Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Vægttab er et af de allerbedste redskaber, hvis man vil undgå eller udskyde at få type 2-diabetes. Det skyldes, at der er tæt sammenhæng mellem forhøjet blodsukker og for meget fedt på kroppen: 80 pct. af alle overvægtige har allerede et let forhøjet blodsukker (prædiabetes) og dermed stærkt øget risiko for at udvikle sygdommen. En mindre andel udvikler type 2-diabetes, selv om de er normalvægtige, og de er ofte arveligt disponeret. Antallet af mennesker med type 2-diabetes blev mere end fordoblet mellem år 2000 og 2016, og alt tyder på, at den eksplosive vækst vil fortsætte. Heldigvis er det muligt at opnå et normalt blodsukker med helt almindelig mad og sund fornuft, og denne bog fortæller præcis hvordan. Metoden og de 45 nemme, velsmagende retter i bogen er resultat af et målrettet samarbejde mellem erfarne diætister fra Diabetesforeningen og Suzy Wengel, hvis succesrige slanke- og livsstilsprincipper danner fundament i den såkaldte Sense-metode. Opskrifterne er udviklet med baggrund i de officielle anbefalinger og kostråd, men så blodsukkervenligt som muligt. Sense er et populært redskab til at få styr på portionsstørrelser og spisevaner, så man taber sig uden sult, forbud og dårlig samvittighed. Titusindvis af danskere har allerede tabt sig med Sense-metoden. – Vi har bidt mærke i, at rigtig mange af dem, der har tabt sig, samtidig har fået et lavere og sundere blodsukker. Det har inspireret os til denne bog, der har specifikt fokus på, hvordan man skal spise for at sænke sit blodsukker og dermed også risikoen for type 2-diabetes, fortæller Suzy Wengel. Ud over opskrifterne og Sense-principperne indeholder bogen et lægeligt afsnit om prædiabetes, forfattet af professor Jesper Wengel og læge Anne Haghfelt. Suzy Wengel (f. 1978) udviklede Sense for at komme sin egen overvægt til livs og tabte 40 kilo på ni måneder efter sine kostprincipper. Er uddannet forskningslaborant, kostvejleder og VaneCoach og direktør i biotekfirmaet RiboTask Aps, som hun har etableret sammen med sin mand Jesper Wengel. Arbejder i dag primært med Sense, er flittig foredragsholder og forfatter til adskillige bestsellere, bl.a. Sense – slank med fornuft og Sense for hele familien, der er udkommet i mange andre lande. Har desuden tæt kontakt med det store netværk af Sense-konsulenter landet over, der er en vigtig del af slankemetodens succes – og med sine hundredtusindvis af følgere på Facebook.
Sense er en livsstil med almindelig mad i fornuftige mængder til dig, der gerne vil have sund og varieret mad. Sense henvender sig til alle mennesker, uanset størrelse og vægt, og er også velegnet til at sikre vedvarende vægttab. Også for dig med diabetes kan Sense-kost være vejen til et bedre liv - endda i mange tilfælde til et liv med mindre eller slet ingen medicin, med stabilt blodsukker og god vægtkontrol.Den nyeste forskning inden for diabetes viser, at en kost sammensat efter principperne i Sense med en kontrolleret mængde af brød, pasta, ris, kartofler, grøntsager og frugt i god balance med protein og fedtstoffer sikrer et stabilt blodsukker gennem hele dagen. Forskningen passer med de erfaringer, vi selv har gjort os gennem de seneste år, hvor vi har hjulpet hundredvis af mennesker til et lettere, sundere og gladere liv.Bogen indeholder et afsnit om vores erfaringer med Sense og diabetes. Her gennemgår vi også den nyeste forskning. Ligeledes kan du finde en grundig gennemgang af principperne bag Sense, inden vi når til opskrifterne. Opskrifterne indgår i en komplet madplan for to uger. Madplanen kan være en god hjælp til at komme i gang med at ’sense’ din egen mad. Når de to uger er gået, er der en god chance for, at du har principperne så meget inde under huden, at du kan fortsætte din rejse på egen hånd.
Slut med at tælle kalorier og veje mad i én uendelighed. Slut med at undgå fedt og spise kedelig mad. Ikke flere kure, der alligevel ikke fører til varigt vægttab. Sense viser en anden vej. En vej, der er gennemtestet, og som bygger på sund fornuft. En vej, der gør, at du kan holde dit vægttab. For altid. Sense er enkel og velsmagende mad, egnet til både singler og familier. Du lærer at prioritere de enkelte elementer i kosten på en ny måde: Masser af protein fra bl.a. fisk, kød og æg, masser af grøntsager og et par spiseskefulde fedtstof ved hvert måltid. Mindre sukker, brød, ris, pasta m.m. Du kan sagtens tilpasse dine yndlingsretter til Sense. Sense er tre hovedmåltider om dagen og fornuftige mængder. Tre-fire håndfulde mad per måltid gør dig mæt – og ja, dine hænder er din vægt. Med bogen bliver du guidet gennem alle faser af dit vægttabsforløb. Du lærer at sammensætte kosten, så den passer ind i din hverdag, og at holde dit vægttab. Du får masser af måltidseksempler og indblik i andres erfaringer med Sensekonceptet. Læs bogen fra A til Z, eller brug den som et opslagsværk i den første tid.
Ugeplanen er ment som et værktøj til dig, som gerne vil spise Sense. Køb ind efter indkøbslisten og følg de simple opskrifter. Den udfyldte kostdagbog hjælper dig til at forstå, hvordan du anvender Sense-tallerkenmodellen, og hvordan du bruger spisekasserne hen over dagen. Du kan fint genbruge ugeplanen i flere uger, hvis blot du varierer dine proteiner, grøntsager og fedtstoffer fra uge til uge. Brug ugeplanen i syv dage. Derefter vil du selv være i stand til at indsætte andre måltider til morgen, middag eller aften, og efterhånden bliver Sense til din helt egen kost. En opstart på Sense resulterer for de fleste i et vægttab på mellem et til fem kilo den første uge. Men det afgørende er, at vægttabet holder på sigt, fordi Sense er en livsstil og ikke blot en kur.
Suzy Wengels vægttabsmetode har taget Danmark med storm, og hendes opskriftsbøger har ligget på toppen af bestsellerlisterne siden 2016. I januar 2017 blev Sense kåret som vinder af TV 2-programmet ”En kur der dur”. Dette er Suzy Wengels populære grundbog i helt ny version – med al den opdaterede viden og alle de værktøjer, der baner vej for et succesrigt vægttab, samt masser af nye opskrifter, både i en version til kvinder og en version til mænd. Med Sense er det slut med at tælle kalorier og veje mad i én uendelighed og slut med kure, der ikke virker på lang sigt. Suzy Wengel og hendes Sense-metode viser en anden vej – med sund fornuft og hænderne som de vigtigste redskaber. For ja, man måler sin mad i håndfulde. Man kan spise tre sunde og velsmagende hovedmåltider hver dag. Tre til fire håndfulde mad per måltid er nok til at gøre én mæt. Man taber sig, fordi man kommer i kalorieunderskud på fornuftig vis. Der gælder ingen forbud, men man lærer at sætte sine måltider sammen på den rigtige måde og lytte til kroppens naturlige appetitsignaler. Herved får man meget lettere ved at styre trangen til mad og søde sager – og komme videre, hvis man er faldet i. Derfor kan man holde sin nye vægt resten af livet. Tusindvis af danskere har allerede afprøvet metoden med stor succes. Fire af dem fortæller i denne bog, hvordan Sense fik alle deres overflødige kilo til at forsvinde, og hvorfor metoden virker så effektivt for dem.Komplet kostplan til 9 dage27 nemme, dejlige opskrifter til både kvinder og mændRåvare-guidesSucceshistorier: sådan nåede vi drømmevægten med Sense
I “Sense for hele familien” præsenterer Suzy Wengel sit helt nye og unikke ’spisevanetræ’. Vanetræet skal motivere hele familien til at foretage overkommelige ændringer i hverdagen, ved at synliggøre de vaner, der ofte er helt ubevidste. Familien udfylder træet i fællesskab, , så alle familiemedlemmer kan blive den sundeste og gladeste version af sig selv. På denne måde bliver sense til et sjovt og motiverende projekt, som hele familien samarbejder om.Suzy Wengels sense-metode er et kærkomment alternativ til de strenge slankekure, som ofte medfører en usund yoyo-vægt. I bogen byder hun på overskuelige principper for, hvordan kosten skal sammensættes, hvis den skal mætte og bidrage til blodsukkerstabilitet hele dagen. Der præsenteres også eksempler fra familier, der har afprøvet sense-metoden, og bogen er fyldt med nemme opskrifter, som kan indgå i en travl hverdag.Forfatteren har samarbejdet med en erfaren psykolog om gode råd til, hvordan man kan tale krop og vægt med børn uden at gøre skade på deres selvtillid eller forårsage spiseforstyrrelser. “Sense for hele familien” er ikke bare en livsstilsændring, det er også et fælles familieprojekt, som skaber sammenhold og sunde sjæle.
Styr på sundhed og vægt med grønne håndfulde og spisekasser Med en ny grøn spisekassemodel og hele 100 opskrifter favner Sense-metoden nu alle, der gerne vil spise helt eller delvist plantebaseret på en sund, nem og ufanatisk måde. Kan man stadig følge Sense-metoden, hvis man gerne vil skære ned på kød, fjerkræ, fisk og skaldyr og måske endda blive vegetar? Det spørgsmål får Suzy Wengel, kvinden bag Sense, Danmarks mest populære slanke- og sundhedsværktøj, oftere og oftere. Svaret er et kæmpestort JA. Sensemetoden egner sig strålende, uanset om man sigter på en eller flere kødløse dage om ugen eller har et ønske om at spise vegetarisk eller vegansk. Hvis man lever af grøntsager, frugt, bælgfrugter, kornprodukter, nødder og frø, har man et godt udgangspunkt, både når det gælder sundhed og vægttab, men det er ikke en selvfølge, at man taber sig ved at vælge kød og andre animalske fødevarer fra. Sukker, hvidt mel og planteolier er i princippet plantebaserede valg, men de er også energitætte, ikke særlig sunde og mætter ikke ret godt. Så man skal helst vide, hvordan man får balance mellem de forskellige typer madvarer fra planteriget. Her kommer Sense – Slank med grøn mad ind i billedet – med en ny, plantebaseret spisekassemodel, der viser, hvad man skal fylde i sine hænder for at bygge sine måltider op, så de bliver så sunde og mættende som muligt. Bogen rummer 100 skønne opskrifter helt uden kød og fisk og en ugeplan med forslag til alle dagens hovedmåltider. ”At spise mere grønt handler ikke kun om at øse mere blomkål på tallerkenen eller hælde flere bælgfrugter i salaten. Det handler også om at tænke på grøntsager som hele måltidet og ikke bare som tilbehør til kød og kartofler. Mit mål med bogen er at åbne læserens øjne for grøntsager på en ny og anderledes måde,” siger Suzy Wengel.
Mad med hjerte og fornuft - 44 små og store retter, er den første i en serie af opskriftsbøger fra Sense. Bogen er til dig, der kæmper med kiloene, og til dig, der vil bevare den slanke talje, du allerede har – uden at give køb på lækker mad. Det er nemlig det, Sense handler om: kunsten at kombinere god mad med sundhed og – hvis du ønsker det – et vægttab, du kan holde. Hvis vi nu skal være ærlige: Det er ingen kunst. Sense viser dig bare en anden måde at fordele de enkelte elementer i kosten på, end du måske er vant til: flere grøntsager og mere protein fra for eksempel kød, fisk og æg. Også fedtstof til dine måltider. Til gengæld mindre brød, ris, kartofler og anden stivelse. Hænderne er din vægt, og maden er så enkel eller avanceret, som du selv vil have den. Faktisk kan du sagtens bruge dine egne yndlingsopskrifter, bare du justerer dem. Hvorfor så en serie med opskriftsbøger? Svaret er enkelt: Forfatterne elsker mad. Vi elsker mad, der ikke bare smager fantastisk, men også er sund og mætter i lang tid. Mad, der pirrer alle sanser. Mad, der er nem at lave. Og vi vil gerne dele vores passion med dig. Denne første bog viser dig, hvordan du kan tænke Sense ind i dagens store og små måltider – fra morgen til aften, fra hverdag til fest. Du kan kaste dig ud i opskrifterne uden mere kendskab til Sense, end du lige har fået, men du kan også, hvis du har lyst, læse mere i bogen om de vigtigste principper i slankemetoden.Vil du vide mere om Sense? Læs bogen ”Sense – slank med fornuft”, der udkom i efteråret 2014 ved Forlaget Wengel. Eller besøg hjemmesiden www.sensekost.dk.
Denne tredje bog viser dig, hvor nemt det er at tænke grøntsager ind i alle dagens måltider, også de hurtige ’to go-måltider’. Og kagerne? Dem skal du selvfølgelig heller ikke snydes for. Selv de kan gøres ’grønne’ og dermed mere sunde. Fra Indledningen:Bogen gør det nemt for dig at variere dit indtag af grøntsager. Vi vil gerne inspirere dig til at spise både de fine og de grove, både de grønne, de røde, de hvide og de gule – som rå, stegte, bagte eller kogte.Det handler ikke om at spise flere grøntsager, end du har lyst til. I Sense har vi den ene regel, at to ud af tre daglige hovedmåltider skal bestå af grøntsager, proteiner, fedtstoffer og eventuelt stivelse og/eller frugt – tilsammen en mængde, som mætter i fem til seks timer. Det betyder, at du fint kan spise et måltid uden grøntsager, så længe du får dem til de to øvrige måltider i løbet af dagen.Bogen indeholder også vegetarretter. Når man kender Sense-systemet, vil man vide, at man altid kan erstatte animalske proteiner med vegetabilske proteiner. Helt konkret betyder det, at for eksempel en steak kan erstattes af en stor håndfuld edamamebønner. Men det omvendte kan også fint lade sig gøre. Dermed kan vegetarretterne bruges af kødelskere ved blot at erstatte bælgfrugterne helt eller delvist med kød, fjerkræ eller fisk. Lad dig inspirere af bogens mange fine opskrifter!Opskrifterne er tilsat en god mængde fedt for at få den bedste smag frem i grøntsagerne. I vores verden smager en ret med smørstegte asparges bare bedre end en fedtfattig udgave af retten. En fed sauce, en pesto eller en klat kryddersmør gør også underværker for smagen af de gode grøntsager.De fleste retter i denne bog er helhedsmåltider: De svarer til fyldte eller næsten fyldte Sense-spisekasser. Sammensætningen i måltiderne sikrer god mæthed og et stabilt blodsukker – to ting, som er vigtige i forhold til en sund livsstil med en tilpas mængde kalorier.
Plan A er alle vores daglige måltider, som vi tilbereder fra bunden. Rigtig mad i fornuftige mængder. Vores Plan A er så enkel, at man faktisk kun behøver at huske tre elementer for at måltiderne bliver optimale: grønt, protein og fedt.Ved altid at have en Plan B sikrer man, at sundheden og motivationen ikke ryger af sporet på grund af travlhed eller stress. Plan B er sikkerhedsnettet. Den indeholder de hurtige og lette løsninger med 5-15 minutters forberedelsestid. Resultatet er stadig rigtig mad, men man bager eksempelvis ikke brødet selv, ligesom man i rimelig høj grad anvender frostvarer, konserves og for eksempel færdigkøbte fiskefrikadeller. Det er stadig sunde og velsmagende måltider – frosne grøntsager indeholder ofte lige så mange vitaminer, som de friske. Hvis du kan få måltiderne til at fungere, når du egentlig ikke har tid, eller når du har dårlig tid – kan du også få dem til at fungere, når du har god tid. De enkelte måltider kan kombineres på kryds og tværs til en dags- eller ugeplan. Der er ikke noget krav om, at man spiser kold mad til frokost og varm mad til aften – eller omvendt. I denne bog er kalorieindholdet angivet for hver ret. En fyldt spisekasse indeholder typisk mellem 400 til 600 kcal. Lidt mere for høje kvinder og mænd, men så er der også plads til lidt ekstra kalorier. Du kan kaste dig ud i opskrifterne uden mere kendskab til Sense. Men du kan også, hvis du har lyst, læse mere i bogen om de vigtigste principper i Sense-kost.Vil du vide mere om Sense? Læs bogen ”Sense – slank med fornuft”, der udkom i efteråret 2014 ved Forlaget Wengel. Eller besøg hjemmesiden www.sensekost.dk.
”Mad er fællesskab, nydelse og glæde …” Festlige retter med Sense spænder fra det eksotiske, kraftige og saftige til det raffinerede, elegante og enkle. Der er små retter, store retter og hele menuer – noget for enhver smag og til enhver festlig lejlighed. Du kan gribe et af de mange forslag til menuer eller sammensætte dine egne. Opskrifterne er bygget sådan op, at det er nemt at pille enkelte retter ud og kombinere på kryds og tværs. Festlige retter med Sense er til alle, der elsker lækker festmad. Den er til dig, der ikke behøver tænke på kiloene, og til dig, der kæmper med vægten. Ikke fordi denne bog består af ’slankeretter’– det gør den ikke – men fordi du ikke må snyde dig selv for et festmåltid i ny og næ med familie og venner. Det er simpelthen med til at gøre livet dejligere, ikke? Og du kan nyde din mad med god samvittighed! Hvordan kan du læse om i bogens forord, der er skrevet af psykolog og Sense-konsulent Lotte Quist Michaelsen, samt i den korte introduktion til Sense, bogen også rummer. Om Sense: Med bogen Sense – slank med fornuft, udgivet ved Forlaget Wengel i 2014, blev Sense kendt som en anderledes vej til sund livsstil og varigt vægttab – en vej, hvor fanatiske kostråd er erstattet af sund fornuft og enkle, men effektive redskaber. Budskabet er, at man kan leve sundt uden at give køb på lækker mad, hygge og fest.
Nu er travlhed ikke længere nogen undskyldning for at ringe til pizzamanden.”Jeg har ikke tid til at lave sund mad” er en af de mest almindelige undskyldninger, for mange tror, at det tager lang tid at lave gode og sunde måltider. Men sådan behøver det slet ikke at være, lover Suzy Wengel, kvinden bag spisesystemet Sense.Gennem de seneste seks år har hun hjulpet hundredtusindvis af mennesker med at opnå en sundere vægt og bedre spisevaner med sine helt enkle principper om håndfulde og spisekasser. Men hun ved også, både fra sit tætte samspil med læsere, følgere og online-klubmedlemmer og fra sin egen travle hverdag, at hvert et minut i køkkenet tæller, når der er knald på. Derfor har hun sat sig for at vise, at man sagtens kan lave god og mættende mad, selv om der kun er 20 minutter at gøre godt med – eller endnu mindre.”Jeg gør det jo selv to-tre gange om ugen, og familien synes altid, at det smager sindssygt godt. F.eks. når jeg laver gryderetter med skønne rester fra køleskabet og bælgfrugter fra dåse eller pasta fra skuffen. Så en del af kunsten er at have et godt lager, som man altid kan trylle et lækkert, sundt og mættende måltid ud af i en fart,” fortæller Suzy Wengel.I sin nye bog Sense Express præsenterer hun en perlerad af lynopskrifter til alle måltider i fire uger. 20 minutter i køkkenet er den maksimale tidsramme. Nogle retter er dog klar til at komme på bordet efter bare 10 minutter.
Er du en af de stadig flere danskere, der tager vægttabsmedicin – eller overvejer at gøre det? Så glæd dig til denne bog, der forklarer, hvordan du får de revolutionerende, men også dyre, GLP-1-præparater til at virke på den mest effektive måde, så du opnår et sundt vægttab. Ikke mindst ved at optimere dine måltider og supplere med lidt motion. Bogen viser vej til en sundere og mere langsigtet strategi, der både hjælper én til at opnå vægttabsmålet og øger chancen for at bevare det gode resultat, også efter at være stoppet med medicinen.Majken Brinkmann, der er læge, og Suzy Wengel, ophavskvinden til sundhedskonceptet Sense og forfatter til en stribe bestsellere om vægttab, besvarer alle de vigtigste spørgsmål om vægttabsmedicin og viser trin for trin, hvordan man opnår den bedste vægttabsrejse.Bogen rummer desuden seks kostplaner og 100 sunde, billige og nemme opskrifter, skræddersyet til en hverdag med vægttabsmedicin.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.