Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Femten danskere fortæller, hvad de har lært om livet, efter at de er blevet ramt af uhelbredelig sygdom.Den ældste medvirkende er politikeren Ritt Bjerregaard på 77 år, som har uhelbredelig tarmkraft. Den yngste er Steffie på 25 år, som har kronisk nyresvigt. De medvirkende er vidt forskellige steder i deres liv, men alle har de gjort sig tanker om det gode og vigtige i tilværelsen, og i bogen deler de rundhåndet ud af deres indsigter. Indsigter, som vi alle kan lære noget af.Bogen tager ikke patent på en rigtig eller forkert måde at leve på men vil inspirere dig til selv at mærke efter, hvad der giver mening for dig, så du ikke først ved livets afslutning indser, at du kunne have brugt din tid bedre.
Giv sorgen ord kaster med et tværfagligt perspektiv lys over nogle af de forandringer, der er sket med sorgkulturen i Danmark i de senere år; både i forhold til professionel praksis, videnskabelige tilgange og den måde, som almindelige mennesker opfatter, oplever og praktiserer sorgen på i deres hverdagsliv. Bogen opsummerer den eksisterende viden om sorg i Danmark på det kulturelle og faglige område, og den giver et indblik i forskernes arbejde, praktikernes klinik og de efterladtes vigtige budskaber.Bogen er organiseret i tre overordnede temaer: Kulturelle sorgforståelser indkredser en række historiske og samfundsmæssige facetter af døden og sorgen og ritualer i forbindelse hermed. Sorgforståelser i faggrupper indeholder bidrag fra psykologer, sygeplejersker, læger og teologer og viser forskellige faglige vinkler på sorg. Sorgforståelser baseret på fagligt, fænomenologisk og personligt sorgarbejde har fokus på tabet for dem, der mister enten en nær person eller livet selv.Giv sorgen ord henvender sig til fagpersoner og studerende, som i deres faglige og private liv møder sørgende, fx sygeplejersker, læger, fysioterapeuter og ergoterapeuter, psykologer, socialrådgivere, præster og kirkelige medarbejdere, terapeuter og frivillige, der arbejder med netværk for efterlevende.
Der er så meget lærdom og erfaring at hente hos de generationer, som vi står på skuldrene af. I GAMMELKLOG fortæller 15 danskere over 70 om de valg, der har været med til at forme deres liv. Hvad har betydet noget for dem? Hvordan har de håndteret udfordringer? Hvad ville de have gjort anderledes? Hvordan ser de på samtiden? Hver især deler de også et leveråd, som har været afgørende for dem.Medvirkende: Bertel Haarder, Sonja Oppenhagen, Søren Kragh-Jacobsen, Ditlev Tamm, Poul Nesgaard, Marianne Jelved, Christian Busch, Pia Tafdrup, Knud Foldschack, Lisbet Dahl, Susanne Larsen, Mette Fugl, Ida Nicolaisen, Flemming Enevold, Ole Hartling.STINE BUJE (f. 1982) er prisvindende forfatter til en række bøger med livet og døden i centrum. Hun er også debattør, foredragsholder og podcastvært. Hun er uddannet cand.comm. fra Roskilde Universitet og medlem af repræsentantskabet i Landsforeningen Liv&Død.
Vidste du, at førstehåndsindtrykket skabes på mindre end syv sekunder? Vidste du, at en let berøring kan skabe varig tillid og gode relationer mellem mennesker? Vidste du, at du kan øge din selvtillid på bare to minutter? Jesper Bergstrøm er ekspert i kropssprog, og i denne bog afslører han, hvordan du med enkle midler kan skabe gode relationer, opnå succes og markant øge din livsglæde ved hjælp af dit kropssprog. Vi taler i høj grad med kroppen. Og kroppens sprog taler både indad og udad. Vidste du for eksempel, at du kan blive glad af at smile? Når du aktiverer smilemusklerne, kan du påvirke dit humør og udløse ægte glæde. Ved at bruge din krop bevidst, kan du derved ændre din indre tilstand. Men du kan også påvirke andres opfattelse af dig ved at være bevidst om dit kropssprog. I bogen giver Jesper Bergstrøm et væld af gode råd, tips og tricks, som kan skabe en positiv forandring i dit privatliv og på jobbet allerede i dag. Du kan bl.a. blive bedre til: - Networking - Salg - Kundemøder - Ledelse - Dating
Den 24. juni 2021 ændrede alt sig på ét øjeblik. Esben Dalgaard fik beskeden om, at han havde modermærkekræft, og at den havde spredt sig. Virkeligheden forandrede sig for altid, men ikke kun for skuespilleren selv – for hjemme ventede hans kone Charlotte og deres to børn. Hvordan starter man samtalen med sin familie om, at man ikke ser ind i en alt for lang fremtid?I Mærket fortæller Esben og Charlotte Dalgaard hudløst ærligt om deres liv i kræftens skygge – for når man bliver uhelbredeligt syg, rammer det ikke kun en selv, men hele familien.Den sætter et vigtigt fokus på både den syge og de pårørende, og hvordan man kan reagere vidt forskelligt – den ene positiv og optimistisk, den anden depressiv, ensom og angstfuld. Begge parter får lov til at sætte ord på den krise, som en uhelbredelig sygdom skaber, mens bogen giver et indblik i en virkelighed, som berør mange danskere, patienter såvel som deres nærmeste.Selvom den tager personligt afsæt i Dalgaard-familien og kræftdiagnosen, er bogen en hjælp til alle familier, hvor et familiemedlem er alvorligt syg. Den giver hjælp til de svære samtaler, men også til at se den kærlighed og styrke, der kan spire frem af mørket.Mærket er illustreret med unikke fotos af familien taget i og omkring deres hjem. Den indeholder desuden et afskrift af de to døtres podcast 'Skal far dø?' til sidst i bogen.Esben Dalgaard er en dansk skuespiller, vært, forfatter og foredragsholder, kendt for sin medvirken i bl.a. Kastanjemanden, Tinka-serien, Dansegarderoben og Vores mand i Amerika. Charlotte Dalgaard Larsen er underholdningskonsulent og stifter og ejer af eget firma, Parties.dk.
”Snak på livet løs” giver konkrete idéer til, hvordan du som pårørende kan tage de vigtige snakke med en døende, før det er for sent. Bogen retter sig mod folk i alle aldre, der skal miste én, der står nær og giver konkrete bud på, hvordan man kan få det bedste ud af tiden, før døden indtræffer.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.