Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Regnehuller-hæfterne knytter sig alle til bogen Matematikvanskeligheder på mellemtrinnet – kortlægning gennem samtale (Lindenskov & Weng, 2020). Men hvor Matematikvanskeligheder fokuserer på kortlægningen af elevers matematikvanskeligheder, kommer Regnehuller med konkrete relevante aktiviteter og materialer til at udbedre de kortlagte regnehuller. I Matematikvanskeligheder kortlægger du elevens regnehuller gennem samtale. Efterfølgende kan du bruge elevhæfterne Regnehuller til at arbejde med elevens kortlagte regnehuller inden for de gældende kompetenceområder og færdigheds- og vidensområder. Lærervejledningen her knytter sig til de tre elevhæfter Regnehuller -Koordinatsystemet, geometriske figurer og flytninger, Regnehuller - Omkreds, areal og rumfang og cirkler og Regnehuller - Vinkler, ligedannede figurer og målestoksforhold. Elevhæftet bruges af eleven, i samarbejde med dig som lærer, og eleven kan skrive og tegne i hæftet. I lærervejledningen får du en vejledning til hver enkelt side af elevhæfterne med en didaktisering af det, eleven arbejder med. Der er desuden forslag til, hvordan elevens arbejde med opgaverne kan understøttes for at udbedre konkrete regnehuller. Du bruger som lærer din viden om eleverne fra arbejdet med Matematikvanskeligheder til at vælge, hvilke dele af hæftet, eleverne skal arbejde med, og hvilke supplerende materialer og kontekster der evt. inddrages.
Motivér elever i matematikvanskeligheder med konkrete opgaver inden for omkreds, areal og rumfang - og cirkler.I Elevhæftet arbejder eleven med opgaver inden for de forskellige tre områder. Du bruger som lærer din viden om eleverne fra arbejdet med Matematikvanskeligheder til at vælge, hvilke dele af hæftet eleverne skal arbejde med, og hvilke supplerende materialer og kontekster der eventuelt inddrages.Elevhæfterne Regnehuller er knyttet til Matematikvanskeligheder på mellemtrinnet – kortlægning gennem samtale, der fokuserer på kortlægning af elevers matematikvanskeligheder. Regnehuller er et materiale rettet mod eleverne, og kommer med relevante aktiviteter og materialer til kortlagte regnehuller.Baggrunden, for at en elev kommer i vanskeligheder, kan være meget personlig, og det er ikke nok at fokusere på det fagfaglige. Man er også som lærer nødt til at være nysgerrig på, hvordan eleven oplever og forstår matematik og sin egen virksomhed i denne og at være nysgerrig på, hvad der kan motivere eleven til at gå i gang og til at fastholde interessen.Hæfterne anvender forskellige typer af opgaver og arbejde med matematisk aktivitet, som varierer i forhold til lærerens indblanding, herunder:- Opvarmning, som læreren med en kort instruktion sætter eleverne i gang med ved opstarten af et nyt opslag. Eleverne arbejder alene eller sammen. Hensigten er, at elevernes mentale fokus rettes ind på området. Opvarmningen er åbent tilrettelagt, hvor elever kan deltage uanset forudsætninger.- Grønne bokse, som kræver din aktive deltagelse. Elev(er) samtaler og samarbejder med læreren. Hensigten er, at eleven opdager og erkender, og at læreren sikrer sig, at opgaverne giver mening for eleven.- Individuelt arbejde. Hensigten er, at eleven fastholder og uddyber sin erkendelse, øver sig og lægger mærke til nuancer.Hertil hører fælles Lærervejledning forREGNEHULLER: Koordinatsystemet, geometriske figurer og flytninger, REGNEHULLER: Omkreds, areal og rumfang – og cirkler ogREGNEHULLER: Vinkler, ligedannede figurer og målestoksforhold, som udkommer i sommeren 2023.Regnehuller sælges kun i sæt a 5 hæfter.
Motivér elever i matematikvanskeligheder med konkrete opgaver inden for koordinatsystemet, de geometriske figurer og flytninger.I Elevhæftet arbejder eleven med opgaver inden for koordinatsystemer, geometriske figurer og forskellige flytninger. Du bruger som lærer din viden om eleverne fra arbejdet med Matematikvanskeligheder til at vælge, hvilke dele af hæftet eleverne skal arbejde med, og hvilke supplerende materialer og kontekster der eventuelt inddrages.Elevhæfterne Regnehuller er knyttet til Matematikvanskeligheder på mellemtrinnet – kortlægning gennem samtale, der fokuserer på kortlægning af elevers matematikvanskeligheder. Regnehuller er et materiale rettet mod eleverne, og kommer med relevante aktiviteter og materialer til kortlagte regnehuller.Baggrunden, for at en elev kommer i vanskeligheder, kan være meget personlig, og det er ikke nok at fokusere på det fagfaglige. Man er også som lærer nødt til at være nysgerrig på, hvordan eleven oplever og forstår matematik og sin egen virksomhed i denne og at være nysgerrig på, hvad der kan motivere eleven til at gå i gang og til at fastholde interessen.Hæfterne anvender forskellige typer af opgaver og arbejde med matematisk aktivitet, som varierer i forhold til lærerens indblanding, herunder:- Opvarmning, som læreren med en kort instruktion sætter eleverne i gang med ved opstarten af et nyt opslag. Eleverne arbejder alene eller sammen. Hensigten er, at elevernes mentale fokus rettes ind på området. Opvarmningen er åbent tilrettelagt, hvor elever kan deltage uanset forudsætninger.- Grønne bokse, som kræver din aktive deltagelse. Elev(er) samtaler og samarbejder med læreren. Hensigten er, at eleven opdager og erkender, og at læreren sikrer sig, at opgaverne giver mening for eleven.- Individuelt arbejde. Hensigten er, at eleven fastholder og uddyber sin erkendelse, øver sig og lægger mærke til nuancer.Hertil hører fælles Lærervejledning forREGNEHULLER: Koordinatsystemet, geometriske figurer og flytninger, REGNEHULLER: Omkreds, areal og rumfang – og cirkler ogREGNEHULLER: Vinkler, ligedannede figurer og målestoksforhold, som udkommer i sommeren 2023.Regnehuller sælges kun i sæt a 5 hæfter.
I Elevhæftet arbejder eleven med opgaver inden for vinkler, ligedannede figurer og målestoksforhold. Du bruger som lærer din viden om eleverne fra arbejdet med Matematikvanskeligheder til at vælge, hvilke dele af hæftet eleverne skal arbejde med, og hvilke supplerende materialer og kontekster der eventuelt inddrages.Elevhæfterne Regnehuller er knyttet til Matematikvanskeligheder på mellemtrinnet – kortlægning gennem samtale, der fokuserer på kortlægning af elevers matematikvanskeligheder. Regnehuller er et materiale rettet mod eleverne, og kommer med relevante aktiviteter og materialer til kortlagte regnehuller.Baggrunden, for at en elev kommer i vanskeligheder, kan være meget personlig, og det er ikke nok at fokusere på det fagfaglige. Man er også som lærer nødt til at være nysgerrig på, hvordan eleven oplever og forstår matematik og sin egen virksomhed i denne og at være nysgerrig på, hvad der kan motivere eleven til at gå i gang og til at fastholde interessen.Hæfterne anvender forskellige typer af opgaver og arbejde med matematisk aktivitet, som varierer i forhold til lærerens indblanding, herunder:- Opvarmning, som læreren med en kort instruktion sætter eleverne i gang med ved opstarten af et nyt opslag. Eleverne arbejder alene eller sammen. Hensigten er, at elevernes mentale fokus rettes ind på området. Opvarmningen er åbent tilrettelagt, hvor elever kan deltage uanset forudsætninger.- Grønne bokse, som kræver din aktive deltagelse. Elev(er) samtaler og samarbejder med læreren. Hensigten er, at eleven opdager og erkender, og at læreren sikrer sig, at opgaverne giver mening for eleven.- Individuelt arbejde. Hensigten er, at eleven fastholder og uddyber sin erkendelse, øver sig og lægger mærke til nuancer.Hertil hører fælles Lærervejledning forREGNEHULLER: Koordinatsystemet, geometriske figurer og flytninger, REGNEHULLER: Omkreds, areal og rumfang – og cirkler ogREGNEHULLER: Vinkler, ligedannede figurer og målestoksforhold, som udkommer i sommeren 2023.Regnehuller sælges kun i sæt a 5 hæfter.
I Elevhæftet arbejder eleven med opgaver inden for negative tal, potenser og pi og store og små tal. Du bruger som lærer din viden om eleverne fra arbejdet med Matematikvanskeligheder til at vælge, hvilke dele af hæftet eleverne skal arbejde med, og hvilke supplerende materialer og kontekster der eventuelt inddrages.Elevhæfterne Regnehuller er knyttet til Matematikvanskeligheder på mellemtrinnet – kortlægning gennem samtale, der fokuserer på kortlægning af elevers matematikvanskeligheder. Regnehuller er et materiale rettet mod eleverne, og kommer med relevante aktiviteter og materialer til kortlagte regnehuller.Baggrunden, for at en elev kommer i vanskeligheder, kan være meget personlig, og det er ikke nok at fokusere på det fagfaglige. Man er også som lærer nødt til- at være nysgerrig på, hvordan eleven oplever og forstår matematik og sin egen virksomhed i denne- og at være nysgerrig på, hvad der kan motivere eleven til at gå i gang og til at fastholde interessen.Hæfterne anvender forskellige typer af opgaver og arbejde med matematisk aktivitet, som varierer i forhold til lærerens indblanding, herunder:- Opvarmning, som læreren med en kort instruktion sætter eleverne i gang med ved opstarten af et nyt opslag. Eleverne arbejder alene eller sammen. Hensigten er, at elevernes mentale fokus rettes ind på området. Opvarmningen er åbent tilrettelagt, hvor elever kan deltage uanset forudsætninger.- Grønne bokse, som kræver din aktive deltagelse. Elev(er) samtaler og samarbejder med læreren. Hensigten er, at eleven opdager og erkender, og at læreren sikrer sig, at opgaverne giver mening for eleven.- Individuelt arbejde. Hensigten er, at eleven fastholder og uddyber sin erkendelse, øver sig og lægger mærke til nuancer.Regnehuller sælges kun i sæt a 5 hæfter.
Motivér elever i matematikvanskeligheder med konkrete opgaver inden for ligninger.I dette elevhæfte arbejder eleven med opgaver inden for ligninger. Du bruger som lærer din viden om eleverne fra arbejdet med Matematikvanskeligheder til at vælge, hvilke dele af hæftet eleverne skal arbejde med, og hvilke supplerende materialer og kontekster der eventuelt inddrages.Elevhæfterne Regnehuller er knyttet til Matematikvanskeligheder på mellemtrinnet – kortlægning gennem samtale, der fokuserer på kortlægning af elevers matematikvanskeligheder. Regnehuller er et materiale rettet mod eleverne, og kommer med relevante aktiviteter og materialer til kortlagte regnehuller.Baggrunden, for at en elev kommer i vanskeligheder, kan være meget personlig, og det er ikke nok at fokusere på det fagfaglige. Man er også som lærer nødt til- at være nysgerrig på, hvordan eleven oplever og forstår matematik og sin egen virksomhed i denne- og at være nysgerrig på, hvad der kan motivere eleven til at gå i gang og til at fastholde interessen.Hæfterne anvender forskellige typer af opgaver og arbejde med matematisk aktivitet, som varierer i forhold til lærerens indblanding, herunder:- Opvarmning, som læreren med en kort instruktion sætter eleverne i gang med ved opstarten af et nyt opslag. Eleverne arbejder alene eller sammen. Hensigten er, at elevernes mentale fokus rettes ind på området. Opvarmningen er åbent tilrettelagt, hvor elever kan deltage uanset forudsætninger.- Grønne bokse, som kræver din aktive deltagelse. Elev(er) samtaler og samarbejder med læreren. Hensigten er, at eleven opdager og erkender, og at læreren sikrer sig, at opgaverne giver mening for eleven.- Individuelt arbejde. Hensigten er, at eleven fastholder og uddyber sin erkendelse, øver sig og lægger mærke til nuancer.Hertil hører fælles Lærervejledning for REGNEHULLER: Brøker, decimaltal og procent, REGNEHULLER: Negative tal, potenser og pi, store og små tal og REGNEHULLER: Ligninger, som udkommer i starten af 2023.Regnehuller sælges kun i sæt a 5 hæfter.
Regnehuller-hæfterne knytter sig alle til bogen Matematikvanskeligheder på mellemtrinnet – kortlægning gennem samtale (Lindenskov & Weng, 2020). Men hvor Matematikvanskeligheder fokuserer på kortlægningen af elevers matematikvanskeligheder, kommer Regnehuller med konkrete relevante aktiviteter og materialer til at udbedre de kortlagte regnehuller. I Matematikvanskeligheder kortlægger du elevens regnehuller gennem samtale. Efterfølgende kan du bruge elevhæfterne Regnehuller til at arbejde med elevens kortlagte regnehuller inden for de gældende kompetenceområder og færdigheds- og vidensområder. Lærervejledningen her knytter sig til de to elevhæfter Regnehuller – Plus, minus og gange og Regnehuller – Division og positionssystemet. Elevhæftet bruges af eleven, i samarbejde med dig som lærer, og eleven kan skrive og tegne i hæftet. I lærervejledningen får du en vejledning til hver enkelt side af elevhæfterne med en didaktisering af det, eleven arbejder med. Der er desuden forslag til, hvordan elevens arbejde med opgaverne kan understøttes for at udbedre konkrete regnehuller. Du bruger som lærer din viden om eleverne fra arbejdet med Matematikvanskeligheder til at vælge, hvilke dele af hæftet, eleverne skal arbejde med, og hvilke supplerende materialer og kontekster der evt. inddrages.
I Elevhæftet arbejder eleven med opgaver inden for division og positionssystemet. Du bruger som lærer din viden om eleverne fra arbejdet med Matematikvanskeligheder til at vælge, hvilke dele af hæftet eleverne skal arbejde med, og hvilke supplerende materialer og kontekster der eventuelt inddrages.Elevhæfterne Regnehuller er knyttet til Matematikvanskeligheder på mellemtrinnet – kortlægning gennem samtale, der fokuserer på kortlægning af elevers matematikvanskeligheder. Regnehuller er et materiale rettet mod eleverne, og kommer med relevante aktiviteter og materialer til kortlagte regnehuller.Baggrunden, for at en elev kommer i vanskeligheder, kan være meget personlig, og det er ikke nok at fokusere på det fagfaglige. Man er også som lærer nødt til- at være nysgerrig på, hvordan eleven oplever og forstår matematik og sin egen virksomhed i denne- og at være nysgerrig på, hvad der kan motivere eleven til at gå i gang og til at fastholde interessen.Hæfterne anvender forskellige typer af opgaver og arbejde med matematisk aktivitet, som varierer i forhold til lærerens indblanding, herunder:- Opvarmning, som læreren med en kort instruktion sætter eleverne i gang med ved opstarten af et nyt opslag. Eleverne arbejder alene eller sammen. Hensigten er, at elevernes mentale fokus rettes ind på området. Opvarmningen er åbent tilrettelagt, hvor elever kan deltage uanset forudsætninger.- Grønne bokse, som kræver din aktive deltagelse. Elev(er) samtaler og samarbejder med læreren. Hensigten er, at eleven opdager og erkender, og at læreren sikrer sig, at opgaverne giver mening for eleven.- Individuelt arbejde. Hensigten er, at eleven fastholder og uddyber sin erkendelse, øver sig og lægger mærke til nuancer.Regnehuller sælges kun i sæt a 5 hæfter.
I Elevhæftet arbejder eleven med opgaver inden for plus, minus og gange. Du bruger som lærer din viden om eleverne fra arbejdet med Matematikvanskeligheder til at vælge, hvilke dele af hæftet eleverne skal arbejde med, og hvilke supplerende materialer og kontekster der eventuelt inddrages.Elevhæfterne Regnehuller er knyttet til Matematikvanskeligheder på mellemtrinnet – kortlægning gennem samtale, der fokuserer på kortlægning af elevers matematikvanskeligheder. Regnehuller er et materiale rettet mod eleverne, og kommer med relevante aktiviteter og materialer til kortlagte regnehuller.Baggrunden, for at en elev kommer i vanskeligheder, kan være meget personlig, og det er ikke nok at fokusere på det fagfaglige. Man er også som lærer nødt til- at være nysgerrig på, hvordan eleven oplever og forstår matematik og sin egen virksomhed i denne- og at være nysgerrig på, hvad der kan motivere eleven til at gå i gang og til at fastholde interessen.Hæfterne anvender forskellige typer af opgaver og arbejde med matematisk aktivitet, som varierer i forhold til lærerens indblanding, herunder:- Opvarmning, som læreren med en kort instruktion sætter eleverne i gang med ved opstarten af et nyt opslag. Eleverne arbejder alene eller sammen. Hensigten er, at elevernes mentale fokus rettes ind på området. Opvarmningen er åbent tilrettelagt, hvor elever kan deltage uanset forudsætninger.- Grønne bokse, som kræver din aktive deltagelse. Elev(er) samtaler og samarbejder med læreren. Hensigten er, at eleven opdager og erkender, og at læreren sikrer sig, at opgaverne giver mening for eleven.- Individuelt arbejde. Hensigten er, at eleven fastholder og uddyber sin erkendelse, øver sig og lægger mærke til nuancer.Regnehuller sælges kun i sæt a 5 hæfter.
Mod på mat hjælper dine ikke så sprogstærke elever med de grundlæggende ord og begreber i matematik. Lærervejledningen til Mod på mat giver læreren en grund faglig introduktion, og en solid støtte i gennemførslen af undervisningen, gennem en omfattende side til side vejledning. Vejledningen rummer desuden kopiressourcer, som kan bringes i anvendelse i undervisningen. Med Mod på mat bliver matematikken en naturlig anledning til at arbejde systematisk med at udvikle og styrke de sproglige kompetencer hos eleverne. Der etableres med materialet en ramme, som det er nemt for læreren at træde ind i, og hvor eleverne støttes i at udbygge bade deres fagsprog og deres førfaglige sprog. Materialet støtter altså eleverne i bade at forstå og anvende de ord og begreber, som er helt grundlæggende for matematikken. Og som de øvrige læremidler maske tager for givet, at alle elever forstår. Mod på mat har fokus på: at eleverne skal kunne forstå og anvende grundlæggende ord og begreber i matematik at støtte op om elever med svage sproglige kompetencer at få alle med, når du som lærer introducerer nye faglige temaer, ord og begreber at styrke arbejdet med matematikkens mundtlige dimension. Mod på mat er udviklet som et supplerende materiale, der nemt kan integreres i almenundervisningen eller benyttes i særligt tilrettelagte forløb for mindre elevgrupper.
Mod på mat hjælper dine ikke så sprogstærke elever med de grundlæggende ord og begreber i matematik. Mod på mat 2 henvender sig til elever på mellemtrinet og giver med afsæt i følgende tre temaer eleverne mulighed for at udvikle deres sproglige kompetence: Areal Brøker Statistik. Med Mod på mat bliver matematikken en naturlig anledning til at arbejde systematisk med at udvikle og styrke de sproglige kompetencer hos eleverne. Der etableres med materialet en ramme, som det er nemt for læreren at træde ind i, og hvor eleverne støttes i at udbygge både deres fagsprog og deres førfaglige sprog. Materialet støtter altså eleverne i både at forstå og anvende de ord og begreber, som er helt grundlæggende for matematikken. Og som de øvrige læremidler måske tager for givet, at alle elever forstår. Mod på mat har fokus på: at eleverne skal kunne forstå og anvende grundlæggende ord og begreber i matematik at støtte op om elever med svage sproglige kompetencer at få alle med, når du som lærer introducerer nye faglige temaer, ord og begreber at styrke arbejdet med matematikkens mundtlige dimension. Mod på mat er udviklet som et supplerende materiale, der nemt kan integreres i almenundervisningen eller benyttes i særligt tilrettelagte forløb for mindre elevgrupper. Materialet bygger på resultaterne af et fireårigt forsknings- og udviklingsprojekt fra Professionshøjskolen Metropol med støtte fra Egmont Fonden.
Mod på mat hjælper dine ikke så sprogstærke elever med de grundlæggende ord og begreber i matematik. Mod på mat 3 henvender sig til elever i udskolingen og giver med afsæt i følgende tre temaer eleverne mulighed for at udvikle deres sproglige kompetence: Tal Geometri Sandsynlighed. Med Mod på mat bliver matematikken en naturlig anledning til at arbejde systematisk med at udvikle og styrke de sproglige kompetencer hos eleverne. Der etableres med materialet en ramme, som det er nemt for læreren at træde ind i, og hvor eleverne støttes i at udbygge både deres fagsprog og deres førfaglige sprog. Materialet støtter altså eleverne i både at forstå og anvende de ord og begreber, som er helt grundlæggende for matematikken. Og som de øvrige læremidler måske tager for givet, at alle elever forstår. Mod på mat har fokus på: at eleverne skal kunne forstå og anvende grundlæggende ord og begreber i matematik at støtte op om elever med svage sproglige kompetencer at få alle med, når du som lærer introducerer nye faglige temaer, ord og begreber at styrke arbejdet med matematikkens mundtlige dimension. Mod på mat er udviklet som et supplerende materiale, der nemt kan integreres i almenundervisningen eller benyttes i særligt tilrettelagte forløb for mindre elevgrupper.
Mod på mat hjælper dine ikke så sprogstærke elever med de grundlæggende ord og begreber i matematik. Mod på mat 1 henvender sig til elever i indskolingen og giver med afsæt i følgende tre temaer eleverne mulighed for at udvikle deres sproglige kompetence: Tal Måling Statistik. Med Mod på mat bliver matematikken en naturlig anledning til at arbejde systematisk med at udvikle og styrke de sproglige kompetencer hos eleverne. Der etableres med materialet en ramme, som det er nemt for læreren at træde ind i, og hvor eleverne støttes i at udbygge både deres fagsprog og deres førfaglige sprog. Materialet støtter altså eleverne i både at forstå og anvende de ord og begreber, som er helt grundlæggende for matematikken. Og som de øvrige læremidler maåke tager for givet, at alle elever forstår. Mod på mat har fokus på: at eleverne skal kunne forstå og anvende grundlæggende ord og begreber i matematik at støtte op om elever med svage sproglige kompetencer at få alle med, når du som lærer introducerer nye faglige temaer, ord og begreber at styrke arbejdet med matematikkens mundtlige dimension. Mod på mat er udviklet som et supplerende materiale, der nemt kan integreres i almenundervisningen eller benyttes i særligt tilrettelagte forløb for mindre elevgrupper.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.