Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Magnus har altid været i stand til at forføre en hvilken som helst kvinde, han begærer. Da han for første gang i sit liv oplever at blive behandlet lige så skødesløst, som han selv plejer at behandle de kvinder, der krydser hans vej, bliver han grebet af en uslukkelig hævntørst. Faktisk er han klar til at sælge sin sjæl til djævelen for at få hævn – og det er lige præcis det, han gør.Rubén Palma (f. 1954) er født i Santiago i Chile, men flygtede som 19-årig til Danmark efter det blodige militærkup i 1973. I Danmark havde han en lang række forskellige jobs, før han i 1986 vandt Politikens kronikkonkurrence med indlægget "Os og Vidunderet". Han blev bidt af at skrive og udgav romaner og noveller om livet som flygtning i Danmark. Rubén Palma har i en lang årrække arbejdet på asylcentret Sandholmlejren ved Dansk Røde Kors.
"Da jeg gennem mine sitrende nerver og den fremmedartede, fugtige luft så mandens Røde Kors-skilt, forsøgte jeg ikke at tænke, hvad jeg tænkte, men så smilede Juan Carlos skævt og afslørede, at han også syntes det: Skiltet med det røde kors midt på var et godt tegn. Ingen kommentarer. Hellere koncentrere sig om hvad der skete. Vi gik fra flyet til lufthavnsbygningen, forsigtige som trådte vi på æg, og en kæmpelussing ville falde på os alle, så snart et æg slog blot den mindste lille revne.""Brevet til Danmark" er en selvbiografisk roman om en ung chileners evindelige forsøg på at få bevist sin flygtningestatus for de danske myndigheder, så han kan få indrejsetilladelse til det land, der skal redde ham fra den fare, der truer ham i hans hjemland. Bogen tager os med igennem den tragikomiske bureaukratiske labyrint, man som flygtning skulle igennem i 1970’erne, hvis man ville redde sig i sikkerhed i et land som Danmark.Rubén Palma (f. 1954) er født i Santiago i Chile, men flygtede som 19-årig til Danmark efter det blodige militærkup i 1973. I Danmark havde han en lang række forskellige jobs, før han i 1986 vandt Politikens kronikkonkurrence med indlægget "Os og Vidunderet". Han blev bidt af at skrive og udgav romaner og noveller om livet som flygtning i Danmark. Rubén Palma har i en lang årrække arbejdet på asylcentret Sandholmlejren ved Dansk Røde Kors.
"Utallige gange har Isabel læst den danske tekst og lige så mange gange gentaget både højt og for sig selv måden, den skal fremsiges på. Mærkelige mennesker, danskerne ... de taler ikke på samme måde, som de skriver.Men hvad er det, der gør hende så bange?Isabel knytter hænderne sammen for at give sig selv mod. Men i stedet synes frygten at sprede sig langs hendes ryg og ben. Og hendes hjertebanken, den er uudholdelig. Lille, smukke Gud, hjælp mig! siger hun til sig selv. Man kan altid spørge Gud om hjælp, når man er bange ... det har både Fader Facundo og Søster Anonieta sagt til Playa Verdes børn."Hvordan føles det at være indvandrer i Danmark fra et latinamerikansk land? Og hvordan føles det at vende hjem til sit hjemland efter årevis som flygtning blot for at opdage, at intet – inklusiv en selv – er, som det var før? I novellerne i "Fra lufthavn til lufthavn" fortæller den chilenske flygtning Rubén Palma om netop disse følelser.Rubén Palma (f. 1954) er født i Santiago i Chile, men flygtede som 19-årig til Danmark efter det blodige militærkup i 1973. I Danmark havde han en lang række forskellige jobs, før han i 1986 vandt Politikens kronikkonkurrence med indlægget "Os og Vidunderet". Han blev bidt af at skrive og udgav romaner og noveller om livet som flygtning i Danmark. Rubén Palma har i en lang årrække arbejdet på asylcentret Sandholmlejren ved Dansk Røde Kors.
Da 19-årige Jens mister sin første kæreste, Linda, bryder hele hans verden sammen. Han forsøger at flygte fra smerten ved at tage væk fra sin vestjyske hjemby i nogle dage for at bo i København hos en ven. Men sit forslåede hjerte slæber han med, og savnet efter Linda bliver bare værre og værre.I København møder han den kriminelle og voldelige dansk-araber Hamid, der lever et glamourøst liv på byens fineste diskoteker. Han er på alle måder Jens’ modsætning, og alligevel får deres møde voldsomme konsekvenser for dem begge to. Jo mere Jens forsøger at få styr på sine følelser og sit liv, des længere borer han sig ned i sin sorg, indtil han slet ikke kan kende sig selv.Rubén Palma (f. 1954) er født i Santiago i Chile, men flygtede som 19-årig til Danmark efter det blodige militærkup i 1973. I Danmark havde han en lang række forskellige jobs, før han i 1986 vandt Politikens kronikkonkurrence med indlægget "Os og Vidunderet". Han blev bidt af at skrive og udgav romaner og noveller om livet som flygtning i Danmark. Rubén Palma har i en lang årrække arbejdet på asylcentret Sandholmlejren ved Dansk Røde Kors.
"Det var i de dage da jeg langsomt og intenst var begyndt at opdage, næsten på samme måde som jeg opdagede andre af Danmarks hemmeligheder, at øl barmhjertigt åbnede døre og vinduer som tidligere havde været lukkede for mig, og nye, friskere lufte vældede ind i mit liv. At være halvfuld midt på dagen og med fred i sjælen gå og trække vejret, som om Københavns flere århundreders historie var min... ja, det var vidunderligt."Rubén Palmas noveller fortæller om hans møde med Danmark og danskerne, efter han kom til landet i midten af 1970’erne. Gennem den unge chilenskfødte flygtnings øjne ser man det danske folk i et anderledes lys, end man er vant til, og således lærer de små finurlige historier os både noget om danskernes særegenheder og om, hvor meget mennesker har tilfælles på tværs af oceaner og landegrænser.Rubén Palma (f. 1954) er født i Santiago i Chile, men flygtede som 19-årig til Danmark efter det blodige militærkup i 1973. I Danmark havde han en lang række forskellige jobs, før han i 1986 vandt Politikens kronikkonkurrence med indlægget "Os og Vidunderet". Han blev bidt af at skrive og udgav romaner og noveller om livet som flygtning i Danmark. Rubén Palma har i en lang årrække arbejdet på asylcentret Sandholmlejren ved Dansk Røde Kors.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.