jensen er dansk forfatter.
Med titlen I nat bar jeg Caligula slår René Jean Jensen tonen an i sit på én gang kontrollerede og stærkt elastiske litterære univers. Hos ham er jeget hele tiden i gang med at finde og miste fodfæste i en verden, der er porøs og ustabil på nye og uforudsigelige måder. Bogens digte undersøger, hvordan det er at leve i denne kaotiske verden, hvor ”intet bør uforventes” – hvordan påvirkes den enkelte og fællesskaberne, hvordan påvirkes forholdet mellem tanke og sprog, vilje og handling? Er det f.eks. stadig muligt at se forskel på håb og håbløshed, frihed og dumhed i den verden: ”fuld af håb, status quos smøremiddel/ og frihed, et felt af uerkendte dumheder, selvmodsigelser/jo større, jo bedre”. I nat bar jeg Caligula kaster et desperat kritisk – og desperat morsomt – blik på sin samtid og sig selv.
Om april, i maj består af prosatekster af forskellig slags og længde, nogle under en side, andre mellem 10-15 sider, om alt fra jeget og det at stille sig i positur til sprog og klichéer. Tonen skifter mellem at være kritisk, absurd og humoristisk; sproget er sprudlende med overskud til rim og rytme, som når pludselig en "Solsort flakser med en tør lyd af saks hen over os."
I "Men så kom jeg" forfatter giver René Jean Jensen sig selv bind for øjnene og kan umiddelbart lide, hvad han ser. Alle går vi og har vores ritualer. 12 danske forfattere, herunder René Jean Jensen, har skrevet en novelle med udgangspunkt i ordet ritualer. Novellen 'Men så kom jeg' er en del af serien 'Ritualer', der blev trykt første gang i DSB's magasin Ud & Se i 2009. E-novellen er udgivet i samarbejde mellem forfatteren, Lindhardt og Ringhof og Ud & Se.Alle går vi og har vores ritualer. 12 danske forfattere har skrevet en novelle med udgangspunkt i ordet ritualer. Novelleserien 'Ritualer' blev trykt første gang i DSB's magasin Ud & Se i 2009. E-bogen er udgivet i samarbejde mellem forfatteren, Lindhardt og Ringhof og Ud & Se. Noveller: Josefine Klougart: Alle de blomster, lister René Jean Jensen: Men så kom jeg Camilla Christensen: Andre kvinder Niels Frank: Solsortens øje Nina Søs Vinther: Jatujak Peter Højrup: Madammeposer Katinka My Jones: Valhal Jokum Rohde: Amorin in memoriam Sidsel Falsig Pedersen: Katten Ina Merete Schmidt: Det er hendes store dag Maja Elverkilde: En dårlig dag Kaspar Kaum Bonnén: Vanernes spor Novellerne er også udgivet separat.René Jean Jensen (f. 1971) debuterede i 2001 med hæftet `Opvågningsbog‘. Han er desuden oversætter (af blandt andre Robert Walser, Kenneth Koch og Ernst Jünger) og redaktør på forlaget Basilisk og tidligere på tidsskriftet Banana Split. Han fungerer også som kritiker på websitet Litlive. Der er – heldigvis – ikke rigtig noget som helst, der tages for givet i Jean Jensens tekster, slet ikke dem selv eller deres virkemidler.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.