Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
BASISBOG I FYSIOTERAPI er den første samlede danske fremstilling af de temaer, der tegner fysioterapi som fag og profession. Bogen er skrevet af en bred vifte af forfattere, og den er inddelt i fire hovedtemaer: grundlag for fysioterapifaget, grundlag for kvalitet i klinisk praksis, den fysioterapeutiske arbejdsproces og samfund og perspektiver. Inden for hvert af de fire områder præsenteres de nødvendige teorier og kundskaber, som ligger til grund for udøvelsen af fysioterapi. Den primære målgruppe er studerende på fysioterapeutuddannelsen, men også fysioterapeuter i efter- og videreuddannelsesforløb vil have stor glæde af en samlet fremstilling af fysioterapiens teoretiske og praktiske grundlag. Alle andre fysioterapeuter, som ønsker en opdateret gennemgang af fagets redskaber og udvikling, kan også have god gavn af bogen. Gennem beskrivelser af både det praktiske, det teoretiske og det videnskabelige grundlag præsenterer BASISBOG I FYSIOTERAPI en sammenhængende ramme for fysioterapiprofessions virke og understøtter således udviklingen af den faglige identitet.
Bevægelse – en grundbog giver en introduktion til begrebet bevægelse i en kropslig forståelse. Alle mennesker har erfaring med bevægelse, men begrebet er svært at indkredse. Denne bog er opbygget omkring ICF-modellen, og ideen er at bidrage med systematiske refleksioner over forskellige aspekter af bevægelse, især som emnet optræder i forhold til den fysioterapeutiske praksis. Den primære målgruppe er studerende på grunduddannelsen i fysioterapi, men alle, der arbejder med bevægelse, kan have stor gavn af bogen.
Bogen kombinerer viden om træningsfysiologi og generelle træningsprincipper med evidens om fysioterapeutiske principper i forhold til forebyggelse, behandling og rehabilitering af forskellige patientgrupper. Læseren får en introduktion til fysiologi og biomekanik med direkte relation til træning, og en introduktion til en række almene og specifikke forhold i forbindelse med anvendelse af træning til personer med kroniske sygdomme. Her i 2. udgave er bogen udvidet med tre nye kapitler; et om pædagogik i træningen, Tilpasset bevægelse og idræt samt et kapitel om Opvarmning. Bogens primære målgruppe er fysioterapeuter, men den kan anvendes af alle faggrupper, der benytter træning i forbindelse med forebyggelse, behandling eller rehabilitering.
Balance - postural kontrol giver en indføring i at forstå begrebet balance og postural kontrol, idet næsten alle menneskelige aktiviteter stiller krav til balancen. Hvis en patient har haft en skade, vil en balanceundersøgelse ofte være relevant, og tilsvarende indgår balancetræning meget ofte i rehabiliteringen.Bogen anlægger både et biomekanisk og et sansemotorisk perspektiv, og der gives principper for undersøgelse af balanceevnen samt for træningen. I denne forbindelse inddrages en gennemgang af den nyeste viden om hjernens plasticitet, og der gennemgås specielle forhold vedrørende svimmelhed og ældre menneskers faldrisiko.Målgruppen er primært fysioterapeutstuderende og de færdiguddannede fysioterapeuter, men andre med interesse for balance kan også have stor gavn af at læse bogen.
Fysioterapeutisk undersøgelse er en grundbog, der giver en samlet præsentation af den fysioterapeutiske undersøgelse – fra teori til praksis. Bogen bygger på nyeste viden og evidens, og den beskriver det videnskabsteoretiske afsæt, alle de vigtigste elementer i den fysioterapeutiske undersøgelse samt en bred vifte af cases fra praksis.Bogens målgruppe er primært studerende og nyuddannede fysioterapeuter, og den giver en pædagogisk og systematisk præsentation af fysioterapien som fag og praksis. Bogen kan læses i rækkefølge fra start til slut for en grundlæggende indføring, men kan med fordel også anvendes som opslagsværk efter behov.Fysioterapeutisk undersøgelse giver studerende og undervisere et godt afsæt til at opbygge viden og kompetencer. Uden at komplicere fysioterapien unødigt introducerer bogen til undersøgelsesmetoder på en simpel måde, som kan hjælpe især fysioterapeutstuderende med at danne sig et nødvendigt overblik over de metoder og færdigheder, der er mest relevante i mødet med patienter og borgere, som skal undersøges og diagnosticeres.
Klinisk reumatologi for ergoterapeuter og fysioterapeuter er den første danske lærebog, som tager udgangspunkt i de problemstillinger, den viden og de spørgsmål som ergo- og fysioterapeuter stiller i relation til reumatologien. I Danmark findes der ikke noget tværgående rehabiliteringsspeciale, og derfor har rehabilitering fået en stor plads i denne bog.Lærebogen er delt i to hovedafsnit - en større generel del og en speciel del. I den generelle del gennemgås den viden og de redskaber, som er nødvendige for at kunne tilbyde reumatologiske patienter den bedste behandling. I den specielle del er tværfagligheden tilstræbt ved, at de fleste kapitler er skrevet af en læge, en ergoterapeut og en fysioterapeut i fællesskab.Foruden de tværfaglige, videnskabelige aspekter lægger bogen også vægt på den pædagogiske fremstilling og håber dermed at fremme optimal diagnostik og behandling af bevægeapparatets almindeligste sygdomme.Klinisk reumatologi for ergoterapeuter og fysioterapeuter henvender sig primært til ergo- og fysioterapeutstuderende, men også færdiguddannede og andet sundhedspersonale kan drage stor nytte af den enten som opslagsbog eller til brug i undervisning.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.