Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Maya er gift med Sømanden og mor til Theo. Hun kæmper med sig selv og prøver homøopati, yoga og psykologer for at få det bedre. Hun undgår helst at gå i bad, men drømmer samtidig om at bo på bunden af havet, hvor hun kunne leve et andet liv uden så mange forventninger og krav.'Søkvinden' er en bog om at finde sig tilpas i livet, om frygten for at miste sig selv og den, man elsker. Om relationen mellem en kvinde og en mand, som er udfordret af deres forskelligheder, forventningerne om kernefamilie, karriere, villa og selvrealisering. Spørgsmålet er, om livet ville være bedre på bunden af havet?"... Hvis vi nu kunne bo dernede under vandet, hvis vi kunne trække vejret uden at trække vand ind. Jeg kunne slippe for overgangen mellem det våde og det tørre; sidde i en gennemblødt lænestol og lune fødderne i vandpest. Når jeg kunne bruge mit ansigt til andet end at ligne en flosset tånegl, kunne vi holde fester dernede. Ingen adgang for folk uden gæller. Det eneste er, at fisk er så grimme. Jeg håber ikke, jeg bliver grim, hvis jeg borunder vandet. En havfrue vil jeg ikke være. Jeg vil kunne sparke, ikke bare slå med halen. Jeg har så heller aldrig set en havfrue med deller på maven."'Søkvinden' er Signe Kierkegaard Cains skønlitterære debut.
Bogen giver det 360-graders indblik i antidepressiv medicin, som mangler i den faglige og offentlige debat. Den formår at se emnet uden fordømmelse, uden skingre særstandpunkter (...) Vi kan alle lære meget af denne bog om antidepressiv medicin: både som udskriver og bruger af medicin og som beslutningstager. - Ugeskrift for læger Signe Kierkegaard Cain gør meget ud af ikke at dømme det, hun finder ud af, samtidig med at hun tager problemet dybt alvorligt og nøgternt fremviser alle paradokserne.- Jyllands-Posten Se at få den læst! Bogen fortjener mange læsere- DepressionsForeningens medlemsbladI bogen DET HANDLER IKKE OM LYKKE – Helt tæt på antidepressiv medicin tegner journalist Signe Kierkegaard Cain det første egentlige portræt på dansk af den antidepressive medicin set fra patienternes synspunkt. Hun har selv taget antidepressiv medicin og deler i bogen også af sine egne erfaringer.I DET HANDLER IKKE OM LYKKE kan du blandt andet læse, at der ikke er udsigt til ny antidepressiv medicin på markedet de næste mange år. At stigningen i antallet af patienter, der tager medicin, skyldes, at folk tager den i lang tid. At mange drømmer om at stoppe med den, selv om den virker, men har svært ved det. Og at medicinen hjælper nogen, men at bivirkningerne samtidig kan gribe kraftigt ind i hverdagen.Bogen kombinerer personlige, tankevækkende beskrivelser fra patienter med en grundig, journalistisk undersøgelse af medicinen set med både lægevidenskabelige, psykologiske og sociologiske briller. Dermed giver den overblik over de mange usikkerheder, uenigheder og personlige valg, der hører med til at være en af dem, der tager antidepressiv medicin.I bogen interviewer Signe Kierkegaard Cain patienter og eksperter og fagpersoner - blandt andre professor i psykiatri, Poul Videbech, professor og leder af Det Nordiske Cochrane Center, Peter Gøtzsche, tidligere formand for Praktiserende Lægers Organisation, Henrik Dibbern, DR’s nyhedsdirektør Ulrik Haagerup, Lundbecks udviklingsdirektør Anders Gersel Pedersen, psykiater og stifter af Psykiatrifonden, Jes Gerlach, og formand for Dansk Psykolog Forening, Eva Secher Mathiasen.Om forfatterenSigne Kierkegaard Cain (f. 1976) er journalist og har skrevet om emner som forskning og sundhed for blandt andet Weekendavisen og Mandag Morgen. Hun har selv taget antidepressiv medicin gennem flere år.
I bogen Det handler ikke om lykke – Helt tæt på antidepressiv medicin tegner journalist Signe Kierkegaard Cain det første egentlige portræt på dansk af den antidepressive medicin set fra patienternes synspunkt. Hun har selv taget antidepressiv medicin og deler i bogen også af sine egne erfaringer.I Det handler ikke om lykke kan du blandt andet læse, at der ikke er udsigt til ny antidepressiv medicin på markedet de næste mange år. At stigningen i antallet af patienter, der tager medicin, skyldes, at folk tager den i lang tid. At mange drømmer om at stoppe med den, selv om den virker, men har svært ved det. Og at medicinen hjælper nogen, men at bivirkningerne samtidig kan gribe kraftigt ind i hverdagen.Bogen kombinerer personlige, tankevækkende beskrivelser fra patienter med en grundig, journalistisk undersøgelse af medicinen set med både lægevidenskabelige, psykologiske og sociologiske briller. Dermed giver den overblik over de mange usikkerheder, uenigheder og personlige valg, der hører med til at være en af dem, der tager antidepressiv medicin.I bogen interviewer Signe Kierkegaard Cain patienter og eksperter og fagpersoner - blandt andre professor i psykiatri, Poul Videbech, professor og leder af Det Nordiske Cochrane Center, Peter Gøtzsche, tidligere formand for Praktiserende Lægers Organisation, Henrik Dibbern, DR’s nyhedsdirektør Ulrik Haagerup, Lundbecks udviklingsdirektør Anders Gersel Pedersen, psykiater og stifter af Psykiatrifonden, Jes Gerlach, og formand for Dansk Psykolog Forening, Eva Secher Mathiasen.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.