Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Det er ikke særligt pænt at svare igen. Undtagen når det gælder ansvar. I lige præcis det tilfælde udgør vores svar bogstaveligt talt selve essensen. Det er dog op til os selv at afgøre, om vi vil sætte handling bag ordene eller blive svar skyldig. Vi har nemlig frihed under ansvar og kan selv vælge. Ulrik Nissen, rimelig ansvarsbevidst teolog ved Aarhus Universitet, ved godt, hvilken en af mulighederne han vil anbefale. For vi kan ikke leve sammen uden at leve op til vores ansvar. Men hvilket valg vi træffer, skal han jo ikke bestemme. Det er hele meningen med ansvar.
Bogen giver en indføring i kristen etik som kærlighedens ansvar i lyset af Bibelen, traditionen, fornuften og erfaringen som dens kilder. Herved udfolder den en forståelse af kristen etik mellem radikalitet og kompromis. Samtidig reflekterer den over aktuelle etiske områder med særligt henblik på medicinsk etik, økonomi, migration og naturetik.Det er centralt for bogen, at den kristne tro og det kristne liv ikke kan skilles fra hinanden. Troen udtrykker sig i gerninger. Det er denne uløselige sammenhæng, som den kristne etik reflekterer over og stiller spørgsmålet, hvad vi kan sige om det liv, som følger af den kristne tro?En af grundtankerne i bogen er, at det kristne menneske er kaldet til at bære vidnesbyrd og at det ikke mindst er den kristne etiks opgave at gennemtænke, hvordan dette vidnesbyrd kan komme til udtryk i handlingslivet. Den kristne etik er ikke en entydig størrelse, men udtryk for, at der følger etiske implikationer af kristendommen og en bestræbelse på at gennemtænke disse i forhold til både grundlag og områder. Dermed er også betonet, at kristen etik er teologi. Det er både en refleksion over det kristne livs grundlag og selv en del af det kristne liv som en praksis, der også udtrykker sig i en kritisk selvbesindelse.
Den danske velfærdsstat har rødder langt tilbage, og kristen teologisk tænkning har spillet en rolle i den historiske udvikling fra middelalderen, reformationstiden og til nutiden. Men hvad har kristen teologi at bidrage med i offentlig debat og samfundstænkning i dag? Hvad er offentlighedsteologi? I denne bog belyser en række artikler sammenhængen mellem kristen tro, religiøs praksis og kirkens rolle i et åbent, pluralistisk og sekulært samfund. Ønsket er at stimulere debatten om kristendommens samfundsmæssige rolle.
Har De ti bud noget at sige mennesker i dag? Det mener teolog og forfatter Ulrik Nissen, der ser buddene som et koncentreret udtryk for Guds vilje, der også er gældende i dag. Ikke kun som almen moral og etiske retningslinjer, men særligt for et kristent menneskes livsførelse, både når det gælder kærlighedslivet, forældreskabet, livet som samfundsborger og tilgangen til klimakrisen. Argumentet udfoldes over 144 sider. Bud for bud.
Hvad betyder De ti bud for dig og mig?Det spørgsmål er centralt i Ulrik Nissens bog De ti bud. For er en så gammel tekst relevant i dag? Ja, hævder forfatteren – De ti bud er et koncentreret udtryk for Guds vilje, og de er også gældende i dag. Ikke kun som almen moral og etiske retningslinjer, men særligt for et kristent menneskes livsførelse, både når det gælder kærlighedslivet, forældreskabet, livet som samfundsborger og tilgangen til klimakrisen.Gennem en teologisk læsning, der også inddrager andre bibeltekster, teologisk litteratur, kunstneriske udtryk og filosofi, undersøger forfatteren buddenes betydning i vores nutid.Ulrik Nissen (f. 1969) er særligt optaget af sammenhængen mellem at være kristen og den måde, man handler på i verden. Han er lektor i etik og religionsfilosofi på Aarhus Universitet og professor II i teologisk etik i Oslo, samt forfatter til flere bøger, senest ”Kærlighedens ansvar. Grundlag og områder i kristen etik”.
Bogen giver en indføring i kristen etik som kærlighedens ansvar i lyset af Bibelen, traditionen, fornuften og erfaringen som dens kilder. Herved udfolder den en forståelse af kristen etik mellem radikalitet og kompromis. Samtidig reflekterer den over aktuelle etiske områder med særligt henblik på medicinsk etik, økonomi, migration og naturetik.Det er centralt for bogen, at den kristne tro og det kristne liv ikke kan skilles fra hinanden. Troen udtrykker sig i gerninger. Det er denne uløselige sammenhæng, som den kristne etik reflekterer over og stiller spørgsmålet, hvad vi kan sige om det liv, som følger af den kristne tro?En af grundtankerne i bogen er, at det kristne menneske er kaldet til at bære vidnesbyrd og at det ikke mindst er den kristne etiks opgave at gennemtænke, hvordan dette vidnesbyrd kan komme til udtryk i handlingslivet.Den kristne etik er ikke en entydig størrelse, men udtryk for, at der følger etiske implikationer af kristendommen og en bestræbelse på at gennemtænke disse i forhold til både grundlag og områder. Dermed er også betonet, at kristen etik er teologi. Det er både en refleksion over det kristne livs grundlag og selv en del af det kristne liv som en praksis, der også udtrykker sig i en kritisk selvbesindelse.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.