Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Hvad er angst? Hvorfor får man angst, og hvilke typer angstlidelser findes der? Hvad sker der i kroppen, når man har angst? Hvordan behandler man bedst angst, og hvad kan man selv gøre? KORT & GODT OM ANGST henvender sig til dig, der har angst og gerne vil vide mere om, hvad angst er, og hvad man kan gøre for at komme af med sygdommen. I bogen finder du viden om de forskellige former for angst, og hvordan de viser sig. Du kan læse om, hvorfor man får angst, hvilke komponenter angsten består af, og hvordan man skelner mellem angstlidelser og den angst, som er en naturlig del af det at være menneske. Du kan også få mere at vide om, hvordan man kan behandle angst med fx kognitiv adfærdsterapi og medicin. Bogen giver gode råd om, hvad man selv kan gøre, så man ikke vedligeholder eller forstærker angsten. Der er også gode råd til pårørende, der gerne vil hjælpe et familiemedlem med angst – og samtidig skal passe på sig selv.
Psykose, herunder skizofreni, er en alvorlig psykisk sygdom, der oftest bryder ud i ungdomsårene. I de seneste år er der sket en væsentlig og positiv udvikling af behandlingsmulighederne, særligt i kraft af tidlig og intensiv behandling, social indsats og inddragelse af patientens pårørende.Bogen giver overblik over de psykotiske tilstande og deres symptomer, og den beskriver grundigt veldokumenterede behandlingsmetoder for unge med skizofrenilignende psykoser. De er samlet i en tidlig og intensiv behandlingsindsats i psykiatrien, der er målrettet unge med psykose, under navnet OPUS.I et lettilgængeligt sprog beskriver bogen de enkelte elementer i behandlingen, og den giver mange eksempler, råd og vejledninger - henvendt til både læger, ansatte i socialpsykiatrien, socialrådgivere og andre fagfolk samt ikke mindst patienter og pårørende.
“Gisp! Jeg skal til eksamen!”Det er naturligt at være spændt og nervøs inden en eksamen. Men for nogle studerende bliver angsten så stærk, at både tiden op til eksamen og selve eksaminationen bliver et mareridt. I denne bog gennemgås eksamensangst via et mix af teori og cases om unge, der har haft problemet inde på livet. Bogen er ikke et teoretisk opslagsværk, men derimod en værktøjskasse fuld af konkrete og letanvendelige metoder og øvelser fra den kognitive adfærdsterapi. Metoderne kan alle bruges som effektive værktøjer til at mindske tilstedeværelsen af eksamensangst. Bogen henvender sig både til studerende og til undervisere og andre fagpersoner, der ønsker at gøre en indsats for studerende, der er plaget af eksamensangst.“Eksamensangst – en guide til studerende og fagprofessionelle” er skrevet af Malene Klindt Bohni og Sanne Kjær i samarbejde med Frida Bejder Klausen. Malene Klindt Bohni er uddannet psykolog og hun arbejder med behandling af OCD og angstramte i alle aldre samt med undervisning og supervision. Sanne Kjær er psykolog og ansat som afdelingsleder ved Studenterrådgivningen, hvor studerende fra videregående uddannelser i psykisk mistrivsel, såsom eksamensangst, kan få gratis rådgivning. Figurer fra bogen kan findes på forlagets hjemmeside.
Det är naturligt att vara spänd och nervös inför en tenta. Men för endel studerande blir ångesten så stark att både tiden innan och undertentan blir en mardröm.I den här boken beskrivs tentaångest via en mix av teori och olikaexempel med ungdomar som lider av tentaångest. Boken är inte ettteoretiskt uppslagsverk utan ska ses som en verktygslåda som är full avkonkreta metoder som är lätta att använda och övningar från kognitivbeteendeterapi. Metoderna kan användas som effektiva redskap för attminska tentaångest.Boken riktar sig till både studerande och lärare och andra yrkesprofessionellasom vill göra en insats för studerande som lider av tentaångest.
"Gisp! Jeg skal til eksamen!"Det er naturligt at være spændt og nervøs inden en eksamen. Men fornogle studerende bliver angsten så stærk, at både tiden op til eksamenog selve eksaminationen bliver et mareridt.I denne bog gennemgås eksamensangst via et mix af teori og casesom unge, der har haft problemet inde på livet. Bogen er ikke et teoretiskopslagsværk, men derimod en værktøjskasse fuld af konkrete ogletanvendelige metoder og øvelser fra den kognitive adfærdsterapi.Metoderne kan alle bruges som effektive værktøjer til at mindsketilstedeværelsen af eksamensangst.Bogen henvender sig både til studerende og til undervisere og andrefagpersoner, der ønsker at gøre en indsats for studerende, der er plagetaf eksamensangst.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.