Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Gennemrevideret og opdateret udgave af denne lærebogsklassiker, blandt andet med nye kapitler om Zygmunt Bauman og Ulrich Beck. Alle bibliografier er ajourført.
Med Introduktion til Piketty - ulighed, retfærdighed, demokrati giver Rune Møller Stahl en nem indføring i de store linjer af den franske økonom Thomas Pikettys hovedværk Kapital og ideologi. Bogen gennemgår Pikettys ambitiøse forsøg på at skabe en forståelse af det globale samspil mellem økonomisk og politisk magt gennem de seneste 200-300 år. Samtidig får vi et indblik i, hvordan Pikettys arbejde overskrider både faglige og historiske grænser for at give et helhedsbillede af verden og samfundet. Rune Møller Stahl viser, hvordan Piketty aldrig betragter ulighed som et udtryk for automatiske processer uden for menneskelig kontrol, men altid som et produkt af politiske og ideologiske kampe. Hvilke former for ulighed der anses for at være retfærdige og naturlige, og hvilke der anses for at være uantagelige og uretfærdige, forandrer sig gennem historien. Introduktionen giver god mulighed for at forberede sig til læsning af Thomas Pikettys arbejde, men kan også læses selvstændigt.Bogen kommer desuden med anbefalinger til yderligere relevant læsning.Rune Møller Stahl er adjunkt på CBS og forsker i international politisk økonomi med særligt fokus på forholdet mellem magt, demokrati og økonomiske ideer i den globale kapitalisme.
Hvem skal gå forrest i kampen om klimaet? Eliten er gået over til el, køber økologisk og flyver mindre, mens mindre bemidlede sætter spørgsmålstegn ved, om klimaforandringerne overhovedet er en realitet. Eller gør oprør mod de initiativer, der skal hjælpe omstillingen på vej, som vi har set det med De Gule Veste. På den måde udspiller klimakampen sig som en klassekamp, mens magthaverne går fri.Med Klimakamp for folket stiller Mulvad, Ellersgaard og Stahl skarpt på de sociale dynamikker, der afgør de konkrete resultater af den grønne omstilling.Christoph Houman Ellersgaard (f. 1981) er adjunt ved Copenhagen Business School og forsker i elitens netværksdannelser.Andreas Møller Mulvad (f. 1983) er adjunt ved Copenhagen Business School og forsker i forholdet mellem kapitalisme, civilsamfund og demokrati.Rune Møller Stahl (f. 1983) er adjunt ved Copenhagen Business School og forsker i international økonomi med fokus på økonomisk idehistorie
PhD dissertation from Department of Political Science, Faculty of Social Science, University of Copenhagen
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.