Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
I denne tredje reviderede udgave af Forskningsmetoder i folkesundhedsvidenskab beskriver seksten forskere forskellige folkesundhedsvidenskabelige forskningsmetoder, der spænder fra interviews, diskursanalyse og antropologisk feltarbejde til statistiske metoder, spørgeskemaundersøgelser og registerstudier. Bogen henvender sig til dem, der står over for en folkesundhedsvidenskabelig forskningsopgave, og som ønsker hjælp i valget af metoder. Nye forskere og studerende på de sundhedsfaglige professionsbacheloruddannelser, fx sygepleje-, jordemoder-, ergo- og fysioterapeutuddannelserne, samt studerende på universitetsuddannelser i medicin, folkesundhedsvidenskab og andre sundhedsfaglige kandidat- og masteruddannelser vil kunne have glæde af bogen.
"KØBENHAVNERGRØN - GUIDEN" er den lille handy'e lommeudgave af den større hardcoverbog "Københavnergrøn". Guiden beskriver 100 af de mest spændende grønneog rekreative områder i København og byens nærmeste omegn, fortæller om stedernes historie, deres rekreativekvaliteter, om deres natur og mange forskellige aktivitets- ogoplevelsesmuligheder.Her er både dekendte, de mindre kendte og de nærmest hemmelige grønne og blå oaser i ogomkring byen. Der er nemlig ikke mangesteder i verden, man på mindre end et kvarter kan komme fra byens pulserendecentrum og ud i en veritabel vildmark. Eller kan hoppe direkte i bølgerne fleresteder inde midt i byen. Men det kan man i København.Til forskel fra hardcoverbogen har guiden udvidede informationer om bl.a. handicapadgang, turen dertil, muligheder for køb af mad og drikke mm.Bogen udspringeraf fotoudstillingen KØBENHAVNERGRØN, som vises på Højbro Plads i København frem til midt i oktober.
Danmarks fortid som kolonimagt og slavenation er mere aktuel end nogensinde. Det globale opgør med racisme og kontroversielle symboler fra kolonihistorien har bredt sig til Danmark, hvor politiske aktivister malede ”DECOLONIZE” på statuer af grønlandsmissionæren Hans Egede både i Nuuk og København, og kunstgruppen Anonyme Billedkunstnere smed ”slavekongen” Frederik V’s buste i Københavns havn. Mens aktivisterne og mange indbyggere i tidligere danske kolonier anser Danmarks fortid som arnestedet for nutidens racediskrimination opfatter andre postyret som en selvpinerisk og proportionsløs dyrkelse af Danmarks fortidssynder. Ikke mindst derfor er det vigtigt, at forskere forholder sig kritisk til dansk kolonihistorie og kvalificerer fortidens rolle i aktuelle diskussioner om Danmarks kolonihistorie. I Globale og postkoloniale perspektiver på dansk kolonihistorie præsenterer ni forskere udvalgte postkoloniale og globalhistoriske strømninger. Hver især tager de udgangspunkt i konkrete eksempler fra enten Dansk Vestindien, Grønland, Indien, Island, København, Sápmi eller Siam. Bogen åbner nye perspektiver på Danmarks fortidige engagement i verden, som trænger sig på i aktuelle debatter om eksempelvis identitetspolitik, rigsfællesskab og racisme.
This book explores how the Danish authorities governed the colonized population in Greenland in the nineteenth and twentieth centuries.
Copenhagen Green er både en guide og fotobog, der sætter spot på grønne oplevelser i hovedstaden. Med sanselige billeder og håndgribelige informationer, inspirerer den til udforskning og brug af Københavns mange grønne områder. Bogen præsenterer 100 steder i København og omegn, hvor man kan løbe, cykle, skate, bade, klatre, gå en tur, dase i solen, nyde naturen eller blot tage på picnic med familie og venner
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.