Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
I "Rock & stjernestøv" fortæller Flemming Rasmussen i samarbejde med Thomas Vilhelm sin vilde og farverige historie om at have produceret for nogle af verdens og Danmarks allerstørste musiknavne!Flemming Rasmussen har haft en essentiel rolle som tekniker, mixer og producer i tilblivelsen af nogle af rock- og pophistoriens største albums. Listen af verdenskendte og danske musikere, som Flemming Rasmussen har arbejdet sammen med er lang og tæller bla. Metallica, Gasolin, Kim Larsen, Tina Turner, Ringo Starr og Anne Linnet. I "Rock & stjernestøv" giver han et underholdende og afslørende indblik i den kunstneriske proces bag en række ikoniske sange og albums, og hvordan det var at arbejde sammen med toppen af poppen. I bogen viser han dog også bagsiden af de store hits og kommercielle stjernestunder, og sætter ord på angsten for fiaskoer, et narkomisbrug og hvordan Covid-19 satte alt i stå."Rock & stjernestøv" er skrevet i samarbejde mellem Flemming Rasmussen og musik- og kulturformidler Thomas Vilhelm.
The Stars Are Out Tonight er et overflødighedshorn af nedslag i syv årtiers rockhistorie rigt illustreret med mere end 175 fotos, der hovedsageligt stammer fra fotograf Henrik Hildebrandts enorme arkiv befolket af de største britiske og amerikanske stjerner indfanget foran og bagved scenen i perioden 1979-2019.De mange korte som længere essays om de mest markante albums, vigtigste koryfæer og skelsættende begivenheder gennem tiden er skrevet af forfatter og musiker Thomas Vilhelm, der samtidig hylder en række af de kunstnere, der har forladt verden de senere år.Derudover byder The Stars Are Out Tonight på en interviewsamtale mellem forfatteren og fotografen, hvor Henrik Hildebrandt fortæller om sit arbejde og mødet med en del af omtalte navne i bogen, plus codaen 'Woodstock-generationen 1969-2019' i anledning af 50-årsdagen for den mest legendariske festival over dem alle.
Stonefree - et liv med og uden Gasolin er baseret på Franz Beckerlees farverige og fantastiske livshistorie fortalt af ham selv uden omsvøb; fra de farlige fristelser, det feterede og fortravlede stjerneliv i Danmarks mest populære band, der stadig dyrkes i vor tid, til de personlige og professionelle erkendelser og kontroversielle indrømmelser.Beckerlees beretning dykker ned i en usædvanlig opvækst i 40´erne og 50´ernes København, tilværelsen som ung og nygift far, det frygtløse favntag med avantgarde- og freejazzen som altsaxofonist i 60´erne og inspirationen fra Jimi Hendrix, der satte sig dybe spor som guitarist i Gasolin med en letgenkendelig lyd værdsat af hengivne fans i Danmark, Norge, Sverige og Finland.Der levnes ligeledes plads til filosofiske tanker om buddhisme, bluesmusik, meditation og japanske haver samt den rastløse energi, der driver den daglige produktivitet som kunstmaler og skulptør og fordybelsen i det, der sker lige her og nu.Tim Christensen, Palle Mikkelborg, Peter Ingemann, familien, børnene, nære venner og kolleger bidrager til det samlede portræt af musikeren, mennesket og fænomenet Franz Beckerlee med kærlige, kritiske og kloge betragtninger om konflikterne med Kim Larsen og Lone Kellermann i Christianshavns Blues Band samt kaster yderligere lys over opture, nedture, sygdom, solokarrieren, mødet med døden og udfordringerne med at være forsørger, partner og bandleder. Kort sagt Franz Beckerlee uden filter.
"Metallica, Gasolin, Kim Larsen, Tina Turner, Ringo Starr, Anne Linnet, Ritchie Blackmore, D.A.D, Malurt, Sebastian og mange andre topnavne har alle gjort brug af Flemming Rasmussens evner som tekniker, mixer og producer. Centralt placeret i maskinrummet har han set skelsættende albums blive til, og store koryfæer investere deres kunstneriske hjerteblod i processen, mens de pressede sig selv til det yderste. Alt dette og meget andet fortæller Flemming Rasmussen om i ‘Rock og stjernestøv – historier fra Sweet Silence Studios gennem 45 år’, og giver et fascinerende, underholdende og anekdoterigt indblik i dramaet bag kulisserne, hvor succeser skabes, og faren for fiasko lurer. Flemming Rasmussen, der er eneejer af Sweet Silence Studios siden 1999, nyder stadig international anerkendelse for sit dedikerede arbejde med at skabe den bedst mulige lyd ned i mindste detalje. Hans kontante og bramfrie beretning foreligger nu i bogform og blevet til i tæt samarbejde med den erfarne musik- og kulturformidler Thomas Vilhelm.´Rock og stjernestøv´ er unik musikhistorie i personlig øjenhøjde: Fra Amager til Amerika, fra jazz til dødsmetal, fra kommerciel optur til Covid-19 nedtur, coke, kontroverser og kærlighed til faget."
"Det skabte både forargelse og begejstring, da Ole Fessor Lindgreen med sit Fessor's Big City Band ændrede traditionen i den etablerede jazzscene og tilførte musikken en funky bluestone og smed banjoen ud. Bandet blev en stor succes og begejstrede i 35 år jazzpublikummet overalt i Danmark og turnerede i store dele af verden. I bogen følger vi orkestrets op- og nedture, indtil jobbet som orkesterleder tager for meget på kræfterne og Fessor går solo. Freelancekarrieren fører ham til det meste af Europa, Mali og ikke mindst jazzens fødeby New Orleans, hvor mødet med byens musikere kommer til at præge Fessor for evigt. I Danmark blev Fessor og hans blæsergruppe nogle af landets mest benyttede studiemusikere for blandt andre Gnags, Gasolin, C. V. Jørgensen og Sylvester & Svalerne. Vi starter dog i Tårnby med en dybt religiøs barndom, der ender med et opgør med forældrene. Vi rejser videre til nogle vilde ungdomsår på Reeperbahn i Hamburg og tilbage til det berygtede jazzværtshus Cap Horn i Nyhavn, hvor øretæverne hang løst i luften. I anden og tredje del af bogen fortæller både familien og musikervennerne om den Fessor, de kender og elsker. Dette er historien om en af de største og mest alsidige musikere i dansk jazz og et samtidsbillede af jazzscenen og det gamle København gennem de sidste 65 år - med forord af Franz Beckerlee og Leif Sylvester Petersen."
Punktvise nedslag byder på et stjernespækket katalog af højdepunkter fra to års intens skriveaktivitet med dansk og udenlandsk musik- og filmstof sat op i kulturel dagbogsform. The Beatles, The Rolling Stones, David Bowie og The Who står som vigtige søjler blandt de 150 opslag, der hylder pionererne Sam Cooke, Ray Charles og Johnny Cash.Lou Reed, John Cale, Iggy Pop, Patti Smith, David Byrne og Brian Eno har været stildannende inden for punkrock, new wave, electronica og verdensmusik, mens levende og afdøde koryfæer som John Lennon, Paul McCartney, Bob Dylan, Frank Zappa, Marianne Faithfull, Joni Mitchell, Bruce Springsteen, Neil Young, Paul Simon og Sting taler for sig selv.Filmens verden tæller Jean-Luc Godard, Francois Truffaut, Anna Karina, Michael Haneke, David Lynch, Steven Spielberg og Faye Dunaway. Danmark står desuden stærkt med blandt andet Kim Larsen, Gasolin, Sebastian, Billy Cross, Malurt, Johnny Madsen og Povl Dissing.
Punktvise nedslag byder på et stjernespækket katalog af højdepunkter fra to års intens skriveaktivitet med dansk og udenlandsk musik- og filmstof sat op i kulturel dagbogsform. The Beatles, The Rolling Stones, David Bowie og The Who står som vigtige søjler blandt de 150 opslag, der hylder pionererne Sam Cooke, Ray Charles og Johnny Cash.Lou Reed, John Cale, Iggy Pop, Patti Smith, David Byrne og Brian Eno har været stildannende inden for punkrock, new wave, electronica og verdensmusik, mens levende og afdøde koryfæer som John Lennon, Paul McCartney, Bob Dylan, Frank Zappa, Marianne Faithfull, Joni Mitchell, Bruce Springsteen, Neil Young, Paul Simon og Sting taler for sig selv.Filmens verden tæller Jean-Luc Godard, Francois Truffaut, Anna Karina, Michael Haneke, David Lynch, Steven Spielberg og Faye Dunaway. Danmark står desuden stærkt med blandt andet Kim Larsen, Gasolin, Sebastian, Billy Cross, Malurt, Johnny Madsen og Povl Dissing.
Underholdende og anekdoterig fortælling om mere end 50 år i dansk showbizz. Allan Mortensen er en af de store stemmer i dansk populærmusik, og han fortæller råt for usødet om sit liv og vejen fra Aarhus - som søn af en havnearbejder - til det københavnske musikmiljø og det senere folkelige gennembrud med 'Musikalske venner', 'Jesus Christ Superstar', 'Hair', 'Afrika-sangen', 'Voldsom Volvo', revyer, TV-optræden og meget mere. Rigt illustreret.
Basunisten Ole Lindgren er af alle bedst kendt som ‘Fessor’, og det er imponerende hvad denne gentleman og instrumentalist med legendestatus har nået som kapelmester, studiemusiker, igangsætter, arrangør og gæstesolist i sit lange liv.Siden starten af 70’erne har Fessor og hans Big City Bandblæsergruppe været nogle af landets mest benyttede musikere og blev inviteret til sessions med bl.a. Gnags, Gasolin, C.V. Jørgensen, Lone Kellermann, Kim Larsen, Sylvester & Svalerne, Bjarne Liller og Monrad & Rislund. Udover Fessor vil en række kolleger og markante personligheder bidrage med deres syn på hovedpersonen, heriblandt Franz Beckerlee, Leif Sylvester Petersen, Nulle, Michael Carøe, Esben Just og Kira Martini. Fessor byder på en perlerække af underholdende anekdoter fra det gamle København samt oplevelser verden rundt på turné med Fessor’s Big City Band og om mødet med nogle af jazzens største enere. Biografien er skrevet af den erfarne musikskribent Thomas Vilhelm og Søren Frost, mangeårig trommeslager hos Radioens Big Band.
I Frihedsfeministen diskuterer kvindesagsaktivisten Karen West og forfatter Thomas Vilhelm en række aktuelle og stærkt kontroversielle emner på kontant og engageret vis. Den erklærede frihedsfeminist lægger ikke fingrene imellem, når ´varme kartofler´ som barnebrude i asylcentrene, flygtningesituationen, radikalisering og parallelsamfundsdannelser i de muslimske miljøer bliver vendt sammen med den herskende klasses adfærdsregulering af befolkningens måde at leve på.Det er især kvinders vilkår, som Karen West retter fokus imod med udgangspunkt i egne livserfaringer, og derfor er samtalebogen ligeledes et vidnesbyrd i øjenhøjde om de sidste knap 50 års danske og multietniske kvindekamp, hun om nogen har været involveret i med en del personlig og politisk tumult til følge. West påstår, at disse kampe slet ikke er afsluttede endnu, men tværtimod slået årtier tilbage grundet fejlslagen integrationspolitik. Har kampen for egen og andres ligestilling mon været forgæves?
I Frihedsfeministen diskuterer kvindesagsaktivisten Karen West og forfatter Thomas Vilhelm en række aktuelle og stærkt kontroversielle emner på kontant og engageret vis. Den erklærede frihedsfeminist lægger ikke fingrene imellem, når ´varme kartofler´ som barnebrude i asylcentrene, flygtningesituationen, radikalisering og parallelsamfundsdannelser i de muslimske miljøer bliver vendt sammen med den herskende klasses adfærdsregulering af befolkningens måde at leve på.Det er især kvinders vilkår, som Karen West retter fokus imod med udgangspunkt i egne livserfaringer, og derfor er samtalebogen ligeledes et vidnesbyrd i øjenhøjde om de sidste knap 50 års danske og multietniske kvindekamp, hun om nogen har været involveret i med en del personlig og politisk tumult til følge. West påstår, at disse kampe slet ikke er afsluttede endnu, men tværtimod slået årtier tilbage grundet fejlslagen integrationspolitik. Har kampen for egen og andres ligestilling mon været forgæves?
Grunden til at skrive en bog om Vejlegårdskonflikten og dens følger er ret enkel. Det er en pokkers god historie med lige dele drama, mediekrig, personlige skæbner, politisk profilering, idealisme, retssager, penge og en måneder lang speget politisag. Tilmed er beretningen om restauranten i det midtjyske og Amin Skov en del af vor moderne Danmarkshistorie, som kan ende med at få vidtrækkende konsekvenser for den danske model og fremtidens måde at drive arbejdsmarkedspolitik på. De røde og gule fagforeninger samt deres modparter på arbejdsgiversiden vil med politikerne og medierne klar i kulisserne slås om magt og ære, hvis der igen skulle blive optræk til ny ballade med episoder i stil med Vejlegården eller endnu større, hvis ikke regeringen regulerer kampiveren via lovgivning.
En opdateret version af Filmbyen fra 2008. Nyt forord og et nyt interview med Peter Aalbæk følger med det originale manuskript.Filmbyen er en krønike over dansk films guldalder, som tager læseren med bag kulisserne. Hvad er der foregået gennem årene i Filmbyen i Avedøre? Alle spørgsmål besvares gennem interviews med alle de karismatiske og kreative personligheder, der har ført dansk film hen på succesernes holdeplads. Gennem snart mange år har dansk film fejret triumf på triumf både herhjemme og i udlandet - og på rigtig mange af succeserne står Zentropa og Nimbus Film som producenter og afsendere. Forfatteren Thomas Vilhelm går tæt på fænomenet på Københavns Vestegn - Peter Aalbæk Jensen, Lars von Trier, Thomas Vinterberg, Ole Christian Madsen, Per Fly, Lone Scherfig m.fl. fortæller åbenhjertigt om anekdoterne bag filmene, om festivalerne i Berlin og Cannes og giver deres bud på opskriften bag dansk films evne til at fortælle vedkommende historier, der skal være med til at lokke os alle i biografen. Desuden stiller en række af film- og mediebranchens tunge drenge det uundgåelige spørgsmål: Fortsætter sejrsrusen, eller er der grund til bekymrede miner? Filmbyen fortæller om op- og nedture, opfindsomme mediestunts, store succeser og fatale fiaskoer, magtkampe og intriger, orden og kaos, forførende filmkunst og kompetent købmandskab - sandheden svæver nok et sted midt i det hele. Bogen byder både på nærgående virksomhedsportrætter, en fortælling om vidtløftige visioner og hårdt arbejde samt - ikke mindst - et stykke sprællevende dansk kulturhistorie fra de seneste årtier.
Dødstrusler, hærværk, hackerangreb på 3Fs hjemmeside, påsat brand i en landskendt restaurant, forpagteren kørt til Vejle Sygehus med røgforgiftning, stærkt kritiseret politiefterforskning, lækket anholdelse til medierne, tvivlsomt forberedt grundlovsforhør, erstatningssag mod lov- og ordensmagten i millionklassen, politiske og personlige opgør hensynsløst blotlagt i det offentlige rum, en langvarig blokade iværksat af landets største fagforening, sammenbrudte forhandlingsforsøg, politianmeldelser, vrede holdningskrige på Facebook i åbne som lukkede fora, injurierende påstande fra højre til venstre, udhængning af debattørers familier, ægtefæller og børn, juridiske slagsmål i det fag- og civilretslige system, et bryllup med voldeligt efterspil på parkeringspladsen, konspirationsteorier om liberale bagmænd med pengepungen i orden, borgerlige topparlamentarikere til stegt flæsk, spørgsmål til flere ministre og nærmest endeløse rækker af indslag i de trykte og elektroniske medier ledsaget af storstilede annoncefejder mellem en rød og en gul faglig organisation. Denne konflikt har det meste – og lidt til.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.