Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Den Danske Sang har i de senere år oplevet en sand renæssance, og coronakrisen har for alvor fået danskerne til at synge med - selv på landsdækkende tv. Sangene har en helt særlig evne til at samle os og skabe glæde i en ellers trist og udfordrende tid. De bygger på en fælles kulturarv samtidig med, at de er konstant forandring. En af dem, der for alvor har fået Danmark til at synge med, er komponist og chefdirigent for DR Pigekoret Phillip Faber. Phillip Faber har en enorm viden om, indsigt i og ikke mindst kærlighed til den danske sangskat, som han i bogen deler ud af. Han ved alt om sanghistorie, tekster, melodier, og hvad hemmeligheden er bag en velskrevet sang. Hans talent for at komponere har senest udmøntet sig i sangen “Og Gud Sang”, der har fået den ære, at være blandt de udvalgte sange i den nyeste udgave af Højskolesangbogen. Når man læser bogen kan man virkelig mærke, at det er et emne, der ligger Phillip Fabers hjerte nær, og glæden ved den danske sangskat smitter af på læseren. I bogen søger han også at undersøge, hvad det er, der gør netop den danske sang så særlig, og hvorfor den betyder så meget for os. Hvis du får lyst til at bryde ud i sang, når du læser bogen, indeholder bogen tekst og melodi på nogle af de mest elskede sange, så du nemt kan synge med. Rigtig god fornøjelse med at synge Den Danske Sang.
Da amerikanerne gik hver til sit er et fordomsfrit portræt af et anspændt land, hvor man er ved at miste hinanden og måske ligefrem ideen om sig selv. Johannes Langkilde landede i USA som ny korrespondent for DR, netop som Barack Obama tog hul på sin anden embedsperiode. Nu forlader han et forandret land med Donald Trump i Det Hvide Hus. Med afsæt i sine reportager og møder med helt almindelige mennesker tager han os med på en personlig rejse gennem fire omvæltende år i USA’s historie – fire år, der viser en dyb splittelse i det amerikanske samfund. Vi møder blandt andre Sue, der var salgsleder i et supermarked, men nu er hjemløs. Vi besøger KKK-leder Thomas, der er udtalt Trump-tilhænger og frygter et folkemord på den hvide amerikaner. Og vi kommer helt tæt på Terry, der har siddet i fængsel det meste af sit voksenliv og nu kæmper en hård kamp for at forandre sig i et samfund, hvor fattige sorte ikke levnes mange chancer. Gennem den almindelige amerikaners historie får læseren en forståelse af de strømninger og tendenser, der har ført til den amerikanske splittelse, og hvad det har af betydning for den fremtid, vi går i møde. Pressen skriver: »Et fremragende portræt af det USA, der til alles overraskelse foretrak Donald Trump frem for Hillary Clinton.« ***** – Per Stig Møller, Berlingske »Forbilledlig klassisk journalistik … En prima bog, der giver god besked og klar besked.« ***** – Fyens Stiftstidende »Glimrende … Der er nerve i et elegant flow, som oplagt får autenticitet via Langkildes tilkæmpede fortrolighed med sine samtalepartnere. Det er amerikanske billeder i journalistisk udgave, som giver indsigt i, hvorfor USA i dag er et splittet land. Hvordan en bevidst uforskammet mand kunne vinde valget i et land, hvor omgangstone, venlighed og lyst til fordomsfri debat er et særkende.« **** – Jyllands-Posten »Langkildes historier er gode og vedkommende og viser skæve og anderledes sider af USA.« – Bibliotekernes lektørudtalelse
Én aften på året har sin helt egen sangskat: juleaften. I denne bog går Phillip Faber på jagt efter juleaftens største sange og fortæller deres unikke historie. Bogen kommer i en boks med otte tilhørende sanghæfter.Med det formål at samle et komplet hæfte med de allermest kendte og elskede sange og salmer til dansen om juletræet drager Phillip Faber på eventyr i julesangenes historie. Hvad synger vi? Hvor kommer sangene fra? Og hvorfor har de stort set ikke ændret sig de seneste mange generationer?Sangene viser sig at indeholde en skjult skat af fortællinger og ny viden om vores jul. Phillip beretter om mystiske komponister og tager os bl.a. med til Nyhavn, til juleaften hos familien Faber i 1848 og tilbage til 1600-tallet, hvor "Nu er det jul igen" lød fra gård til gård. Hver enkelt af de elskede sange og salmer studeres i forsøget på at forstå deres hemmeligheder, give ny viden og gøre denne samling af juleaftens sange fuldendt. At synge juleaften giver os nemlig mere end glæden ved at holde hinanden i hånden og synge sammen, når vi går om træet. Julesangene rækker mange slægtled tilbage og forbinder os i traditionen – på tværs af generationer, tid og tro.Bogen er bygget op som en julekalender i 24 små kapitler, så læseren hver dag kan ”åbne en låge” til en ny fortælling om traditionerne, historien og sangene. Når juleaften oprinder, kan de otte ens sanghæfter bruges, mens hele familien skal danse om juletræet. Sange og salmer er bragt i deres fulde længde, nogle steder med en anbefaling, hvis man ønsker at springe vers over. Boksen med bog og hæfter kan gemmes i kassen med julepynt og som en ny juletradition tages frem og bruges igen år efter år.
Med naturvejleder Morten D.D. Hansen som guide dykker man i Insekternes bog ned i insekternes forunderlige liv. Vores kriblekrablende medskabninger gemmer nemlig både på fascinerende historier og uløste mysterier.Find ud af, hvorfor sommerfuglelarven sortplettet blåfugl camouflerer sig som myre det meste af sit liv, kom med bag gåden om, hvordan edderkopper spinder et af de stærkeste materialer, vi kender til, og tag med på skattejagt efter rovbiller, månetorbister og fantomer. Der skal ledes i vandløb, i skoven og på heden – i solskin, på dage med tåge og i sene nattetimer.Undervejs fortæller Morten D.D. Hansen om, hvordan vores natursyn ændrer sig i disse år, fra et nyttigt til et unyttigt. Han tager os både på tur gennem naturhistorien og Mols Bjerge og forklarer, hvorfor det er på høje tid at tage vare på mangfoldigheden – og skønheden ikke mindst. Ikke fordi vi skal, men fordi vi kan.Insekternes bog er en bog om altings samhørighed, en kærlighedserklæring til insekter og en længsel efter at genfortrylle verden. Det er en fortælling om det vidunderlige spektakel, der foregår lige uden for din dør og under dine skosåler – og som du kan lære at få øje på, hvis bare du tager dig tid. Fremfor alt er det en historie fuld af håb fortalt af en af Danmarks dygtigste naturformidlere.
Hvorfor kåres danskerne gang på gang til et af verdens lykkeligste folkefærd? Og hvordan ser lykken egentlig ud?Det er nogle af de spørgsmål, som grevinde Alexandra forsøger at finde svar på i Mit lykkelige land. I sin søgen rejser hun Danmark rundt, fra Skagen til Skarø, fra Møgeltønder til København. Hun opsøger landskaber og virksomheder, hun besøger øboere og vinterbadere, og hun konsulterer eksperter i blandt andet kunst, sprog og lykke. Alle bringer de hende tættere på dansk historie, kultur og identitet.Turen er samtidig en personlig rejse i erindringen. Alexandra beskriver, hvordan det var som 31-årig i 1995 at forlade sin hidtidige tilværelse i en af verdens største byer, Hongkong, for at bosætte sig i marsken i Sønderjylland og blive en del af den kongelige familie. Hun fortæller om at tilegne sig et nyt sprog og en ny nationalitet, om at være mor til to prinser – og om hele tiden at turde kaste sig ud i livet. Mit lykkelige land er en kærlighedserklæring til Danmark og en personlig fortælling om at blive en lykkelig dansker.
Hans Pilgaard har altid ledt efter et sted at høre til. I denne bog danser den populære journalist og tv-vært med sine dæmoner. I dagbogsoptegnelser, digte og interviews viser han den skyld og skam, de fortielser og løgne og de drømme og længsler, der har præget hans liv. Med en vis bæven fortæller han om at holde på hemmeligheden om, hvem han egentlig er og om begærets kamp med den pæne opdragelse. Men han fortæller også om at knytte sig stærkt til livet og andre mennesker, når han skildrer sine venskaber, sin overvundne kræftsygdom, sine helte som Bruce Springsteen og Albert Camus og et nyt kærlighedsforhold mod alle odds. Det er en bog, der hylder ærligheden og rummeligheden. En bog til drømmerne, til synderne og til alle, der engang imellem har brug for, at nogen siger: Det er ok.
Jacob Christensen er 22 år, da han i 2010 udsendes til Afghanistan og den fremskudte lejr Budwan. Han er opfyldt af drømme om at afprøve sine soldaterfærdigheder. I Helmands ørken konfronteres han med død, lemlæstelse og svære betingelser og han må finde sin egen måde at klare udfordringerne på.Forfatteren har interviewet og fulgt Jacob og hans nærmeste før, under og efter hans udsendelse. Det er der kommet en tankevækkende og hudløst ærlig bog ud af. Vi følger Jacobs forandring fra ung mand til krigsveteran og får indblik i de private kampe, han har kæmpet undervejs - som soldat og privatperson.Soldaten er en beretning om tvivl, trods og afmagt, men det er også en fortælling om venskab og om at magte livet. I tiåret for Danmarks krigsdeltagelse i Afghanistan er det også en historie om at blive mand i en generation, der sendes i krig.
You can do it! You can tell journalistic stories in the first person appearing with a visible and active self in the story. In fact, in some situations this can elevate your journalism and engage readers, listeners and viewers. But when and why? Which stories will be better with an active self and how do you go about it?These questions are answered in the anthology What am I doing here? Through analyses and examples, a range of journalists and scholars explore when, why and how a visible 'I' can improve a journalistic story across genres, media types and platforms.The book presents different types of first-person narrators and the dilemmas that can arise in, amongst others:feature and reportageinvestigative reportingthe profile storyghostwritingessays and memoirsaudio storiesdigital storiesethnographic journalismthe personal photographWhat am I doing here? is a hands-on textbook designed to inspire journalists, editors and other communicators to a well-considered and qualified use of 'I'.
En samtalebog om vennevanvid, tryghedstimer og stjernestunder.De er larmende, udadvendte, inspirerende – og ofte lidt for meget.En personlighedstest har vist, at alle i parrene Fisker og Pilgaard er gule typer. Når de mødes, går snakken, og der er plads til alt. ALT.Den gule bog inviterer læseren med i sommerhus, hvor parrene snakker hæmningsløst og nysgerrigt om at være venner.Med meget på hjerte runder de kunsten at lytte og rumme. På tværs af alder, køn og familieliv har parrene bygget et ubrydeligt bånd, hvor kernen er accept.De blotter sig og deler tanker og oplevelser om at være hinandens livsvidner, når de taler om svigt, konflikter og tilgivelse. Om børn og barnløshed. Om at finde sin sti og vælge sin egen familie. Om loyalitet, aldersforskel, selvværd, usikkerhed – og om at blive ved med at lege.Undervejs lærer de nyt om hinanden og sig selv, overvældes af frygt for at miste og erfarer endnu engang, at de stærkeste relationer er aldeles uperfekte.
Én aften på året har sin helt egen sangskat: juleaften. I denne bog går Phillip Faber på jagt efter juleaftens største sange og fortæller deres unikke historie. Bogen kommer i en boks med otte tilhørende sanghæfter.Med det formål at samle et komplet hæfte med de allermest kendte og elskede sange og salmer til dansen om juletræet drager Phillip Faber på eventyr i julesangenes historie. Hvad synger vi? Hvor kommer sangene fra? Og hvorfor har de stort set ikke ændret sig de seneste mange generationer?Sangene viser sig at indeholde en skjult skat af fortællinger og ny viden om vores jul. Phillip beretter om mystiske komponister og tager os bl.a. med til Nyhavn, til juleaften hos familien Faber i 1848 og tilbage til 1600-tallet, hvor "Nu er det jul igen" lød fra gård til gård. Hver enkelt af de elskede sange og salmer studeres i forsøget på at forstå deres hemmeligheder, give ny viden og gøre denne samling af juleaftens sange fuldendt. At synge juleaften giver os nemlig mere end glæden ved at holde hinanden i hånden og synge sammen, når vi går om træet. Julesangene rækker mange slægtled tilbage og forbinder os i traditionen – på tværs af generationer, tid og tro.Bogen er bygget op som en julekalender i 24 små kapitler, så læseren hver dag kan ”åbne en låge” til en ny fortælling om traditionerne, historien og sangene. Når juleaften oprinder, kan de otte ens sanghæfter bruges, mens hele familien skal danse om juletræet. Sange og salmer er bragt i deres fulde længde, nogle steder med en anbefaling, hvis man ønsker at springe vers over. Boksen med bog og hæfter kan gemmes i kassen med julepynt og som en ny juletradition tages frem og bruges igen år efter år.
Dorthe Kollo brød igennem som otteårig og har siden stået på de største scener og de fleste blokvogne. Hun har solgt millioner af plader, lavet revy og spillet skuespil, og hun er stemmen bag evergreens som ”Gid du var i Skanderborg” og ”Velkommen til verden”."Jeg er stadig" her er den farverige historie om Dorthe Kollos næsten 60 år i showbusiness. Fra de tidligste år som barnestjerne, til en stor karriere i både Danmark og Tyskland med turneer i hele verden og koncerter for både høj og lav.I bogen fortæller Dorthe Kollo åbenhjertigt, med humor og stor varme om et liv på farten. Om at have så travlt, at hun måtte flyve sit eget fly og aflevere sin datter i pleje for at nå det hele, men også om behovet for at finde ro ved havet. Og om at lede efter kærligheden og finde den."Jeg er stadig her" er en fandenivoldsk og hjertevarm fortælling om at elske fis og ballade – og længes efter tryghed.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.