Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Stine Bjerrum Møller

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • Spar 10%
    - Dialogen i kognitiv adfærdsterapi
    af Stine Bjerrum Møller & Anne Wennecke Kellner
    296,95 kr.

    Denne bog præsenterer en grundlæggende viden om centrale terapeutiske samtaleteknikker, som anvendes i kognitiv adfærdsterapi.Ud over en introduktion til de specifikke og nonspecifikke faktorer i psykoterapi giver bogen en praktisk indføring i sokratisk dialog, validering, den motiverende samtaleteknik og i anvendelsen af metaforer. Bogen giver også bud på, hvordan ovenstående teknikker kan anvendes i kognitiv miljøterapi samt ved deeskalering i miljøet på psykiatriske afdelinger eller andre institutioner, hvor patienter eller borgere opholder sig.Bogen gør rig brug af kliniske praksisnære eksempler, og særligt afsluttes hvert kapitel med en længere case med dialogudskrift fra terapien. To gennemgående cases i bogen illustrerer anvendelsen af de samtaletekniske metoder i klinisk praksis.Bogen henvender sig til såvel nye som erfarne klinikere, der arbejder med terapeutiske samtaler med patienter, klienter eller borgere.Stine Bjerrum Møller er specialpsykolog og ph.d. og arbejder i Region Hovedstadens Psykiatri som forskningsleder på Psykiatrisk Center Stolpegård, psykoterapeutisk forskningsenhed.Anne Wennecke Kellner er autoriseret psykolog, specialist og supervisor i psykoterapi og arbejder i Region Hovedstadens Psykiatri som programansvarlig psykolog på Psykiatrisk Center Ballerup.

  • Spar 10%
    af Irene Henriette Oestrich, Nicole K. Rosenberg, Camilla Grønlund, mfl.
    349,95 kr.

    Kognitiv adfærdsterapeutisk supervision præsenterer supervisionsmodeller og evalueringsmetoder, der kan anvendes af supervisorer, såvel erfarne som begyndere, som retningslinje og inspirationskilde til individuel og gruppesupervision af alle faggrupper, der udøver psykoterapi og beslægtet arbejde.Med bogens brede og praksisnære introduktion til udøvelsen af kognitiv adfærdsterapeutisk supervision tilbyder den flere meget anvendelige metoder til supervisorer. Forfatterne understreger behovet for at basere supervisionen på en fastlagt, om end fleksibel model, som afspejler de grundlæggende principper og metoder i kognitiv adfærdsterapi (KAT).  Bogen henvender sig primært til supervisorer, der har til opgave at supervisere udøvere af kognitiv adfærdsterapi, men rummer mange interventioner, der kan anvendes mere bredt. Den er skrevet i et lettilgængeligt sprog med mange kliniske eksempler og kan læses fra ende til anden eller anvendes som opslagsbog.

  • Spar 10%
    - Transdiagnostiske problemer og metoder
    af Morten Kistrup, Christian Møller Pedersen, Nicole K. Rosenberg, mfl.
    520,95 kr.

    Kognitiv adfærdsterapi (KAT) er en terapiform, der er kendetegnet ved mange diagnosespecifikke metoder, men som alle andre terapiformer har KAT også fra starten haft en solid stamme af transdiagnostiske metoder, fx sokratisk dialog og adfærdseksperiment. Det er disse metoder, som forfatterne har ønsket at fremhæve og udvikle med denne udgivelse. Bogens forfattere går desuden i dybden med metoder, som er mindre velbeskrevne i faglitteraturen, og som kan anvendes ved mange psykiske lidelser og problemstillinger, fx kontinuummetoden. Titlen Kognitiv adfærdsterapi på tværs dækker også over, at flere af metoderne nedbryder skellet mellem anden og tredje bølge inden for kognitiv terapi. Endelig er KAT kendt for at være en rationel, problemløsende terapiform, men den rummer også mange kreative, emotionsfokuserede metoder, som præsenteres i bogen, fx visualisering og metaforarbejde.Kognitiv adfærdsterapi på tværs er skrevet til klinikere i alle sektorer, der har et grundlæggende kendskab til KAT, og som ønsker at udvide deres repertoire. Bogen imødekommer et behov hos klinikere, der anvender KAT, og som ofte behandler klienter med komorbide, blandede eller atypiske tilstande eller behandler klienter med forskellige lidelser. Bogen kan læses fra den ene ende til den anden, men kapitlerne kan også læses hver for sig og fungere som et opslagsværk med vejledning og inspiration til kliniske problemstillinger.

  • - Stine Bjerrum Møller
    af Stine Bjerrum Møller
    177,95 - 206,95 kr.

    Hvad er vrede? Hvorfor bliver man vred, og hvad sker der i kroppen? Hvornår bliver vrede problematisk? Hvad kan man selv gøre for at blive bedre til at regulere sin vrede? Og hvordan foregår professionel hjælp til at håndtere voldsom vrede? Vrede er en helt almindelig menneskelig følelse, som alle oplever af og til. Men nogle gange bliver vrede for hyppig, intens eller langvarig, så den kan være til gene for dig og dine omgivelser. KORT & GODT OM VREDE henvender sig til dig, der ønsker at blive bedre til at regulere din vrede og vil have mere at vide om emnet - hvorfor man bliver vred, og hvad du selv kan gøre. I bogen finder du kort og klar viden om følelsen vrede, og om hvornår vreden bliver problematisk. Du kan også blive bedre til at få kontrol over din vrede og give slip på den med bogens forskellige øvelser. Bogen er også relevant for familiemedlemmer, behandlere og andre, der er i kontakt med mennesker med voldsom vrede.

  • af Morten Kistrup, Stine Bjerrum Møller & Morten Hvenegaard
    267,95 kr.

    Ruminationsfokuseret kognitiv adfærdsterapi for depression er en manual til gruppeterapi. Bogen beskriver indholdet af et standardiseret gruppeforløb på 11 sessioner med tilhørende handoutmateriale til deltagerne.Denne nye kognitive adfærdsterapeutiske behandling er udviklet af professor Edward R. Watkins.Manualen kan læses i sammenhæng med bogen Ruminationsfokuseret kognitiv adfærdsterapi for depression, der præsenterer den teoretiske og empiriske baggrund, principper og metoder samt kliniske vignetter og eksempler.Manualen er empirisk efterprøvet og har vist bedre behandlingseffekt i sammenligning med klassisk kognitiv adfærdsterapi i et dansk randomiseret, kontrolleret forsøg blandt psykiatriske patienter med depression.Den tilbyder en konkret og praktisk beskrivelse af indhold og fremgangsmåde ved udførelsen af Ruminationsfokuseret kognitiv adfærdsterapi i gruppe og henvender sig psykologer og andet behandlingspersonale.Stine Bjerrum Møller, specialpsykolog i psykiatri, ph.d. Chefpsykolog, Psykiatrisk Center Nordsjælland, Region Hovedstadens Psykiatri.Morten Hvenegaard, psykolog, ph.d. Post doc, Psykiatrisk Forskningsenhed, Psykiatrien Region Sjælland.Morten Kistrup, specialist i psykoterapi. Afsnitsleder af Ambulatoriet for psykoterapeutisk udvikling, Psykoterapeutisk Center Stolpegård, Region Hovedstadens Psykiatri.

  • Spar 10%
    af Merete Nordentoft, Kim Jørgensen, Morten Kistrup, mfl.
    322,95 kr.

    Recovery er på alles læber inden for det mentale sundhedsområde. Men hvad er det egentlig? Og hvordan indgår recovery-begrebet i psykiatrien? Recovery – den individuelle proces om at komme sig – har transformeret vores forståelse af psykiske lidelser og behandling. Tiden er nu inde til, at begrebet tages ud af luftige hensigtserklæringer og idealer og ind i praksis, hvor møderne mellem professionelle og personer med psykiske lidelser foregår.Bogen giver en grundig indføring i forskningen og konkrete behandlingspraksisser i forhold til recovery, ligesom den præsenterer en bred vifte af specifikke eksempler på recovery-initiativer. Forfatterne, der er førende forskere og klinikere, viser, hvordan det at komme sig kan se ud indenfor forskellige psykiske lidelser.Tilsammen er kapitlerne med til at illustrere recovery-begrebets kompleksitet og mangfoldighed. Samtidig viser de, hvordan der kan bygges bro og udvikles nye initiativer, når idealer og ønsker om forandring mødes i den kliniske hverdag.Bogen er vigtig for alle, der vil vide noget om recovery i klinisk praksis. Den vil kunne læses af professionelle, studerende og andre med en interesse for psykiatrien og tilstødende områder.

  • af Stine Bjerrum Møller
    177,95 - 206,95 kr.

    Hvad er grubleri og bekymring egentlig? Hvorfor gør man det? Hvordan påvirker det humøret og hverdagen? Hvordan kan man ændre sine vaner? Forskning viser, at det faktisk har større betydning, hvordan man tænker, end hvad man tænker på. Når man grubler og bekymrer sig, påvirker det humøret, trivslen og adfærden negativt. Tankerne kører i ring og bliver uproduktive. Enten bliver tankerne for detaljefokuserede eller alt for abstrakte – og dermed ekstreme og usandsynlige. Derfor bliver det sværere at løse problemer og at handle konstruktivt. Det negative tankemønster hænger også tæt sammen med selvkritiske tanker.KORT & GODT OM GRUBLERI & BEKYMRING giver kort og klar viden om grubleri og bekymring, og hvordan det påvirker en. Det er ofte blevet indgroet vanetænkning, men det kan man ændre på. Med praktiske råd og enkle øvelser hjælper bogen dig til at kunne håndtere de negative følelser uden at blive fanget i grubleri og bekymring – og til at få flere positive følelser og mere flow. STINE BJERRUM MØLLER er specialpsykolog og specialist i psykoterapi. Hun er lektor på Institut for Psykologi, Syddansk Universitet, og forskningsleder på Afdeling for Traume og Torturoverlevere, Psykiatrien Region Syddanmark. Hun har arbejdet i psykiatrien siden 2003, først i Næstved og siden på Sankt Hans i retspsykiatrien og i Region Hovedstadens Psykiatri.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.