Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
- et værk i den ambitiøse serie Danske Klassikere, der udgives af Det Danske Sprog- og Litteraturselskab og relanceres af Gyldendal.
Selvbiografisk roman fra kredse omkring fallerede journalister og forfattere i mellemkrigstidens København.Lydbogen er indlæst af Peter Bollerslev i 2004
Solgt i over 8.000 eksemplarer, rost til skyerne af anmelderne - og nu skal restlageret ud!Le Mans er verdens hårdeste motorsportsløb. Over 24 timer kæmper 50 biler, 150 kørere og tusindvis af mekanikere, ingeniører og teamchefer mod træthed, varme, crashes og tekniske nedbrud for at kunne indskrive sig udødelig hæder som vinder af det største løb af dem alle.En dag midt i juni 2005 blev to nye helte født i den mytiske beretning om denne franske klassiker. Den ene var danskeren Tom Kristensen, der i sit blot niende forsøg slog belgieren Jacky Ickx´ enestående rekord på seks sejre. I 2000 var alle eksperter ellers enige om, at Ickx´ bedrift næppe nogensinde ville blive overgået, men samme år indledte Kristensen et fantastisk makkerskab med Audis nye R8-prototype. Over en seks-årig periode skulle de køre 31 løb og vinde ikke færre end de 17, heraf alle fem gange de stillede op sammen på Le Mans!I denne bog beretter Tom Kristensen med smittende fortælleglæde hele historien om Audis fabelagtige fartmaskine, der sammen med danskeren vandt det første løb i 12 Hours at Sebring, huserede i de amerikanske og europæiske Le Mans-serier samt oplevede den forbandelse at føre ikke færre end otte løb i træk uden sejr, inden duoen sluttede succeshistorien af med en sidste, nervepirrende duel mod overmagten på Le Mans 2005. Den junidag måtte selv Jacky Ickx bøje sig, men var den første til at lykønske den nye champion - eller rettere de nye champions.De 31 løb, Tom Kristensens egen gennemgang af bilens teknik, den for de fleste ukendte fortid i Le Mans-vinderteamet Champion og meget, meget mere kan du læse om i dette stykke danske og internationale sportshistorie. Bogen er spækket med kunstneriske fotos fra en verden, der har med det bedst med at leve med over 300km/t.
Tom Kristensen er en af Danmarks mest berømte racerkører. Han hardeltaget i utallige racerløb og oplevet lidt af hvert inden for sit fag. ”TomKristensen – Videre” er den første selvbiografi om legenden, der hele 18 gangedeltog i racerløbet Le Mans. ”Tom Kristensen – Videre” kommer helt tæt påracerkøreren og mennesket, der ikke er bange for at drømme stort. Tom Kristenbeskriver således, hvordan han allerede som barn brændte lidenskabeligt forracerløb, og drømte om selv at køre rundt på banerne en dag. Derudoverbeskriver han også de lidt mere barske sider af gamet, der blandt andet tællerkynisme og ekstreme krav. Det er ikke nemt at være en af Danmarks bedstesportsmænd og Tom Kristensen har haft mange personlige omkostninger iforbindelse med jagten på respekt og anerkendelse. ”Tom Kristensen – Videre” eren fantastisk bog fyldt med skarpe og underholdende fortællinger samt smukkebilleder, der både dokumenterer højdepunkterne fra karrieren samt livet udenfor racerbanen. ”Tom Kristensen – Videre” er skrevet i samarbejde med DanPhilipsen, der blandt andet har skrevet bøgerne ”Licens til at vinde” fra 2006og ”Over stregen” fra 2010. Dan Philipsen er håndboldredaktør på TV2 Sporten ogtidligere sportsjournalist på Jyllands-Posten. De mange års erfaring inden forsport og journalistik har sat sit præg på ”Tom Kristensen – Videre”, der bådeer velkomponeret, spændende og interessant. ”Tom Kristensen – Videre” er denideelle bog for alle sportsinteresserede læsere, der ønsker at stiftebekendtskab med, eller komme tættere på, en af Danmarks bedste racerkører.
Martin Luthers liv og lære mesterligt fortalt og formet af Tom Kristensen. I ord og billeder følger vi Luthers vej gennem reformationen.En tanke.En rebel.En tid, der var moden.En mand, der ændrede verden.Dette er fortællingen om hvordan Martin Luther forandrede Kirken. Vi følger hans indre og ydre kampe for at nå frem til en fundamentalt anderledes forståelse af forholdet mellem Gud, menneske og kirke og for at få lov til at udbrede sine tanker. Og vi får et indblik i de historiske, politiske, religiøse og sociale vilkår på Luthers tid og hans forhold til den danske konge. ★★★★ Tom Kristensens store styrke er den stemningsfulde brug af farver og af kontraster Nordjyske Stiftstidende★★★★Nye lutheranere kan begynde herKristian Lindberg, BerlingskeDerfor er det tilfredsstillende, at vi nu har et flot introduktionsværk i den grafiske genre, som man med fornøjelse kan give til nye reformationsfans.Kulturkapellet I det hele taget er 'Martin' et flot værk, både grafisk og indholdsmæssigt, som giver lyst til at læse mere. En vellykket introduktion til en stor historisk skikkelse, der henvender sig til både unge og voksne.Litteratursiden500-året for Martin Luthers 95 teser mod den katolske kirke afladshandel bliver fejret med flere arrangementer og bogudgivelser, herunder danske Tom Kristensens smukt tegnede og farvelagte MartinDR KulturDet er et imponerende enmandsværk. Med ferm streg skildres Luthers dramatiske rejse, hans følelsesliv og handlinger for denne troskamp mod systemets indgroede frelselære, så unge mennesker forstår det, de tidligere har læst uden sandsynligvis helt så megen illustreret sanselighed. Folkeskolen.dk
Digtene fra de otte samlinger, Tom Kristensen selv udgav i årene 1893-1954: Fribytterdrømme, Mirakler, Påfuglefjeren, Verdslige sange, En fribytters ord, Mod den yderste rand, Digte i døgnet, Den sidste lygte samt Med disse øjne fra 1973. "Tom Kristensen sagde i 1949 til en journalist: "De ved jo godt, af hvor stor betydning det kan være at eje nogle digte, man kan udenad, og som man kan gå og bide i, når man nogle år af sit liv er tvunget til at vandre gennem et helvede." ... Værsgo' at bid!" - Jens Andersen, Berlingske Tidende.
Tom Kristensen debuterede i 1920 med digtsamlingen Fribytterdrømme,hvor ca. halvdelen af digtene kan karakteriseres som ekspressionistiske. Disses motiver hentes fra eksotiske lande eller fra storbyproletariatet og er holdt i en stram, rytmisk form og med dyrkelse af ordenes og farvernes rent sansemæssige værdi. Digtene gengiver ikke nogen konkret ydre virkelighed, de peger på sig selv som æstetiske frembringelser, prioriterer den suveræne, artistiske formsans.
Da Rasmus' forældre dør i et biluheld, kommer han i pleje hos sin lidt underlige tante, forskeren Patricia Steinhard.Hun forsker i multiverset, som er ideen om, at der findes et uendeligt antal verdner, der er magen til vores. Det er Rasmus' chance for at få sine forældre tilbage. Men hans rejse er ikke ufarlig. Når man rejser i multiverset, skabes der ubalance, og det kan gå helt, helt galt ...Portal er skrevet og tegnet af Lars Kramhøft og Tom Kristensen. Begge prisbelønnede tegneseriemagere, der brænder for det de laver.Bogen er en spændende og humorfyldt sci-fi-tegneserie om en ufattelig ide, der sætter fantasien og tankerne i gang. Læsere der er fans af tegneserier vil helt sikker elske denne bog.Rød LæseklubPortal er udgivet i Alineas Rød Læseklub, der henvender sig til de øvede læsere på mellemtrinnet.Der er udarbejdet gratis læseforståelsesopgaver til bogen, der kan downloades på læseklub.alinea.dk.
Tom Kristensens roman, "En anden", skildrer en drengs opvækst i et fattigt københavnermiljø i begyndelsen af det 20. århundrede. Med drengens øjne opleves og erfares livets ofte barske vilkår, som i barndommens sårbare påvirkelighed får egen betydning og former det videre livsforløb. Historien fortælles i tilbageblik fra den nu voksne mands tilværelse som toldbetjent i Kina, og i det diskrete samspil mellem fortid og nutid er romanen en stærk beskrivelse af menneskets stadige kamp for identitet.Forfatter og kritiker Tom Kristensen (1893-1974) hører til blandt det 20. århundredes ledende skikkelser i dansk litteratur. Bedst kendt er han for romanen "Hærværk" fra 1930 og for de anmeldelser og nekrologdigte, han skrev for Politiken. Han levede i mange år et hasarderet, alkoholiseret liv i København, der på mange måder spejlede det liv, han havde beskrevet for sin hovedperson i "Hærværk", Ole Jastrau. De sidste godt 25 år af sit liv boede han dog på Thurø i det Sydfynske Øhav. Tom Kristensen var i 1960 med til at stifte Det Danske Akademi.
Tom Kristensen's modern classic "Hærværk" in a translation by Carl Malberg. Copenhagen, 1930. There is a ring at the door of Ole Jastrau's fifth floor apartment that will ignite a spark of restlessness within his soul, leading him into darkened velvet portiere-entranced bars and brightly glittering night clubs, from the mundane grind of literary criticism to the nocturnal otherworld of alcoholism and prostitution. Will Jastrau re-emerge into polite society, or sink to a place from where he will never resurface? Originally deemed a cynical, pessimistic - and, above all, overly revealing - portrayal of life as a newspaperman upon its release in interwar Denmark, Havoc has since gone on to become a much loved modern classic in its home country, with its longed for shipwrecks' verse becoming one of the most oft quoted in the Danish language.
En dansk drengs oplevelser under det kinesiske oprør omkring år 1900.Handlingen udspilles i det nordlige Kina under bokseropstanden omkring 1900. Det var et folkeligt oprør vendt mod udenlandsk indflydelse, ikke mindst de kristne missionærer. Oprørerne blev kaldt bokserne på grund af deres kampteknik. Det hele endte med, at en international styrke slog oprøret ned, og det er den historie, Tom Kristensen fortæller med en dansk dreng, Rolf, i centrum. Hans missionærfar er blevet taget til fange af bokserne, og nu følger han efter dem sammen med sin kineserven, tiggeren Hung. Efter en lang række dramatiske episoder, der afslører bokserne som rå og hensynsløse, forenes far og søn. Bogen er elementært spændende, ogskrevet i et lettilgængeligt og replikrigt sprog.
Tom Kristensen sidste digtsamling Med disse Øjne, som opsamlede digte fra hele forfatterskabet, udkom første gang i 1973, et år før hans død.
Advarsel!Hvis du ikke kan lide søde, skøre pruttehistorier, så skal du ikke åbne denne bog.Den gamle dame har sin lille kat på skødet.”Vil du høre en historie?” siger hun. ”Om en dum og grim kat …””Jeg er ikke dum,” siger den lille kat. ”Og slet ikke grim!”Den bider i damens finger.”Av! Men du er i hvert fald skør,” siger damen. ”Du laver skøre ting.”Lix 8
I en lille, hyggelig stue sidder en gammel dame med en kattekilling på skødet. Damen aer katten og hvisker: “Nu skal du høre en historie om alle de skøre ting, du gør.”“Det gider jeg ikke. Jeg skal skide helt vildt meget,” mjaver katten og giver sig til at presse, så dens øjne bliver smalle, og knurhårene sitrer.Advarsel!Hvis du ikke kan lide søde, skøre pruttehistorier, så skal du ikke åbne denne bog.
“Mor står officielt til at dø nu. Hun er skrevet ud af hospitalernes prioriteringslister. Lægerne kommer kun ind for at være venlige. Nu handler det om, at hun skal dø godt.”Vilma Sandnes Johansson, Tænk ikke på MigDenne unge, kvindelige forfatter er blot én af elleve stemmer fra antologien Lindrende Ord - Lad os tale om døden. En samling af noveller, digte og romanuddrag, der på hver sin måde handler om temaet sorg. Forfattere fra dette og forrige århundrede, beskriver hver især de følelser og oplevelser, som det at miste eller at skulle væk herfra, kan sætte gang i. Det er historier om tabet af en forælder, en elsket, et barn. Om selv at være den, der skal dø og den svære tid op til afskeden. Men også historier om det vibrerende liv som opstår i mellemrummene mellem det hele. Med denne antologi i hånden er håbet, at du kan spejle egne følelser, finde lindring, en stund til refleksion eller en åbning til at tale om døden. Lindrende ord - Lad os tale om døden indeholder tekster af:Maria Gerhardt, Amalie Langballe, Tove Ditlevsen, Caroline Albertine Minor, Henrik Nordbrandt, Vilma Sandnes Johansson, Han Kang, Lasse Raagaard Jønsson, Pia Tafdrup, Tom Kristensen og Naja Marie Aidt.
Som optakt til festivalen CREATE Festival (tidligere Svendborg Graphic) inviteredes i efteråret 2016 fem af Danmarks dygtigste tegneserieskabere til at bo en uge i Brechts Hus i Svendborg. I løbet af ugen mødtes tegnerne med fem unge, uledsagede asylansøgere for at høre deres historier. Denne antologi er resultatet af dette enestående møde mellem tegnerne og drengene.Historierne er tegnet og skrevet af Halfdan Pisket, Tom Kristensen, Adam O., Lars Horneman og Karoline Stjernfelt.
"A longtime cult-classic in Denmark, this novel about dissolution and despair has been out of print in the US for over eighty years until now. Ole Jastrau is the very model of an enterprising and ambitious young man of letters, poised on the brink of what is sure to be a distinguished career as a critic. In fact he is teetering on the brink of an emotional and moral abyss. Bored with his beautiful wife and chafing at the burdens of fatherhood, disdainful of the commercialism and political opportunism of the newspaper he works for, he feels more and more that his life lacks meaning. He flirts with Catholicism and flirts with Communism, but somehow he doesn't have the makings of a true believer. Then he takes up with the bottle, a truly meaningful relationship. "Slowly and quietly," he intends to go to the dogs. Jastrau's romance with self-destruction will take him through all the circles of hell. The process will be anything but slow and quiet"--
With nine victories, he holds the record for the most wins at the Le Mans 24 Hours - and he has written motorsport history. The Book, however, is more than just Tom Kristensen's chronicle of his successes at Le Mans.
Sjov og letlæst tegneserieDet er, de to prisbelønnede tegneseriemagere Lars Kramhøft og Tom Kristensen der står bag X fra det ydre rum. Sammen har de skabt en spændende og humorfyldt fortælling i en verden, hvor det er dyrene, der fører ordet.Det er svært ikke at komme til at holde af Hund og Kat i deres kamp mod det ukendte og forsøg på at vende tilbage til en hverdag, hvor de kan regne med deres ostemad hver morgen.X fra det ydre rum udkommer i Alineas Blå Læseklub, som er letlæsningsbøger til de letøvede læsere i indskolingen og på mellemtrinnet. X fra det ydre rum har et lix-tal på 7,5 og et let-tal på 11, hvilket gør den nem at gå til for selv svage læsere.
Tom Kristensens roman, "En anden", skildrer en drengs opvækst i et fattigt københavnermiljø i begyndelsen af det 20. århundrede. Med drengens øjne opleves og erfares livets ofte barske vilkår, som i barndommens sårbare påvirkelighed får egen betydning og former det videre livsforløb. Historien fortælles i tilbageblik fra den nu voksne mands tilværelse som toldbetjent i Kina, og i det diskrete samspil mellem fortid og nutid er romanen en stærk beskrivelse af menneskets stadige kamp for identitet.idden /title /head body center h1 403 Forbidden /h1 /center /body /htmlForfatter og kritiker Tom Kristensen (1893-1974) hører til blandt det 20. århundredes ledende skikkelser i dansk litteratur. Bedst kendt er han for romanen "Hærværk" fra 1930 og for de anmeldelser og nekrologdigte, han skrev for Politiken. Han levede i mange år et hasarderet, alkoholiseret liv i København, der på mange måder spejlede det liv, han havde beskrevet for sin hovedperson i "Hærværk", Ole Jastrau. De sidste godt 25 år af sit liv boede han dog på Thurø i det Sydfynske Øhav. Tom Kristensen var i 1960 med til at stifte Det Danske Akademi.
"Kunst, økonomi, politik" er et foredrag fra 1932, hvor Tom Kristensen gør op med sit tidlige forfatterskab, lægger afstand til 1920‘ernes litteratur og argumenterer for, at kunsten må vågne op, forstå de økonomiske forhold og blive politisk.Forfatter og kritiker Tom Kristensen (1893-1974) hører til blandt det 20. århundredes ledende skikkelser i dansk litteratur. Bedst kendt er han for romanen "Hærværk" fra 1930 og for de anmeldelser og nekrologdigte, han skrev for Politiken. Han levede i mange år et hasarderet, alkoholiseret liv i København, der på mange måder spejlede det liv, han havde beskrevet for sin hovedperson i "Hærværk", Ole Jastrau. De sidste godt 25 år af sit liv boede han dog på Thurø i det Sydfynske Øhav. Tom Kristensen var i 1960 med til at stifte Det Danske Akademi.
"Rejse i Italien" er Tom Kristensens berømte rejseskildring fra Støvlelandet. Bogen giver et indblik i Italiens natur, kunst og kultur og i den sydlandske mentalitet og livsudfoldelse. Men "Rejse i Italien" er mere end bare en rejseskildring – det er også et stykke fremragende dansk litteratur skabt af en af det 20. århundredes største, danske forfattere.Forfatter og kritiker Tom Kristensen (1893-1974) hører til blandt det 20. århundredes ledende skikkelser i dansk litteratur. Bedst kendt er han for romanen "Hærværk" fra 1930 og for de anmeldelser og nekrologdigte, han skrev for Politiken. Han levede i mange år et hasarderet, alkoholiseret liv i København, der på mange måder spejlede det liv, han havde beskrevet for sin hovedperson i "Hærværk", Ole Jastrau. De sidste godt 25 år af sit liv boede han dog på Thurø i det Sydfynske Øhav. Tom Kristensen var i 1960 med til at stifte Det Danske Akademi.
Tom Kristensen havde ved den trykte bogs udgivelse i 1973 boet mere end 40 år i København. Bogen indeholder et udvalg - prosa og vers - af Tom Kristensens københavnske skildringer gennem årene.
Mord i Pantomimeteatret foregår i det hyggelige Tivoli og indeholder meget lokalkolorit fra påfuglescenen, Grøften og omliggende distrikter. Men handlingen byder på alt andet end hygge. Der er tale om maskekomedie i dobbeltforstand, efterhånden som begivenheder udvikler sig, og de folkekære figurer Harlekin, Pjerrot og Kolumbine inddrages i et spil på liv og død under en opførelse af den groteske pantomime Harlekin Skelet.
Samlingen indeholder de ti mest kendte og elskede østerlandske eventyr udvalgt og bearbejdet af Tom Kristensen: De tre æbler Sidi Numan og hans hest Aladdin og den vidunderlige lampe Sindbad, søfareren Den pukkelryggede på rejse Prins Achmet og feen Paribanu Agib, kongesønnen De tre søstre Fiskeren og ånden Ali Baba og de fyrretyve røvere.
Novellesamlingen "Vindrosen" udkom i 1934 og kredser tematisk om mellemkrigstidens karakteriske følelse af meningstab og værdibrud.
Tom Kristensens tredje digtsamling, Påfuglefjeren, udkom første gang i 1922, og bærer præg af indtrykkene fra samme års Asienrejse. I flere af digtene kredses der om det der nægter at antage en form, det uudsigelige, et sjæleligt fænomen af erotisk-religiøs karakter: "Og jeg blev forledt til at synge om det,/jeg ej kan forstå." Det uforståelige i det asiatiske knyttes også til dødsoplevelsen.
"Flå skindet af en tigerog klip skindet ud i vinger!Slyng vingerne for vindeneog lad dem flagre væk!Se, tigersommerfugle,hvor de hidsigt gule svingergennem lilla røg, som ulmeri en blå lavendelhæk!"Fra digtet "Tigersommerfugl"Tom Kristensens anden digtsamling, Mirakler, udkom første gang i 1922.
Digtsamlingen En Fribytters Ord udkom første gang i 1932.Asiatisk i Vælde er Angsten.Den er modnet med umodne Aar.Og jeg føler det dagligt i Hjærtet,som om Fastlande dagligt forgaar.Men min Angst må forløses i Længselog i Syner af Rædsel og Nød.Jeg har længtes mod Skibskatastroferog mod Hærværk og pludselig Død.Jeg har længtes mod brændende Byerog mod Menneskeracer på Flugt,mod et Opbrud, som ramte Alverden,og et Jordskælv, som kaldtes Guds Tugt.– Fra digtet "Angst"
Den erotiske digtsamling Verdslige Sange, som udkom første gang i 1927, indeholder bl.a. det forbumlede, fortumlede digt "Nat i Berlin 1921", hvor kvindelige kentaurer hjemsøger hotelnatten."Den heftige Svingning mellem Ro og Uro, Storm og Stilhed i Tom Kristensens Mentalitet, der er et saa afgørende Træk hos ham, har her fundet et dybt naturlyrisk Udtryk". – Otto Gelsted om digtet "Stormmaane"
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.