Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
I sine fortællinger gør Karen Blixen ofte brug af centrale bibelske fortællinger, der indføres kontrapunktisk til hendes egne fortællinger. Svend Bjerg viser, hvorledes fx ”Babettes Gæstebud” ironisk og humoristisk spiller på den bibelske sidste nadver. Via eksempellæsninger viderefører og eksemplificerer Svend Bjerg tesen om transfiguration.
Paul Tillich er en af de mest betydningsfulde teologer i nyere tid og måske mere aktuel i dag end nogensinde. Om det gælder forholdet mellem kirke og kultur, mellem religion og modernitet eller spørgsmålet om gudsbegrebet er Tillich en væsentlig og uomgængelig samtalepartner. Ja, man kan næppe forstå den religionspædagogiske debat i dag uden at kende Tillich som baggrund. Han fastholder, at religion ikke kan marginaliseres i en privatsfære, men er en uundværlig dybdedimension i kultur, samfund og menneskeliv. Den religiøse dimension indeholder artikler, der spænder fra Tillichs syn på kultur og politik, hans religionsbegreb og skelsættende korrelationsmetode, til hans overvejelser om gudsbegrebet - alt sammen sat i relation til den religionspædagogiske debat.Bidrag af Kjeld Holm, Svend Bjerg, Troels Nørager, Eberhard Harbsmeier og Steffen Johannessen.
I tre kapitler demonstreres, hvordan troen genbeskriver livet, så det får et overskud af liv.
Med udgangspunkt i vor tids ekspanderende billedkultur formuleres en synsteologi og et opgør med den ikonoklastiske arv fra reformationens billedstormere.
Kravet om aktuel politisk handling, orienteret ud fra Jesu etik, det er, hvad Svend Bjerg og Palle H. Steffensen skriver om i deres 16 eksemplariske politiske prædikener, afbrudt nu og da af skæve citater.Her åbnes døren for at tale om os som sociale mordere, om vor strukturelle næste, om værdiløse værdier og om politisk moral som det, vi har held med at slippe godt fra, uopdaget og skrupelløst. Prædikerne lancerer en bidende kritik af liberalismen, bekymringsideologien og alle vore iøjnefaldende politiske bjælker.Bogen giver den politiske prædiken en tiltrængt renæssance i en folkekirke, som har glemt, at samfundskritik er forudsætning for et socialt evangelium. Her plantes en vækstfremmer, en reformert inspireret etik i et luthersk miljø.Politiske prædikener bestyrker os i tilliden til vor fælles elementære tro, for ikke at sige troen i al enfoldighed, den som vi alle deler.Om forfatterneSvend Bjerg, født 1942, dr.theol. Tidligere lektor i systematisk teologi ved universiteterne i Aarhus og København, hjælpepræst, sidst ved Frederiksborg Slotskirke, Hillerød.Palle H. Steffensen, født 1941, cand. pæd. Tidligere adjunkt på Aalborg Seminarium, studielektor på Tønder Statsseminarium, sognepræst i Godthaab sogn ved Aalborg, skoledirektør i Aabybro kommune, sognepræst i Strøby sogn, Stevns.Svend Bjerg og Palle H. Steffensen har tidligere udgivet: Den ualvorlige præstekirke, 1995; Den magtfulde kirke, 1997; Præsten på arbejde, 2000 og Nedlæg folkekirken, 2003.Prædikensamlingen hermed anbefalet til inspiration. Afslutningsvis bør nævnes, at ikke mindst springene fra evangelieteksterne til det politiske emne, som bliver tematiseret, ofte overrasker. Præsteforeningens Blad
Kravet om aktuel politisk handling, orienteret ud fra Jesu etik, det er, hvad Svend Bjerg og Palle H. Steffensen skriver om i deres 16 eksemplariske Politiske prædikener, afbrudt nu og da af skæve citater.Her åbnes døren for at tale om os som sociale mordere, om vor strukturelle næste,om værdiløse værdier og om politisk moral som det, vi har held med at slippegodt fra, uopdaget og skrupelløst. Prædikerne lancerer en bidende kritik afliberalismen, bekymringsideologien og alle vore iøjnefaldende politiske bjælker.Bogen giver den politiske prædiken en tiltrængt renæssance i en folkekirke,som har glemt, at samfundskritik er forudsætning for et socialt evangelium.Her plantes en vækstfremmer, en reformert inspireret etik i et luthersk miljø. Politiske prædikener bestyrker os i tilliden til vor fælles elementære tro, for ikke at sige troen i al enfoldighed, den som vi alle deler.
Prædikener der åbner de evangeliske fortællinger – også de vrangvillige og de vanskelige
Den første samlede fremstilling af N.F.S. Grundtvigs dogmatik, sådan som den kan læses ud af hans sene værk fra 1855-61 Den christelige Børnelærdom.
Prædikenen skal give os smagsprøver på Guds rige, så vi sanser evangeliet med krop og sind.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.