Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
UD AF DIABETES 2 er det 21. århundredes mest ambitiøse bog. Den er skrevet for at knække en eksplosiv vækst i antallet af danskere med type 2 diabetes, der hastigt nærmer sig 500.000. Den er skrevet i fascination af den kompetente menneskekrop og med respekt for menneskets behov for mening med det, det gør. I bogen får du: Opgør med myten om, at diabetes 2 er en kronisk sygdom. En grundig indføring i sukkers samspil med de vigtigste celler i kroppen – sukkers ABC. Overblik over tre metoder til frihed for diabetes 2. En komplet forståelse af alt det, der hjælper dig med at holde dit blodsukker stabilt. Biologisk viden og en praktisk køreplan til at erstatte kroniske sygdomsprocesser med selvforstærkende sundhedsprocesser. Præcis og kompromisløs guide til den optimale livsstil for dig, der ønsker at blive eks-diabetiker eller dig, der gerne vil forebygge diabetes 2. 50 kompromisløse opskrifter på de lækreste kød-, fisk-, æg- og grøntsagsretter, der forkæler din krop og dine sanser hele vejen ud af diabetes 2. Skemaer, så du let planlægger dine kompromisløse uger og følger med i din sygdoms udvikling. Følger du bogens anvisninger, vil du slippe for diabetes 2 eller nedsætte symptomerne drastisk og desuden blive fri for ledsmerter, træthed og inflammationstilstande. Vejen ud af diabetes 2 skal også være en gastronomisk forkælelse uden afsavn. Derfor er det tidligere michelinkok Thomas Rode, der har bidraget med opskrifter til bogen.
Palæokost – også kaldet stenalderkost – handler ikke om, at du skal jage mammutter og samle blåbær i skoven. Men om at droppe de moderne fødevarer, der ødelægger din krop, og i stedet for spise naturlig og sund mad med den rigtige fordeling af protein, fedt og kulhydrat.I dette uddrag fra bøgerne Stenalderkost og Palæo af gourmetkokken Thomas Rode Andersen og Thilde Jo Maarbjerg får du 25 lækre palæoopskrifter, der stimulerer dine smagssanser og får din krop op i omdrejninger. Opskrifterne giver dig rigtig mad tilbage på tallerknen: kød, fisk, æg, grøntsager, frugt, bær og nødder. Mad, der holder dig sund og rask, energifyldt, smuk og vital!
Velkommen til stenalderkost, der i disse dage får flere og flere tilhængere.Her fortæller gourmet-kokken Thomas Rode Andersen om sin kostomlægning, hvor han har kvittet pasta, ris, hvede og sukker og nu lever af stenalderkost. Bonuseffekt? Energi til at arbejde 14 timer om dagen uden at bliver træt.Med bogen her får du indblik i, hvordan du selv kan komme i gang med stenalderkost også kaldet palæo-kost: 87 lækre opskrifter, der bygger på mad uden kunstige tilsætningsstoffer, tilberedt med moderne teknikker og med en smag som moderne mennesker sætter i højsædet.Opskrifterne består primært af kød, fisk, grønsager, æg, frugt, bær og nødder. Alt sammen naturlig og sund mad, som din krop er designet til at spise.Desuden får du Thomas´ bedste tips til træning, forklaringen på, hvorfor denne kost er så sund og muligheden for selv at opleve den geniale forskel, det gør for dig og din krop.
Spis, som dit DNA er designet tilTræn, som din krop er skabt tilHvis du kombinerer stenalderkost med crosstfit-træning, har du opskriften på et sundt liv i en glad krop, hvor du samtidig får masser af god mad oveni. PALÆO hjælper dig godt på vej med begge dele.I bogen, der er en efterfølger til gourmetkokken Thomas Rode Andersens store bestseller STENALDERKOST, giver Thomas og hans kone Thilde Jo Maarbjerg dig de videnskabelige forklaringer på, hvorfor din krop er designet til at leve af stenalderkost. Og hvorfor din krop fungerer optimalt med netop denne mad.Stenalderkost handler ikke om, at du skal jage mammutter og samle blåbær i skoven. Men om at droppe de moderne, forarbejdede fødevarer, der ødelægger din krop, og i stedet spise naturlig og sund mad med den rigtige fordeling af protein, fedt og kulhydrat. I bogen får du 87 sprit nye lækre opskrifter på hverdagsmad og gæstemad, der stimulerer dine smagssanser og får din krop op i omdrejninger. Opskrifterne giver dig rigtig mad på tallerknen. Mad, der består af kød, fisk, frugt og grøntsager, og som holder dig sund og rask, energifyldt, smuk og vital. Du får også råd om hvor, hvornår og hvor meget du skal træne, så du får styrket alle kroppens muskler og undgår overbelastning og skader. Goumetkok Thomas Rode Andersen lever selv kun af stenalderkost, går langt uden om pasta, hvede, ris og sukker og træner på en måde, som kroppen er skabt til. I bogen kan du læse mere om de medicinske tests, Thomas Rode har fået foretaget, og som er med til at underbygge, at han er i dag et levende bevis på, at man kan gøre noget ved sundheden i en sen alder.Om forfatterne:Thomas Rode Andersen (f. 1968) er vokset op i Tøndermarsken. Efter at have færdiggjort læretiden i det sønderjyske, arbejdede han på et- og tostjernede Michelin-restauranter i Tyskland og Østrig. I Danmark var han souschef på Fakkelgården og Falsled Kro, inden drømmejobbet som køkkenchef på Kong Hans Kælder i København blev hans i 1996. I 2008 begyndte Thomas at ændre menuen på Kong Hans Kælder, så den begyndte at afspejle den sunde levevej, som han selv følger.Thilde Jo Maarbjerg (f.1981) er restaurantchef og Sommelier på Kong Hans og kåret til Årets Sommelier af den danske Spiseguide 2008.
Myte: Mættet fedt i kød, æg og smør giver hjertekarsygdomme og diabetes. Fakta: Mættet fedt i kød, æg og smør er sundt. Til gengæld er det et overforbrug af raffinerede kulhydrater, primært i form af kornprodukter, som bidrager til hjertekarsygdomme, diabetes og overvægt hos den almindelige dansker. Med denne nye, grundlæggende viden, som du kan læse alt om i den nye bog fra professor Arne Astrup og sundhedsguruerne Thomas Rode og Thilde Maarbjerg, kan du glemme alt, hvad du tidligere har lært om kost og sundhed - og selv blive sundere hurtigere end nogensinde. Du og din familie får også sundhed og velvære i form af opskrifter på perfekt afbalancerede kødretter, sunde fiske- og skaldyrsmåltider og ægte (optimale) vildtretter - mad med æg, nødder og sundt fedt i form af olivenolie, rapsolie, smør og kokosolie. Alt samme serveret med de lækreste grøntsags retter til som fx broccoli med spinat, æble og persille eller gulerod med macadamia nødder. Spis efter bogens principper og opskrifter og: tab dig få stabilt blodsukker få forbedret din insulinfølsomhed nedsæt din risiko for diabetes 2 boost dine naturlige væksthormoner, så din krop holder sig ung. Du får også veldokumenterede fakta på, hvorfor netop denne mad er den mest optimale at spise. Så nyd de 89 lækre opskrifter, der tager udgangspunkt i årstiden og nordiske råvarer af god kvalitet, og lev livet sundt. Om forfatterne: Thomas Rode Andersen (f. 1968), en af Danmarks bedste kokke, 1996-2014 køkkenchef og direktør for restauranten Kong Hans Kælder i København. Er desuden forfatter til bestsellerne Stenalderkost, Palæo og Funktionel træning. Thilde Jo Maarbjerg (f. 1981), har sammen med Thomas Rode Andersen ledet Kong Hans Kælder som Restaurantchef og Sommelier. Er desuden kåret som Årets Sommelier i Danmark og Nordens Bedste Sommelier. Er forfatter til bestselleren Palæo og Funktionel træning. Arne Astrup (f. 1955), er læge, dr.med., professor, 1990-2012 leder af Institut for Human Ernæring, fra 2012 leder af det nye store "Institut for Ernæring, Fysisk Aktivitet og Idræt", Københavns Universitet. Har opbygget en af verdens førende forskergrupper inden for fedme. Var 1992-2003 formand for Ernæringsrådet, 2005-2009 præsident for International Association for the Study of Obesity, 1999-2010 chefredaktør for Obesity Reviews, og 2011- medredaktør af American Journal of Clinical Nutrition. 'Fedmeprofessoren' er en ivrig debattør i medierne, foredragsholder og forfatter til flere bøger om vægttab, mad og sundhed.
"En dag uden træning er en dag uden mening!" Det kunne være mantraet i bogen. Trekløveret Dennis Frisch, Thilde Jo Maarbjerg & Thomas Rode Andersen er passionerede tilhængere og udøvere af funktionel træning - træning, derefter ligner de bevægemønstre, mennesket oprindeligt brugte for at kunne løbe, springe, klatre og i det hele tage overleve.I kraft af den moderne bekvemme og stillesiddende/liggende livsstil, har vi som voksne besvær med at sætte os på hug og endnu mere med at komme op igen. De fleste af os kan hverken hoppe, springe eller hæve os op ved egen hjælp. Vi ville stå med håret i postkassen, hvis vores barn var ved at drukne i den lokale branddam, ude af stand til at komme over hegnet ved egen hjælp. Vi har glemt, nedprioriteret og negligeret behovet for at kunne agere fysisk. I bogen får du ideer, inspiration og programmer til funktionel træning. Træning, der gør dig i stand til at bruge din krop optimalt, så du kan favne livets udfordringer og bevæge dig kraftfuldt, frit og ubesværet.Bogen går også tæt på den største trussel mod at komme i gang med at få den daglige træning ind under huden - nemlig motivation eller mangel på samme. Hvad sker der mellem ørerne, når din indre djævel slider og flår i dig for at få dig til at blive liggende under dynen, i stedet for at komme ud og komme i gang med den træning, du ved, er essentiel for at have et godt liv. Funktionel træning beskriver en bred vifte af øvelser og kommer med forslag til sammensætning af øvelserne, du kan lave hvor som helst, når som helst og uden brug af maskiner. Du får også 20 vitale, proteinrige madopskrifter, der er lige til at gå til, genopbygger musklerne efter træning og sørger for, at din krop restituerer hurtigt. Kort sagt: der er ingen undskyldninger for ikke at gå ud og fyre den af!
43 år er den gennemsnitlige alder for, hvornår en kok brænder ud og trækker sig tilbage. Thomas Rode Andersen er 43, og køkkenchefen på restaurant Kong Hans Kælder har allerede haft 25 års jubilæum i en af Danmarks hårdeste brancher. Og han er der endnu.I denne bog giver han et sjældent og hudløst ærligt indblik i kokkebranchen gennem sin egen livshistorie og interessante kokkekarriere. Man får de vilde, underholdende anekdoter fra helvedes køkken, men også stjernekokkens overvejelser omkring dansk gastronomi, det rå arbejdsmiljø, hvor svært det er at tjene penge på at lave sublim mad, den svære balance mellem arbejds- og familieliv samt en beskrivelse af fagets store omkostninger og konsekvenser for dem, der knokler i det.Det er historien om en mand, der traf valget ikke at gå i hundene, men fortsat løber om kap med de allerhurtigste heste i den gastronomiske del af kokkebranchen. Og det er en beretning om at være adrenalinjunkie i en kælder, at spise foie gras med beskidte negle og mest af alt om mad og livet i en vanvittig branche – fra en af dens egne mest erfarne drenge. En bog for alle, der interesserer sig for dansk gastronomi og det udfordrende liv bag gryder og pander backstage.Thomas Rode Andersen (43 år) har siden 1996 været køkkenchef på Kong Hans Kælder, der har haft en Michelin-stjerne uafbrudt siden 1983. Blandt Thomas’ læremestre er koryfæerne Christian Bind, Jean Louis Lieffroy og Daniel Letz, og i sin tid som køkkenchef på Kong Hans Kælder har han selv fungeret som leder og mentor for en perlerække af talentfulde kokke og souschefer, der senere har slået deres navn fast i branchen, som Bo Bech, René Redzepi og Thomas Herman. Thomas Rode Andersen er således bindeleddet mellem Danmarks første og nye tredje generation af gastronomiske ildsjæle. En slags gastronomisk kulturbærer i Danmark.Thomas Rode Andersen var medforfatter på Tre Stjerner om Europas tre-stjernede Michelinrestauranter. I øjeblikket kan han opleves på Kanal 5, hvor han kommenterer de kendtes madlavning i programmet 4-stjernes-middag. Bogen er skrevet i samarbejde med cand.mag og livshistoriker Anders Grønborg.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.