Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Tænksom og varm samtalebog om den voksende modvind, demokratiet og det internationale samarbejde står over for i dag. Uffe Ellemann-Jensen og Mogens Lykketoft har begge siddet med magt og ansvar i Danmark og har siden ungdommen været optaget af verden. På trods af, at de har rødder i hvert deres parti, og på trods af at Ellemann har en fortid ved Forsvarets Efterretningstjeneste og Lykketoft var militærnægter, så er de fuldstændig enige om, at Danmark ikke kan strangulere sig selv ved Kruså. I denne bog tager de bestik af verdens kurs med alt hvad det indebærer af nye magtforskydninger, oprustning, konflikter og klimaforandringer, der sender mennesker på vandring i uset omfang. Grænser lukkes, private økonomier vokser sig stærkere end småstaters BNI og rigmænd og popstjerner sidder med ved internationale forhandlinger. Alt imens internettet og sociale medier baner vejen for hvirvlende påvirkning i et ureguleret cyberspace. Men selvom verden ser dyster ud, så tror d’herrer på, at udfordringerne kan løses, så deres børnebørn kan overtage en levedygtig klode.
Siden Uffe Ellemann-Jensen forlod dansk politik, har han arbejdet videre med sine hjertesager: de baltiske landes selvstændighed, det europæiske samarbejde, menneskerettigheder og international sikkerhedspolitik. I denne bog fortæller han veloplagt og skarpt om den verden - og det Danmark - han selv har været med til at forme. Vi hører om Putin, Trump, Brexit, karikaturkrisen og Mellemøsten. Om betydningen af uafhængige medier i en tid med fake news og WikiLeaks og om vigtigheden af det liberale demokrati som garant for et liv i frihed og tryghed. Uffe Ellemann-Jensen fortæller også om det nære: om at have en søn og en datter i politik, om at blive ældre, om helbredet, glæder og sorger - og om at bruge tiden på det og dem, man holder af.
”Historien er slut,” mente optimisterne for blot 10-15 år siden. Den kolde krig var forbi; de "vestlige værdier" - frihed om demokrati - havde sejret. Så kom 11. september 2001. Og nogle år senere finanskrisen. I dag er den globale magtbalance dramatisk ændret, både økonomisk og politisk. Vesten - især Europa - er på retur, og andre magter med andre værdisæt er på vej frem. Danmark står over for et valg: Vil vi samles om gadekæret og dyrke, hvad der var engang, eller vil vi vende os ud mod verden og deltage i den globale virkelighed? Det er det store spørgsmål i disse år.
Ekspolitikeren på slap line. Om at fiske i blanke og rørte vande - både bogstaveligt og politisk. Om det at opleve rusen ved den store fangst og skuffelsen, når intet bider på. Som da han næsten blev statsminister, næsten generalsekretær i NATO og næsten landede verdens største marlin ved Mauritius. Der er fortællingen om laksen, der faldt for Alice' blå øjne, om kæmpetorsken på Øresund, om livsglæde og værdier og om at se skønheden i naturen - både den storslåede ved Rocky Mountains og den stilfærdige ved Karup Å. Illustreret med farvefotos.
Uffe om den danske folkesjælUffe om de borgerlige regeringer fra 1982-1993Uffe om Poul Nyrup RasmussenUffe om de konservativeUffe om velfærdsstatenUffe om SocialdemokratietUffe om Europa, EF og EUUffe om VenstreUffe om alt muligtUffe om sikkerhedspolitikUffe om de andre Uffe om sig selvGateway /title /head body center h1 502 Bad Gateway /h1 /center /body /htmlUffe Ellemann-Jensen (f. 1941) har i en lang periode været medlem af Folketinget for Venstre og udenrigsminister i årene 1982-1993 under Poul Schlüters regering. Efter Uffe Ellemann-Jensen i 2001 trådte ud af Folketinget, har han blandt andet været formand for Dansk Center for Internationale Studier og professor ved Copenhagen Business School. Uffe Ellemann-Jensen har desuden været flittig debattør i både aviser og på TV 2 News og som forfatter til 16 bøger.
Uffe om den danske folkesjæl Uffe om de borgerlige regeringer fra 1982-1993 Uffe om Poul Nyrup Rasmussen Uffe om de konservative Uffe om velfærdsstaten Uffe om Socialdemokratiet Uffe om Europa, EF og EU Uffe om Venstre Uffe om alt muligt Uffe om sikkerhedspolitik Uffe om de andre Uffe om sig selv
"Fodnoteperioden" kaldte vi den, den sidste fase af Den Kolde Krig, hvor Danmark spillede en lidet glorværdig sikkerhedspolitisk rolle. Baggrunden var, at det danske Folketings traditionelle enighed om udenrigs- og sikkerhedspolitik brast til fordel for indenrigspolitiske manøvrer. Som udenrigsminister var Uffe Ellemann-Jensen centralt placeret, og han måtte undervejs inkassere adskillige af de berømte "næser". En højst aktuel beretning fra en aktiv aktør, der oplevede Den Kolde Krig først som soldat, siden journalist og endelig som politiker. Illustreret.
Hvordan blev jeg den, jeg er? Fra opvæksten i en politisk familie, over verdenskriser, kold krig og grænsers fald og frem til værdidebat og Muhammed-krise forholder Uffe Ellemann-Jensen sig til personer og begivenheder, der har haft betydning for danskerne og vores naboer gennem det sidste halve århundrede. Vejen, jeg valgte er en personlig og reflekterende gennemgang af, hvad der har været vigtigt eller uvigtigt, skelsættende eller ligegyldigt, når man træder et skridt tilbage og ser på et liv tæt på begivenhedernes centrum. Bogen er skrevet over de Mands Minde-foredrag, Uffe Ellemann-Jensen har holdt i Vartov henover efteråret 2007. 1. Barndom, besættelse og befrielse 2. Hed ungdom og kold krig 3. Fra journalistik til politik 4. Afgrundens rand tur/retur 5. Fodslæbende europæere 6. Opgør om den kolde krig 7. Murene falder 8. Europa åbner sig 9. Frihedens dilemmaer 10. Et liv efter politik
Uffe Ellemann-Jensen er kaldt Danmarks "mr. Europe", men selv føler han sig først og fremmest som dansker. Han er flere år i træk blevet valgt til "årets dansker".I "Din egen dag er kort" fortæller han om de oplevelser og indtryk, der har præget hans verdensbillede og hans holdninger. Oplevelser fra over 10 år som udenrigsminister. Indtryk fra opvæksten i et politisk miljø. Og fra møder med dem, der formede udviklingen i den dramatiske periode, da vores verdensbillede gik i opløsning.Uffe Ellemann-Jensen er født i 1941. Han er cand.polit. og startede en journalistisk karriere i 1967 på Berlingske Aftenavis. I 1970 blev han ansat på TV-avisen, og fra 1975 til '76 var han chefredaktør på Børsen. I 1977 blev han medlem af Folketinget og i 1984 formand for partiet Venstre. Han var Danmarks udenrigsminister fra 1982-93."Det var på min morfars gård, jeg blev født i november 1941, i en forrygende snestorm. Jordemoderen var nazist, og sagde: "Sikke en køn lille dreng, han skal da hedde Adolf!". Så mine forældre skyndte sig at finde det danskeste navn, de kunne komme på".
Uffe Ellemann-Jensen er kaldt Danmarks "mr. Europe", men selv føler han sig først og fremmest som dansker. Han er flere år i træk blevet valgt til "årets dansker". I "Din egen dag er kort" fortæller han om de oplevelser og indtryk, der har præget hans verdensbillede og hans holdninger. Oplevelser fra over 10 år som udenrigsminister. Indtryk fra opvæksten i et politisk miljø. Og fra møder med dem, der formede udviklingen i den dramatiske periode, da vores verdensbillede gik i opløsning. Uffe Ellemann-Jensen er født i 1941. Han er cand.polit. og startede en journalistisk karriere i 1967 på Berlingske Aftenavis. I 1970 blev han ansat på TV-avisen, og fra 1975 til '76 var han chefredaktør på Børsen. I 1977 blev han medlem af Folketinget og i 1984 formand for partiet Venstre. Han var Danmarks udenrigsminister fra 1982-93. "Det var på min morfars gård, jeg blev født i november 1941, i en forrygende snestorm. Jordemoderen var nazist, og sagde: "Sikke en køn lille dreng, han skal da hedde Adolf!". Så mine forældre skyndte sig at finde det danskeste navn, de kunne komme på". Udgivelsen er en storskrift-udgave i tre bind til svagsynede i serien MAGNUMBØGER Lindhardt og Ringhof.
Siden Uffe Ellemann-Jensen forlod dansk politik, har han arbejdet videre med sine hjertesager: de baltiske landes selvstændighed, det europæiske samarbejde, menneskerettigheder og international sikkerhedspolitik. I denne bog fortæller han veloplagt og skarpt om den verden – og det Danmark – han selv har været med til at forme. Vi hører om Putin, Trump, Brexit, karikaturkrisen og Mellemøsten. Om betydningen af uafhængige medier i en tid med fake news og WikiLeaks og om vigtigheden af det liberale demokrati som garant for et liv i frihed og tryghed.Uffe Ellemann-Jensen fortæller også om det nære: om at have en søn og en datter i politik, om at blive ældre, om helbredet, glæder og sorger – og om at bruge tiden på det og dem, man holder af.Udgivelsen er en storskrift-udgave til svagsynede i serien MAGNUMBØGER Lindhardt og Ringhof.
"Et lille land, og dog…" er Venstres fejring af deres daværende partiformand, Uffe Ellemann-Jensens, 50 års fødselsdag. Bogen samler en række af Uffe Ellemann-Jensens bedste taler om og til det danske folk og fejrer den store indsats, han var med til at yde på det udenrigspolitiske område i sine 11 år som udenrigsminister.Uffe Ellemann-Jensen (f. 1941) har i en lang periode været medlem af Folketinget for Venstre og udenrigsminister i årene 1982-1993 under Poul Schlüters regering. Efter Uffe Ellemann-Jensen i 2001 trådte ud af Folketinget, har han blandt andet været formand for Dansk Center for Internationale Studier og professor ved Copenhagen Business School. Uffe Ellemann-Jensen har desuden været flittig debattør i både aviser og på TV 2 News og som forfatter til 16 bøger.
I "De nye millionærer" spørger tidligere udenrigsminister for Venstre Uffe Ellemann-Jensen, hvordan det overhovedet kan være muligt at bygge en millionærformue op fra bunden i et land som Danmark, hvor skattetrykket er et af de højeste i verden. Uffe Ellemann-Jensen giver en række eksempler på ganske almindelige danskere, der har skabt sig en formue på baggrund af en god idé og en masse gåpåmod, heriblandt Simon Spies, Ib og Søs Drasbek, Kaj Nielsen og Christian Vanggaard.Uffe Ellemann-Jensen (f. 1941) har i en lang periode været medlem af Folketinget for Venstre og udenrigsminister i årene 1982-1993 under Poul Schlüters regering. Efter Uffe Ellemann-Jensen i 2001 trådte ud af Folketinget, har han blandt andet været formand for Dansk Center for Internationale Studier og professor ved Copenhagen Business School. Uffe Ellemann-Jensen har desuden været flittig debattør i både aviser og på TV 2 News og som forfatter til 16 bøger.
Tidl. journalist og politiker Uffe Ellemann-Jensen skriver om sin opvækst på Østerbro i 1940’erne.‘Med appetit på livet’ er en digital single baseret på et uddrag af bogen ‘Min barndom i 50’erne’, Lindhardt og Ringhof 2015.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.