Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Steen Steensen Blicher

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • - Med forord af Ida Jessen
  af Steen Steensen Blicher
  73,95 - 152,95 kr.

  Klassikergenudgivelse. "En landsbydegns dagbog" udkom første gang i 1824 og regnes som en af Blichers største og bedste noveller. Den genudgives med moderne retskrivning og forord af Ida Jessen.

 • - Illustreret af Mette Dreyer
  af Steen Steensen Blicher
  209,95 kr.

  Mette Dreyer, en af vore allerbedste bladtegnere, kendt fra både Politiken og Blæksprutten, har udvalgt seks Blicher-noveller og lavet i alt 25 tegninger til dem i virtuost sikker stil: udtryksfulde, dramatiske, kraftfulde er de, et fint supplement til Blichers tekster.Noveller: Præsten i Vejlbye Hosekræmmeren Brudstykker af en Landsbydegns Dagbog De tre Helligaftner Bettefanden Ak, hvor forandret

 • - Naturconcert
  af Steen Steensen Blicher
  44,94 kr.

  I 1838 udkom Steen Steensens Blichers lyriske hovedværk, digtsuiten Trækfuglene. Naturconcert. Digtsuiten er hovedsageligt skrevet under en svær sygdom i 1837, hvad der viser sig i præludiet, hvor det lyriske jeg taler med sin umiddelbart forestående død som forudsætning. De berømteste af digtene i Trækfuglene er dette præludium, kendt som „Sig nærmer Tiden, da jeg maa væk“, og digtkredsens ouverture (der også kendes med førstelinjen som titel: „Det er hvidt herude“). Derudover består digtkredsen af 30 digte, som hver behandler en af de danske trækfugle.

 • af Steen Steensen Blicher
  34,95 kr.

  Momolydbog skuespiller Nis Bank-Mikkelsen, som vandt prisen for Årets Bedste Lydbog med sin indlæsning af En Landsbydegns dagbog fortsætter her med ”Hosekræmmeren”. Blichers fantastiske fortælling som indledes og afsluttes med det lille digt:”Den største sorg i verden her,er dog at miste den,man har kjer.”I disse ord er essensen af hele novellen samlet.For den handler netop om,hvad der sker med den smukke bondedatter Cecilia,da hun ikke må få den mand,hun elsker.

 • - Illustreret af Henrik Monved - Udvalgt af Erik Harbo
  af Steen Steensen Blicher
  158,95 kr.

  Steen Steensen Blicher – Ak! Hvor forandret! og 17 andre noveller. Illustreret af Henrik Monved, Udvalgt og redigeret af Erik Harbo. Hardcover 292 sider. Ved siden af H.C. Andersen er Blicher en af de kendteste guldalderdigtere.Steen Steensen Blicher blev født i Vium ved Viborg i 1782, hvor hans far Niels var præst.Han var først præst i Thorning fra 1819 og derefter i Spentrup fra 1825 til sin død i 1848. Han var meget stavns¬bundet pga. sit embede, men nåede dog på to udenlandsrejser, og opholdt sig også i København i flere perioder. Han studerede her med store afbrydelse fra 1799 -1809. Det var Napoleonskrigene der var den forstyrrende årsag, men det gav samtidig digteren inspiration til emnerne i hans noveller. Ti år før var han debuteret med Digte I, men det var hans første novelle En Landsbydegns Dagbog, der blev hans gennembrud og banede vejen for 94 andre noveller han skrev de næste 23 år. De udgør mere end 3000 tryksider og gør ham til en af de danske forfattere, der har skrevet mest.Hans værker er udgivet i tusindvis af eksemplarer, ofte illustreret af berømte danske kunstnere.Denne udgave med 18 noveller, kendte og mere ukendte blandt hinanden, har vi bedt tegneren Henrik Monved om at illustrere.Bogen tager udgangspunkt i den type noveller som Blicher så ofte skrev under indflydelse af barndoms- og ungdomserindringer.Novellerne udgives i et samarbejde mellem Blicher-Selskabet og Peter Olufsen. Samarbejdet indledtes sidste år med Erik Harbos bog Rejselyst, der skildrer Blichers rejser, virkelige og fiktive, sådan som det kommer frem i hans noveller.

 • af Steen Steensen Blicher
  30,94 kr.

  ”Hosekræmmeren” er på mange måder typisk for Blicher, idet handlingen for novellen er henlagt til den jyske hede. Ikke at novellen handler om heden, men heden danner rammen om Blichers fortælling og hans personer. Ligesom beskrivelsen af heden skaber en del af grundstemningen i novellen.”Hosekræmmeren” indledes og afsluttes med det lille digt:”Den største sorg i verden herer dog at miste den, man har kjer.”I disse ord er essensen af hele novellen samlet. For den handler netop om, hvad der sker med den smukke bondedatter Cecilia, da hun ikke må få den mand, hun elsker.Vi møder som læsere første gang Cecilia, da novellens jeg-fortæller, efter en vandring over heden, kommer til Cecilias forældres hus og her får tilbudt mad og drikke. Cecilias far, Hr. Mikkel er hosekræmmer, og selvom huset og beboernes tøj synes fattigt, er fortælleren sikker på, at hedebonden og hosekræmmeren Hr. Mikkel er rigere end som så. Under måltidet kommer en yndig pige ind i stuen med mad til gæstens hund, og fortælleren erfarer, at det er datteren af huset.Fortælleren vil vide, om den yndige Cecilia ikke har mange bejlere. Det har hun, bekræfter faderen, men ham hun vil have, må hun ikke få for sin far, fordi han ikke har medgift nok at tilbyde. Mens de taler om ham, dukker Esben op for at fortælle Cecilias forældre, at han drager sydpå for at prøve lykken der, men at han inden da vil bede Cecilias forældre vente med at gifte Cecilia bort, til han er kommet tilbage fra Holsten. Det mener Hr. Mikkel ikke, de kan tage hensyn til. Med ordene; ”Men det siger jeg eder: dersom I tvinger Cecil til nogen Anden, gjør I stor synd både mod hende og mig”, drager Esben bort.Fortælleren overvejer, om han skal blande sig og fortælle forældrene, at rigdom ikke er nok til ægteskabelig lykke, at hjertet også må have en stemme. Men han blander sig ikke meget, for Hr. Mikkel er hård og har allerede bestemt sig. Cecilia løber grædende ud, og fortælleren forlader huset.Da fortælleren 6 år senere er ude at vandre på heden, kommer han igen til hosekræmmerens hus, og han kommer da i tanker om Cecilia og Esben og deres historie. Han får lyst til at høre, hvordan det er gået dem, og han forestiller sig en lykkelig slutning på historien.Men allerede inden han er blevet budt mad og drikke, har han set vanviddet lyse ud af Cecilias øjne, og han ved, noget frygteligt er sket i dette hus.Da Cecilias mor finder ud, at hvem fortælleren er, og at det var ham, der også besøgte dem 6 år tidligere, fortæller hun ham Cecilias forfærdelige historie.(Litteratursiden)

 • af Steen Steensen Blicher
  925,95 kr.

  Digtsamlingen "Trækfuglene" regnes som Steen Steensen Blichers lyriske hovedværk. Den blev udgivet første gang i 1838 og består af præludium, ouverture og 30 fugledigte. Mange af digtene havde været trykt før i andre sammenhænge. Her er de samlet, så de passer sammen tematisk i kraft af fuglene, som ikke blot skal opfattes som noget konkret og realistisk, men også som et billede på menneskenes sjæle, der kun er sommergæster på jorden, mens de om vinteren må flyve bort.Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Den danske præst, digter og forfatter Steen Steensen Blichers (1782-1848) værk er indbegrebet af den danske guldalder. Kunstarterne litteratur, billedkunst og musik blomstrede, den romantiske bølge med sin dyrkelse af geniet, guddommeligheden og det oprindelige var over Europa, og nye politiske styreformer afløste enevælden. Blicher udgav sin første digtsamling "Digte" i 1814 og forblev yderst produktiv frem til sin død. Udgivelsen er en storskrift-udgave til svagsynede i serien MAGNUMBØGER Lindhardt og Ringhof.

 • af Steen Steensen Blicher
  64,94 kr.

  I det øde Vestjylland har den franske revolution sat sit præg i slutningen 1700-tallet. I denne dramatiske kærlighedshistorie spiller de nye tider en indflydelsesrig rolle.Den danske præst, digter og forfatter Steen Steensen Blichers (1782-1848) værk er indbegrebet af den danske Guldalder. Kunstarterne litteratur, billedkunst og musik blomstrede, den romantiske bølge med sin dyrkelse af geniet, guddommeligheden og det oprindelige var over Europa og nye politiske styreformer afløste Enevælden. Blicher udgav sin første digtsamling DIGTE i 1814 og forblev yderst produktiv frem til sin død. Hans noveller og digte hører til kernerepertoiret i den danske litteratur.

 • af Steen Steensen Blicher
  37,95 kr.

  En ung mand på besøg i København besøger sin vens landsted. Her fortælles vennens lykkelige kærlighedshistorie, fra hans ungdomskærlighed Charlotte til kvinden Eva, der senere bliver hans hustru.Den danske præst, digter og forfatter Steen Steensen Blichers (1782-1848) værk er indbegrebet af den danske Guldalder. Kunstarterne litteratur, billedkunst og musik blomstrede, den romantiske bølge med sin dyrkelse af geniet, guddommeligheden og det oprindelige var over Europa og nye politiske styreformer afløste Enevælden. Blicher udgav sin første digtsamling DIGTE i 1814 og forblev yderst produktiv frem til sin død. Hans noveller og digte hører til kernerepertoiret i den danske litteratur.

 • af Steen Steensen Blicher
  37,95 kr.

  Ude på den jyske hede blomstrer en stor kærlighed mellem den unge kvinde Cecil og hendes bejler Esben. De unge mennesker ønsker at gifte sig, men Cecils far nægter at give sin velsignelse, fordi Esben er fattig. Faderens hårdhed og uforsonlighed skubber Cecil ud i sindsyge og ulykke. Den danske præst, digter og forfatter Steen Steensen Blichers (1782-1848) værk er indbegrebet af den danske Guldalder. Kunstarterne litteratur, billedkunst og musik blomstrede, den romantiske bølge med sin dyrkelse af geniet, guddommeligheden og det oprindelige var over Europa og nye politiske styreformer afløste Enevælden. Blicher udgav sin første digtsamling DIGTE i 1814 og forblev yderst produktiv frem til sin død. Hans noveller og digte hører til kernerepertoiret i den danske litteratur.

 • af Steen Steensen Blicher & Niels Birger Wamberg
  348,95 kr.

  Med undtagelse af H.C. Andersen er ingen dansk forfatter læst og elsket som Steen Steensen Blicher. I denne udgave er udvalgt 13 noveller, en fyldig og alsidig repræsentation af Blichers formidable fortællekunst.Niels Birger Wamberg har til denne udgave i stedet for et forord ladet en række litterater og forfattere komme med deres udsagn om Blicher, således at man får et dybt indtryk af personen og forfatteren Steen Steensen Blicher. Udsagnene er bl.a. skrevet af H.C. Andersen, Henrik Pontoppidan, Søren Kirkegaard, Aksel Sandemose, Karen Blixen, Sigrid Undset, Jeppe Aakjær, Vilhelm Andersen, Johannes Møllehave og Johannes V. Jensen.idden /title /head body center h1 403 Forbidden /h1 /center /body /htmlNiels Birger Wamberg (f. 1930) er en dansk litteraturhistoriker med mag.art. i litteraturhistorie fra 1959. Allerede i 1960 blev han ansat ved Danmarks Radio i teater- og litteraturafdelingen. Wamberg er især kendt for sine mange radioprogrammer, som han lavede først som fastansat og efterfølgende som freelancer. Det vurderes, at Wamberg har været med til at lave op imod 1500 programmer om litteratur, teater og musik. En række af disse radiosamtaler og -foredrag er blevet udgivet i bogform, blandt andet "Sandheden er fuld af løgn" om Klaus Rifbjerg (1980).

 • af Steen Steensen Blicher
  74,95 - 138,95 kr.

  "Hosekræmmeren og andre noveller" indeholder syv klassiske noveller af Steen Steensen Blicher samt en enkelt genganger, der er oversat fra den jyske dialekt, Blicher ofte benyttede, til rigsdansk.Indhold: Hosekræmmeren; Kjeltringliv; De tre helligaftner; Røverstuen; Sildig opvågnen; Ak! Hvor forandret!; E bindstouw; Bindestuen (på rigsdansk)Den danske præst, digter og forfatter Steen Steensen Blichers (1782-1848) værk er indbegrebet af den danske Guldalder. Kunstarterne litteratur, billedkunst og musik blomstrede, den romantiske bølge med sin dyrkelse af geniet, guddommeligheden og det oprindelige var over Europa og nye politiske styreformer afløste Enevælden. Blicher udgav sin første digtsamling DIGTE i 1814 og forblev yderst produktiv frem til sin død. Hans noveller og digte hører til kernerepertoiret i den danske litteratur.

 • af Steen Steensen Blicher
  345,95 kr.

  Experience the rich and varied world of Danish literature with this engaging collection of short stories and sketches. Featuring characters and settings that range from the bucolic to the urban, from the romantic to the tragic, this book offers a captivating window into the life and culture of Denmark. With its insightful commentary and careful attention to detail, it is sure to delight readers of all ages.This work has been selected by scholars as being culturally important, and is part of the knowledge base of civilization as we know it.This work is in the "public domain in the United States of America, and possibly other nations. Within the United States, you may freely copy and distribute this work, as no entity (individual or corporate) has a copyright on the body of the work.Scholars believe, and we concur, that this work is important enough to be preserved, reproduced, and made generally available to the public. We appreciate your support of the preservation process, and thank you for being an important part of keeping this knowledge alive and relevant.

 • af Steen Steensen Blicher
  413,95 kr.

  Noveller Og Skitser (1906) er en samling af noveller og skitser skrevet af den danske forfatter Steen Steensen Blicher. Blicher var en af de mest betydningsfulde danske forfattere i det 19. ������rhundrede og er kendt for sine realistiske og psykologisk komplekse karakterer.Bogens noveller og skitser er skrevet i en levende og detaljeret stil og beskriver livet p������ landet i Danmark i det 19. ������rhundrede. Blicher beskriver b������de de h������rde vilk������r og de sm������ gl�����der ved livet p������ landet, og hans karakterer er ofte mennesker, der k�����mper med deres egen sk�����bne og de kr�����fter, der p������virker deres liv.Noveller Og Skitser er en vigtig del af den danske litteraturhistorie og er stadig popul�����r i dag. Blicher var en af de f������rste forfattere, der skrev p������ dansk dialekt, og hans v�����rker har haft stor indflydelse p������ senere danske forfattere.This scarce antiquarian book is a facsimile reprint of the old original and may contain some imperfections such as library marks and notations. Because we believe this work is culturally important, we have made it available as part of our commitment for protecting, preserving, and promoting the world's literature in affordable, high quality, modern editions, that are true to their original work.

 • - Røverstuen og andre herregårdsnoveller
  af Steen Steensen Blicher
  178,95 kr.

  Det er med stor glæde at Blicher-Selskabet nu igen kan udsende en stor samling af noveller til Blicherlæsere. Sidst var i 2018 i Blicher-klassikeråret med Ak! Hvor forandret! og 17 andre noveller.Nu drejer det sig om Blichers fem store klassiske noveller, Brudstykker af en Landsbydegns Dagbog-Røverstuen-Eneboeren paa Bolbjerg-Jøderne paa Hald og Fjorten Dage i Jylland, der lægger handlingen på fem kendte jyske herregårde, og to noveller, der foregår ved Limfjorden og er skrevet på hans gamle dage: Vinhandleren og Herremanden og Livø.Illustreret med prospekter af danske herregårde med tegninger af Ferdinand Richardt og udgivet i årene efter 1844.

 • af Steen Steensen Blicher
  366,95 kr.

  This is an EXACT reproduction of a book published before 1923. This IS NOT an OCR'd book with strange characters, introduced typographical errors, and jumbled words. This book may have occasional imperfections such as missing or blurred pages, poor pictures, errant marks, etc. that were either part of the original artifact, or were introduced by the scanning process. We believe this work is culturally important, and despite the imperfections, have elected to bring it back into print as part of our continuing commitment to the preservation of printed works worldwide. We appreciate your understanding of the imperfections in the preservation process, and hope you enjoy this valuable book.

 • af Steen Steensen Blicher
  338,95 kr.

  This is a reproduction of a book published before 1923. This book may have occasional imperfections such as missing or blurred pages, poor pictures, errant marks, etc. that were either part of the original artifact, or were introduced by the scanning process. We believe this work is culturally important, and despite the imperfections, have elected to bring it back into print as part of our continuing commitment to the preservation of printed works worldwide. We appreciate your understanding of the imperfections in the preservation process, and hope you enjoy this valuable book. ++++ The below data was compiled from various identification fields in the bibliographic record of this title. This data is provided as an additional tool in helping to ensure edition identification: ++++ Digte Steen Steensen Blicher, Peter Hansen C. A. Reitzel, 1870

 • af Steen Steensen Blicher
  320,95 kr.

  This is a reproduction of a book published before 1923. This book may have occasional imperfections such as missing or blurred pages, poor pictures, errant marks, etc. that were either part of the original artifact, or were introduced by the scanning process. We believe this work is culturally important, and despite the imperfections, have elected to bring it back into print as part of our continuing commitment to the preservation of printed works worldwide. We appreciate your understanding of the imperfections in the preservation process, and hope you enjoy this valuable book.

 • af Steen Steensen Blicher
  344,95 - 456,95 kr.

 • af Steen Steensen Blicher
  554,95 kr.

  ""Noveller og Skitser"" er en samling af noveller og skitser skrevet af den danske forfatter Steen Steensen Blicher. Bogen blev udgivet i 1906 og indeholder en r�����kke forskellige historier, der sp�����nder fra romantiske fort�����llinger til mere realistiske skildringer af livet p������ landet i det 19. ������rhundrede. Blicher var kendt for sin evne til at skildre menneskers karakterer og personligheder p������ en realistisk og nuanceret m������de, og dette kommer til udtryk i hans noveller og skitser. Bogen er en vigtig del af den danske litteraturhistorie og betragtes som en af Blichers vigtigste v�����rker.This scarce antiquarian book is a facsimile reprint of the old original and may contain some imperfections such as library marks and notations. Because we believe this work is culturally important, we have made it available as part of our commitment for protecting, preserving, and promoting the world's literature in affordable, high quality, modern editions, that are true to their original work.

 • af Steen Steensen Blicher
  354,95 kr.

  This is a reproduction of a book published before 1923. This book may have occasional imperfections such as missing or blurred pages, poor pictures, errant marks, etc. that were either part of the original artifact, or were introduced by the scanning process. We believe this work is culturally important, and despite the imperfections, have elected to bring it back into print as part of our continuing commitment to the preservation of printed works worldwide. We appreciate your understanding of the imperfections in the preservation process, and hope you enjoy this valuable book.

 • af Steen Steensen Blicher
  328,95 kr.

  This is a reproduction of a book published before 1923. This book may have occasional imperfections such as missing or blurred pages, poor pictures, errant marks, etc. that were either part of the original artifact, or were introduced by the scanning process. We believe this work is culturally important, and despite the imperfections, have elected to bring it back into print as part of our continuing commitment to the preservation of printed works worldwide. We appreciate your understanding of the imperfections in the preservation process, and hope you enjoy this valuable book.

 • af Steen Steensen Blicher
  300,95 kr.

  This is a reproduction of a book published before 1923. This book may have occasional imperfections such as missing or blurred pages, poor pictures, errant marks, etc. that were either part of the original artifact, or were introduced by the scanning process. We believe this work is culturally important, and despite the imperfections, have elected to bring it back into print as part of our continuing commitment to the preservation of printed works worldwide. We appreciate your understanding of the imperfections in the preservation process, and hope you enjoy this valuable book.

 • af Steen Steensen Blicher
  548,95 kr.

 • af Steen Steensen Blicher
  297,95 - 409,95 kr.

 • af Steen Steensen Blicher
  198,95 - 278,95 kr.

 • af Steen Steensen Blicher
  58,95 kr.

  De jage på hele jorderigs rund / den ene er jæger, den anden er hund / Men vildtet er rigdom og ære / èn træffer godt, og en anden slet / til slutning vorder enhver dog træt / og la’r sig fra jagten bære. Steen Steensen Blicher var stærkt optaget af jagt. Den store passion går igen i forfatterskabet, hvor jægeren møder den smukke og barske natur.Om jagt er med uddrag fra bl.a. En landsbydegns dagbog og tekster i jagttidsskriftet Diana.Bogen udkommer i Gyldendals Kolibri-serie, der er bøger om stærke emner skrevet af store forfattere. Kolibrien hører til blandt verdens mindste fugle, og bøgerne i serien er da også mindre end de fleste bøger. Serienavnet er altså både et nik til formatet og samtidig til Gyldendals historie, hvor forlaget igennem tiden lejlighedsvis har benyttet fuglenavne til sine kendte bogserier - Uglen, Spætten og Bekkasinen.

 • af Steen Steensen Blicher
  184,95 - 304,95 kr.

 • af Steen Steensen Blicher
  235,95 - 338,95 kr.

 • af Steen Steensen Blicher
  320,95 - 423,95 kr.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.