Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Denne anvisning har til formål at danne et detaljeret overblik over de varmeisoleringsmaterialer, der på nuværende tidspunkt er på det danske marked, dels ved at beskrive væsentlige egenskaber, og dels hvordan materialerne kan anvendes i udvalgte bygningsdele.Først behandler anvisningen emnerne dokumentation og egenskaber for varmeisoleringsmaterialer som helhed for at lette sammenligningen på tværs af materialetyper. Det omfatter bl.a. deklarering og CE-mærkning, varmeledningsevne, brandtekniske egenskaber, fugttekniske egenskaber og bæreevne. Andre forhold af betydning for anvendelse af materialer til varmeisolering af bygninger, som livscyklusvurdering, tilsætningsstoffer og arbejdsmiljø, behandles også. Derefter beskrives 28 forskellige varmeisoleringsmaterialer hver for sig med fokus på egenskaber og typisk anvendelse.Anvisningen beskriver funktionskrav til ydervægge, terrændæk og tag med særligt fokus på, hvad man skal være opmærksom på ved anvendelse af materialer til varmeisolering, og eksempler på udformninger, der lever op til disse krav. Den viser også eksempler på forskellige konstruktioners klimapåvirkning for at illustrere, hvilken betydning valget af materialer har for en given bygningsdel ved en livscyklusvurdering. Afslutningsvis giver anvisningen eksempler på efterisolering af muret etagebyggeri.Anvisningen er rettet mod projekterende og udførende i byggebranchen, professionelle bygherrer, bygningsmyndigheder samt producenter og leverandører af isoleringsmaterialer. Anvisningen kan også anvendes i undervisningsøjemed.
Denne anvisning har til formål at reducere det store antal af omfattende og kostbare skader ved at gøre vores bygninger mere fugtsikre – både ved nybyggeri og renovering.Anvisningen indeholder grundlæggende oplysninger om luftfugtighed, materialernes fugtligevægtstilstand og beregning af fugttransport. Det er hensigten, at læseren ved hjælp af anvisningen bliver i stand til også at bedømme fugtforholdene i bygningsdele og konstruktioner, også andre end de viste, samt til at foreslå udbedring af konstaterede fugtskader.Anvisningen henvender sig både til projekterende, rådgivere og udførende.
Denne anvisning har til formål at reducere de mange omfattende og kostbare skader, der opstår hvert år som følge af uhensigtsmæssige forhold under projektering og udførelse. Anvisningen skal medvirke til at gøre vore bygninger mere fugtsikre – både ved nybyggeri og ved renovering af eksisterende bygninger.Anvisningen giver værktøjer til brug ved planlægning, projektering og udførelse, og den henviser specifikt til et værktøj til beregning af de økonomiske konsekvenser af at anvende overdækninger af forskellige typer i byggefasen.Anvisningen gennemgår også forhold i forbindelse med et- og fem-årsgennemgang og udbedring. Der vises en række eksempler på, hvordan opgaver kan gribes an både ved planlægning, projektering og udførelse.Anvisningen er udformet, så den kan være en hjælp til både projekterende og udførende.
Det er håbet, at anvisningen om udformning af bygningsdele kan reducere det store antal af omfattende og kostbare skader, der opstår hvert år som følge af forkert udformede bygningsdele. Anvisningen skal medvirke til at gøre vore bygninger mere fugtsikre – både ved nybyggeri og ved renovering af eksisterende bygninger. Anvisningen er udformet, så den kan være en hjælp til både projekterende og udførende.Anvisningen omtaler forudsætningerne for korrekt udførelse af en række bygningsdele og indeholder desuden mange eksempler på udformning af konstruktionerne i kældre, krybekældre, terrændæk, gulve, ydervægge, vinduer og tage samt sammenbygning mellem disse.Denne anvisning er udvidet med en mere dybdegående behandling af, hvordan bygningsdele kan renoveres, og desuden er der tilføjet et antal tjeklister til brug ved projektering og udførelse.
Anvisning 278 har til formål at reducere de mange omfattende og kostbare skader, der opstår hvert år som følge af uhensigtsmæssige forhold under projektering og udførelse. Anvisningen skal medvirke til at gøre vore bygninger mere fugtsikre – både ved nybyggeri og ved renovering af eksisterende bygninger. Anvisningen giver værktøjer til brug ved planlægning, projektering og udførelse, og den henviser specifikt til et værktøj til beregning af de økonomiske konsekvenser af at anvende overdækninger af forskellige typer i byggefasen. Anvisningen gennemgår også forhold i forbindelse med et- og fem-årsgennemgang og udbedring. Der vises en række eksempler på, hvordan opgaver kan gribes an både ved planlægning, projektering og udførelse. Anvisningen er udformet, så den kan være en hjælp til både projekterende og udførende.
Anvisning 277 har til formål at reducere det store antal af omfattende og kostbare skader ved at gøre vores bygninger mere fugtsikre – både ved nybyggeri og renovering.Anvisningen indeholder grundlæggende oplysninger om luftfugtighed, materialernes fugtligevægtstilstand og beregning af fugttransport. Det er hensigten, at læseren ved hjælp af anvisningen bliver i stand til også at bedømme fugtforholdene i bygningsdele og konstruktioner, også andre end de viste, samt til at foreslå udbedring af konstaterede fugtskader.Anvisningen henvender sig både til projekterende, rådgivere og udførende.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.