Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Hvad er det egentlig for en verden at være ung i? Klimakrise, fake news, krig, og udbredt mistrivsel blandt unge. Det er nemt at miste pusten. Men er det rigtigt, at den både er gal med verden og med ungdommen? Og hvis det er rigtigt, hvad er så baggrunden for disse tendenser?Denne bog præsenterer eleverne for grundlæggende samfundsfaglig teori, som de kan bruge til at undersøge verden omkring sig. Bogen er udarbejdet til samfundsfag på C-niveau på stx og HF. For at gøre teorien mere vedkommende har vi i bogen bestræbt os på at anvende teorien på emner, der er vigtige for eller omhandler unge. Bogen.er tilrettelagt, så den imødekommer forskellige måder at lære på:Enkle tekster om samfundsfaglig teoriDe svære ord er forklaret og kan findes bagerst i bogenAktiverende læsespørgsmål: "Mens du læser"Fokus på centrale begreberSamfCinema, enkle film, der forklarer teorien
Flere sider af KS. Grønland belyser gennem tre rigt illustrerede afsnit Grønlands historie, samfund og kultur.Bogen er tilpasset det nye KS og skrevet direkte til eleverne i HF og på VUC. Den giver mulighed for faglig fordybelse i de tre fag historie, samfundsfag og religion - og åbner samtidig for tværfagligt samarbejde mellem fagene.Historieafsnittet gennemgår Grønlands historie fra de tidligste inuit-kulturerfrem til i dag. Den historiske udvikling følges fra inuits indvandringer på øen til vikingernes bosættelser, og videre til den europæiske konkurrence om Grønlands naturressourcer i 1500 og 1600-tallet. Hovedvægten ligger på den historiske udvikling fra den dansk-norske kolonisering i 1700-tallet over integrationen i Danmark fra 1953 og til nutidens selvstyre inden for Rigsfællesskabet.Samfundsfag undersøger konsekvenserne af den moderniseringsproces, som Grønland har gennemgået i perioden fra sidste halvdel af 1800-tallet frem til i dag. Fokus ligger på udviklingen inden for samfunds- og familietyper samt moderniseringsprocessens sociale og identitetsmæssige konsekvenser.I bogens religionsafsnit beskrives væsentlige aspekter ved religionsudøvelsen inden for den traditionelle inuit-kultur. Centralt står her forholdet til naturen og fangstdyrene samt Angakkoq?ens (shamanens) funktion som bindeled til de forskellige ånder og kræfter i naturen. Endelig belyses de religiøse forandringer, som har fundet sted med europæernes ankomst fra 1700-tallet.Bogen lægger gennem figurer, opgaver og kildetekster op til elevernes og kursisternes selvstændige refleksioner og faglige stillingtagen - samt til samarbejdet mellem fagene.
Flere sider af KS - Grundbogen er tilpasset det nye KS og skrevet direkte til eleverne i HF og på VUC. Den giver mulighed for faglig fordybelse i de tre fag historie, samfundsfag og religion - og åbner samtidig for tværfagligt samarbejde mellem fagene.Bogens metodeafsnit er opdelt i klare områder fra hvert af de tre fag: kildekritik, kvantitative og kvalitative undersøgelser og fagbegreber fra religion.Bogen falder derpå i tre dele:HISTORIE præsenterer en verdenshistorisk oversigt.SAMFUNDSFAG præsenterer sociologi, politik og økonomi.RELIGION præsenterer kristendom og islam og dertil religionskritik og religionsvidenskab - samt et afsnit om,hvad religion er.
Flere sider af KS. Velfærdsstaten. Rødder og perspektiver belyser gennem tre rigt illustrerede afsnit den danske velfærdsstats opbygning, baggrund og udfordringer.Bogen er tilpasset det nye KS og skrevet direkte til eleverne i HF og på VUC. Den giver mulighed for faglig fordybelse i de tre fag historie, samfundsfag og religion - og åbner samtidig for tværfagligt samarbejde mellem fagene.Historieafsnittet undersøger, hvordan synet på det ideelle samfund har udviklet sig i Danmark i perioden fra sidste halvdel af 1800-tallet frem til årtierne efter Anden Verdenskrig. Omdrejningspunktet er de tre ideologiske retninger reformsocialisme, kommunisme og nationalsocialisme med særligt fokus Socialdemokratiets udvikling og politiske indflydelse.Samfundsfag gennemgår tre forskellige velfærdsmodeller. Dernæst zoomer vi ind på den socialdemokratiske velfærdsmodel og diskuterer, hvilke udfordringer den står overfor.I bogens religionsafsnit undersøges velfærdsstatens værdimæssige fundament. Med udgangspunkt i en redegørelse for kristen etik præsenteres forskellige vinkler på spørgsmålet om, hvorvidt velfærdsstaten har en forbindelse til samfundets kristne kulturarv.Bogen lægger gennem figurer, opgaver og kildetekster op til elevernes og kursisternes selvstændige refleksioner og faglige stillingtagen - samt til samarbejdet mellem fagene.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.