Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Når tæppet lukkes, publikum har klappet af og lyset bliver slukket, så begynder den del af revyen, som kun få får lov til at opleve. Det er den del af sådan en revyaften, vi holder allermest af. Nemlig den helt særlige stemning, der opstår, når man sidder i garderoben, eller på vej hjem i tour-bilen, efter en forestilling, og ens kollegaer lukker op for anekdote-posen og deler ud af deres utallige røverhistorier.Vi elsker disse øjeblikke. For det er her, vi får lov at se, hvad revyen er i al dens kaotiske herlighed. Revy er live, det er lige nu og her - og alt kan ske.I denne bog har vi fanget og nedskrevet nogle af de mange fantastiske, sjove og skæve røverhistorier, der får os til at grine, genopleve og værdsætte de øjeblikke, hvor alt ikke gik helt som planlagt - men på den bedste måde. Alt sammen fortalt af mere end 50 gode revykolleger, krydret med vores egne historier.Mød blandt andre Lisbet Dahl, Søren Østergaard, Leif Maibom, Bodil Jørgensen, Preben Kristensen og mange, mange flere i bogen.
I de tidlige 60’ere tog vennerne livtag med skuespilkunsten og dannede et dengang meget omtalt makkerpar. For Ulf Pilgaard blev det starten på en forrygende karriere, hvor han tidligt kom til at arbejde med folk som Preben Kaas, Jørgen Ryg og Dirch Passer. Siden fulgte revyer på stribe og utallige roller på film, tv og teatret. Ole Michelsen kvittede scenekunsten og rejste til Paris for at forfølge sin interesse for film. Efter en voldsom sorg vendte han hjem igen til 17 år som Bogart-vært og siden hen en ny tilværelse som ædru alkoholiker.Næsten 60 år efter deres første nik mødtes de to en søndag aften i Kastrup Lufthavn. Et halvt døgn senere satte de sig til rette på en terrasse på Mallorca for at fortælle om deres levede liv og mindes de mange fælles oplevelser. Det blev en rejse tilbage i erindringen, fuld af glæder og sorger. I Barndomsvenner følges smerte og munterhed hånd i hånd, og utallige anekdoter om levende og døde rammes ind af eksistentielle tanker og refleksioner.Livet forstås baglæns, men må leves forlæns. I Barndomsvenner hjælper Ulf Pilgaard og Ole Michelsen hinanden med at sætte ord på, hvad det egentlig var, der foregik.
Hvordan er det at bevæge sig ind i livets efterår, hvor familie og vennerne falder fra, og kroppen og hovedet begynder at drille? Og hvilke tanker gør man sig om det liv, der er levet, og om døden, der uomtvisteligt kommer tættere og tættere på?I anledning af at han som næsten 81-årig går af scenen i Cirkusrevyen for sidste gang, skriver Ulf Pilgaard humoristisk, ærligt og eftertænksomt om at blive gammel og ser tilbage på det begivenhedsrige liv, han har levet.HELLERE HALVGAMMEL END HELT DØD er ikke en trist klagesang, men en optimistisk og livsglad fortælling fra en af dansk kulturlivs helt store profiler, der er nyforelsket og stadig i fuldt vigør. Ulf Pilgaard beretter bl.a. levende og indsigtsfuldt om venskaber, sorg, sex og lyst, tro, fortrydelser og succeser, humor - og om at skulle byde verden farvel.
Ulf Pilgaard er dansk teaters grand old man. Efter mere end 50 års hovedroller på landets teater- og revyscener, i radio, tv og film fortæller han for første gang hele historien om sin enestående karriere. I ’Mit liv som Ulf’ beretter han om gennembruddet på ABC Teatret, om sine mere end 30 år i Cirkusrevyen med parodier på bl.a. dronning Margrethe og Poul Nyrup Rasmussen – og om overraskende roller som skurken i Nattevagten og den modbydelige far i teaterversionen af Festen. Undervejs runder han store personligheder som Dirch Passer, Preben Kaas, Morten Grunwald, Claus Ryskjær og Lisbet Dahl i en humoristisk og overraskende fortælling om opvæksten i et præstehjem, med sjove anekdoter fra skuespillerverdenen og tankevækkende historier om at finde sin egen plads i livet. Ulf Pilgaard, født 1940, har været skuespiller siden 1963, da han debuterede i Collage-truppen. Han er hædret med en lang række priser, bl.a. Årets Æreskunstner i 2000, Lauritzenprisen som Årets Skuespiller i 2011 og Årets Dirch i 2006 og 2012, ligesom han fik både en Bodil- og en Robertpris for filmen Farligt venskab. I 2007 modtog Ulf Pilgaard Ridderkorset af dronning Margrethe. Ole Sønnichsen, født 1973, er journalist og forfatter. Ole Sønnichsen står bag en række anmelderroste biografier om bl.a. Dirch Passer, Johannes Møllehave, Benny Andersen og Vestas og Danfoss-direktøren Jørgen Mads Clausen. Desuden skrev han sammen med håndboldspilleren Joachim Boldsen bestsellerne Ærligt talt! Og Færdig!.
I ”Livsvidner” fortæller Lisbet Dahl og Ulf Pilgaard, dansk revys par nummer ét, for første gang sammen om deres makkerskab på og uden for scenen – et makkerskab, som de kalder ”et ægteskab – bare uden sex”. Her er minderne om deres første møde og historierne om Dirch og Preben Kaas, Helle Virkner og Claus Ryskjær. Fortalt med både grin og en tåre i øjet. At Lisbet og Ulf sammen har lavet en bog, ville ved deres første møde have været utænkeligt, men i takt med, at livet er gået sin gang, har humoren bundet dem sammen for evigt. De er blevet hinandens livsvidner.
Lisbet Dahl og Ulf Pilgaard er blandt de sidste af de store folkekære skuespillere. Og selv om de to, i en menneskealder, har arbejdet sammen i Cirkusrevyen og i flere andre sammenhænge, har de aldrig set sig selv og hinanden som værende de bedste venner.Men i takt med, at Dirch, Rysse og mange af de andre er faldet bort, har Lisbet og Ulf indset, at de nok er blevet noget vigtigere for hinanden. De er blevet hinandens livsvidner.I bogen dykker de igennem samtaler ned i den samhørighed, som Lisbet Dahl og Ulf Pilgaard selv kalder for "et ægteskab … bare uden sex". Undervejs fortæller de to skuespillere både sjove og tankevækkende historier og anekdoter fra deres mangeårige karrierer, og om alle lige fra Dirch Passer til dronning Margrethe. Alt sammen med den lune, vid og sans for den skarpe bemærkning, der kendetegner dem begge.
I næsten 60 år har Ulf Pilgaard underholdt danskerne fra scenen, og han har ikke tænkt sig at stoppe endnu. Men hvordan er det at bevæge sig ind i livets efterår, hvor familie og venner falder fra, og kroppen begynder at drille? I ”Hellere halvgammel end helt død” fortæller Ulf Pilgaard humoristisk, ærligt, indsigtsfuldt og eftertænksomt om at blive gammel og kunne se mere tilbage end frem. Det er en optimistisk og livsglad fortælling om venskaber, kærlighed, tro, sex og humor, men også en ærlig beretning om sorg, fortrydelser – og om at skulle sige verden farvel. Udgivelsen er en storskrift-udgave til svagsynede i serien MAGNUMBØGER Lindhardt og Ringhof.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.