Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Det anslås, at cirka 30.000 østrigske børn mellem 6 og 14 år fandt vej til Danmark i de private hjælpeaktioner, der blev iværksat efter de to verdenskrige. Hjælpen blev ydet i den bedste mening, for havde børnene ikke fået en tre måneders pause fra sult, nød og sygdom, ville mange af dem formentlig være døde. Omvendt kan man spørge, hvad det gør ved et lille barn med krigstraumer at blive sendt 900 kilometer væk fra sin familie – helt alene og uden at kunne sproget? I Wienerbørn giver Elisabeth, Hilde, Kurt, Inge og Frantz deres personlige beretning om at være wienerbarn i Danmark, og hvordan det siden prægede deres liv. Hilde genså aldrig sin mor og sine søstre, efter hun var steget på toget til Danmark. Kurt blev adopteret af sin danske familie – varehusfamilien Daell – og skabte sig et godt liv i Danmark. Elisabeth spurgte mange år senere sin biologiske mor: ”Hvordan kunne du dog sende dit seksårige barn alene til et fremmed land?” ”Det var jeg nødt til. Ellers vidste jeg, at du ville være død,” lød svaret. Bogen giver med sin fortællende stil og grundige research et lyslevende indblik i efterkrigstidens Europa og det unikke stykke hjælpearbejde, der fandt sted. Det er også en lille bid Danmarkshistorie, som hermed ikke får lov at gå i glemmebogen.Wienerbørn er bogen til alle dem, der blev grebet af Claras krig.På www.wienerbarn.dk er det desuden muligt at læse flere historier og dele sin egen eller sin families historie om wienerbørnene.
Danskernes boliger har de seneste tres år haft vokseværk, og i dag er et nybygget parcelhus i gennemsnit 213 kvadratmeter stort. Men nogle danskere vælger at gå mod strømmen. Mange ønsker at komme væk fra hamsterhjulet og storbyens jag, og de drømmer om simple living og downsizing. En måde at realisere den drøm på er at flytte i et tiny house.Endnu ligger der kun få tiny houses spredt rundt omkring i Danmark, men det billede vil ændre sig markant i de kommende år. I flere kommuner har man på grund af en stigende interesse for mindre huse allerede udstykket områder specifikt til tiny houses eller godkendt lokale tiny house-projekter, mens man i andre kommuner nysgerrigt følger udviklingen og overvejer tilsvarende tiltag.Men hvad er tiny houses? Og hvordan kommer man i gang med at planlægge, bygge, indrette og bo i et? I Tiny houses får du svar på alle spørgsmålene. Her fortælles historien om ’små huse’ i Danmark gennem tiden, og der sættes fokus på tiny house-bevægelsens opståen i USA og udbredelsen til Danmark i kølvandet på finanskrisen. Læseren lærer om lovgivning, byggeproces, indretning og økonomi, og man bliver inviteret indenfor hos en håndfuld helt forskellige danskere, der har valgt at bo småt. Tiny houses giver dig al den nødvendige viden og inspiration til at realisere drømmen om at flytte til mindre!
Mad og mælk i gaderne fortæller om wienerbørnene efter 1. og 2. Verdenskrig. Med udgangspunkt i to børns oplevelser får læseren viden om, hvorfor de østrigske børn rejste til Danmark, hvordan de oplevede den lange togrejse og rekreationsopholdet hos plejefamilierne, opholdets betydning for de østrigske familier, og hvordan det gik dem senere i livet.Under EKSTRAMATERIALER finder du en pdf med: Opgaver, Kom videre, Baggrundsviden og Lærervejledning til alle seriens 13 titler - til fri download.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.