Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Fire små lækre og superinformative guider samlet i én til naturens spiselige planter.Bag Den lille vilde, der ikke bare er en, men hele fire små guidebøger samlet i en fin æske, står Danmarks mest kendte sankeekspert, Thomas Laursen, og fotografen Jannick Børlum.Bøgerne er inddelt efter de vilde planters fire sæsoner – det helt spæde forår, forår, sommer og sensommer – og beskriver de vigtigste urter, blomster, bær og frugter, som vi kan samle og anvende i køkkenet. De fire bøger er lige til at til at putte i lommen hver for sig og tage med på sanketuren eller bare den almindelige gåtur i naturen. De er inddelt i de forskellige biotoper, så det er nemt at finde og identificere de enkelte planter.Hver plante er tydeligt angivet med et billede af selve planten og et af planten på voksestedet i netop den sæson, bogen dækker. Der er desuden også en kort informerende tekst, som hjælper én med at identificere planten og fortæller om dens mulige anvendelse.Den lille vilde er et sæt praktiske og meget anvendelige guider i forlængelse af Thomas Laursens tidligere populære bøger om vild mad. Med sin lækre og æstetiske indpakning er bogen en oplagt gave, og den bør stå i bogreolen i ethvert sommerhus.
Saml urter og brug dem i køkkenet - hver dag. Dette er bogen, der med tip til at sylte, salte, henkoge, tørre, fermentere og meget mere giver konkrete ideer til, hvordan man bruger alt det, man kan samle ude i naturen, i sin daglige madlavning. Samler, kok og naturvejleder Thomas Laursen viser i sin nye bog, hvordan man salter, sylter, tørrer og fermenterer naturens spiselige vilde urter, svampe og bær, så man kan lave sit eget vilde forrådskammer. Med det har man altid noget, man kan tage ned fra hylden eller ud af køleskabet og bruge til at give maden masser af smag og et personligt touch. I sin første bog tog Thomas Laursen afsæt ude i naturen, hvor han vejledte i, hvilke vilde planter der voksede i de forskellige biotoper. I Vild mad i køkkenet er han rykket ind til køkkenbordet, hvor han bruger alt det gode fra naturen til at lave et væld af lækre ting og sager, man kan have glæde af hele året rundt. Bogen indeholder således også en masse enkle, lækre, let tilgængeligt retter, der alle er en blanding af købt, dyrket, avlet, samlet, fermenteret og saltet, og alle er sprængfyldt med god smag. Det er mad, der for eksempel kan minde én om den sommerdag, man plukkede de roser, hvis duft nu springer ud af flasken og kommer i salaten med hummer.
SVAMPE ER FREMTIDENSankeekspert og kok Thomas Laursen har i årevis sanket svampe til de allerbedste restauranter i Danmark. Nu deler han sin ekspertviden om svampene i den vilde danske natur og forvandler dem til vidunderlige måltider.DEN STORE VILDE SVAMPEBOG er en indføring i de mange svampe, der vokser i Danmark – også dem, man ikke plejer spise, men som smager skønt. Og en utraditionel kogebog, der gør svampene til måltidets stjerner.Thomas Laursen er urte- og svampesamler, kok, iværksætter og foredragsholder. Han driver virksomheden Wildfooding, der leverer vilde urter og svampe til en række toprestauranter i Danmark (Noma, Geranium m.fl.) og er forfatter til flere bestsellere, senest Den lille vilde. @wildfooding
Denne bog af manden, der samler urter til de bedste restauranter i Danmark griber fat i en af tidens store trends: At mange gerne vil i gang med at samle spændende spiselige planter og svampe – ja, i det hele taget være ude i og høste af den fantastiske natur, der omgiver os. Så tag med på tur! Thomas Laursen er eksperten, der har samlet vilde urter det meste af sit liv og kender Danmarks natur som sin egen bukselomme. Og han har øjnene med sig, når han dagligt bevæger sig rundt derude. Hans arbejde er at finde spiselige planter, bær, tang, urter og svampe, som han leverer til de bedste restauranter i Danmark. Med denne bog har læseren mulighed for at følge med ham ud i naturen. ”Ofte siger folk, at de skal i skoven for at plukke vilde planter!” fortæller Thomas. ”Men skoven er faktisk slet ikke det mest oplagte sted. I det hele taget er der ikke et sted, hvor man kan finde alt. Man er nødt til at bevæge sig rundt til forskellige typer natur, der er i de forskellige biotoper.” For at kunne finde planter, er man derfor nødt til på forhånd at vide lidt om, hvilke planter der vokser i de forskellige biotoper, så man også ved, hvad man skal lede efter og holde øje med. Derfor er bogen er inddelt i de forskellige biotoper: Vandløbet, mosen og søen, Stranden, Løvskoven, Nåleskoven, Grøften, engen og vejkanten, Stranden, Saltengen, Løvskoven, Nåleskoven, Hegnet, Byen, Marken, Ruderatet og Havet. Thomas viser, hvordan man går på jagt efter de lækre vilde råvarer, og hvilke biologiske forhold, der skal være til stede, hvis man vil finde alt fra karljohansvampe, kantareller og malurt til skovmærke og spiseligt tang. Undervejs giver han sine bedste tips og råd med på vejen. Turen ender efter hvert kapitel hjemme i Thomas’ køkken, hvor han viser enkle, lækre og moderne retter med det vilde som hovedingrediens. Retterne kan alle tilberedes derhjemme, men nogle af dem er også egnede som et lille måltid eller en lille feltration ude i naturen.
Vi er i slutningen af april, og det går stærkt derude lige nu. Det pibler frem med blade, urter, skud og endda svampe. Sidstnævnte er afsnittets fokus, nemlig den mystiske morkel. Elsket og beundret for sin smag og forårstilstedeværelse. Thomas og Peter er nødt til at forsøge at finde den svære svamp. En skov på Djursland er kulisse, og skoven holder på minder for Thomas.Værter: Thomas Laursen og Peter Ørbæk Redaktører: Kristoffer Dahy Ernst, Euroman og Mette Hovmand-Stilling Musik: Upright MusicProduceret af Talk Town, Story House EgmontFølg sæsonen, og tag med på sanketur efter naturens vilde smage. Thomas Laursen og Peter Ørbæk viser hvor nemt det er at nyde det vilde spisekammer, når de sammen drager ud i de vilde urtehaver, samler hvad de kan finde, og bruger det i køkkenet. En podcast fra Talk Town og Euroman.Værter: Thomas Laursen og Peter Ørbæk Redaktører: Kristoffer Dahy Ernst, Euroman og Mette Hovmand-Stilling Musik: Upright Foto: Jannick BørlumProduceret af Talk Town, Story House Egmont, 2021Thomas Laursen er kok, lærer, foredragsholder, professionel urtesamler, iværksætter og indehaver af Wildfooding.Peter Ørbæk er radio-, tv- og podcastvært og tilrettelægger.
11. marts, 2021: Forårets øjne åbner sig så småt, og Boserup skov ved Roskilde fjord dækkes af et lag af sæsonens nye spiselige urter. Thomas bliver vild ved synet af nytilkommen brændenælde, skvalderkål, løgkarse - og endda kystens lægekokleare. Men faren lurer: Peter vil have ramsløg, i en skov som hverken Thomas eller Peter kender sådan rigtig godt. Man kan vide meget, men magten ligger hos Boserup skov i dag.Værter: Thomas Laursen og Peter Ørbæk Redaktører: Kristoffer Dahy Ernst, Euroman og Mette Hovmand-Stilling Musik: Iffar - Pokhara (Upright) Produceret af Talk Town, Story House EgmontFølg sæsonen, og tag med på sanketur efter naturens vilde smage. Thomas Laursen og Peter Ørbæk viser hvor nemt det er at nyde det vilde spisekammer, når de sammen drager ud i de vilde urtehaver, samler hvad de kan finde, og bruger det i køkkenet. En podcast fra Talk Town og Euroman.Værter: Thomas Laursen og Peter Ørbæk Redaktører: Kristoffer Dahy Ernst, Euroman og Mette Hovmand-Stilling Musik: Upright Foto: Jannick BørlumProduceret af Talk Town, Story House Egmont, 2021Thomas Laursen er kok, lærer, foredragsholder, professionel urtesamler, iværksætter og indehaver af Wildfooding.Peter Ørbæk er radio-, tv- og podcastvært og tilrettelægger.
Alt kan ske på en fisketur. Hornfiskene er kommet, strandarven kigger frem, og lægekoklearen står i blomst. Så Peter og Thomas må på fisketur efter en hornfisk ved Munkholmbroen i Isefjorden, og sætte friskfanget fisk sammen med fjordens urter. Men ikke alt går som planlagt, hvilket sætter mange tanker i gang hos Thomas og Peter.Værter: Thomas Laursen og Peter Ørbæk Redaktører: Kristoffer Dahy Ernst, Euroman og Mette Hovmand-Stilling Musik: UprightProduceret af Talk Town, Story House EgmontFølg sæsonen, og tag med på sanketur efter naturens vilde smage. Thomas Laursen og Peter Ørbæk viser hvor nemt det er at nyde det vilde spisekammer, når de sammen drager ud i de vilde urtehaver, samler hvad de kan finde, og bruger det i køkkenet. En podcast fra Talk Town og Euroman.Værter: Thomas Laursen og Peter Ørbæk Redaktører: Kristoffer Dahy Ernst, Euroman og Mette Hovmand-Stilling Musik: Upright Foto: Jannick BørlumProduceret af Talk Town, Story House Egmont, 2021Thomas Laursen er kok, lærer, foredragsholder, professionel urtesamler, iværksætter og indehaver af Wildfooding.Peter Ørbæk er radio-, tv- og podcastvært og tilrettelægger.
I disse dage besøges de danske sommerkyster af både mennesker, rejer og urter. Thomas og Peter besøger en hemmelig strand på Djursland, som er betydningsfuld for Thomas. Stranden huser en urt som Peter har set meget frem til - men Thomas har andre interesser. Med sin søn Asger, er Thomas mere interesseret i at smide bukserne, og stryge efter sandstrandens hesterejer. De skal ende deres dage på et spyd, og på en salat med salturten, som de finder kun 100 meter fra rejerne. Værter: Thomas Laursen og Peter Ørbæk Redaktører: Kristoffer Dahy Ernst, Euroman og Mette Hovmand-Stilling Musik: UprightProduceret af Talk Town, Story House EgmontFølg sæsonen, og tag med på sanketur efter naturens vilde smage. Thomas Laursen og Peter Ørbæk viser hvor nemt det er at nyde det vilde spisekammer, når de sammen drager ud i de vilde urtehaver, samler hvad de kan finde, og bruger det i køkkenet. En podcast fra Talk Town og Euroman.Værter: Thomas Laursen og Peter Ørbæk Redaktører: Kristoffer Dahy Ernst, Euroman og Mette Hovmand-Stilling Musik: Upright Foto: Jannick BørlumProduceret af Talk Town, Story House Egmont, 2021Thomas Laursen er kok, lærer, foredragsholder, professionel urtesamler, iværksætter og indehaver af Wildfooding.Peter Ørbæk er radio-, tv- og podcastvært og tilrettelægger.
En halv time. Det er alt, hvad Thomas skal bruge for at lave en salat (inkl. tilberedning og anretning) med urter og grønt fundet tæt på sommerhuset på Djursland. Peter tror på det, men gider heller ikke urtejæger-Thomas, som ikke har tid til at tale. Pointen er tydelig: Der er mad derude overalt lige nu, se at få fingrene i den!Værter: Thomas Laursen og Peter Ørbæk Redaktører: Kristoffer Dahy Ernst, Euroman og Mette Hovmand-Stilling Musik: Upright Produceret af Talk Town, Story House EgmontFølg sæsonen, og tag med på sanketur efter naturens vilde smage. Thomas Laursen og Peter Ørbæk viser hvor nemt det er at nyde det vilde spisekammer, når de sammen drager ud i de vilde urtehaver, samler hvad de kan finde, og bruger det i køkkenet. En podcast fra Talk Town og Euroman.Værter: Thomas Laursen og Peter Ørbæk Redaktører: Kristoffer Dahy Ernst, Euroman og Mette Hovmand-Stilling Musik: Upright Foto: Jannick BørlumProduceret af Talk Town, Story House Egmont, 2021Thomas Laursen er kok, lærer, foredragsholder, professionel urtesamler, iværksætter og indehaver af Wildfooding.Peter Ørbæk er radio-, tv- og podcastvært og tilrettelægger.
I dette afsnit af podcasten, Søn af alt der gror, er Thomas og Peter meget tæt på København, men stadig helt ude i skoven. De finder det vilde i Kongelundsskoven på Amager og opdager et løg, der er så lokalt, at det bør blive døbt københavnerløget.Værter: Thomas Laursen og Peter Ørbæk Redaktører: Kristoffer Dahy Ernst, Euroman og Mette Hovmand-Stilling Musik: Iffar - Pokhara (Upright) Produceret af Talk Town, Story House EgmontFølg sæsonen, og tag med på sanketur efter naturens vilde smage. Thomas Laursen og Peter Ørbæk viser hvor nemt det er at nyde det vilde spisekammer, når de sammen drager ud i de vilde urtehaver, samler hvad de kan finde, og bruger det i køkkenet. En podcast fra Talk Town og Euroman.Værter: Thomas Laursen og Peter Ørbæk Redaktører: Kristoffer Dahy Ernst, Euroman og Mette Hovmand-Stilling Musik: Upright Foto: Jannick BørlumProduceret af Talk Town, Story House Egmont, 2021Thomas Laursen er kok, lærer, foredragsholder, professionel urtesamler, iværksætter og indehaver af Wildfooding.Peter Ørbæk er radio-, tv- og podcastvært og tilrettelægger.
Det er Sankt Hans dag, og alt blomstrer, dufter og lokker. Peter har lokket Thomas til Nørrebro, for at finde på noget spændende med de vilde planter som byen tilbyder. Det er en nem opgave for Thomas, og det ender med en ret som strækker tydelige spor til 80'erne, men med en olie af skivekamille. Så smager det pludselig meget af Nørrebros urter på en Sankt Hans dag 2021.Værter: Thomas Laursen og Peter Ørbæk Redaktører: Kristoffer Dahy Ernst, Euroman og Mette Hovmand-Stilling Musik: UprightProduceret af Talk Town, Story House EgmontFølg sæsonen, og tag med på sanketur efter naturens vilde smage. Thomas Laursen og Peter Ørbæk viser hvor nemt det er at nyde det vilde spisekammer, når de sammen drager ud i de vilde urtehaver, samler hvad de kan finde, og bruger det i køkkenet. En podcast fra Talk Town og Euroman.Værter: Thomas Laursen og Peter Ørbæk Redaktører: Kristoffer Dahy Ernst, Euroman og Mette Hovmand-Stilling Musik: Upright Foto: Jannick BørlumProduceret af Talk Town, Story House Egmont, 2021Thomas Laursen er kok, lærer, foredragsholder, professionel urtesamler, iværksætter og indehaver af Wildfooding.Peter Ørbæk er radio-, tv- og podcastvært og tilrettelægger.
Kronjysk krebsejagt i kærtidslens skygge. Hvor placerer det sig at fange signalkrebs? Lystfiskeri eller sankning? Måske begge? Thomas har store forventninger til krebsefangeriet i Nørreå, hvor han og Peter er blevet inviteret forbi af Franz og hans seksårige søn Frej. Der er tusindvis af krebs i åen og store tidsler i mjødurteengen. Værter: Thomas Laursen og Peter Ørbæk Redaktører: Kristoffer Dahy Ernst, Euroman og Mette Hovmand-Stilling Musik: Upright Produceret af Talk Town, Story House EgmontFølg sæsonen, og tag med på sanketur efter naturens vilde smage. Thomas Laursen og Peter Ørbæk viser hvor nemt det er at nyde det vilde spisekammer, når de sammen drager ud i de vilde urtehaver, samler hvad de kan finde, og bruger det i køkkenet. En podcast fra Talk Town og Euroman.Værter: Thomas Laursen og Peter Ørbæk Redaktører: Kristoffer Dahy Ernst, Euroman og Mette Hovmand-Stilling Musik: Upright Foto: Jannick BørlumProduceret af Talk Town, Story House Egmont, 2021Thomas Laursen er kok, lærer, foredragsholder, professionel urtesamler, iværksætter og indehaver af Wildfooding.Peter Ørbæk er radio-, tv- og podcastvært og tilrettelægger.
Vi er taget med ‘sankemesteren’ Thomas Laursen til Utterslev Mose for at lære at finde mad i naturen. Vi stikker næsen i småerotiske blomster, spiser mælkebøtter og løgkarse og får guides til sankeudstyr. Naturen byder nemlig på et skatkammer af spiselige sager, men husk: Du må aldrig spise noget, du ikke ved, hvad er!
Describes the characteristics of public investment management (PIM) in seven EU countries as it applies to a single sector-transport infrastructure. This title highlights some of the common challenges that four EU member states - Poland, Slovakia, Slovenia, and Latvia - face as they plan and execute their transport infrastructure projects.
Danish Dynamite sætter fokus på fodboldspillerne fra de glade 80’ere, lader dem fortælle historierne fra dengang og trække tråde op til i dag. De fortæller om holdet og kampene, om forberedelserne, det mentale pres, de private omkostninger, sejre og nederlag – og selvfølgelig masser af sjove anekdoter og oplevelser fra omklædningsrummene.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.