Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Gentofte er en af Danmarks mest markante og dejligste kommuner. Det er her, de rige har ry for at slå sig ned. Men Gentofte er meget mere end Strandvejen og dyre biler.Til Gentofte tegner et charmerende og mangesidigt billede af en af Danmarks smukkeste kommuner. Kommunen er rig på kystlinje, skove og parker med masser af lys og luft, prisvindende arkitektur og et rigt kulturliv. Her er plads til høj og lav, og Gentofte kendetegnes da også ved sin mangfoldighed.Til Gentofte er tidligere DR-journalist Torben Kitajs hyldest til den by og kommune, hvor han er vokset op og har boet det meste af sit liv. Sammen med den lokalfødte fotograf Klaus Holsting viser han i bogen alt det frem, som Gentofte har at byde på.Vi kommer hele vejen rundt: Hellerup, Skovshoved, Klampenborg og Bellevue, Gentofte, Ordrup og Vangede samt det nye miljø på Tuborg-grunden. Vi besøger de grønne områder, forterne og strandene, Arne Jacobsens arkitektoniske mesterværker, kultur-og idrætslivet og meget mere.Tag bogen med i tasken eller i inderlommen, når du går eller cykler rundt i dejlige Gentofte – så kan du finde tips til næste stop, mens du nyder en is fra Lydolph eller en caffe latte ved havnen.
Oplev Alsace, Lorraine og Champagne med TUREN GÅR TIL Stig på Strasbourgs lydløse sporvogne og besøg Europaparlamentet og middelalder gadernes hyggelige winstuber. Følg vinruten gennem bindingsværks byer som Colmar ogRiquewihr. Fyld maven med foie gras og tarte flambée. Tag på traveture i Vogeserne og den grønne Alsace-dal. Lad propperne springe i Champagne. Og få anderledes oplevelser i byer som Mulhouse, Metz, Reims og Nancy. Turen Går Til Alsace, Lorraine& Champagne dækker Strasbourg og Alsace fra nord til syd samt Lorraine og Champagne.
Hvad er Tyskland i dag? Hvordan udvikler landet sig økonomisk og politisk? Og hvad mener den menige tysker? Med denne bog kommer du grundigt i dybden med Danmarks vigtigste nabo.Bogen fokuserer på Tysklands politiske udvikling og gennemgår kapitel for kapitel hver valgperiode fra Murens fald til i dag:Hvem sad på magten?Hvilke løfter blev de valgt på?Hvilke blev opfyldt?Og hvilke andre temaer – nationalt og internationalt – fik indflydelse på tysk politik og tyskernes hverdag? Hertil kommer kapitler om udenrigspolitik, økonomi og de politiske partier. Hvert kapitel afsluttes med en række arbejdsspørgsmål samt forslag til perspektivering af stoffet. Ydermere er bogen spækket med temabokse om bl.a. tysk litteratur efter Murens fald, den tyske energirevolution, tysk patriotisme og fodbold, nynazisme og befolkningsudviklingen.Bogen er skrevet til brug på ungdomsuddannelserne og især til fagene historie, samfundsfag og tysk. Men udvalgte dele af bogen kan også bruges tværfagligt, f.eks. med idræt og geografi. Ligesom den er oplagt som baggrundslæsning inden studieture til Tyskland.Bogens kildetekster er gratis og kan læses på his2rie.dk.Denne bog er en del af serien his2rie, som er undervisningsmateriale specielt tilrettelagt til historieundervisningen i gymnasiet, på hf og på hhx. Som supplement til bøgerne i serien findes hjemmesiden his2rie.dk. Her har hver bog i serien sin egen del med kildetekster, litteraturlister, links m.m. På hjemmesiden findes også sider om bl.a. historisk metode, kildekritik og formidling af historien.Torben Kitaj er journalist og tidligere udlandsredaktør på bl.a. Information og TV Avisen.
Fordommen om det tyske køkken er, at det kun består af pølser, wienerschnitzel og sauerkraut – og i øvrigt er usundt.Men bordet med fordomme om tysk mad trænger til at blive ryddet af!Kål, kartofler og en kold kellerbier er en gastronomisk rejsefører til Tyskland og handler om Tysklands mange andre velsmagende retter og de gode øl.Det tyske køkken er varieret og funderet på lokale råvarer og traditioner og er langt hen ad vejen sundt og bæredygtigt.Kål, kartofler og en kold kellerbier fortæller historien om, hvordan det er lykkedes at forfine det tyske køkken. Mesterkokken Tim Raue fra Berlin og mange andre tyske kokke har bidraget til bogen med deres originale opskrifter.Om forfatterneChristian AndersenChristian er journalist og forfatter til bl.a. Den nøgne øl. Han er ølanmelder på Jyllands-Posten siden 2006 og har desuden rejst Tyskland tyndt i jagten på de gode øl, og det gør han stadig.Torben KitajTorben er journalist og forfatter til bl.a. Berlinernes Berlin og 100 ting du ikke vidste om Tyskland og tyskerne. Tidligere udlandsredaktør og reporter på Tv-avisen med en stor forkærlighed for tysk samtidshistorie.E-bogen er lavet i fixed format
”De seneste års begivenheder har vist, at der eksisterer en gensidig afhængighed mellem udviklingslandene og industrilandene. Tidligere tiders tilbøjelighed til at betragte de fattige landes problemer som noget, der i bund og grund kun berørte os i de rige lande som et moralsk problem, er således nu afløst af en voksende erkendelse af den gensidige samhørighed. Derfor bør debatten om en ny økonomisk verdensorden tages alvorligt.”Efter oliekrisen i starten af 1970’erne blev det tydeligt, at de vestlige lande var mere afhængige af landene i Mellemøsten og de tidligere kolonier, end de fleste havde troet. Det stod klart for mange, at der var brug for en ny økonomisk verdensorden, men spørgsmålet var, hvordan den skulle udformes, og hvordan den skulle se ud.Torben Kitajs bog fra 1978 fortæller om den økonomiske verdensorden, som den dengang så ud, og hvordan man kunne forbedre den for at skabe en mere bæredygtig økonomi for alle verdens lande. Bogen er skrevet til brug i samfundsfag på ungdomsuddannelserne, men kan læses af alle, der interesserer sig for økonomi og international politik i det tyvende århundrede.Torben Kitaj (f. 1950) er en dansk forfatter, journalist og redaktør. Han står bag flere bøger om international politik samt en lang række rejsebøger. Han har tidligere arbejdet som journalist og redaktør på TV-avisen og er i dag ansvarshavende chefredaktør på Ugeskrift for Læger.
"I de små bananrepublikker er der megen fattigdom, men også stor rigdom. Det store bananselskab er rigt og har bestemt over mange menneskers liv i Mellemamerika. Derfor har det fået mange fjender, som synes, at selskabet er blevet rigt på de ’indfødtes’ bekostning.Lige siden 1899 har United Fruit Company levet af bananer fra Mellemamerika. Og lige siden har de små bananrepublikkers historie været uløseligt knyttet til United Fruit Company."De fleste ved, at bananer vokser på bananpalmer, og at de smager dejligt og er sunde. Men ikke alle tænker over deres vej fra palmen til det danske supermarked eller grønthandel. I virkeligheden knytter der sig mange økonomiske interesser til bananproduktionen, som sjældent kommer den enkelte bananplukker til gavn. "Bananer" fortæller om alt det, man ikke tænker på, når man sætter tænderne i en banan, men som ikke desto mindre er vigtigt at vide som forbruger.Bogen udkom første gang i 1983.Torben Kitaj (f. 1950) er en dansk forfatter, journalist og redaktør. Han står bag flere bøger om international politik samt en lang række rejsebøger. Han har tidligere arbejdet som journalist og redaktør på TV-avisen og er i dag ansvarshavende chefredaktør på Ugeskrift for Læger.
"I ethvert samfund vil der kunne opstå konflikter. Konflikternes art og udspring vil til dels være bestemt af det givne samfunds karakter. Det vil f.eks. sige hvilke ejendomsforhold, der eksisterer, eller udtrykt på en anden måde, hvilket økonomisk system det pågældende samfund baserer sig på. Selvom der således vil kunne drages en del konklusioner om konflikter og deres karakter ud fra et givent samfundssystems indbyggede normer og basis vil det imidlertid ikke være et tilstrækkeligt grundlag for forståelsen af konflikternes natur."Torben Kitaj gør rede for de forretningsmæssige konflikter, der kan opstå imellem to parter i en transaktion. Han fortæller, hvordan brugen af voldgiftssystemet har haft betydning i den økonomiske udvikling i Danmark og Sverige i årene op til rapportens udgivelse i 1975Torben Kitaj (f. 1950) er en dansk forfatter, journalist og redaktør. Han står bag flere bøger om international politik samt en lang række rejsebøger. Han har tidligere arbejdet som journalist og redaktør på TV-avisen og er i dag ansvarshavende chefredaktør på Ugeskrift for Læger.
"Afrika er med sine mange små lande blevet prototypen på et u-landskontinent. De afrikanske lande mærker stadig efterveerne efter kolonialismen. De er små og har hver især ikke mange ressourcer at trække på. Vi i Danmark synes, at der er langt til den tredje verden. Vi har ikke den tredje verden inde på livet på en måde så vi føler, at vi kan mærke det. I England er de mange farvede indvandrere lyslevende vidnesbyrd om den ikke så fjerne kolonitid."I 1980’erne var verdensøkonomien bremset op, og forskellene mellem de rige og de fattige lande var mere tydelig end nogensinde før. I de rige lande kradsede den økonomiske krise, men i u-landene var situationen langt værre. "U-landene i ’80-erne" beskriver forholdene i de fattigere dele af verden og deres forhold til de rige lande, der både historisk og økonomisk har meget at sige for u-landenes situation.Bogen udkom første gang i 1986.Torben Kitaj (f. 1950) er en dansk forfatter, journalist og redaktør. Han står bag flere bøger om international politik samt en lang række rejsebøger. Han har tidligere arbejdet som journalist og redaktør på TV-avisen og er i dag ansvarshavende chefredaktør på Ugeskrift for Læger.
"Olie er verdens vigtigste energikilde. Det er også den vigtigste råvare i verdenshandelen.Ethvert samfund har brug for olie, hvis det skal kunne fungere. I Danmark kan bilerne ikke køre, maskinerne ikke arbejde og husene ikke varmes op uden olie. Derfor er olien så vigtig, og derfor skriver aviserne altid om olieprisernes op- og nedture."I det tyvende århundrede var olien det vigtigste produkt på verdensmarkedet og næsten al handel var på den ene eller den anden måde afhængig af oliemarkedet. Torben Kitajs bog fra 1987 beskriver de mange forskellige interesser, der var på spil i forbindelse med olien i 1980’erne, hvad man brugte den til, og hvilke spændinger den førte til mellem verdens lande og de forskellige spillere på verdensmarkedet.Meget har ændret sig siden 1980’erne, og bogen giver derfor et spændende billede af, hvordan forholdet til olie har ændret sig med tiden.Torben Kitaj (f. 1950) er en dansk forfatter, journalist og redaktør. Han står bag flere bøger om international politik samt en lang række rejsebøger. Han har tidligere arbejdet som journalist og redaktør på TV-avisen og er i dag ansvarshavende chefredaktør på Ugeskrift for Læger.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.