Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Søren Peder Elkjær, gammel skolemester i Honum, var en fremragende fortæller, og han blev en stor inspirationskilde for sin søn Sigurd og dennes senere forfatterskab.I anledning af hundredeåret for faderens fødsel i 1848 har Sigurd Elkjær samlet og ordnet hans erindringer og udgivet dem i bogform. Men "En jysk skolemester fortæller" er ikke kun en slægtshistorie, det er også et værdifuldt stykke dansk almuekulturhistorie.idden /title /head body center h1 403 Forbidden /h1 /center /body /htmlSigurd Elkjær (1885-1968) var en dansk forfatter, som især skrev hjemstavnslitteratur. De fleste af hans romaner, både de historiske og dem der foregår i hans egen samtid, udspiller sig på Horsens-egnen, hvor han selv voksede op. Sigurd Elkjær var uddannet lærer og arbejdede som sådan til han blev pensioneret i 1950. Som forfatter debuterede han i 1915 med romanen "Anders Grøn".
I Korning ved Horsens i Jylland bor Hans Smed med sin familie. Vi befinder os i begyndelsen af 1800-tallet, hvor religionen stadig fylder meget i de små bondesamfund, og Hans Smed er en troende mand. I den lille landsby udvikler religionen sig i en retning, hvor der snart opstår et parallelsamfund, og smeden og hans familie bliver en del af ’de stærke’. Det går dog ikke ubemærket hen i det etablerede samfund og skaber derfor en del problemer for den lille familie.idden /title /head body center h1 403 Forbidden /h1 /center /body /htmlSigurd Elkjær (1885-1968) var en dansk forfatter, som især skrev hjemstavnslitteratur. De fleste af hans romaner, både de historiske og dem der foregår i hans egen samtid, udspiller sig på Horsens-egnen, hvor han selv voksede op. Sigurd Elkjær var uddannet lærer og arbejdede som sådan til han blev pensioneret i 1950. Som forfatter debuterede han i 1915 med romanen "Anders Grøn".
Den stoute, agtværdige Tyge er ikke helt ung længere, men han føler sig bestemt heller ikke gammel, da hans slumrende sanser vækkes til live af den unge, eftergivende Eva.Med humor og varme skildrer Sigurd Elkjær i "Strømhvirvler" dagliglivet på en gård i tiden lige efter Anden Verdenskrig.Sigurd Elkjær (1885-1968) var en dansk forfatter, som især skrev hjemstavnslitteratur. De fleste af hans romaner, både de historiske og dem der foregår i hans egen samtid, udspiller sig på Horsens-egnen, hvor han selv voksede op. Sigurd Elkjær var uddannet lærer og arbejdede som sådan til han blev pensioneret i 1950. Som forfatter debuterede han i 1915 med romanen "Anders Grøn".
I begyndelsen af 1700-tallet bliver den unge præstedatter Else Marie, kun 15 år gammel, viet til sin fars efterfølger, den langt ældre Jesper Norup. Ægteskabet er langt fra let, og Else Marie bryder ægteskabsløftet for at følge sit hjerte. Senere byder hendes samvittighed hende dog at gå til bekendelse over for sin mand, hvilket får store konsekvenser for forholdet mellem de to.Sigurd Elkjær (1885-1968) var en dansk forfatter, som især skrev hjemstavnslitteratur. De fleste af hans romaner, både de historiske og dem der foregår i hans egen samtid, udspiller sig på Horsens-egnen, hvor han selv voksede op. Sigurd Elkjær var uddannet lærer og arbejdede som sådan til han blev pensioneret i 1950. Som forfatter debuterede han i 1915 med romanen "Anders Grøn".
En gammel knapmager, som egentlig skulle have været præst, ser tilbage på et langt liv, som har bragt ham vidt omkring i det 18. århundredes Europa. Han voksede op i Aarhus og kom siden gennem både Rusland, Polen og Tyskland. På sin vej møder han indtil flere dejlige kvinder, men det bliver dog ingen af de udenlandske piger, der skal vise sig at være den bedste.Sigurd Elkjær (1885-1968) var en dansk forfatter, som især skrev hjemstavnslitteratur. De fleste af hans romaner, både de historiske og dem der foregår i hans egen samtid, udspiller sig på Horsens-egnen, hvor han selv voksede op. Sigurd Elkjær var uddannet lærer og arbejdede som sådan til han blev pensioneret i 1950. Som forfatter debuterede han i 1915 med romanen "Anders Grøn".
"Under uvejret" er en historisk roman om begivenhederne i en landsby nær Horsens i de første måneder af Treårskrigen 1848-1850. Vi følger livet hos Christen Skovfogeds, Jens Dams og Jepsens samt pjaltkræmmeren Peder Hitt‘s gøren og laden. Det er langt fra alle, der deltager direkte i krigen, men den påvirker alligevel indbyggerne i det lille samfund på både godt og ondt.Sigurd Elkjær (1885-1968) var en dansk forfatter, som især skrev hjemstavnslitteratur. De fleste af hans romaner, både de historiske og dem der foregår i hans egen samtid, udspiller sig på Horsens-egnen, hvor han selv voksede op. Sigurd Elkjær var uddannet lærer og arbejdede som sådan til han blev pensioneret i 1950. Som forfatter debuterede han i 1915 med romanen "Anders Grøn".
Den Store Nordiske Krig er forbi, og Jens Rytter er vendt hjem til Jylland. I "Nyt liv" skildrer Sigurd Elkjær især hans søn Ivers historie. Iver er en drømmer og en foregangsmand på sin hjemegn nær Skanderborg. Hans far har kæmpet i krigen, men i den ny fredstid må Iver nøjes med at være bonde, skønt hans sind er mere uroligt end faderens.Sigurd Elkjær (1885-1968) var en dansk forfatter, som især skrev hjemstavnslitteratur. De fleste af hans romaner, både de historiske og dem der foregår i hans egen samtid, udspiller sig på Horsens-egnen, hvor han selv voksede op. Sigurd Elkjær var uddannet lærer og arbejdede som sådan til han blev pensioneret i 1950. Som forfatter debuterede han i 1915 med romanen "Anders Grøn".I romanerne "Jens Rytter" og "Nyt liv" tager Sigurd Elkjær udgangspunkt i sin egen slægtshistorie og fortæller om livet blandt de jyske bønder i 1700-tallets Jylland.
Rytterbønderne var fri i den forstand, at de ikke var underlagt hoveri, landgilde og de øvrige byrder, der var fæstebøndernes lod. Til gengæld skulle de kæmpe for kongen i krigstider og kunne undertiden også opleve at blive lejet ud til fremmede lande. For mange gav det skrammer på både legeme og sjæl, og sådan går det også Jens Rytter fra Skanderborgegnen, der kæmper på både Nordsøen og i Irland og Flandern, før han efter mange års omflakken kan vende hjem til sin gård og sin kone i Jylland.Krigen danner baggrund for Sigurd Elkjærs roman, der tager udgangspunkt i hans egen slægtshistorie, men det er menneskeskæbnerne, både kvinders og mænds, der er det egentlige omdrejningspunkt for fortællingen.Sigurd Elkjær (1885-1968) var en dansk forfatter, som især skrev hjemstavnslitteratur. De fleste af hans romaner, både de historiske og dem der foregår i hans egen samtid, udspiller sig på Horsens-egnen, hvor han selv voksede op. Sigurd Elkjær var uddannet lærer og arbejdede som sådan til han blev pensioneret i 1950. Som forfatter debuterede han i 1915 med romanen "Anders Grøn"."Sigurd Elkjær kan skildre almuens praktiske holdning over for den store kærlighed og den store død, så man får de ægte, store tårer i øjnene. Han kan også skildre de rodløse menneskers eventyrlige, lystige og inderst inde så tragiske eksistens. Det er mere end almuevisdom, det er livsvisdom, det er melankolsk og dejlig læsning." – Tom KristensenI romanerne "Jens Rytter" og "Nyt liv" tager Sigurd Elkjær udgangspunkt i sin egen slægtshistorie og fortæller om livet blandt de jyske bønder i 1700-tallets Jylland.
Den danske konge, Erik Klipping, er blevet myrdet i Finderup Lade, og Marsk Stig og hans mænd er dømt i sagen og lever nu som fredløse på Hjelm. Blandt dem er den unge Rane Jonsen, som før mordet var trolovet med Kirsten Nielsdatter, hvis far var på kongens side. Da Rane og Kirstens veje senere krydses ved en tilfældighed, blomstrer kærligheden mellem dem, og Kirsten vælger at sætte alt på spil og følge Rane, selvom det bestemt ikke er ufarligt.Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Sigurd Elkjær (1885-1968) var en dansk forfatter, som især skrev hjemstavnslitteratur. De fleste af hans romaner, både de historiske og dem der foregår i hans egen samtid, udspiller sig på Horsens-egnen, hvor han selv voksede op. Sigurd Elkjær var uddannet lærer og arbejdede som sådan til han blev pensioneret i 1950. Som forfatter debuterede han i 1915 med romanen "Anders Grøn".Romantrilogien "Landet i våde" fortæller om de dramatiske begivenheder i Danmark i slutningen af 1200-tallet, hvor kongen, Erik Klipping, myrdes i Finderup Lade af Marsk Stig og hans mænd. "Landet i våde" består af de tre bind "Helle Arvidsdatter", "Rane og Kirsten" og "Fedel og plov".
Under Trediveårskrigen farter den fattige, unge adelsmand, Anders Grøn, fra egnen omkring Horsens om i Europa. Da han støder på general Wallensteins tyske hær, lader han sig hverve og i 1627 drager han sammen med den hærgende op gennem Jylland.Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Sigurd Elkjær (1885-1968) var en dansk forfatter, som især skrev hjemstavnslitteratur. De fleste af hans romaner, både de historiske og dem der foregår i hans egen samtid, udspiller sig på Horsens-egnen, hvor han selv voksede op. Sigurd Elkjær var uddannet lærer og arbejdede som sådan til han blev pensioneret i 1950. Som forfatter debuterede han i 1915 med romanen "Anders Grøn".
Arvid Bentsen har et eneste barn – den smukke datter Helle. Efter hans kones død, er Helle hans et og alt, og hun vinder også de øvrige landsbyboeres hjerter. Men da Helle bliver narret og ført i utugt af en flot, ung mand, der viser sig at være den i forvejen upopulære kong Erik, beslutter Arvid at skride til handling.Sigurd Elkjær (1885-1968) var en dansk forfatter, som især skrev hjemstavnslitteratur. De fleste af hans romaner, både de historiske og dem der foregår i hans egen samtid, udspiller sig på Horsens-egnen, hvor han selv voksede op. Sigurd Elkjær var uddannet lærer og arbejdede som sådan til han blev pensioneret i 1950. Som forfatter debuterede han i 1915 med romanen "Anders Grøn".Romantrilogien "Landet i våde" fortæller om de dramatiske begivenheder i Danmark i slutningen af 1200-tallet, hvor kongen, Erik Klipping, myrdes i Finderup Lade af Marsk Stig og hans mænd. "Landet i våde" består af de tre bind "Helle Arvidsdatter", "Rane og Kirsten" og "Fedel og plov".
Kjelds far var blandt de mænd, der dømtes fredløse efter mordet på Erik Klipping i Finderup Lade. Nu er begge hans forældre døde, og Kjeld strejfer om i landet med sin fedel – et instrument, hans far forærede ham, før han døde. I de følgende år møder han et utal af mennesker, hvoraf en del var involveret i de begivenheder, der fulgte i kølvandet på mordet på kong Erik, og først som ung mand i den giftemodne alder, er han parat til at vende hjem til sin fødegård.Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Sigurd Elkjær (1885-1968) var en dansk forfatter, som især skrev hjemstavnslitteratur. De fleste af hans romaner, både de historiske og dem der foregår i hans egen samtid, udspiller sig på Horsens-egnen, hvor han selv voksede op. Sigurd Elkjær var uddannet lærer og arbejdede som sådan til han blev pensioneret i 1950. Som forfatter debuterede han i 1915 med romanen "Anders Grøn".Romantrilogien "Landet i våde" fortæller om de dramatiske begivenheder i Danmark i slutningen af 1200-tallet, hvor kongen, Erik Klipping, myrdes i Finderup Lade af Marsk Stig og hans mænd. "Landet i våde" består af de tre bind "Helle Arvidsdatter", "Rane og Kirsten" og "Fedel og plov".
På den lille ø i den østjyske fjord er de gamle slægter gift ind i hinanden, og de gør tingene, som de altid har gjort. Men så kommer den driftige bonde, Klaus Vind, til øen og sætter gang i en rivende udvikling. Kronen på værket bliver en dæmning, der gør øen landfast. Men Klaus Vinds yngste søn Frands er hans overmand, og selvom det er ham, han elsker højest, ender det også med at være ham, der rammer ham hårdest.Sigurd Elkjær (1885-1968) var en dansk forfatter, som især skrev hjemstavnslitteratur. De fleste af hans romaner, både de historiske og dem der foregår i hans egen samtid, udspiller sig på Horsens-egnen, hvor han selv voksede op. Sigurd Elkjær var uddannet lærer og arbejdede som sådan til han blev pensioneret i 1950. Som forfatter debuterede han i 1915 med romanen "Anders Grøn".Sigurd Elkjær vandt i 1936 førstepræmien i en nordisk romankonkurrence med romanen "Mellem Hav og Fjord", som udspiller sig på en lille ø i Horsens Fjord omkring århundredeskiftet. Handlingen blev videreført i "Et Muldskud i Havet" (1937) og "Landfast" (1938), så de tre bøger kom til at danne en trilogi.
I Korning ved Horsens i Jylland bor Hans Smed med sin familie. Vi befinder os i begyndelsen af 1800-tallet, hvor religionen stadig fylder meget i de små bondesamfund, og Hans Smed er en troende mand. I den lille landsby udvikler religionen sig i en retning, hvor der snart opstår et parallelsamfund, og smeden og hans familie bliver en del af ‘de stærke‘. Det går dog ikke ubemærket hen i det etablerede samfund og skaber derfor en del problemer for den lille familie.Sigurd Elkjær (1885-1968) var en dansk forfatter, som især skrev hjemstavnslitteratur. De fleste af hans romaner, både de historiske og dem der foregår i hans egen samtid, udspiller sig på Horsens-egnen, hvor han selv voksede op. Sigurd Elkjær var uddannet lærer og arbejdede som sådan til han blev pensioneret i 1950. Som forfatter debuterede han i 1915 med romanen "Anders Grøn".
I det lille øsamfund i en østjysk fjord driver Ras nu vindmøllen på Vesterhoved alene, mens han lever i mindet om sin ungdoms elskede, Cilli. Hans bror, Søren, studerer og er tilsyneladende tabt for omverdenen.Da den tredje bror, Grejs, vender hjem bliver det et vendepunkt. Han bringer den ny tids kriser med sig, og møllen går ikke ram forbi. Men midt i modgangen finder Ras sig selv og sin lykke.Sigurd Elkjær (1885-1968) var en dansk forfatter, som især skrev hjemstavnslitteratur. De fleste af hans romaner, både de historiske og dem der foregår i hans egen samtid, udspiller sig på Horsens-egnen, hvor han selv voksede op. Sigurd Elkjær var uddannet lærer og arbejdede som sådan til han blev pensioneret i 1950. Som forfatter debuterede han i 1915 med romanen "Anders Grøn".Sigurd Elkjær vandt i 1936 førstepræmien i en nordisk romankonkurrence med romanen "Mellem Hav og Fjord", som udspiller sig på en lille ø i Horsens Fjord omkring århundredeskiftet. Handlingen blev videreført i "Et Muldskud i Havet" (1937) og "Landfast" (1938), så de tre bøger kom til at danne en trilogi.
Sigurd Elkjærs slægtsroman "Niels Tambours datter" tager os med tilbage til starten af 1800-tallet, hvor Europa var præget af krige, der til sidst også nåede Danmark. Disse historiske begivenheder træder imidlertid i baggrunden for skildringer af mange forskellige skæbner fra den samme gamle slægt; prangere, bøder, sømænd og tyveknægte. Klarest af alle fremstår Niels Tambours datter, som giver sit hjerte fuld og fast til en mand, hun ikke kan få.Sigurd Elkjær vandt i 1936 førstepræmien i en nordisk romankonkurrence med romanen "Mellem Hav og Fjord", som udspiller sig på en lille ø i Horsens Fjord omkring århundredeskiftet. Handlingen blev videreført i "Et Muldskud i Havet" (1937) og "Landfast" (1938), så de tre bøger kom til at danne en trilogi.
I midten af 1700-tallet sidder Charlotte Dalgaard præsteenke i sin far, stutmester Frants Stiers, hus i Fredensborg. Sigurd Elkjær maler et spændende portræt af en stærk kvindes skæbne, der bliver defineret af en stormfuld kærlighedshistorie, der byder hende megen lykke såvel som smerte. Den historiske roman om Charlotte Dalgaard giver et spændende indblik i livet i Danmark i 1700-tallet, som det levedes blandt almindelige mennesker.Sigurd Elkjær vandt i 1936 førstepræmien i en nordisk romankonkurrence med romanen "Mellem Hav og Fjord", som udspiller sig på en lille ø i Horsens Fjord omkring århundredeskiftet. Handlingen blev videreført i "Et Muldskud i Havet" (1937) og "Landfast" (1938), så de tre bøger kom til at danne en trilogi.
Den livsglade Cilli har hjemme på en lille ø i en østjysk fjord. Hendes far var sømand, mens hendes mor er af bondeslægt og dybt forankret i øens muld. Cilli kommer i konflikt med sig selv, da hun skal vælge mellem to mænd. Den stoute bondesøn, Ras, og den raske sømand, Jørgen.Sigurd Elkjær (1885-1968) var en dansk forfatter, som især skrev hjemstavnslitteratur. De fleste af hans romaner, både de historiske og dem der foregår i hans egen samtid, udspiller sig på Horsens-egnen, hvor han selv voksede op. Sigurd Elkjær var uddannet lærer og arbejdede som sådan til han blev pensioneret i 1950. Som forfatter debuterede han i 1915 med romanen "Anders Grøn".Sigurd Elkjær vandt i 1936 førstepræmien i en nordisk romankonkurrence med romanen "Mellem Hav og Fjord", som udspiller sig på en lille ø i Horsens Fjord omkring århundredeskiftet. Handlingen blev videreført i "Et Muldskud i Havet" (1937) og "Landfast" (1938), så de tre bøger kom til at danne en trilogi.
At Sejer kom til at hedde Sejer skyldes en gammel familietradition, der knytter sig til den førstefødte i hvert slægtsled. Stod det til Sejers far, Bertel, havde han heddet noget andet, for også det urolige blod i familien er knyttet til navnet, og de, der hedder Sejer går sjældent den letteste vej gennem livet.Det viser sig da også, at Bertels søn har arvet det urolige blod, og at han har rastløsheden og drømmerierne til fælles med sin farbror Sejer, der, som Bertel ser det, ikke har drevet det vidt. Den unge Sejer må kæmpe sin egen kamp og gå sine egne veje for til sidst at lære, hvordan han skal leve med sin skæbne og udnytte den til sin egen fordel.Sigurd Elkjær (1885-1968) var en dansk forfatter, som især skrev hjemstavnslitteratur. De fleste af hans romaner, både de historiske og dem der foregår i hans egen samtid, udspiller sig på Horsens-egnen, hvor han selv voksede op. Sigurd Elkjær var uddannet lærer og arbejdede som sådan til han blev pensioneret i 1950. Som forfatter debuterede han i 1915 med romanen "Anders Grøn".
I Sigurd Elkjærs vidtfavnende historiske roman "Landet i våde" er vi tilbage i den danske middelalder. Handlingen foregår i en lille midtjysk landsby, hvor vi møder stærke mennesker og bliver præsenteret for deres særlige blanding af vildskab og fromhed. I den lille landsby har kristendommen endnu ikke fortrængt den overtro, der har haft tag i befolkningen i århundreder. Vi ser, hvordan kongens strid med landets stormænd får vidtgående konsekvenser for landsbyens beboere, der mest af alt ønsker at leve deres liv i fred og ro.Andet bind af "Landet i våde" fortsætter historien om beboerne i den lille midtjyske landsby. Denne gang er det Rane og Kirsten, der er hovedpersonerne.Sigurd Elkjær vandt i 1936 førstepræmien i en nordisk romankonkurrence med romanen "Mellem Hav og Fjord", som udspiller sig på en lille ø i Horsens Fjord omkring århundredeskiftet. Handlingen blev videreført i "Et Muldskud i Havet" (1937) og "Landfast" (1938), så de tre bøger kom til at danne en trilogi.
I Sigurd Elkjærs vidtfavnende historiske roman "Landet i våde" er vi tilbage i den danske middelalder. Handlingen foregår i en lille midtjysk landsby, hvor vi møder stærke mennesker og bliver præsenteret for deres særlige blanding af vildskab og fromhed. I den lille landsby har kristendommen endnu ikke fortrængt den overtro, der har haft tag i befolkningen i århundreder. Vi ser, hvordan kongens strid med landets stormænd får vidtgående konsekvenser for landsbyens beboere, der mest af alt ønsker at leve deres liv i fred og ro.Første bind af "Landet i våde" fortæller om den unge, uskyldige Helle Arvidsdatter, hvis ulyksalige og uretfærdige skæbne giver anledning til, at et fjendskab bryder ud, som i sidste ende fører til det berømte mord i Finderup lade på Sankt Cæcilienat.Sigurd Elkjær vandt i 1936 førstepræmien i en nordisk romankonkurrence med romanen "Mellem Hav og Fjord", som udspiller sig på en lille ø i Horsens Fjord omkring århundredeskiftet. Handlingen blev videreført i "Et Muldskud i Havet" (1937) og "Landfast" (1938), så de tre bøger kom til at danne en trilogi.
Hyrdedrengen Jakob møder herremandsdatteren Hagar, og trods det store sociale skel vokser en gensidig følelse af hengivenhed, der senere udvikler sig til kærlighed, frem mellem dem. Det er dog ikke noget let forhold, for Jakobs følelse af mindreværd gør ham til tider mut og indelukket. Alligevel formår modgangen ikke at slukke de stærke følelser mellem de elskende."Jakob og Hagar" er en folkelig underholdende jysk kærlighedshistorie, der strækker sig over en hel menneskealder fra sidste halvdel af 1800-tallet til begyndelsen af 1900-tallet.Sigurd Elkjær (1885-1968) var en dansk forfatter, som især skrev hjemstavnslitteratur. De fleste af hans romaner, både de historiske og dem der foregår i hans egen samtid, udspiller sig på Horsens-egnen, hvor han selv voksede op. Sigurd Elkjær var uddannet lærer og arbejdede som sådan til han blev pensioneret i 1950. Som forfatter debuterede han i 1915 med romanen "Anders Grøn".
Den stoute, agtværdige Tyge er ikke helt ung længere, men han føler sig bestemt heller ikke gammel, da hans slumrende sanser vækkes til live af den unge, eftergivende Eva.Med humor og varme skildrer Sigurd Elkjær i "Strømhvirvler" dagliglivet på en gård i tiden lige efter Anden Verdenskrig.Sigurd Elkjær (1885-1968) var en dansk forfatter, som især skrev hjemstavnslitteratur. De fleste af hans romaner, både de historiske og dem der foregår i hans egen samtid, udspiller sig på Horsens-egnen, hvor han selv voksede op. Sigurd Elkjær var uddannet lærer og arbejdede som sådan til han blev pensioneret i 1950. Som forfatter debuterede han i 1915 med romanen "Anders Grøn".
En gammel knapmager, som egentlig skulle have været præst, ser tilbage på et langt liv, som har bragt ham vidt omkring i det 18. århundredes Europa. Han voksede op i Aarhus og kom siden gennem både Rusland, Polen og Tyskland. På sin vej møder han indtil flere dejlige kvinder, men det bliver dog ingen af de udenlandske piger, der skal vise sig at være den bedste.idden /title /head body center h1 403 Forbidden /h1 /center /body /htmlSigurd Elkjær (1885-1968) var en dansk forfatter, som især skrev hjemstavnslitteratur. De fleste af hans romaner, både de historiske og dem der foregår i hans egen samtid, udspiller sig på Horsens-egnen, hvor han selv voksede op. Sigurd Elkjær var uddannet lærer og arbejdede som sådan til han blev pensioneret i 1950. Som forfatter debuterede han i 1915 med romanen "Anders Grøn".
Kristen Bording var dansk landbrugsminister for Socialdemokratiet i tre omgange fra 1924 og frem til 1950. Han var også én af nøglefigurerne ved Kanslergadeforliget i 1933. Hans svoger, forfatteren Sigurd Elkjær, fortæller her om hans baggrund og om hans spændende politiske karriere.Sigurd Elkjær (1885-1968) var en dansk forfatter, som især skrev hjemstavnslitteratur. De fleste af hans romaner, både de historiske og dem der foregår i hans egen samtid, udspiller sig på Horsens-egnen, hvor han selv voksede op. Sigurd Elkjær var uddannet lærer og arbejdede som sådan til han blev pensioneret i 1950. Som forfatter debuterede han i 1915 med romanen "Anders Grøn".
I en række historiske noveller, der udspiller sig i det 17., 18., og 19. århundrede, fortæller Sigurd Elkjær om livet i den danske almuekultur. Han tager udgangspunkt i virkelige begivenheder og gamle historier, der er overleveret mundtligt fra generation til generation.Indhold: Du fryser og jeg skal varme dig; Ole drak af livskilden; En frikarl; Ved livkompagniet; Bryllup i Dørup; Broen over Mossø; Tyrens gulv; Tårnduer; Under himlens vrede; Stumme vidner; Broder og søster; Inger Maries hår; Den eneste, hun brød sig om; Kylling-Søren; Det femte læs; Studekongen; Madam Nyerup; En kapellan skriver til sin venindeSigurd Elkjær (1885-1968) var en dansk forfatter, som især skrev hjemstavnslitteratur. De fleste af hans romaner, både de historiske og dem der foregår i hans egen samtid, udspiller sig på Horsens-egnen, hvor han selv voksede op. Sigurd Elkjær var uddannet lærer og arbejdede som sådan til han blev pensioneret i 1950. Som forfatter debuterede han i 1915 med romanen "Anders Grøn".
Med udgangspunkt i sin egen slægt og de mundtligt overleverede historier, der er knyttet til den, fortæller Sigurd Elkjær i "Jernæbler" om liv og mennesker på Horsensegnen op gennem det 18., 19. og 20. århundrede.Sigurd Elkjær (1885-1968) var en dansk forfatter, som især skrev hjemstavnslitteratur. De fleste af hans romaner, både de historiske og dem der foregår i hans egen samtid, udspiller sig på Horsens-egnen, hvor han selv voksede op. Sigurd Elkjær var uddannet lærer og arbejdede som sådan til han blev pensioneret i 1950. Som forfatter debuterede han i 1915 med romanen "Anders Grøn".
I 15 historiske noveller, der udspiller sig i det 17., 18. Og 19. århundredes Danmark beskriver Sigurd Elkjær livet blandt både høj og lav.Indhold: En spillemandshistorie; Den skyldige; På Foldingbro; Det femte læs; Sidsel; Kylling-Søren; Studekongen; Tre om een; Prins Frederik og Niels Rytter; Broen over Mossø; En kleppert; Tammes Fogeds dom; Ved livkompagniet; En frikarl; Leg og grådSigurd Elkjær (1885-1968) var en dansk forfatter, som især skrev hjemstavnslitteratur. De fleste af hans romaner, både de historiske og dem der foregår i hans egen samtid, udspiller sig på Horsens-egnen, hvor han selv voksede op. Sigurd Elkjær var uddannet lærer og arbejdede som sådan til han blev pensioneret i 1950. Som forfatter debuterede han i 1915 med romanen "Anders Grøn".
Præsten Hans Gram er fra Læsø, men studieårene og de første år som huslærer blev tilbragt i København i slutningen af 1700-tallet. Her lærte han det jævne borgerskab at kende, men kom også i huset hos Niels Rybergs, et af byens bedste og fineste. Og han stiftede bekendtskab med tre kvinder, som fik hver deres betydning for hans videre vej i livet. Nu, da han nedskriver sine erindringer til sin purunge kone Amalie Elisabeth, er han selv blevet en ældre mand. Mens hun sover, står han bøjet over sin skrivepult og betror sig til hende på papiret.Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Sigurd Elkjær (1885-1968) var en dansk forfatter, som især skrev hjemstavnslitteratur. De fleste af hans romaner, både de historiske og dem der foregår i hans egen samtid, udspiller sig på Horsens-egnen, hvor han selv voksede op. Sigurd Elkjær var uddannet lærer og arbejdede som sådan til han blev pensioneret i 1950. Som forfatter debuterede han i 1915 med romanen "Anders Grøn".
"Folk og fæ" består af 14 historiske noveller om dagligliv og begivenheder i Danmark i det 17., 18., og 19. århundrede. Både bønder og kongelige bliver gjort til genstand for Sigurd Elkjærs digtning, som ofte tager udgangspunkt i virkelighedens overleverede historier. Elkjær skildrer sine karakterer med den varme humor, der kendetegner mange af hans bøger, men enkelte noveller har også et mere dystert handlingsforløb – som for eksempel "Kaj Lykkes foler" om en bonde, der bliver udsat for justitsmord og dømt til døden for at stjæle sine egne heste.Indhold: Folk og fæ; Den skyldige; Prins Frederik og Niels Rytter; Det femte læs; Tre om en; Sidsel; Madam Nyerup; Kylling-Søren; Studekongen; Lars Dyrskjøt; Kaj Lykkes foler; Broen over Mossø; Ved livskompagniet; En frikarlSigurd Elkjær (1885-1968) var en dansk forfatter, som især skrev hjemstavnslitteratur. De fleste af hans romaner, både de historiske og dem der foregår i hans egen samtid, udspiller sig på Horsens-egnen, hvor han selv voksede op. Sigurd Elkjær var uddannet lærer og arbejdede som sådan til han blev pensioneret i 1950. Som forfatter debuterede han i 1915 med romanen "Anders Grøn".
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.