Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Bogen giver en overskuelig indføring i bl.a. argumentationsteknik, stemmeføring og kropssprog og rummer praktiske øvelser til bl.a. at konfrontere nervøsitet og håndtere kropssprog – og i sidste ende blive god til at tage ordet. Bogen henvender sig til studerende inden for kommunikation, retorik og journalistik, men er relevant for alle, der ønsker at forbedre deres retoriske evner.
Kongens byHistorisk krimi om Nakskovs storhedstidaf Søren Marquardt FrederiksenDen 24. februar 1628 rejser kong Chr. IV til Nakskov. Han bliver der i 21 dage. På det tidspunkt er Nakskov den 7. største by i det danske storrige, og Chr. IV har planer om at gøre byen endnu større. Han har sendt bud efter 1000 bønder, der med skovle og spader skal bygge en fæstning rundt om byen. Chr. IV håber, at det vil stabilisere det krigsplagede Nordeuropa og i stedet få handlen og velfærden til at blomstre. Tingene går dog ikke helt som planlagt, hverken for kongen eller Nakskovs borgere.I denne historiske ramme har forfatter og journalist Søren Marquardt Frederiksen placeret en brutal og billedstærk krimiintrige. Intrigen kaster lys over en af Nakskovs storhedstider, og giver samtidig et indblik i, hvordan hverdagslivet foldede sig ud i en stor dansk købstad under Chr. IV.Historiske personerRomanen bygger på de historiske personer, der faktisk levede i Nakskov, mens Chr. IV var i byen. Takket være Anders Perlestikker, der var præst i Nakskov kirke fra 1617 til 1631, har vi her et detaljeret kildehistorisk materiale om Nakskovs borgere i den periode. Præsten førte nemlig et omfattende regnskab med hver eneste borger i Nakskov; hvor de boede, hvornår de flyttede, og hvad de betalte præsten for dåb, begravelse, vielse, syndsforladelse osv. Fra Perlestikkerens regnskabsbog ved vi blandt andet, at Nakskovs byfoged, Povel Madsen, måtte stå i åbenbar skrifte foran hele kirkens menighed, fordi han havde gjort sin tjenestepige med barn.Søren Marquardt Frederiksen har desuden foretaget en omfattende research for at kunne føre læseren ind i centrale emner i 1600-tallets hverdag; såsom religion, bystyre, sygdomsbekæmpelse, bøddelvæsen, fattigdom, madlavning, prostitution, ølbrygning m.m.Om forfatterenSøren Marquardt Frederiksen er cand.mag. i litteraturvidenskab og underviser til daglig på Københavns Universitet. Han er forfatter til en række anmelderroste bøger om journalistik og kommunikation.Kongens By er Søren Marquardt Frederiksens debut som skønlitterær forfatter.Bogen udkommer 20. maj 2016Morfeus ForlagYderligere info: 60448830 www.morfeusforlag.dk
Hvordan undgår du journalistens delete-knap?Pressemeddelelsen lever stadig! - Hvis man altså gør sig umageJournalister modtager dagligt et utal af pressemeddelelser – og langt størstedelen havner i de ukendtes grav. Men nu er hjælpen nær: Søren Marquardt Frederiksens bog kan hjælpe de mange små, mellemstore og store virksomheder – med og uden PR- og kommunikationsmedarbejdere – som dagligt gerne vil igennem med historier til pressen, men som ikke evner at vinkle ordentligt, bruge nyhedskriterierne eller at udvælge medierne med omhu.” forbindelse med bogen har jeg interviewet en række journalister, redaktører og dygtige kommunikationsfolk, der har fortalt, hvad der virker og ikke virker.”, fortæller Marquardt Frederiksen. ”Mange journalister bliver spammet af virksomheder og offentlige institutioner, der ikke har sat sig ind i journalisternes arbejdsvilkår. På den måde modtager mange journalister dagligt 2-300 pressemeddelelser i deres mailboks. Jeg har talt med flere journalister der kun bruger to (2!) sekunder på at vurdere pressemeddelelserne, inden de bliver slettet.Bogen lærer læseren at servere sine historier, så journalisten kan bruge dem. Læseren lærer at tage hensyn til journalisternes produktionsvilkår, udvælge de rette medier, bruge de journalistiske redskaber og servere historien kort og klart. Bogen beskriver blandt andet, hvordan man vinkler, får et journalistisk sprog og skriver fængende rubrikker.I bogen er der er en lang række eksempler på gode og dårlige pressemeddelelser og inter-views med dygtige journalister og kommunikationsfolk. I bogen bidrager blandt andre Claus Perregaard, pressechef for SF, Christian Ilsøe, redaktionschef på Politiken, Le Gammeltoft, PR-medarbejder for Copenhagen Records, Camilla Kjems, redaktør på Femina og Astrid Hauge, Pressechef i Københavns Kommune.
Et lollandsk forbryderalbumBogen består af 75 restaurerede forbryderfotografier og 38 historier om personer der udfoldede deres forbryderiske færden på Lolland i årene 1890-1915.Bogen følger i forbrydernes fodspor og giver et historisk indblik i deres forbrydelser og i de livsvilkår randeksistenser på Lolland levede under for 100 år siden.Et forbryderalbumPå Politimuseet i København findes et lille forbryderalbum med portrætter af forbrydere der levede på Lolland for mere end 100 år siden. Når man ser billederne, kan man ikke lade være med at undre sig over om det er forbrydere man kigger på. Flere af personerne smiler nemlig til fotografen, og de har ikke det skulende og beklemte udtryk som man er vant til at se på forbryderfotografier.I stedet for at skjule deres væsen med lukkede miner, åbner flere af de portrætterede tværtimod op for deres indre. De sidder med åbne ansigter, som om de vil lade fotografen se deres personlighed.Effekten på beskueren er at det ikke er forbrydere man kigger på, men mennesker. Fotografen har ikke reduceret forbryderen til et kriminelt uvæsen, men lader os se dem som de levende personer de var. Som beskuer bliver man nysgerrig efter at finde ud af hvem de var som mennesker.Det har forfatterne bag denne bog brugt et par år på; at undersøge hvem personerne på billederne er. Hvad havde de gjort og hvorfor?På sporet af menneskerVed at opspore gamle politiafhøringer, straffeakter, domsprotokoller, gamle avisartikler, stamruller fra fængsler, journaler fra fattighuse, familiebreve, fødselsattester, vielser og meget andet er det lykkedes at finde materiale, så de kan fortælle levende historier om 38 af personerne.Nogle af fotografierne viste sig at gemme på ubehagelige historier der fremkalder afsky og ubehag. Andre historier er tragiske og sørgelige, og skaber medfølelse, fordi man kan se at det var omstændigheder der skubbede personerne i den forkerte retning.Hovedparten er tragiske og sørgelige historier om fattigdom og kummerlige liv. Personer der blev skyggemennesker og levede udstødte i udkanten af samfundet.For at sætte historierne i perspektiv og give et indblik i datidens retsvæsen er der i bogen også en række kapitler om forbryderfotografiets historie, synet på de kriminelle, forbrydelsernes art, straffemetoder og de anstalter de kunne blive dømt til at blive spærret inde i.Et lollandsk forbryderalbum genskaber et svundet og glemt Lolland ved at fortælle historier om 38 af de skæbner der gemmer sig bag fotografierne.
Danmarks sidste hekseafbrænding i 1693Anne Palle var den sidste kvinde der blev brændt på bålet i Danmark. Ny historisk roman beskriver retssagen og hele forhistorien. Sagen i Nykøbing F. i 1693 var en af de største trolddomssager i Danmark, og de overleverede retsdokumenter, inklusive udførlige afhøringer, er en af vores mest omfattende kilder til datidens heksetro.Kongens sidste heks er en rå og realistisk skildring af den barske verden der skabte troen på hekse – og nødvendigheden af at udslette dem med ild.Historien Trolddomssagen startede med den unge, ulykkelige Ingeborg. Hun var gift med en gammel, hidsig skrædder, der tævede hende med sin krykke. Men hendes hjerte tilhørte skipperen Ole, der var gift med en tysk kvinde. Ingeborg og Ole lagde planer om, hvordan de kunne slippe af med deres ægtefæller. I deres nød opsøgte de den kloge kone Karen Gregers, der gav dem det ene utrolige trolddomsråd efter det andet. Da ingen af dem virkede, endte det unge kærestepar til sidst med at bruge rottekrudt. Giftmordene førte til anklager mod ni troldkvinder, deriblandt Anne Palle. Forfatteren Søren Marquardt Frederiksen er cand.mag. i litteraturvidenskab og forfatter til en række anmelderroste bøger om journalistik og retorik. Han har undervist på Københavns Universitet i 20 år og i en årrække arbejdet som kulturjournalist på bl.a. Kristeligt Dagblad, Ekstra Bladet og DR P1.Søren Marquardt Frederiksens debuterede som skønlitterær forfatter i 2016 med den historiske krimi Kongens By. Krimien blev rost for sin velresearchede og billedmættede skildring af hverdag og vold på Chr. IV’s tid. Kongens sidste heks er hans femte roman.
PestlægenHistorisk krimi om pesten i 1629I 1600-tallet rullede pesten hen over Danmark ca. hvert femte år og tog 10-20-30 procent af befolkningen med sig. Folk var vant til døden, men pestens voldsomhed chokerede og efterlod de overlevende desperate efter at forstå, hvad det var, der ramte dem. Kirkens ellers solide forklaringsmodel, at død og ulykker var Guds straf for vores synder, blev draget i tvivl, og i stedet opstod et væld af alternative teorier og behandlingsmetoder.En af dem, der døde af pest i 1629, var Nakskov-præsten Anders Perlestikker. Takket være hans omhu med at registrere alt og alle i Nakskov, så ingen slap for at betale, hvad han havde krav på, har vi i dag en unik og omfattende viden om de mennesker, der levede og døde i købstaden, mens han var præst. I løbet af ti år blev byen halveret: 300 af indbyggerne døde i 1619. Det samme antal i 1625, og i 1629 bukkede 400 under for den sorte død. Pestlægen er historien om, hvordan folk dengang levede med og forsøgte at behandle pest. Om forfatterenSøren Marquardt Frederiksen er cand.mag. i litteraturvidenskab og forfatter til en række anmelderroste bøger om journalistik og retorik. Han har undervist på Københavns Universitet i 20 år og i en årrække arbejdet som kulturjournalist på bl.a. Kristeligt Dagblad, Ekstra Bladet og DR P1. Søren Marquardt Frederiksens debuterede som skønlitterær forfatter i 2016 med den historiske krimi Kongens By. Krimien blev rost for sin velresearchede og billedmættede skildring af hverdag og vold på Chr. IV’s tid. Pestlægen er hans tredje roman.Pestlægen – en historisk krimiSider: 269Pris: 250 kr.Korrektur: Thomas Kyhn RovsingOmslag: Antti SuomalainenISBN: 978-87-92609-08-3Udkommer: 7. december 2018Morfeus ForlagYderligere info60448830smf@webspeed.dkwww.morfeusforlag.dk
Et Polsk forbryderalbum I starten af1900-tallet kom 100.000 polske sæsonarbejdere til Danmark. Overraskende mangeaf dem endte med at begå forbrydelser.Når man leder efter gamle straffeakter på Rigsarkivet finder man utalligepolske sager. Som en avis skrev i 1908: ”I vore arrester sidder altidpolakker.”ForbrydelserneAviserne bugnedemed historier om de kriminelle polakker. De blev omtalt som ”uciviliserede,dyriske, tyvagtige og hurtige på kniven.” De fleste sager drejede sig om voldog tyveri af mad, penge, cykler og statussymboler som lommeure og fine støvler.De polske piger blev gravide og gik i stadig løsere gevandter. Når de skulleføde gik de alene ud i marken og trak barnet ud af deres skød. Ofte dødebarnet.Historier omDanmarkHver for sig erstraffesagerne historier om individuelle og ofte banale forbrydelser. Sammentegner de et levende og dystert billede af hvordan det for 100 år siden var atvære polsk landarbejder i Danmark.Ofte levede de underusle kår. På kasernerne boede de sammenstuvede i små og overfyldte kamre. Madenbestod af kartofler og skummetmælk som man normalt gav til grisene. Arbejdetstod på fra 5 morgen til 7 aften. Mange af dem kunne ikke læse og forstod ikkederes arbejdskontrakter og blev tit snydt af arbejdsgiverne. Når de forlod gårdeneog begav sig ud i de danske landsbyer blev de mødt af nedladenhed og foragt.Straffeakternefortæller om den dybe kløft der var mellem de unge polakker og det danskesamfund. Om danske herregårde og sukkeraktionærer der blev hovedrige på det mankaldte ’den hvide slavehandel’. Om arbejderavisernes ambivalente forhold til depolske løntrykkere og om danskernes syn på udenlandske arbejdere fra’uciviliserede’ lande.De farlige dage Udover at værevidnesbyrd om dansk historie er de gamle straffeakter også fortællinger om ungemennesker der var langt væk hjemmefra. Hovedparten af de polske sæsonarbejderevar purunge, kun 15-20 år. I Polen levede dei små, tætte landsbyer, hvor den katolske kirke og landsbykulturen trængte ud ialle kroge og så alt. I Danmark var de frisatte, uden for landsbyensovervågende og beskyttende rækkevidde, overladt til sig og deres jævnaldrendelandsmænd.Når det blevlørdag fyraften, efter en lang uge med monotont arbejde i roemarken, ville defeste og danse. Brændevinsflaskerne kom på bordet og så dukkede det somdatidens aviser kaldte polakkernes ”primitive og dyriske natur” op i dem. Detvar på de tidspunkter de fleste forbrydelser skete. Lørdage og søndage varfarlige dage. Det var de dage hvor de tilbageholdte følelser blev sluppet løs. BogenBogen indeholder135 polske forbryderfotografier og 25 personhistorier der genskaberforbrydelserne. Derudover citater fra gamle aviser der viser hvordan mandengang betragtede og omtalte de polske arbejdere. Sammen giver kilderne etlevende indblik i polakkernes hverdag og de konflikter der drev dem ud iforbrydelser.Bogen udkommer 2. december 2023 i stort formatmed titlen ’Et polsk forbryderalbum – Danmark 1893-1929.’334 sider, 300 kr.Bogens forsideBilledet på bogens forside viser RozalyaMusial der i 1913 kvalte sit nyfødte barn i en udtørret mergelgrav på Lolland.Hun blev dømt til 4 års fængsel som hun afsonede i kvindefængslet i København.Rozalyas skæbne bliver fortalt i historien ’Drillet til mord’.
Et forbryderalbum fra Falster1891-1922Ny bog bruger gamle straffeakter til at genskabe forbrydelser folk begik på Falster i årene 1891-1922.KriminalhistorieRekonstruktioner af de gamle straffesagergiver læseren mulighed for at gå i forbrydernes fodspor. Oftest er dethistorier om desperate mennesker, og de konflikter der prægede datidenssamfund, på et tidspunkt i Danmarkshistorien, hvor der ikke var et socialtsikkerhedsnet. Hovedparten er historier om mennesker på samfundets bund. Omkummerlige liv og besiddelsesløse personer, der blev udstødt og levede iudkanten af samfundet som skyggemennesker. SocialhistoriePolitiet på Falster var for 100 år sidengrundige med at afhøre vidner, ofre, pårørende, arbejdsgivere, naboer og muligegerningsmænd. Takket være denne grundighed, er de gamle straffeakter etværdifuldt kildemateriale. Man får ikke alene oplysninger om selveforbrydelsen, men også om de ting der foregik rundt om forbrydelsen. Manfår indblik i forbrydernes og datidens sociale forhold. Hvordan de levede, oghvad der fik dem til at bryde loven.LokalhistorieBogen er fuld af lokalhistorie. Den rummer 32levende personhistorier, og er illustreret med 72 forbryderfotografier, samt 68gamle, lokalhistoriske fotografier fra Falster. Tilsammen vækker de forbryderneog deres mørke underverden til live.ForfatterenSørenMarquardt Frederiksen er cand.mag. i litteraturvidenskab og har i 20 årundervist i kulturformidling på Københavns Universitet. Han er forfatter tilen række anmelderroste bøger om kommunikation. I de senere år har han skrevet historiskeromaner og kulturhistoriske fagbøger.Et forbryderalbum fra Falster er hans tredje forbryderalbum,hvor han genopliver og giver stemme til de mennesker, der gemmer sig bag gamleforbryderfotografier fra Lolland og Falster. Tidligere er udkommet Etlollandsk Forbryderalbum 1890-1915 og Et polsk forbryderalbum 1893-1929.
Når alderen rammer mænd Mænd bliver stille, når de bliver gamle. De mærker deres krop falme og føler sig ikke længere set. De skruer ned og indstiller sig på et mimoseliv indtil døden udfrier dem. De har ikke mere at begære. Ikke mere at drømme om. Sjælen vender sig indad. Som en snegl der trækker sig ind i sit hus. Samtidig vokser frygten for at miste kontrollen over sit liv. Historien Simon er en livsglad mand. Han tager alene på sommerferie og drømmer om sanselige glæder og mentalt velvære. I sin optimistiske søgen efter feriefornøjelser oplever han små benspænd, ubekvemme ærgrelser, pludselige øjeblikke af lede, autonome kropsdele og første tegn på apopleksi. Simon kæmper for at bevare sit gode humør, men må overgive sig til sin kropslige og mentale opløsning. Forfatteren Søren Marquardt Frederiksen er cand.mag. i litteraturvidenskab og forfatter til en række anmelderroste bøger om journalistik og retorik. Han har undervist på Københavns Universitet i 20 år og i en årrække arbejdet som kulturjournalist på bl.a. Kristeligt Dagblad, Ekstra Bladet og DR P1. Søren Marquardt Frederiksens debuterede som skønlitterær forfatter i 2016 med den historiske krimi Kongens By. Krimien blev rost for sin velresearchede og billedmættede skildring af hverdag og vold på Chr. IV’s tid. Manden der forsvandt er hans syvende roman.
Influencerens dødEn mørk krimi om unge kvinder der udlever deres drømme på sociale medier – og uhyggelige mænd der følger dem.Verden over fortæller unge kvinder om deres liv på sociale medier. De bruger formuer på dyre tøjmærker og skønhedsforbedringer og viser sig frem i et forskønnende skær. De drømmer om følgere, berømmelse, indflydelse – eller et glamourøst og ubekymret liv i overhalingsbanen. HistorienI Influencerens død får det fatale konsekvenser for en række unge kvinder. De jagter deres drøm på sociale medier, men bliver selv jagtet af mænd, der ser dem som nemme ofre. Esther Fanous er ung politibetjent og ny i Afdelingen for personfarlig kriminalitet i Københavns Politi. Hendes første sag er om en ung influencer der er forsvundet. Snart forsvinder flere. Jagten på en bestialsk morder er startet. Influencerens død er inspireret af danske realityprogrammer om influencere, sugardating og dyre piger. Forfatteren Søren Marquardt Frederiksen er cand.mag. i litteraturvidenskab og forfatter til en række anmelderroste bøger om journalistik og retorik. Han har undervist på Københavns Universitet i 20 år og i en årrække arbejdet som kulturjournalist på bl.a. Kristeligt Dagblad, Ekstra Bladet og DR P1. Søren Marquardt Frederiksens debuterede som skønlitterær forfatter i 2016 med den historiske krimi Kongens By. Krimien blev rost for sin velresearchede og billedmættede skildring af hverdag og vold på Chr. IV’s tid. Influencerens død er hans sjette roman. Influencerens død Af Søren Marquardt Frederiksen Sider: 274Pris: 249 kr. ISBN: 978-87-92609-16-8 Udkommer: 25. april 2024
SommerramtEn psykologisk thriller om de sære længsler, der kan ramme en om sommeren.Historien Sommersolen varmer roemarkerne på Lolland, og turisterne strømmer til for at holdeferie i Lalandia. Den københavnske tandlæge Julie har taget sin familiemed på en afstresningsferie og booket et hus i to uger. Familien er istarten overvældet over Lollands naturskønhed, men på deres ture rundt i landskabet bliver de udsat for små, ubehagelige hændelser, der åbnerfor mørket i sollandet. Uden at vide det har københavnerfamilien vakt en lokal landmands vrede længsler. Han er ramt af sommeren og forfølgerdem rundt på deres ture. Det ender med at blive den værste sommer forbåde landmanden og familien fra København. En billedmættet roman, der skildrer personernes fatale feriefølelser med uhygge, humor og varme.Om forfatterenSøren Marquardt Frederiksen er cand.mag. i litteraturvidenskab og forfattertil en række anmelderroste bøger om journalistik og retorik. Han harundervist på Københavns Universitet i 20 år og i en årrække arbejdet som kulturjournalist på bl.a. Kristeligt Dagblad, Ekstra Bladet og DR P1.Søren Marquardt Frederiksens debuterede som skønlitterær forfatter i 2016 med den historiske krimi Kongens by. Krimien blev rost for densvelresearchede og billedmættede skildring af hverdag og vold på Chr.IV’s tid.Sommerramt – en psykologisk thrillerSider: 205Pris: 200 kr.Korrektur: Thomas Kyhn RovsingOmslag: Antti SuomalainenISBN: 978-87-92609-05-2Udkommer: 10. maj 2018Morfeus ForlagYderligere info60448830smf@webspeed.dkwww.morfeusforlag.dk
Hvordan vinkler man en historie? Hvad er det nu en rubrik er? Hvilken genre skal jeg bruge? Kommunikationsfolk med en akademisk uddannelse har ikke nødvendigvis lært at bruge journalistiske virkemidler i deres uddannelse. Og det er et problem i virksomheder, som har brug for kommunikationsfolk, der kan skrive fængende tekster, så den interne og eksterne kommunikation kan understøtte de strategiske mål. Kommunikationsfolk uden journalistisk baggrund kan have svært ved at vinkle en historie, deres sprog er tungt, og rubrikkerne er ikke fængende. De har svært ved at bruge de journalistiske genrer, og deres tekster virker ofte som ledelsespropaganda og pligtlæsning. Resultatet er, at modtagerne ikke synes teksterne er spændende at læse. Skriv så du bliver læst viser, hvordan man i virksomhedskommunikation bruger journalistiske virkemidler, redskaber og genrer til at skrive tekster, som målgruppen finder spændende at læse. Bogen viser også, hvordan kommunikationsfolk med en journalistisk baggrund skal skrive, så de varetager virksomhedens interesser. Anmelderne var begejstrede: Søren Marquardt Frederiksen har skrevet en meget praktisk bog, som bør blive en bestseller (…) Den skal læses af alle, der skal kommunikere. Uanset om det er rapporter, svarskrivelser, artikler eller blogindlæg (…) Der er gennemgang af alle de journalistiske redskaber, hvordan historier skal vinkles, og hvordan der skal gennemføres interviews. Det er en magisk Grønspættebog.” - 5 ud af 6 stjerner Henrik Ørholst, Berlingske ”Bogen burde være pligtlæsning for alle i kommunikationsverdenen (…) Bogen indeholder en række gode anbefalinger, der er krydret med faglige input, citater fra centrale aktører på området og guide til konkrete værktøjer til at styrke de journalistiske dyder hos kommunikationsfolk. (…) En glimrende og velskrevet (det skulle den jo også gerne være) bog om kunsten at skrive skarpe, præcise og nødvendige tekster, som fanger, fænger og forfører sit publikum.” - Jon Kiellberg, Kommunikatøren, Dansk Kommunikationsforening ”Har du svært ved at bryde igennem med dine pressemeddelelser, eller mangler firmaets interne nyhedsbrev et klart fokus, så giver Søren Marquardt Frederiksen i "Skriv så du bliver læst" et godt bud på, hvad problemerne kan være, og hvordan de løses. Bogen indeholder en række gode anbefalinger, der er krydret med faglige input, citater fra centrale aktører på området og guide til konkrete værktøjer til at styrke de journalistiske dyder hos kommunikationsfolk.” - Mark A. Herron, Kultunaut ”Søren Marquardt Frederiksen kan sit håndværk og formår at videreformidle sin store viden om genrer og virkemidler i ’Skriv så du bliver læst’. Bogen er et tilgængeligt opslagsværk, som kommunikationsfolk og andet ”fæ” kan drage nytte af, når et budskab skal sælges internt som eksternt. Skriv så du bliver læst kommer ikke til at samle støv på min bogreol.” - Kirsten Elmquist, i WOW Exenet Litteraturgruppe.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.