Bøger af Sara Omar

Sara Omar (f. 1986) er en dansk-kurdisk forfatter. Sara Omar, der har armenske rødder, stammer oprindelig fra Kurdistan, og hun er i dag den første internationalt anerkendte kvindelige forfatter derfra.

Familien flygtede fra krigen i Kurdistan i slutningen af 1990’erne, og hun har boet i Danmark siden 2001. Sara Omar har studeret jura ved Aarhus Universitet og er kandidatstuderende på statskundskab. Hun er også en del af en række bestyrelser for kvindeorganisationer både herhjemme i Danmark samt i udlandet.

Sara Omar har siden 2004 skrevet digte og debatindlæg til mellemøstlige medier. Hendes indlæg og digte er som oftest af kritisk natur og behandler emne som æresforbrydelser, æresdrab, omskæring, seksuelle overgreb, incest, kvindeundertrykkelse og rettigheder for en række undertrykte befolkningsgrupper som kvinder, børn, handicappede og homoseksuelle i et patriarkalsk samfund. Sara Omars indlæg og digte har vakt opsigt – ikke mindst i hjemlandet Kurdistan.

Sara Omars debutroman ’Dødevaskeren’ udkom i november 2017 har også vakt opsigt. Dødevaskeren blev en kæmpe succes og solgte hele 50.000 eksemplarer på bare en måned, og den har prydet alle landets bestsellerlister. Bogen har skabt debat og dialog på baggrund af dens kontroversielle indhold, men også for det mod som Sara Omar har vist ved ikke at lade sig afskrække fra emner som kvindesyn og et samfund præget af patriarkalske og paternalistiske holdninger. ’Dødevaskeren’ har ikke kun været populær herhjemme, da Sara Omar både har høstet roser og flotte sammenligninger i Danmark og i udlandet. Le Monde, et fransk dagblad, har grundet Sara Omars kamp for frihed, retfærdighed og ligestilling trukket parallellers til Simone de Beauvoir og Voltaire, mens hun herhjemme blandt andet er blevet sammenlignet med Karen Blixen.

Find din Sara Omar bog her.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.