Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Gennem en række centrale temaer i Den Kolde Krig belyses periodens forløb og efterfølgende betydning med perspektivering til de udfordringer, som i dag præger national og international politik.Bogen er bygget op med et indledende overblikskapitel, hvor eleverne præsenteres for en kort kronologisk gennemgang af Den Kolde Krigs forløb og vigtigste tendenser. Herefter følger en række tematiske nedslag i Den Kolde Krigs verden med traditionelle temaer om konflikter og stedfortræderkrige, men også mere utraditionelle om spionage, hverdagsliv og propaganda. Det sidste kapitel tager fat i de koldkrigsreminiscenser, der eksisterer i aktuelle konflikter og debatter.Bogens temaer kan læses uafhængigt af hinanden og i valgfri rækkefølge og indeholder forskellige forslag til fordybelse i form af gruppearbejde, elevpræsentationer og mindre projekter. Hvert kapitel er udstyret med kilder undervejs samt et tematisk fokuseret kildesæt. Eleverne bliver løbende præsenteret for en række forskellige metodiske og teoretiske indgangsvinkler til de enkelte temaer, som giver mulighed for at kvalificere deres faglige forståelse.
Samfundsfag på tværs er en grundbog til samfundsfag på C-niveau. Udgivelsen er bygget op omkring fire centrale temaer: Køn i det senmoderne samfundUlighed og velfærdIndvandring og integrationKlimakrisen og DanmarkDe fire temaer dækker tilsammen den nye læreplan til C-niveau og åbner op for tematisk undervisning gennem hele året. Hvert af bogens fire temaer behandles ud fra en sociologisk, politologisk og økonomisk vinkel og dækker således også det nye grundforløb.Alle kapitler indeholder et udvalg af arbejdsopgaver og elevaktiverende og kreative øvelser, så man som underviser får god mulighed for at variere undervisningen undervejs.
Den ny indvandring fokuserer på indvandringen til Danmark siden 1960’erne. I den aktuelle politiske debat er indvandrere og flygtninge ofte et hedt debatemne, hvor fronterne til tider trækkes hårdt op. Indvandringen har fra periodens begyndelse været til debat, fordi Danmark siden 1960’erne har forandret sig bl.a. som følge af de forskellige indvandringsbølger, der har præget perioden.Bogen giver et kronologisk og tematisk overblik over indvandringen til Danmark og belyser politikernes og befolkningens syn på indvandringen. Hvert kapitel indeholder et stort og varieret kildemateriale, læseformål, læsefokus og en bred mængde elevaktiverende øvelser, der lader eleverne arbejde problemorienteret og selv tage stilling til emnerne.Bogen kan bruges enten som grundbog til et forløb i historieundervisningen eller som udgangspunkt for opgaveskrivning.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.