Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Den finsk-svenske digter Edith Södergran (1892-1923) blev bare 31 år. Alligevel nåede hun at sætte sig så markante digteriske spor, at hun i dag regnes blandt verdenslitteraturens helt store lyrikere.Tove Pilgaard skrev i sin tid speciale om Edith Södergrans digtning. Hendes store viden om og interesse for Södergrans lyrik er i "Vejen til landet som ikke er" gjort mere alment tilgængelig. Pilgaard giver en introduktion til Södergrans digtning og supplerer med en række af hendes digte – både i deres oprindelige svenske form og i danske gendigtninger.Tove Pilgaard er født i 1930. Hun tog realeksamen i 1946 og arbejdede derefter som tjenestepige, som kontorhjælp, som landhusmor og som kantinebestyrer. I 1972 begyndte hun at læse HF og tog derefter en universitetsuddannelse. Herefter fik hun ansættelse som adjunkt på Vesteregnscentret i Tønder, hvor hun har undervist i dansk. Hun debuterede som forfatter med romanen "Brudstykker af et pigeliv" i 1982.
Tove Pilgaard har skrevet en række noveller, om hvor svært det kan være at nå hinanden og opnå nærhed og tryghed sammen med et andet menneske. Historierne følger ganske almindelige mennesker i deres kamp for at overvinde skyldfølelse og ensomhed, som gennemsyrer deres tilværelse og forhindrer dem i at leve det gode liv.
Inge er blevet voksen, hun har fået en universitetsuddannelse og job som gymnasielærer, og hun har både børn og børnebørn. Alligevel har hun endnu ikke helt fundet sig selv og sin egen identitet, og det fører til tanker og følelsesmæssige skred, der langsomt fører til en indre forvandling."Forvandlingsdragten" er tredje bind i Tove Pilgaards fortælling om Inge.Tove Pilgaard er født i 1930. Hun tog realeksamen i 1946 og arbejdede derefter som tjenestepige, som kontorhjælp, som landhusmor og som kantinebestyrer. I 1972 begyndte hun at læse HF og tog derefter en universitetsuddannelse. Herefter fik hun ansættelse som adjunkt på Vesteregnscentret i Tønder, hvor hun har undervist i dansk. Hun debuterede som forfatter med romanen "Brudstykker af et pigeliv" i 1982."… skildringen af Inge og hendes søgen er levende og både gribende og sinde steder knugende i billedet af identitetsproblematikken." – Lektørudtalelse"… igen skal man under læsningen være meget opmærksom på det, der står usynligt mellem linjerne. Det er her skæbnehistorien for alvor rører på sig." – Lolland-Falsters FolketidendeTove Pilgaards romaner "Glasbjerget", "Fuglehammen", "Forvandlingsdragten" og "Himmel af glas" følger pigen Inge fra barndommen i 1930‘erne til hun som voksen kvinde har mange års levet liv bag sig.
Inge er blevet enke, og efter mandens død kæmper hun for at komme igennem sorgen og smerten og finde holdepunkter i sin nye tilværelse. Er hun overhovedet stadig det samme menneske, som hun var engang?"Himmel af glas" er fjerde og sidste bind i Tove Pilgaards fortælling om Inge.Tove Pilgaard er født i 1930. Hun tog realeksamen i 1946 og arbejdede derefter som tjenestepige, som kontorhjælp, som landhusmor og som kantinebestyrer. I 1972 begyndte hun at læse HF og tog derefter en universitetsuddannelse. Herefter fik hun ansættelse som adjunkt på Vesteregnscentret i Tønder, hvor hun har undervist i dansk. Hun debuterede som forfatter med romanen "Brudstykker af et pigeliv" i 1982.Tove Pilgaards romaner "Glasbjerget", "Fuglehammen", "Forvandlingsdragten" og "Himmel af glas" følger pigen Inge fra barndommen i 1930‘erne til hun som voksen kvinde har mange års levet liv bag sig.
Inge er blevet 17 år og er flyttet fra landet ind til byen, hvor hun har fået arbejde på et kontor. Hun suger det nye liv til sig med alle sanser, men hun har også en tunghed, som hæmmer hende, med sig hjemmefra. Det fører til brydninger og til sidst må Inge tage en afgørende beslutning."Fuglehammen" er andet bind i Tove Pilgaards fortælling om Inge.Tove Pilgaard er født i 1930. Hun tog realeksamen i 1946 og arbejdede derefter som tjenestepige, som kontorhjælp, som landhusmor og som kantinebestyrer. I 1972 begyndte hun at læse HF og tog derefter en universitetsuddannelse. Herefter fik hun ansættelse som adjunkt på Vesteregnscentret i Tønder, hvor hun har undervist i dansk. Hun debuterede som forfatter med romanen "Brudstykker af et pigeliv" i 1982.Tove Pilgaards romaner "Glasbjerget", "Fuglehammen", "Forvandlingsdragten" og "Himmel af glas" følger pigen Inge fra barndommen i 1930‘erne til hun som voksen kvinde har mange års levet liv bag sig.
Inge vokser op i 1930‘ernes Jylland som yngste barn i en fattig men kærlig landmandsfamilie. I en række punktnedslag følger vi hendes barndoms første år, indtil hun står på tærsklen til puberteten."Glasbjerget" er første bind i Tove Pilgaards fortælling om Inge.Tove Pilgaard er født i 1930. Hun tog realeksamen i 1946 og arbejdede derefter som tjenestepige, som kontorhjælp, som landhusmor og som kantinebestyrer. I 1972 begyndte hun at læse HF og tog derefter en universitetsuddannelse. Herefter fik hun ansættelse som adjunkt på Vesteregnscentret i Tønder, hvor hun har undervist i dansk. Hun debuterede som forfatter med romanen "Brudstykker af et pigeliv" i 1982.Tove Pilgaards romaner "Glasbjerget", "Fuglehammen", "Forvandlingsdragten" og "Himmel af glas" følger pigen Inge fra barndommen i 1930‘erne til hun som voksen kvinde har mange års levet liv bag sig.
"Brudstykker af et pigeliv" begynder i de første år af 1940'erne og fortæller om den unge pige Lones barndom og skolegang i et landligt miljø i Østjylland og om hendes tid som ung pige i huset hos en fætter på Vestkysten. Her møder hun Kristian, som hun bliver gravid og gift med. Hendes ungdom er forbi, næsten før den er begyndt, og den erkendelse munder ud i stilfærdigt resignation, som dog ikke er helt uden trods. Historien er velkendt, men Tove Pilgaard fortæller den på en ny måde. Det er en roman uden klynk, men med varme, humor og sansede situationer og miljøer.Tove Pilgaard er født i 1930. Hun tog realeksamen i 1946 og har arbejdet som tjenestepige, kontorhjælp, landhusmor og kantinebestyrer. I 1970’erne tager hun en HF-eksamen og en universitetsuddannelse. Hun bliver ansat som adjunkt på Vesteregnscentret i Tønder, hvor hun underviser i dansk."En helt usædvanlig stærk debut. Selvom det kræver overvindelse at tage fat på bogen. Det skyldes titlen. Sådan noget kalder man da ikke en roman mere. Men de lidt forsagte ord genspejler indholdet ganske præcist. Det er, i impressionistisk form, klart sansede brudstykker af en ung piges liv. Fra hun går i skolen, på friplads, til hun føder sit andet barn, endnu ikke 20 år. Uden glæde. Det er en imponerende debut. Helt stille, men usvigelig sikkert, har Tove Pilgaard, f. 1930, med dette fremragende tids- og miljøbillede fra 30‘erne og 40‘erne, placeret sig centralt i moderne dansk litteratur. Mageløst er det." - Bris, B.T.
Mona har i en sen alder fået en universitetsuddannelse og er nu taget til Spanien for at bruge tre måneders orlov til at skrive en afhandling. Under opholdet genoplever hun i tilbageblik den hårde tid med små børn, arbejdet på hendes og mandens skrantende gartneri og årene derefter, hvor hun trods manglende opbakning fra hjemmefronten stædigt arbejder sig gennem sit studium.
Tove Pilgaards roman er en selvstændig fortsættelse af "Brudstykker af et pigeliv", der udkom i 1982. Hovedpersonen Lone flytter med sin mand Kristian fra landet til den lille provinsby, der rummer både ydre idyl og indre spændinger. Den lille familie oplever en voldsom nedgangsperiode - menneskeligt og økonomisk - som er nær ved at knuse Lone. Men det lykkes hende at få fodfæste, hun knytter sig til et nyt miljø og gennemgår en udvikling, der giver hende så megen styrke og erkendelse, at hun kan komme videre.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.