Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Debatten om Finn Viderø har i mange år været særdeles kraftigt polariseret.Der gøres et forsøg på at forklare Finn Viderøs udvikling og via hans beundreres vurderinger give et modspil til disse, i håbet om at det kan medvirke til at gøre debatten om Finn Viderø mere nuanceret og mindre polariseret.
Med udgangspunkt i grundlæggende metodelære-regler kommenteres forskellige debattørers reaktioner og indlæg i samfundsdebatten. Bogen skal ses som en tilføjelse til bogen "Metodelære for lægfolk".
Bogen gør rede for grundlæggende metoderegler vedr. samfundsdebat (distinktioner, beskrivelse/forklaring/domfældelse, det komparative kneb, sandhedstabel, arts/grads-forskel, sprogbrug m.m.). Racisme, kulturpåvirkning, udvikling, naboskab diskuteres. Desuden kritiseres vulgær-psykologi, og herunder argumenteres for at begrebet kontaktfuldhed er et svindelnummer opfundet af netop vulgær-psykologer.
Bogen beskriver forfatterens tilgang til ’det at sejle’ ved at fortælle om Tønder havn, om oplevelser som messeopvarter i ØK, som lystsejler, som ingeniør på trawlerture og andre rejser, som turist på ture til Østersøen, Grønland, USA, vadehavet både syd og nord for grænsen samt om oplevelser af havpattedyr. Bogen er rigt illustreret. Til sidst er anført diverse links, så man selv kan søge og ’gå på opdagelse’ i emner der fortælles om i bogen.
Denne publikation består af klippe/klistre-ark med alle de regulære polyedre – både de 5 af første art (de har været kendt siden antikken) og de 4 af højere art (opdaget og beskrevet dels af Kepler og dels af Poinsot) samt desuden 2 afarter.Altså eksempel på tværfaglighed mellem matematik, arkitektur (det gyldne snit), kunst og dekoration.Et lille indlagt hæfte på 8 sider fortæller om polyedrenes historie og teori, og af klippe/klistre-arkene kan man selv folde/samle polyedrene og lave mobiler af dem eller hænge dem enkeltvis i vinduer, på juletræet eller lignende.
I hæftet beskrives/diskuteres samarbejdsvanskeligheder mellem ingeniører i jern- & metal-industrien og gives forslag til forbedring af disse vanskeligheder.Desuden fremsættes kritik af niveauet i debatten om atomkraft som den giver sig udslag i ugemagasinet Ingeniøren, og der gives et bud på hvorfor tilhængerne tabte debatten.Og sluttelig fabuleres der over tekniker/ingeniør og samfund.
I hæftet beskrives forskellene mellem naturtonerne og den ligesvævende stemning. Altså et eksempel på tværfaglighed mellem matematik, fysik og intonationspraksis i musik.
Dybdegående teoretisk og praktisk fremstilling af ForskerordningenSom led i den internationale konkurrence har Danmark indført Kildeskattelovens §§ 48 E-F med det formål at kunne tiltrække udenlandske forskere og specialister til Danmark for at skabe vækst og arbejdspladser.På trods af at Forskerordningen har stor betydning for de ansatte, virksomheder og universiteter, der benytter denne, findes der ikke meget litteratur om emnet.Denne bog adresserer mange af de problemstillinger, der opstår ved brug af Forskerordningen – ud fra både en teoretisk og praktisk synsvinkel.Bogen indeholder bl.a.:Gennemgang af reglerne i Kildeskattelovens §§ 48 E-FSammenligning af den danske ordning med lignende ordninger i Sverige og HollandEn række forslag til forbedringer, der retter op på uhensigtsmæssigheder, der er i den danske ordning.Forfatternes afsluttende afhandling på Master i Skat danner grundlaget for denne bog, som er den hidtil mest omfattende fremstilling af Forskerordningen.Om forfatterneBegge forfattere er ansat ved SKAT og har arbejdet med administration af Forskerordningen i flere år.
Der gennemgås grundlæggende metodelæreregler: distinktioner, det komparative kneb, beskrivelse - forklaring - domfældelse, sandhedstabeller samt gradsforskel >< artsforskel.Der diskuteres samfundsforhold som racisme, kultur-påvirkning og -udvikling.Retorik berøres flygtigt.Privatkurser i psykologi kritiseres for deres vulgær-psykologiske definitioner af centrale begreber i psykologien som neuroser og en forsvarmekanisme som projektion samt for deres 'opfindelse' af ordet og svindelbegrebet kontaktfuldhed.Den omsiggribende tendens til at kræve undskyldninger fra andre for forrige generationers synder diskuteres.
Mange musikere har en forkert opfattelse af forskellene mellem de rene og de ligesvævende toneintervaller. Der gøres rede for fysikken og matematikken bag disse forskelle.
Intentionen med hæftet er:1) at fortælle om egne holdninger, oplevelser og erfaringer i forbindelse med samarbejde - læs mangel på samme - mellem ingeniører/teknikere i almindelighed og mellem maskin- og elektro-ingeniører i særdeleshed.2) at kommentere karakteristiske uheldige attituder i atomkraft-debatten som de giver sig udslag i læserbrevsdebatten i ugemagasinet Ingeniøren, og at give et bud på hvorfor atomkraft-tilhængerne tabte debatten, for det har de ikke selv forstået.3) at fabulere lidt over 'tekniker/ingeniør og samfund'.Hovedtanken er, at hvis ingeniøren kun vurderer alt snævert teknisk, kan han godt være en glimrende tekniker; men han er en dårlig ingeniør.
Bogen beskriver forfatterens tilgang til ’det at sejle’ ved at fortælle om Tønder havn, om oplevelser som messeopvarter i ØK, som lystsejler, som ingeniør på trawlerture og andre rejser, som turist på ture til Grønland, USA, Østersøen, vadehavet både syd og nord for grænsen samt om oplevelser af havpattedyr.Bogen er rigt illustreret. Til sidst er anført et billedregister, en mini ord- & fakta-liste samt en liste med diverse links, så man selv kan søge på nettet og ’gå på opdagelse’ i emner der fortælles om i bogen.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.