Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Smuk, gennemillustreret bog om hvordan - og med hvad - du bedst behandler dit gamle hus.Utallige gamle huse har op igennem tiden været underlagt forskellige modeluner og er blevet forsynet med forsænkede lofter, elementkøkkener, plastikvinduer osv. I de seneste årtier er der kommet langt mere fokus på at istandsætte på den "rigtige" måde."Huse med sjæl" handler om nogle grundlæggende restaureringsprincipper, der sikrer, at man ikke ødelægger huset i forhold til dets oprindelige udseende og den håndværksmæssige kvalitet. Ovenikøbet er der tale om principper, der gør istandsættelsen langt billigere end ellers.I et engageret, underholdende og letforståeligt sprog formidler Søren Vadstrup sin store både håndværksmæssige og kulturhistoriske viden, der bygger på årelang forskning i "nænsom bygningsbevaring". "Landets mest vidende mand, når det gælder restaurering af gamle bygninger, har skrevet en stor værdifuld håndbog om nænsom istandsættelse og bevaring af aldrende huse ... Alle de, der gerne vil bevare deres huse og de gedigne gamle materialer og sætte dem i stand på så at sige husets, og ikke byggemarkedes, præmisser, har fået en stor håndsrækning. Og alle interesserede en voldsomt inspirerende bog." Politiken
En flot illustreret bog om landhuset, skrevet af landets vel nok mest vidende mand på området. Om hvordan man istandsætter og ombygger landhuse på en måde, som er i overensstemmelse med husets oprindelige arkitektur og brug af materialer. Bogen er relevant for alle, der bor på landet, eller bare drømmer om at flytte ud. Vi får her en spændende gennemgang af både landsbyens og landhusenes udvikling fra de ældste tider til i dag, herunder de ændrede funktioner, de arkitektoniske stilarter og materialer. Der er kapitler om de forskellige typer af boliger, deres baggrund, karakteristika og indretning. Endelig giver bogen konkret rådgivning og vejledning om istandsættelse, ombygning, bygningsbevaring og reetablering, hvor de forskellige bygningsdele gennemgås systematisk, lige fra bindingsværkshuse med stråtag til murede huse, træhuse, sommerhuse osv.Søren Vadstrup er restaureringsarkitekt, tidl. leder af Raadvad-Centeret og forskningslektor på Kunstakademiets Arkitektskole i København. Udgav i 2004 bogen Huse med sjæl og i 2014 Byhuset.
Engang var husene på Mors rødkalkede, på Østbornholm var de gule, mens fugerne på Vestfyen var blå, og bindingsværket på Sjælland var kalket over med hvidt. Hver dansk egn sine farver. Generation efter generation. I dag skeler de færreste til vores kulturhistorie, når de skal male nye eller renovere gamle huse. Men der er mange fordele ved at kende til de klassiske pigmenter og den historiske brug af dem i både land og by. Dels har de klassiske pigmenter gennem 200 år vist sig mere bæredygtige og langtidsholdbare som overfladebehandling på murværk, puds og træ end de fleste moderne malingtyper. Dels stammer de klassiske pigmenter fra naturen. De harmonerer smukt med omgivelsernes farver, med hinanden indbyrdes, og ikke mindst ældes de med ynde. Æstetiske kvaliteter som har stor betydning for husenes og også landskabets fremtræden. Med denne bog i hånden bliver du klædt på til at forholde dig til farven på dit hus ud fra dets alder, arkitektur, materialer og ikke mindst geografiske placering. Men du vil også blive i stand til at arbejde med de klassiske pigmenter i praksis og genetablere den immaterielle kulturhistorie ved netop dit hus. For hvad enten den oprindelige maling er bevaret, ligger skjult under nyere farvelag eller helt er forsvundet, indeholder arbejdet med de klassiske pigmenter et yderst interessant historisk og bæredygtigt potentiale, og et håb om flere huse i farver.
BYHUSET er en omfattende bog om, hvordan man istandsætter og ombygger byhuse og lejligheder på en måde, som er i overensstemmelse med husets oprindelige arkitektur og brug af materialer – skrevet af landets vel nok mest vidende mand på området. Bogen er relevant for alle, der bor i etagehus, rækkehus, villa eller parcelhus i en af de danske storbyer, forstæder eller provinsbyer.Befolkningstallet i byerne vokser eksplosivt, og det er især de historiske bykerner, der tiltrækker danskerne. Vi får her en interessant gennemgang af både byens og byhusets udvikling fra de ældste tider til i dag, herunder de arkitektoniske stilarter og materialer. Der er kapitler om de forskellige typer af boliger, deres baggrund, karakteristika og indretning.Endelig giver bogen ikke mindst konkret rådgivning og vejledning om istandsættelse, ombygning, bygningsbevaring og reetablering, hvor de forskellige bygningsdele såsom gennemgås systematisk.SØREN VADSTRUP er uddannet restaureringsarkitekt i 1978. Leder af Raadvad-Centeret 1989-2002 og siden 2006 forsker, underviser og formidler på Center for Bygningsbevaring i Raadvad.Siden 2011 desuden forskningslektor på Kunstakademiets Arkitektskole i København. Udgav i 2004 bogen "Huse med sjæl".I 2001 købte og restaurerede Søren Vadstrup med familie en fredet firelænget bindingsværksgård i Viby på Fyn. Sideløbende har han bl.a. i en årrække beskæftiget sig med registrering og restaurering af ældre bygninger i Grønland, Island og på Færøerne.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.