Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Thyra Jensen, der selv voksede op i et grundtvigsk lærerhjem, skildrer her en ofte overset dimension af nationalhelten N.F.S Grundtvigs kunstneriske virke, nemlig de kvinder, der inspirerede ham til at skabe. En af dem var adelsfruen fra Egelykke, Constance Leth, som den unge Grundtvig forelskede sig voldsomt i, men aldrig helt kunne få. De skrev dog breve til hinanden, og Grundtvig-kendere mener, den uforløste kærlighed til Constance forandrede Grundtvig for altid, både som menneske og digter.Thyra Jensen (1865-1949) var en dansk forfatter og kvindesagsforkæmper. Hun udgav en lang række bøger inden for genrerne erindringsbøger, børnebøger, romaner og biografier. Thyra Jensen var forkvinde for Den Sydslesvigske Kvindeforening, der udførte socialt arbejde for det danske mindretal i Sydslesvig.
Som 22-årig bliver teolog N.F.S. Grundtvig ansat på herregården Egeløkke på Langeland, hvor han skal være huslærer for godsejerparret Constance Leth og Carl Frederik Steensen-Leths søn. Grundtvigs fokus flyttes hurtigt fra sønnen til fruen Constance, som han forelsker sig hovedkulds i. Forelskelsen kan ikke forløses i et kærlighedsforhold mellem Grundtvig og Constance, for Constance er jo allerede gift, men den giver til gengæld kraft til nationaldigterens spæde kunstneriske virke.Thyra Jensen (1865-1949) var en dansk forfatter og kvindesagsforkæmper. Hun udgav en lang række bøger inden for genrerne erindringsbøger, børnebøger, romaner og biografier. Thyra Jensen var forkvinde for Den Sydslesvigske Kvindeforening, der udførte socialt arbejde for det danske mindretal i Sydslesvig.
Den danske forfatter Thyra Jensen, der også kendes for historiske biografier om N.F.S. Grundtvig og Constance Leth, portrætterer her sin egen svigermor, præstefrue og håndarbejdslærerinde Nanna Jensen, født Bojsen. Nannas livshistorie giver et interessant indblik i livet for middelklassens kvinder i 1800-tallets Danmark. Hun fødte fem børn, hvoraf tre fik skarlagensfeber og døde under en epidemi i 1869. Syg af sorgen blev hun indlagt i isolation på et sindssygehospital, hvor hun fordrev tiden med kunstbroderi, et håndværk hun siden kom til at undervise i og blev hædret for med medaljer ved verdensudstillingerne i Wien og Paris.Thyra Jensen skildrer sin svigermor Nanna som et varmt, vidende og følsomt menneske, og bogen blev en af hendes mest populære værker.Thyra Jensen (1865-1949) var en dansk forfatter og kvindesagsforkæmper. Hun udgav en lang række bøger inden for genrerne erindringsbøger, børnebøger, romaner og biografier. Thyra Jensen var forkvinde for Den Sydslesvigske Kvindeforening, der udførte socialt arbejde for det danske mindretal i Sydslesvig.
"Hjemmetyskerne i sognet holdt da heller ikke af Ellens indflydelse, de forsøgte at holde deres ungdom fra hende, men det magtede de ikke.Men så kom krigen.Jeg husker, som kunne det være i går, den dag i maj måned 1849, da der i Hellum Præstegård blev indkvarteret 25 slesvig-holstenske dragoner og staben, der bestod af majoren, en prøjsisk husarkaptajn, adjudanten og overlægen.Mer end det halve af stuehuset fik de fuld rådighed over. De slesvig-holstenske flag blev hejst på præstegården.Ja, det kan I tro var tunge dage."Thyra Jensens noveller tager os med Sydslesvig i 1800-tallet og starten af 1900-tallet og fortæller om sammenholdet mellem danskerne, gnidningerne mellem danskere og tyskere og livets mange glæder og sorger på de landlige egne.Thyra Jensen (1865-1949) var en dansk forfatter og kvindesagsforkæmper. Hun udgav en lang række bøger inden for genrerne erindringsbøger, børnebøger, romaner og biografier. Thyra Jensen stod også i spidsen for Den Sydslesvigske Kvindeforening, der udførte socialt arbejde for det danske mindretal i Sydslesvig.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.