Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Vinen til maden er Berlingske Tidendes mad- og vinskribent Søren Franks bud på, hvordan man matcher vin og mad, så begge dele kommer bedst til udtryk og den samlede oplevelse bliver så harmonisk som muligt - det lykkelige ægteskab mellem vin og mad. Forfatteren gennemgår først vinens smagselementer og de overordnede retningslinjer for, hvad der passer sammen. Dernæst følger i bogens hoveddel en gennemgang af råvarer og retter med gode råd om, hvilke vine som egner sig til. Alle de almindeligt kendte råvarer er der - og en hel del af de mere sjældne og eksotiske. Retterne spænder fra det dagligdags med frikadeller og brun sovs til det mere eksklusive.
Alle elsker bourgogne!Der er tilsyneladende ingen grænse for danskernes kærlighed til bourgogne. Trods de eksorbitante priser ligger vores lille land i dag nummer otte på listen over bourgognemarkeder, og bourgogne er dominerende på vinkortene på de fleste af landets restauranter.Derfor har Søren Frank besluttet sig for, at det er på tide at genbesøge klodens mest efterstræbte vindistrikt og skrive en ny bog om … Bourgogne, om vinen og distriktet.Søren Frank leverer en velskrevet indføring i regionen og dets vine, analyserer de forskellige stilarter og guider til mere end 100 af de bedste producenter – af såvel de klassiske vine som de nyeste naturvine.Søren Frank har tidligere udgivet 10 bøger vin og arbejder i det daglige som mad- og vinredaktør på Berlingske, holder foredrag og står bag den ugentlige podcast Søren FranksVinkælder.Bogen er generøst fotograferet af Robin Skjoldborg, der i årtier har været en af landets mest efterspurgte fotografer, især kendt for sine karakterfulde portrætter.
Champagne er en af verdens stærkeste brands. Gennem flere hundrede år har den gyldne festdrik med de blide bobler været tilbedt af statsmænd, skuespillere, kongelige og sportsstjerner. I dag har folket imidlertid taget elitens festdrik til sig – i hvert fald i Danmark, hvor salget det seneste årti er næsten fordoblet.I bogen Champagne fortæller vinkender og madanmelder på Berlingske, Søren Frank, om den ædle boblende drik, som angiveligt blev til ved et uheld, da benediktinermunken og kældermesteren Dom Perignon fra abbediet Hautvilliers ikke fik standset gæringen af sin hvidvin i tide: vinen oxiderede og fik bobler. Da munken siden smagte på den ødelagte vin, skulle han begejstret have sagt: ”Jeg drikker stjerner”. Champagnen var født!Champagne er store huse og big business, men det er også en vin, der er lavet på druer fra forskellige terroirer. De seneste år har den nye generation af små uafhængige producenter med deres karakterfulde håndværks champagner netop sat fokus på, at champagne er en vin i sin egen ret, som ikke kun bør nydes til nytår, men året rundt. I bogen beskriver Søren Frank de forskellige champagne-typer fra de knastørre Brut Nature og Extra Brut til de søde Demi-sec og Doux. Han beskriver f.eks. Blanc de blanc, som er produceret udelukkende på chardonnay-druen, og Blanc de noirs, som er produderet på den røde drue pinot noir.I bogen portrætteres såvel de store kendte huse som de små ukendte, men ofte mindst ligeså fremragende vinbønder. Og så smages der selvfølgelig på vinene og de vurderes med op til fem stjerner.
Det Perfekte MatchVinmatch af Søren Frank og opskrifter af Henrik YdeKunsten af sammensætte mad og vinStatistikken fortæller os, at vinen har vundet kampen om middagsbordet herhjemme. Ikke desto mindre har de fleste oplevet, at det langt fra er hver gang, at ægteskabet mellem mad og vin er lige lykkeligt – enhver der har børstet tænder og bagefter drukket et glas juice ved, hvor galt det kan gå.Det er synd, mener bogens forfattere, for med et par enkle færdselsregler kan alle lære at navigere efter de bedst mulige kombinationer – og undgå de værste sammenstød.Bogen er en rejse gennem 27 forskellige vine og tilhørende eksempler på netop den mad, der bedst bringer vinens særlige træk frem. Du vil møde både klassiske og mere uortodokse matches, afstemt efter danskernes moderne og vinmæssigt ofte udfordrende køkkenvaner – fra thailandsk curry til bøffer og grillmad, gedeost og syrlige desserter.Så tag med på rejsen og find – Det perfekte match.
Barolo er en de store vine fra Italien. I denne bog fortæller vinkender og madanmelder på Berlingske, Søren Frank, om de forskellige områder i Barolo-regionen, de ligger i det sydvestlige Alba. Han besøger udvalgte vingårde og snakker med nogle af de største personligheder inden for den italienske vinproduktion. Og så smager han selvfølgelig også på vinene og vurderer dem. Der vil også være beskrivelser af forholdene omkring selve produktionen, lige fra klima, høst, produktionsmetoder og lagring m.m. Ydermere vil regionens kulinariske oplevelser også blive omtalt – herunder blandt andet deres berømte trøfler fra Alba, men også deres lige så berømte hasselnødder. En bog for vininteresserede, som vil have et indgående kendskab til de store Barolo-vine. Bogen er rigt illustreret.
CHAMPAGNE er et af verdens stærkeste brands. Gennem flere end hundrede år har den gyldne festdrik med de blide bobler været tilbedt af kongelige, statsmænd, skuespillere og sportsstjerner. I dag har folket imidlertid taget elitens festdrik til sig – ikke mindst i Danmark, hvor salget det seneste årti er næsten fordoblet.CHAMPAGNE er i dag store huse og big business, men det er også en vin, der ligesom alle andre vine er lavet på druer fra forskellige terroirer. De seneste år har den nye generation af små uafhængige producenter med deres karakterfulde håndværkschampagner netop sat fokus på, at champagne er en vin i sin egen ret, som ikke kun bør nydes til nytår, men året rundt – og meget gerne i forbindelse med mad, også når der ikke lige er østers og kaviar på menuen.SØREN FRANK har i et par år gennemtrawlet Champagne og guider på sin vanlige grundige og medrivende facon læseren gennem regionen.
Salman Rushdie - A Deleuzian Reading er et originalt bidrag til studiet af Salman Rushdie. Heri analyserer Søren Frank fem af Rushdies romaner – Grimus, Midnatsbørn, Skam, De sataniske vers og Jorden under hendes fødder. Franks analytiske udgangspunkt er den franske filosof Gilles Deleuzes begreber rhizom, simulacrum og flugtlinier. Disse anvendes som de bærende principper i den omfattende undersøgelse af Rushdies værker, da Søren Frank ser et intellektuelt slægtskab mellem Rushdie og Deleuze, hvad angår verdensanskuelse, æstetik og identitet.I første omgang analyseres romanen Grimus som en foregribelse af de temaer, der for alvor bredes ud i Rushdies efterfølgende værker. Derefter tegnes der et billede af Deleuzes litterære teori – primært gennem en præsentation af begreberne simulacrum og rhizom. Der er således et intellektuelt slægtskab mellem forfatteren Rushdie og filosoffen Deleuze, hvilket viser sig på tre niveauer: verdenssyn, kunst og subjektivitet.I bogen får læseren en grundig indføring i Salman Rushdies romaner, hvor fokus ligger på litterære temaer, på form og på udsigelse. I bogen undersøger forfatteren også Rushdies poetik, som den udtrykkes primært i fx Fantasiens hjemlande og Gå over stregen – Essays og kommentarer 1992-2002, og han ser på, om poetikken er i overensstemmelse med Rushdies æstetik, sådan som den udfolder sig i hans romaner.Søren Frank, adjunkt ved Institut for Litteratur, Kultur og Medier, Syddansk Universitet.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.